Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Vitamin C
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 241
- Registrován: ned 30 led 2011 12:10
- Bydliště: Kolín
- Dal: 22 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jehličí,borovice
Jeden recept:
Vitamínový nápoj z jehličí
Připravuje se ze zimního jehličí borovice, kdy je v něm nejvíce vitamínu C. V dávných dobách zachraňoval námořníky před kurdějemi, dnes ho používají horolezci, protože dokáže rychle vrátit ztracené síly. Navíc je to výborný prostředek proti únavě.
Potřeby: jehličí z borovice
voda
kyselina citronová
Příprava: Jehličí z borovice ostříháme, důkladně opereme v tekoucí vodě v poměru 1:3. Pro rychlejší vylouhování přidáme čajovou lžičku kyseliny citronové. Nápoj necháme třicet minut stát v porcelánové nádobě. Občas zamícháme. Kdyby se louhoval déle, zhořkl by. Pak přecedíme přes několikrát složenou gázu a opět necháme stát - tentokrát několik hodin, dokud se u dna nevytvoří sedlina. Čirou tekutinu pak slijeme do lahve a na tři dny dáme do tmy a chladu. Vitamínový nápoj pijeme po 1/2 dc třikrát denně. Může se pít i s medem, sirupem či sladkým čajem.
Borovice a její léčivé účinky:
http://www.darius.cz/archeus/B_borovice_2.html
Čaj z výhonků nebo pupenů: 1 lžičku drogy použijeme na 1/4 litru vody,
spaříme nebo jen krátce necháme přejít var. Přikrytý ponecháme 15 minut
ustát. Pijeme 2x denně vlažný po lžicích při kašli, kataru průdušek, dně
a revmatismu. Čaj je močopudný a čistí krev. Užívat se smí jen krátkodobě.
Hlavní využití borovice je zevní. Bylina má dezinfekční vlastnosti,
způsobuje překrvení pokožky, a tím aktivizuje obranné síly organismu. Při
kožních chorobách (i hnisavých) se přidává do mastí na furunkulózy a jiné
infikované kožní potíže.
Vitamínový nápoj z jehličí
Připravuje se ze zimního jehličí borovice, kdy je v něm nejvíce vitamínu C. V dávných dobách zachraňoval námořníky před kurdějemi, dnes ho používají horolezci, protože dokáže rychle vrátit ztracené síly. Navíc je to výborný prostředek proti únavě.
Potřeby: jehličí z borovice
voda
kyselina citronová
Příprava: Jehličí z borovice ostříháme, důkladně opereme v tekoucí vodě v poměru 1:3. Pro rychlejší vylouhování přidáme čajovou lžičku kyseliny citronové. Nápoj necháme třicet minut stát v porcelánové nádobě. Občas zamícháme. Kdyby se louhoval déle, zhořkl by. Pak přecedíme přes několikrát složenou gázu a opět necháme stát - tentokrát několik hodin, dokud se u dna nevytvoří sedlina. Čirou tekutinu pak slijeme do lahve a na tři dny dáme do tmy a chladu. Vitamínový nápoj pijeme po 1/2 dc třikrát denně. Může se pít i s medem, sirupem či sladkým čajem.
Borovice a její léčivé účinky:
http://www.darius.cz/archeus/B_borovice_2.html
Čaj z výhonků nebo pupenů: 1 lžičku drogy použijeme na 1/4 litru vody,
spaříme nebo jen krátce necháme přejít var. Přikrytý ponecháme 15 minut
ustát. Pijeme 2x denně vlažný po lžicích při kašli, kataru průdušek, dně
a revmatismu. Čaj je močopudný a čistí krev. Užívat se smí jen krátkodobě.
Hlavní využití borovice je zevní. Bylina má dezinfekční vlastnosti,
způsobuje překrvení pokožky, a tím aktivizuje obranné síly organismu. Při
kožních chorobách (i hnisavých) se přidává do mastí na furunkulózy a jiné
infikované kožní potíže.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1546
- Registrován: čtv 01 lis 2007 8:41
- Bydliště: Trnavský kraj
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Re: Vitamíc C
..."žltý prášok" bude na nezaplatenie...
