Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Výbava vhodná při kolapsu civilizace.

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: mno...

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák píše: Možná to všechno tak má bejt, možná nám bůh seslal ten vstyčený prostředník k tomu, abychom prohlédli a nezlobili.
Hele brácha přivedl jsi mne na myšlenku. Proč čekat na nějaký Y2K, 2012, 20xx proč prostě k vlastnímu klidu a zlosti politiků kteří člověka okrádají, proč nezačít žít alespoň z 50% alternativně už teď a to bez ohledu co bylo či bude.
Nebo začít postupně, rok za rokem.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Ondřej
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

..

Příspěvek od Ondřej »

navar: V čechách se neprodává (ebay.de), ale prej vyrábí 8) Nedivil bych se. Tenhle pumpičku nemá (samovzdouvací). Zahlídl jsem ještě další za tácek s pumpičkou, co by zvládl i petrolej.

chiq: HEXA koupíš v každé větší drogerii... Akorátže tohlenc teda nedoporučuji, je to zoufalost. Navíc ve zplodinách je prý formaldehyd a kyanid. o ceně nemluvím vůbec.
Mimo téma (offtopic)
m11: :lol: To víš no, z toho co napíšeš je kloudnýho tak 5%, 10% jsou tečky a zbytek naprosto mentální blábolení z cesty, který se i na netu, kde je všelicos, vidí dost zřídka. V reálu bych se s tebou nebavil vůbec, jestli mluvíš jak píšeš... Ale třeba to není nevratné! :D Například alzheimer, parkinson, autizmus a další duševní "nemoci" jsou OTRAVA RTUTÍ a jsou velkou většinou velmi dobře léčitelný právě detoxikací rtuti. 6-24 měsíců. Dobře vím co píšu, nastudoval jsem toho dost... Ale je vidět, že se lepšíš Martine. Například jsi tři věty správně ukončil tečkou, takže víme kde končí. No máš toho ještě víc na zvládnutí, tak držím palce. :mrgreen: Ostatním členům fora, kteří mnou údajně strašlivě pohrdají se omlouvám, vy jste na tohoto exota zřejmě zvyklí, já zatím ne.
Ano, snažím se už ignoroval tvé příspěvky, čehož jsi si mohl všimnout u tvé pitomé, pořád dokola pokládané otázky k čemu že je sanytr. Proč mi ji vlastně dáváš? Jaký to má smysl? K čemu to je? Na hovno, samozřejmě, jen trapně otravuješ s bezcennýma blábolama, ve snaze mě nějak načapat, že "něco" nevím. Přesně to jsem čekal - že ji budeš pořád opakovat jak blb. Mimochodem historii výroby a užívání KNO3 znám od 14ti asi. Doteď tu mám 25kg pytel. Nechce ho někdo?
Takže ty zas můžeš ignorovat moje příspěvky. Pěkný den přeji. :mrgreen:
Naposledy upravil(a) Ondřej dne sob 12 úno 2011 18:18, celkem upraveno 1 x.

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

sanytr

Příspěvek od laik »

zdravím
Podle mě by se jardovi hodil ten sanytr jako hnojivo......nebo konzervant........ nebo na výrobu střelného prachu na ochranu urody a pod....
teda jako, nésu vubec tak chytrej .....ale taky sem to nevěděl ,jako ten ondra.......a abych nebyl blbé ......tak sem se místo rozčilování zeptal strýčka wiki....a ted teda takhle jako machruju.... :D
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sanytr
ale pokud má jarda ještě další využití rád se něco přiučím

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Ondřej
Zasloužilý člen

..

Příspěvek od Ondřej »

jarda: že benál jednou dojde má být "širší souvislost"? To považuju za naprostou samozřejmost už od doby co jsem použití vařičů promyslel (2 minuty?) včetně výhod, nevýhod a významu. Když jsem to řek někomu dalšímu, opět během minuty pochopili. Tady o téhle jednoduché věci, malým střípku, píšu čtyři dny. A m11 opět praví: "...ale ta starost kolem, a kde se bude skladovat a později shánět příslušné palivo....každej si to přeberte podle svýho IQ.." :roll: Od m11 už samozřejmě nečekám, že něco pobere, to co produkuje je zřejmě jeho standardní výkon.

Pro většinu, kromě lidí co přemýšlí a udělají si zásobu benzínu nejen pro vařič, bude samozřejmě problém cokoliv nakrmit benzínem... Nepíšu do Blesku, ale pouze sem pro omezený okruh lidí, který téma zaujme. No a už o benzínovým střípku bylo napsáno dost, ať si každý vybere co chce.
Vařič za strašlivou investici 300kč doporučuji po devíti letech nevýhodného a otravného používání ekologicky zlikvidovat. Aby bylo jasno........

laik: Pokud chceš psát, nauč se prvně číst pořádně.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: ..

