Podobné problémy máme asi skoro všichni. Museli bychom vyvraždit půl rodiny, několik sousedů, jinak pořád někdo něco chce. Ani sto hoven nepomůže.Palo píše:Čaute chlapi, můj kámoš má problém...
Celej tejden chodí do práce a o víkendu se mu natentuje do baráku matka, začne remcat a úkolovat, takže kámoš nemá klid ani o víkendu.
Nevíte jak stohoven? Tedy netušíte, jak motivovat matku (kromě zastřelení, to jsem mu už doporučil), aby nelezla do toho bytu?
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Pro neználky(potřebuji vědět.....)
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Matka a víkend
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 10 poděkování
Tak asi nejúčinnější je netrávit víkendy doma, ale to taky nejde pořád . Tady je těžko radit, hlavně jestli si chce udržovat nějaké blízké vztahy v rodině. Jestli se mu nepodařilo jí nějak rozumně a bez emocí vysvětlit, že by mohla ubrat, tak asi ignorovat a až jí bouchne kotel tak sama zase odjede.Palo píše:Čaute chlapi, můj kámoš má problém...
Celej tejden chodí do práce a o víkendu se mu natentuje do baráku matka, začne remcat a úkolovat, takže kámoš nemá klid ani o víkendu.
Nevíte jak stohoven? Tedy netušíte, jak motivovat matku (kromě zastřelení, to jsem mu už doporučil), aby nelezla do toho bytu?
A nebo jinak: úkolovat musí on. Nejlíp už dopředu. Třeba se pak začne vymlouvat, že tenhle víkend se jí to nehodí a ať se nezlobí že se neukáže...
Diamagnetické látky
Dobrý den,
prosím nevíte někdo jestli existuje "Curieova teplota" pro diamagnetické látky. Tedy teplota při jejímž překročení se stane diamagnetická látka paramagnetickou?
Pokud neexistuje tak je pro to nějaké vysvětlení?
prosím nevíte někdo jestli existuje "Curieova teplota" pro diamagnetické látky. Tedy teplota při jejímž překročení se stane diamagnetická látka paramagnetickou?
Pokud neexistuje tak je pro to nějaké vysvětlení?
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Re: slunce a čočka....(ne ta na jídlo)
Napsal jsem: "A zbytek už je pouze matematická záležitost. Zjednodušeně řečeno". NonSlavek Krepelka píše:Ale no tak, matika. Něco si dovolím pípnout. Není to tak dlouho, co mi jistý výzkumník poslal zajímavý dopis. Popsal mi výsledky pokusu se zrcátky. Jenom v kostce, koncentrací slunečních paprsků pomocí zrcátek s totální plochou čelní stěny "akvária" dokážeme vodu v "akváriu" přivést do varu, zatímco při pokusu s nekoncentrovaným světlem dopadajícím přes čelní stěnu téhož akvária máme smůlu.aNONym píše:Je to právě o té koncentraci, na COP rovnou zapomeň, množství vstupní a výstupní energie se nijak nemění. Non
Takže ať se Ti to lépe představuje. Sluneční paprsky dopadají na černou plochu o velikosti 1m2. Tento při "prudkém slunci" zahřejí např. na teplotu 60°C. My ale tuto dopadající energii soustředíme přes velkou lupu nebo pomocí parabolického zrcadla na plochu velikou jenom např. 1dm2, tedy tisíckrát stokrát menší. A zbytek už je pouze matematická záležitost. Zjednodušeně řečeno. Čím menší je výsledný bod, tím větší je teplota. U běžné lupy je to zcela stejné, jen ve zmenšeném měřítku.
Čím víc zrcátek z daného obdélníku (vždy totální plocha čelní stěny) naděláme a čím víc sluneční světlo koncentrujeme, tím kratší doba přivedení vody do varu. Při pokusu bylo použito kovové matnice zanořené v akváriu ve všech případech, na kterou dopadalo světlo ať už koncentrované, nebo nekoncentrované.