Naposledy upravil(a) chiq dne úte 03 kvě 2011 19:20, celkem upraveno 1 x.
- jani
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 324
- Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
- Bydliště: okr. HO
- Dal: 325 poděkování
- Dostal: 251 poděkování
Askorutin ano či ne ?
http://www.lekarna.cz/ascorutin-tbl-obd-50/
kromě rutinu a cečka obsahuje řadu dalších látek
Beru 3x denně askorutin a ještě vit. C z DM drogerie a přidávám i sodu bikarbonu, no je ten askorutin vůbec potřeba?
Je Rutin také nezbytný? ( při hemoptýzách ) V květu pojídám bylinku brutnák lékařský
kromě rutinu a cečka obsahuje řadu dalších látek
Beru 3x denně askorutin a ještě vit. C z DM drogerie a přidávám i sodu bikarbonu, no je ten askorutin vůbec potřeba?
Je Rutin také nezbytný? ( při hemoptýzách ) V květu pojídám bylinku brutnák lékařský
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 6292
- Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
- Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Vit C-antioxydant
No nazdárek vespolek.
A že jsme se do těch "antioxidantů" s Palem naváželi.
Tohle jsem právě vyšťoural na Wiky.
http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_C
A genetic condition that results in inadequate levels of the enzyme glucose-6-phosphate dehydrogenase (G6PD) can cause sufferers to develop hemolytic anemia after ingesting specific oxidizing substances, such as very large dosages of vitamin C.
Genetická porucha způsobující nedostatečnou hladinu enzymu glucose-6-phosphate dehydrogenase (G6PD) může způsobit hemolytic anemia (anemie při které dochází k rozkladu krve) po pozření jistých oxidačních látek, jako například po pozření velikých dávek vitamínu C .
S laskavým pozdravem, Slávek.
A že jsme se do těch "antioxidantů" s Palem naváželi.
Tohle jsem právě vyšťoural na Wiky.
http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_C
A genetic condition that results in inadequate levels of the enzyme glucose-6-phosphate dehydrogenase (G6PD) can cause sufferers to develop hemolytic anemia after ingesting specific oxidizing substances, such as very large dosages of vitamin C.
Genetická porucha způsobující nedostatečnou hladinu enzymu glucose-6-phosphate dehydrogenase (G6PD) může způsobit hemolytic anemia (anemie při které dochází k rozkladu krve) po pozření jistých oxidačních látek, jako například po pozření velikých dávek vitamínu C .
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- Craft
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 475
- Registrován: sob 25 srp 2007 21:27
- Bydliště: Severní Morava
- Dal: 34 poděkování
- Dostal: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vitamíc C
Zas tak bych to Slávku nebral. Za prvé to máš z wikipedie a mnohdy jsou informace v ní uvedené trochu nepřesné, protože do wikipedie může přispívat každý, sám jsem tam už některé věci v minulosti vkládal. Za druhé, i kdyby se to bralo jako berná mince, tak nepředpokládám velký výskut jedinců s nedostatečnou hladinou onoho enzymu G6PD. Za třetí znám osobně již poměrně těžký případ, kdy veškeré prostředky, jak klasické medicíny, tak silné kalibry alternativy selhali a zabrali až vysoké dávky vit. C. Proto bych toto nijak nepaušalizoval. Stejně tak byl tady přímo na fóru zaznamenám případ poruchy krvetvorby v závislosti s užíváním MMS, zatímco v X případech k ničemu takovému nedošlo. Pravdou je ale i to, že mnoho lidí tady své negativní zkušenosti s MMS nenapíše, (byť se jedná pouze o neúspěch v léčbě tímto prostředkem) a napíšou mi to třeba pouze soukromě na email, aby nemuseli čelit nějaké kritice od zastánců tohoto jinak poměrné úspěšného prostředku. Takže nic není 100% a co pomůže jednomu, druhému nemusí a opačně
- poota
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 5830
- Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
- Bydliště: Praha
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: Askorutin ano či ne ?