Příspěvek od chiq »

Ondřej píše:chiq: HEXA koupíš v každé větší drogerii... Akorátže tohlenc teda nedoporučuji, je to zoufalost. Navíc ve zplodinách je prý formaldehyd a kyanid. o ceně nemluvím vůbec.
...veď práve! Pýtal som sa na čistý pevný lieh, najklasickejšiu klasiku, taký, s ktorým sme žhavili aj v prívesoch pri balatóne Roku Pána... Nie nejaké namotané supermolekuly, z ktorých sa uvoľňuje cyklón bé aj cé aj dé...

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

návrat někam???...

Příspěvek od laik »

Zdravím
Tak si myslím že z tím návratem do středověku to je blbost....lidi dnes už mají tolik znalostí a jsou určitě uplně jinde než člověk před pár set lety....ja ač laik tak při kolapsu (je dobré si ujasnit jakej kolaps bude) budu třeba přemejšlet čím svítit.....někdo bude mít nasyslený svíčky a petrolej....já vlítnu do auta vytáhnu alternátor a bud ho ženě přidělám k rotopedu :-) abych trochu nabil autobaterii a pár žárovek mě to přes večer určitě utáhne... nebo vyrobím třeba ze dřeva primitivní větrnou elektrárnu na pohon toho altíku.....případně vlítnu na nějaký pole a nakradu pár fv. panelů.....
následně poberu ve stavebninách komínovky na dobrej komín..... a sporáček mám ,případně znova postavím kachláče co tu byli a jsou rozdělaný na půdě..........dál bych pobral třeba několik balíku izolační vaty abych si udělal pasivní dum.....přeci jen energie co ušetřím nemusím vyrábět......
ke komunikaci nám zas muže stačit primitivní telegraf či vysílačky....podle návodů to zbastím i já doma .....
co budem jíst???.....na dvorek dám třeba pár ovcí od jardy......a čím je živit....přeci jen když už nikdo nebude sekat obecní pozemky to bude hroooomada sena.....no atd.....
no ale pointa je v tom že už známe a chápem tolik věcí že tuto stávající civilizaci dovedem celkem dobře obnovit.....
otázka je ale, jestli to má vlastně cenu.....
.....k tomu vaření......jestliže budem jíst třeba naklíčený obilí a vubec převážně syrovou stravu,včetně třeba i masa bude nám stačit mnohem menší množství potravin než když ji degradujem vařením či pečením.......

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

Zdravím tě, příteli.
Je to do mrtě tak, jak píšeš.
Potíž je jedna. Jsme zde naladění na podobnou strunu a život nás naučil improvizovat a hledat informace, především v knihách. Jsme jedna určitá, velice málopočetná skupina lidí. Jasně, že kdyby nás někdo odstavil od energií, tak to v nás sice zaškrundá, ale vono to pude....
Dokonce máme štěstí, že o tom můžeme licitovat, můžeme o tom debatovat a vršit argumenty i pocity.
Z tohoto úhlu pohledu jsme osvíceni. průměrný občan bez ohledu na iq či vzdělání nehodlá o tomto diskutovat, páč má pocit, že mu řežou koule. Až nyní si totiž jeden uvědomí, na jak hliněných nohou stojí naše nabubřelá civilizace.Ta závislost je nekonečná.

Ondřej
Zasloužilý člen

..

Příspěvek od Ondřej »

poota: Však žádný problém. Pokud si taky někdo myslí, že se ze dne na den vrátíme do rannýho pravěku, nechť si třeba v obýváku zařídí ohniště. Vařič žádná nutnost není a mezi řádkama taky nic nepíšu. Omlouvat se není za co, strojené plky mě nedojímají.

chiq: O ničem jiným než hexaminu jakožto "pevný líh" nevím... Vím ale, že některý druhy smrdí a některý ne - dle výrobce. U nás je to bledý.

m11: to fakt nehodlám luštit, píšeš jak mentoš.