No, pokus jsem neudělal já, ale. Je tu ale. Energie a teplota jsou dvě zcela odlišné veličiny. Nevím o žádném přírodním procesu, který by probíhal lineárně. Nárůst řekněme pohybové (kinetické) energie s konstantní silou je dobrým příkladem.
Ahoj, Slávek.
Pokud bude k dispozici správný vzoreček a koeficienty, tak výpočet bude brnkačka.
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
-
- Zasloužilý člen
Re: slunce a čočka....(ne ta na jídlo)
Omlouvám se všem, které moje obyčejná lidská chyba přivedla na scestí. Non
Jinak díky za upozornění. Hned si to raději opravím ve svém sešitu ze čtvrté třídy, z něhož stále čerpám podstatné informace. A tím pádem už je i jasné, proč mi spousta pokusů nedopadla tak, jak jsem očekával.
Peter, ano máš pravdu. Jsou věci, které by se ani pasáčkům sviní stávat neměly.Peter píše:Neházejte perly sviním moc vysoko na zeď, stejně na ně nedosáhnou.aNONym píše:Je to právě o té koncentraci, na COP rovnou zapomeň, množství vstupní a výstupní energie se nijak nemění. Nonlaik píše:Zdravím
zajímalo by mě jak je možný že slunce přes lupu procházející a na jeden bod koncentrující má takovou teplotu?....
to mě nedává smysl....z čeho se skládá to záření že normálně nepálí ale někdy jo?.???..a jak to že obyčejná čočka dovede z mála udělat moc.....kolik to je COP????.....hmmm...divný.....teda alespon pro mě...
Takže ať se Ti to lépe představuje. Sluneční paprsky dopadají na černou plochu o velikosti 1m2. Tento při "prudkém slunci" zahřejí např. na teplotu 60°C. My ale tuto dopadající energii soustředíme přes velkou lupu nebo pomocí parabolického zrcadla na plochu velikou jenom např. 1dm2,tedy tisíckrát menší. A zbytek už je pouze matematická záležitost. Zjednodušeně řečeno. Čím menší je výsledný bod, tím větší je teplota. U běžné lupy je to zcela stejné, jen ve zmenšeném měřítku.
I matematika ti celkem jde.
Jinak díky za upozornění. Hned si to raději opravím ve svém sešitu ze čtvrté třídy, z něhož stále čerpám podstatné informace. A tím pádem už je i jasné, proč mi spousta pokusů nedopadla tak, jak jsem očekával.
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
...nenapsal jsi, jestli to jeho matka, nebo tchýně.....to je opravdu velkej rozdíl....tak to naprav....Palo píše:Čaute chlapi, můj kámoš má problém...
...a když už se bavíme na toto tema....
1.k vlastní mamince s úctou a tvdě...
2. ke tchýni...
a. manželka je na mé ..naší straně
b. manželka je na straně své matky
c. manželka je bluma a nechce si svoji matku rozházet
c1 tchyni potřebuji
c2 tchyni potřebuji občas a vyjmečně
c3 tchyni nepotřebuji a mám ji "jen" z důvodů lidské slušnosti
c4 budeme po ní dědit / do 100 000.-/ to není dědictví a můžu to vypustit
c5 o dědictví se budu s někým dělit, a když ji nebudu mít rád, nic nedostanu....viz bod c4
obdobná situace s vlastní matkou...tchýní mé manželky
velkou roli hraje věk tchýně-matky
1. do 60 je čilá pamatuje Beatles a Stouny
2. 70 -80 pamatuje Oldřicha Nového a Chladila se Simonovou
3. nad 80 to je problém...ale dobře řešitelnej...