Askorutin se předepisuje při fragilitě kapilár - křehké vlásečnice, takže dochází k hematomům již při nepatrném tlaku a nebo ke zbytečně silnému krvácení, nejčastěji měsíčnímu. Z přírodních prostředků má stejnou nebo lepší účinnost kokoška pastuší tobolka - celkem dost rozšířený plevel. Užívá je jako čaj nebo alkoholový výluh, pro koupele jako odvar. Při předávkování dochází k silnému útlumu centrální nervové soustavy, ale při orálním užívání předávkování opravdu nehrozí, protože chuť je skutečně odporná.jani píše: Beru 3x denně askorutin a ještě vit. C z DM drogerie a přidávám i sodu bikarbonu, no je ten askorutin vůbec potřeba?
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 6292
- Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
- Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: Vitamíc C
Nazdar Crafte,Craft píše:Zas tak bych to Slávku nebral.
O to mi nešlo. Šlo mi o pověru, že existují jakési takové antioxidanty, jako kyseliny, a že bez nich jsme se zdravím namydlení. V podstatě všechny kyseliny jsou oxydanty a všechny zásady jsou "redukce" tedy deoxidanty (antioxidanty). Takhle to bylo dost dloho bráno jako konvence podle toho, jak se v reakcích chová kyslík. Pak se do toho někdo navezl se ztrátami elektronů a atomů vodíku, cele to předefinoval a dnes máme z mnoha praktických oxydantů teoretické deoxidanty.
Když se podívám například na selén, jako na deoxidant nesmírně důležitý pro funkci štítné, nemám s tím problém. Jde o inorganickou sůl, nebo organickou sloučeninu s kovem, takže zase jaksi sůl a to je většinou zásada a tím deoxidant. Kyselina askorbová deoxidant není. Způsobuje oxidaci. To, že sebere teoretický elektron něčemu z toho nedělá deoxydant. Tím neříkám, že je s ní něco špatně. Navíc, hodně strávené kyseliny ascorbové se měni v těle na kyselinu štavelovou a ta taky není podle všeho k zahození v rozumných dávkách.
Jde mi o to hrani si s definicemi a tím pádem k vytváření jaksi mýtů. To mi vadí. Antioxidanty jsou velice zprofanovanou záležitostí budící v lidech dojem, že je nám kyslík navýsost nebezpečný. Setkal jsem i s takovými cancy, jako že je příčinou našeho stárnutí, všech našich chorob a smrti. Vyjelo to z nějakého Dr. Younga, velice internetového guru medicíny. Přitom injekce do žil H2O2 dokáží nadělat víc dobra, než všechny farmácie a doktoři dohromady, až na pár světlých vyjímek.
Mluvě i tom peroxidu, jako první pomoc při infarktu a mrtvici se tomu nic nevyrovná a to ani zdaleka. Jednak to okamžitě dodá v naprosté většině dostatečný kyslík za trombózu, protože trombóza skoro nikdy není úpné ucpání tepny, nebo žíly, a jednak to krevní sraženiny a tukové shluky rozpouští v množství, ve kterém se to do krve dodá. Takže asi tolik o jedovatosti kyslíku, dokonce tak agresivního jako H202 a "antioxidantech".
Že MMS některým lidem moc dobře neudělá vím. Není jich moc, čert ví jak to brali a hlavně co s nima bylo. Nic není universální všelék. MMS je navíc partyzánština. Ale, naprosté většině lidí to nějakým způsobem pomůže v něčem, někomu velice závažně a celkový rekord vypadá i při neodborném užívání daleko lépe než mnohé, co leze z farmácie a doktorů. Proti například dryjákům chempoterapie je to čokoládový moučník vychrtlému poustevníkovi. Proto se MMS zastávám, i když se doufám držím na straně opatrnosti a nevadilo by mi, kdyby se tomu někdo podíval skutečně odborně a poctivě na zoubky. Toho se ale asi nedočkámě.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Aké množstvo "rajčat" použiť ?
Dobrý den,
rozhodol som sa pre zvýšené užívanie Vitamínu C.
Konkrétne mám k dispozícii práškovú kyselinu L-ascorbovú..
čítal som článok istého človeka, ktorý odporúča užívať C-čko spolu s paradajkami pre lepšie využite a dlhšie udržanie v tele..
- aké množstvo paradajok má na mysli..??