Ta improvizace bydleníčka by neměl být problém. I kdybych si měl postavit třeba barák ze slámy (mám naštudovány základy), akorát že sláma nebude, to bych musel začít už teď :) Ale z balíků slámy se dá udělat perfektní tepelná izolace už k postaveným barákům. Já třeba vypích i ten Tempelan, je to papírový a rychlý. Brácha má barák, kde je mezi stropem a půdou snad půl metru hlíny. Význam mocka nechápu, napresovaná sláma by byla lehčí a lepší izolant. Snad k tomu řekne něco jarda:)
Horší je už to jídlo. Nechemičtí sedláci pomalu už nejsou. Taky mě dostává, jak tu lidi ze stodol vyházeli "starý krámy" jako fukary na kliku, pluhy, kosy, cepy, koňovýstroj, atd. Naivky. Podobně jak lidi, co dobrovolně odevzdali švestkám na 8000 funkčních střelných zbraní... http://www.ct24.cz/domaci/policie-armad ... vysledkem/ Proč jsou amnestie vůbec vyhlášeny, si každý kdo sleduje i něco jinýho než blbbednu může domyslet...
Co se týče starých kamen, mám například Petry na který už nemůžu sehnat blbou plotýnku. Dál je vysypaná klapka v komíně, takže nevím zda má smysl je vůbec nějak renovovat. Rač bleskem koupím nový za 4-5t. A taky mají blbý až žádný sekundární spalování, takže něco moderního by bylo IN.

http://www.uroda.cz/@AGRO/informacni-se ... x9470.html
http://www.agromanual.cz/cz/clanky/skli ... ambor.html
Kdo zná podobný linky, ať vkládá...

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Obrana bude velmi důležitá ...

Příspěvek od A(&F) »

... jelikož s pádem státních institucí dojde i k propuštění všech klientů z vězeňských nápravných zařízení ... mezi nás, normální lidi ... ti běžní loupeživý kriminálníci budou přitom asi tím nejmenším problémem ... horší to však bude s těma lidskejma bestiema, které byly od okolního světa izolovány pro spáchání násilných trestných činnů ... pro vraždy, znásilňování a těžké ubližování jiným lidem ... vždyť ty se neštítí prakticky vůbec ničeho, jsou "duševně nakažení", je jim úplně všechno jedno, neovládají své pudy, nemají co ztratit ... pokud k tomu všemu někdy dojde, budou mít před ostatními poměrně značný náskok ... oni totiž už mají průpravu dávno za sebou ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
chiq
Zasloužilý člen

Re: Obrana bude velmi důležitá ...

Příspěvek od chiq »

...a nevedia si normálne zaobstarať obživu, pretože sa o nich starl štát a všetko im poskytoval ZADARA, z našich daní, z daní tých, ktorí ešte makáme.
No vida! ;) bodík odomňa :good:

NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

A(&F) píše:... jelikož s pádem státních institucí dojde i k propuštění všech klientů z vězeňských nápravných zařízení ... mezi nás, normální lidi ... ti běžní loupeživý kriminálníci budou přitom asi tím nejmenším problémem ... horší to však bude s těma bestiema, které byly od okolního světa izolovány pro spáchání násilných trestných činnů ... pro vraždy, znásilňování a těžké ubližování jiným lidem ... ty se totiž prakticky neštítí vůbec ničeho, jsou "duševně nakažení", neovládají své nízké pudy, je jim úplně všechno jedno ... pokud k tomu všemu někdy dojde, budou mít před ostatními poměrně značný náskok ... oni totiž už mají průpravu dávno za sebou ...
V tom máš pravdu. To bude takové malé zatmění. Ono se o tom mluvit nesmí ale 95% osazenstva je jisté etnikum.
Na to že semi o sobě ríkáme že jsem nejiteligentnější bytosti, tak jsme vlastně pěkně blbý, když jdeme proti sobě.
Nicméně, myslím že ani lumpy v těžkém období nebude čekat frajerský kriminál , lidové soudy budou pracovat rychle. Oko za oko zub za zub.

Jinak neděje se teď něco podobného v Egyptě?
Naposledy upravil(a) NAVAR dne pon 07 úno 2011 11:45, celkem upraveno 1 x.

To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

chiq píše:...a nevedia si normálne zaobstarať obživu, pretože sa o nich starl štát a všetko im poskytoval ZADARA, z našich daní, z daní tých, ktorí ešte makáme.
... ale umí ... vždyť pro ně to přece je "normální způsob" ... problém je v tom, že pokud vás v dnešní době tato havěť připraví o cokoliv za použití násilí, tak v době, o které zde uvažujeme, vás to pravděpodobně bude stát navíc ještě život ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

A(&F) píše:době, o které zde uvažujeme, vás to pravděpodobně bude stát navíc ještě život ...
Hlavně, aby to moc nebolelo. Ale jinak to docela výrazně řeší problém, jak přežít.

"Dum spiro spero"
Ciceron
NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

A nebo to bude stát život druhou stranu. Kažopádně tak či onak to řeší strasti s přežíváním.

chiq
Zasloužilý člen

Příspěvek od chiq »

Tak, tak, a je to ujasnené, ako s nimi naložiť...

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“