...má tchyně nějaké zdravotní potíže....???..../ když má čas prudit asi ne.... /
zájmy tchýně...zahrádka, pes, tel.serialy../ ulice, ordinace, Dallas...??.../ běhání po hypermarketech , kde co maj o 1kč levnějc........čím tchyně/ matka/ byla za aktivního života....úřednice, uklízečka...???
...jakými úkoly zatěžuje normální běh rodiny....buzeruje, luxuje,utírá prach,6x ročně maluje, přestavuje nábytek, vymejšlí si co uvařit....???
...co má sama nejvíce ráda....sladké, oblečení, zlato, ...
...co jí nejvíce vadí.....a to je stěžejní otázka.....
...tak námět k přemejšlení....napiš, rádi kamošovi poradíme ....základ je , přidat jí do jídla gutalax..../ alespoň chvilku bude klid/...
...když dobře poradím, mám u tvýho kamoše flašku Feraku.... zdraví m11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Ileme, jakto víš? Známý parkuje auto raději dál od chalupy, tak aby ho neviděli sousedi a nevotravovali, je šikovnej a hodnej takže se na něj lepí všechny "pijavice" v okolí.Ilem píše:Podobné problémy máme asi skoro všichni. Museli bychom vyvraždit půl rodiny, několik sousedů, jinak pořád někdo něco chce. Ani sto hoven nepomůže.Palo píše:Čaute chlapi, můj kámoš má problém...
V 95% případů Vás budou obtěžovat jenom lidé méně schopní než Vy.
Pokud to bude obtěžování systémem, "dnes ty mne, zítra já tobě", tak se to dá ještě ustát.
Spíš demotivovat ne
Pokud je barák jeho, tak nová vložka FAB stojí kolem 200kč, vypnutí zvonku a telefonu je zadarmo.
Naučit se říkat "NE" a stát si za svým bez jakýchkoliv výčitek.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
mno...
Tchýně je katastrofou pro každýho chlopa, to je jasný. Nějaký tisíciny promile vyjimek v potaz brát nebudu.
Netřeba lhát, říkejte pravdu. I tchýni. Ona to unese. Jsou věrolomné a věděj dobře, do čeho jdou. Kalkulace rizik mají v genetické paměti vyrytý ostrým šroubovákem....
Naše babičkotchyně dobře vědí, že jsme rádi, když nás oblaží svojí přítomností 3x do roka. Když by to bylo víckrát, je to příliš, když míňkrát, nemuseli bychom je poznat.
Nejhorší situace však je, když naše ženuška táhne s tchýní za jeden špagát.... To je situace hubkařů sedláků u chlumce....
Je třeba se netrápit věcmi, co nemůžem ovlivnit. A ty, co ovlivnit¨můžem ovlivněmež.... Pokud ne, tak nenaříkejmež.
Sice, naříkání nám trochu uleví, ale jen na chvilku.
Nejlepčí je říct...: babi, nechci lhát..... tvoje nezvaná přítomnost je pro mne nežádoucí a ponižující. Vem to prosím na zřetel. Děkuji za pochopení.
Netřeba lhát, říkejte pravdu. I tchýni. Ona to unese. Jsou věrolomné a věděj dobře, do čeho jdou. Kalkulace rizik mají v genetické paměti vyrytý ostrým šroubovákem....
Naše babičkotchyně dobře vědí, že jsme rádi, když nás oblaží svojí přítomností 3x do roka. Když by to bylo víckrát, je to příliš, když míňkrát, nemuseli bychom je poznat.
Nejhorší situace však je, když naše ženuška táhne s tchýní za jeden špagát.... To je situace hubkařů sedláků u chlumce....
Je třeba se netrápit věcmi, co nemůžem ovlivnit. A ty, co ovlivnit¨můžem ovlivněmež.... Pokud ne, tak nenaříkejmež.
Sice, naříkání nám trochu uleví, ale jen na chvilku.
Nejlepčí je říct...: babi, nechci lhát..... tvoje nezvaná přítomnost je pro mne nežádoucí a ponižující. Vem to prosím na zřetel. Děkuji za pochopení.