- je možné použiť aj CHERRY paradajky.. - tie malé (chutnejšie) ??
videl som dosť doplnkou vitamínu C s prídavkom bioflavonoidou pre lepšie využitie..
nakoľko flavonoidy sa dajú zaobstarať aj z iných zdrojov, tak ma zaujíma či paradajky dotyčný odporúča užívať s kysleinou L-ascorbovou kôli obsahu flavonoidou, alebo "iných" im špecifických zložiek.. ?
rozhodol som sa pre zvýšené užívanie Vitamínu C.
Konkrétne mám k dispozícii práškovú kyselinu L-ascorbovú..
čítal som článok istého človeka, ktorý odporúča užívať C-čko spolu s paradajkami pre lepšie využite a dlhšie udržanie v tele..
- aké množstvo paradajok má na mysli..??
- je možné použiť aj CHERRY paradajky.. - tie malé (chutnejšie) ??
videl som dosť doplnkou vitamínu C s prídavkom bioflavonoidou pre lepšie využitie..
nakoľko flavonoidy sa dajú zaobstarať aj z iných zdrojov, tak ma zaujíma či paradajky dotyčný odporúča užívať s kysleinou L-ascorbovou kôli obsahu flavonoidou, alebo "iných" im špecifických zložiek.. ?
Naposledy upravil(a) Milanko dne úte 03 kvě 2011 12:25, celkem upraveno 1 x.
- poota
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 5830
- Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
- Bydliště: Praha
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: Aké množstvo "rajčat" použiť ?
Zkoušel jsem to přidávat k rozmixovaným rajčatům i do rajského protlaku, dokonce i do kečupu. Pokaždé byl výsledkem odporně kyselý blivajz. Takže prášek plním do tobolek, které se dají požívat celkem kulturně a rajčaty to zajídám. Cherry jsou opravdu daleko chutnější, lépe řečeno, mají chuť jako rajčata. Což se o těch velkých říci nedá ani při nejlepší vůli.Milanko píše:rozhodol som sa pre zvýšené užívanie Vitamínu C.
Konkrétne mám k dispozícii práškovú kyselinu L-ascorbovú..
čítal som článok istého človeka, ktorý odporúča užívať C-čko spolu s paradajkami pre lepšie využite a dlhšie udržanie v tele..
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- jani
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 324
- Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
- Bydliště: okr. HO
- Dal: 325 poděkování
- Dostal: 251 poděkování
Re: Aké množstvo "rajčat" použiť ?
http://www.studak.cz/hypermarketove-raj ... -zelenina/
http://hobby.idnes.cz/proc-jsou-rajcata ... -domov_bma
Hodně lidí mívá z kupovaných rajčat afty v ústech, není divu, já každoročně sadím žlutá rajčata hruštičky, chutově jsou výborné a nezpůsobují afty a jinak také občas koupím červené cherry
http://hobby.idnes.cz/proc-jsou-rajcata ... -domov_bma
Hodně lidí mívá z kupovaných rajčat afty v ústech, není divu, já každoročně sadím žlutá rajčata hruštičky, chutově jsou výborné a nezpůsobují afty a jinak také občas koupím červené cherry
- Craft
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 475
- Registrován: sob 25 srp 2007 21:27
- Bydliště: Severní Morava
- Dal: 34 poděkování
- Dostal: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kyslík
Ahoj Slávku, já už se lekl, že bereš wikipedii doslova
K tomu okysličování organismu. Internet je plný různých informací, že to může dokonce vyvolávat i nádorová onemocnění apod. plky. Nicméně pokud v těle probíhá nějaké nekontrolovatelné dělení buněk, pak může být opravdu akcelerátorem, stejně jako třeba Q10. To je stejné jako tvrdit, nedýchejte z plných plic, ať z toho neonemocníte Právě, že mnoho z nás už ani neumí správně a zhluboka dýchat je mnohdy ten problém. Mě se třeba ze začátku stávalo, že jak jsem začal opravdu zhluboka delší dobu dýchat na zdravém lesním vzduchu, začal jsem pociťovat slabé motání hlavy, paradoxně, jak jsem to zkoušel doma v městě, tak se mi to nedělo, asi "kvalitnější městský" kyslík
Proto jsem si pořídil na doma menší bombu se zdravotnickým kyslíkem a sem tam si večer párkrát a opakovně dopřeji několik hlubokých nádechů a musím říci, že to je dobrý energetický dopink. Samozřejmě to není pro trvalé vdechování, protože vzduch musí být pro toto již dostatečně zvlhčen, ale už při tom občasném nadýchnutí je to dobrá energetická tabletka a dokonce zahání i únavu, mám odzkoušeno
Jak píšeš o těch procesech oxidace, tak si myslím, že právě askorbát sodný je dle mě nejlepší kompromis v doplňování céčka chemickou cestou, který se dá do sebe už ládovat ve větším množství a to bez rizika překyselení.
K těm rajčatům, sám jiné než cherry rajčata nejím. Dobré rajče musí vonět a dobře chutnat. Bude stačit 6ks chery rajčat nebo 2 středně velká rajčata. Ty velká rajčata ze supermarketů jsou ale pěkný blivajz, nechápu, že to někdo vůbec může prodávat. S rajčetem to má snad společný jenom tvar, protože mnohdy barva, natož chuť je nespecifikovatelná
K tomu okysličování organismu. Internet je plný různých informací, že to může dokonce vyvolávat i nádorová onemocnění apod. plky. Nicméně pokud v těle probíhá nějaké nekontrolovatelné dělení buněk, pak může být opravdu akcelerátorem, stejně jako třeba Q10. To je stejné jako tvrdit, nedýchejte z plných plic, ať z toho neonemocníte Právě, že mnoho z nás už ani neumí správně a zhluboka dýchat je mnohdy ten problém. Mě se třeba ze začátku stávalo, že jak jsem začal opravdu zhluboka delší dobu dýchat na zdravém lesním vzduchu, začal jsem pociťovat slabé motání hlavy, paradoxně, jak jsem to zkoušel doma v městě, tak se mi to nedělo, asi "kvalitnější městský" kyslík
Proto jsem si pořídil na doma menší bombu se zdravotnickým kyslíkem a sem tam si večer párkrát a opakovně dopřeji několik hlubokých nádechů a musím říci, že to je dobrý energetický dopink. Samozřejmě to není pro trvalé vdechování, protože vzduch musí být pro toto již dostatečně zvlhčen, ale už při tom občasném nadýchnutí je to dobrá energetická tabletka a dokonce zahání i únavu, mám odzkoušeno
Jak píšeš o těch procesech oxidace, tak si myslím, že právě askorbát sodný je dle mě nejlepší kompromis v doplňování céčka chemickou cestou, který se dá do sebe už ládovat ve větším množství a to bez rizika překyselení.
K těm rajčatům, sám jiné než cherry rajčata nejím. Dobré rajče musí vonět a dobře chutnat. Bude stačit 6ks chery rajčat nebo 2 středně velká rajčata. Ty velká rajčata ze supermarketů jsou ale pěkný blivajz, nechápu, že to někdo vůbec může prodávat. S rajčetem to má snad společný jenom tvar, protože mnohdy barva, natož chuť je nespecifikovatelná
?
dakujem za ochotu chlapi a rýchle odpovede..
stále ale ešte ma zaujíma konkrétne množstvo paradajok ktoré je treba s jednotlivou dávkou C-čka zjesť.. craft napísal 6 kusov cherry, len neviem či to bolo adresované na moju otázku..
taktiež som stále nedostal odpoveď čo je tou "zázračnou" zložkou paradajok, že takto napomôžu vitamínu C.. ??
nakoľko ako som spomínal tak som videl rôzne C čka s obsahom flavonoidou, takže z toho dedukujem, že tie sú asi veľmi nápomocné podporiť efekt..
To ale potom znamená, že je daleko viac možnosti ako len paradajky..
stále ale ešte ma zaujíma konkrétne množstvo paradajok ktoré je treba s jednotlivou dávkou C-čka zjesť.. craft napísal 6 kusov cherry, len neviem či to bolo adresované na moju otázku..
taktiež som stále nedostal odpoveď čo je tou "zázračnou" zložkou paradajok, že takto napomôžu vitamínu C.. ??
nakoľko ako som spomínal tak som videl rôzne C čka s obsahom flavonoidou, takže z toho dedukujem, že tie sú asi veľmi nápomocné podporiť efekt..