-
- Zasloužilý člen
potřebuju vědět....
Nevíte někdo náhodou, kde seženu starou vrtnou soupravu???? myslím geologickou..
klidně poškozenou...
klidně poškozenou...
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Re: potřebuju vědět....
http://www.studnarstviht.cz/prodej-vrtn ... bohak.htmljarda ovčák píše:Nevíte někdo náhodou, kde seženu starou vrtnou soupravu???? myslím geologickou..
klidně poškozenou...
http://cz.kompass.com/live/cs/g53011601 ... odu-1.html
nebo pohlídat
http://kamiony-tahace.sbazar.cz/vrtaci- ... 60570.html
je to fest drahý
-
- Zasloužilý člen
DOTAZ
Díky la, už to kontrahujem...
Potřebuju vědět, zdali je počítač schopnej řídit auto nebo rc vrtulník podle gps souřadnic????
Potřebuju vědět, zdali je počítač schopnej řídit auto nebo rc vrtulník podle gps souřadnic????
-
- Zasloužilý člen
Re: DOTAZ GPS
Ano, je. Nonjarda ovčák píše:Potřebuju vědět, zdali je počítač schopnej řídit auto nebo rc vrtulník podle gps souřadnic????
Zrovna včera večer jsem přemýšlel nad tím, že nějaký samohyb s neustále se otáčející kamerou na palubě, zaparkovaný uprostřed pastviny (popř. občas po ní popojíždějící dle předem zadaných GPS souřadnic), by pro Tebe byl určitě vynikajícím pomocníkem. Obraz z kamery by se neustále přenášel pomocí CDMA modemu do PC na základnu. Nebo ještě lépe, kameru přidělat na spodkek vrtulníku startujícího ze samohybu. Vrtulník by nemělo být problémem uřídit přes GSM, jelikož za asistence několika gyroskopů je to docela sranda. Teprve potom by to už nemělo chybu! To by ses konečně stal pánem svého panství.
PS: V závěsu vrtulníku by mohla být hned vedle kamery pověšena nějaká dálkově uvolňovaná dopadem aktivovaná náložžžžž.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Re: DOTAZ
Prodávají něco jako ufo, talíř s asi šesti motorama (modelářský), drží pozice podle GPRS, klidně se vznáší na místě, strčíš do něho a vrátí se na pozici. Může mít kameru(i barevnou), má min. hluk. Z pár desítek metrů málem není vidět. Minulí rok byl asi za třicku na modelářských stránkách. Veelikánská prdel, ještě že by ti i posloužil???jarda ovčák píše:Díky la, už to kontrahujem...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Re: DOTAZ
Tak mně to začíná trochu srát. Odešlu příspěvek a sdělí mi že mi pro tento toto něco neexistuje-to huž je dost!!!
Že jdu na nový příspěvek a řekne mi že tyto stránky neexistujou, nebo že tady žádný příspěvky nejsou, jsem si už zvykl, i když to místo normálu to trvá několik minut(má to jenom náš fórum-ani maďaři to nemají- chudáci).
Rivale, pokud to neupravíš, máš u mně na příštím pět piv ale vcelku rychlém sledu za sebou!!!!!
Klidně přispeju na provoz, znáš mně, nervy jsou dražší!!!!
Že jdu na nový příspěvek a řekne mi že tyto stránky neexistujou, nebo že tady žádný příspěvky nejsou, jsem si už zvykl, i když to místo normálu to trvá několik minut(má to jenom náš fórum-ani maďaři to nemají- chudáci).
Rivale, pokud to neupravíš, máš u mně na příštím pět piv ale vcelku rychlém sledu za sebou!!!!!
Klidně přispeju na provoz, znáš mně, nervy jsou dražší!!!!
Naposledy upravil(a) lajos dne čtv 27 led 2011 21:00, celkem upraveno 1 x.