To ale potom znamená, že je daleko viac možnosti ako len paradajky..
- Craft
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 475
- Registrován: sob 25 srp 2007 21:27
- Bydliště: Severní Morava
- Dal: 34 poděkování
- Dostal: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
céčko
Poradím ti, neřeš to a dělej to jako většina žen v kuchyni, prostě dávají ingredience od oka. To jenom chlap má tendenci všechno přesně odměřovat, ale výsledek je nakonec stejný Sám jsem to tak vždycky dělal, ale u věcí, kde to není potřeba hrotit, je to zbytečné hraní. Takže každému podle chuti, ale za minimum bych považoval 2ks rajčat klasické velikosti,(ne ty nechutné obry v podobě rajčat z marketu), což je asi 6ks cherry rajčat. Když dáš více nic se neděje, nekdo používá i méně než 6ks cherry rajčat a funguje to také. To, co způsobuje u rajčat ten zesilující efekt céčka a prodlouží si údajně jeho udržení v těle, to nikdo přesně neví, ale to je celkem jedno hlavní je, že to vypadá, že to opravdu maká. Bioflavonoidy jsou prospěšné celkově. Co jsou bioflavonoidy si přečti třeba tady http://www.celostnimedicina.cz/bioflavonoidy.htm
Nějaký seznam potravin, které je obsahují zase tady http://cs.wikipedia.org/wiki/Flavonoidy
Mojim favoritem jsou třeba borůvky.
Nějaký seznam potravin, které je obsahují zase tady http://cs.wikipedia.org/wiki/Flavonoidy
Mojim favoritem jsou třeba borůvky.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 6292
- Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
- Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: ?
Podívej Milanko, v zásadě souhlasím s Craftem, že moc špekuluješ a návod že je vágní. Nesouhlasím s ním až tak docela, že to míchání vychazí nastejno mužskejm a ženskejm. Dobrý odhad je podstatně lepší než přesné měření nepřesných složek.Milanko píše:dakujem za ochotu chlapi a rýchle odpovede..
Přečti si hned první článek v tomhle vlákně o panu Hromadovi. Tam ten návod máš stejně přesný, jako my všichni.
Co se týče překyselení, nacpal jsem se najednou už dvakrát:
2 hnusná koupená rajčata
14 x 500 mg = 7g pilulí askorbové od farmácie rozdrcených vidličkou
2 lžičky polského medu
větší špetka mořské soli
velký panák vody (nejde o překlep)
Překyselení se nekonalo, ale konala se nepěkná průtrž mračen a hromobití a žena říká, že se prý i zablýsklo. To byla ta první zdvojená dávka. Ta druhá měla už podstatně mírnější průběh.
Více menších dávek bude tedy rozumnější. Je zajímavé, že ascorbát sodný mi v takovémto (i větším) množství najednou žádné hromobití nikdy nepřivodil. je však také pravdou, že těsně před tou první dvojitou dávkou jsem spolkl taky půl kávové lžičky mletého hřečbíčku v troše vody a vše to bylo na lačno, před večeří.
Mezi námi, takhle jak to dělám se ty hrozný rajčata sice nestanou delikatesou, ale dá se to celkem splivnout. Ta askorbová to ochutí líp jak ocet.
Jo, jak jsem sa tak brouzdal po rakovinách, narazil jsem na manželský pár, který tvrdil, že se ona i on se dostali společně ze svých rozdílných rakovin, které jim byly přisouzeny oběma mudrologickými vyšetřeními přibližně ve stejnou dobu, tím, že si koupili ozonátor a nechali ho běžet v noci v ložnici na nejnižší výkon. Kolik, to neudali. Trvalo to snad někde kolem 6-8 neděl, než byli bez příznaků. Mne u tohodle ale vždy poněkud rozlaďuje možnost, že taky může jít hlavně o psychologický efekt, nějaký je v tom vždy.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Re: ?
Slavek Krepelka píše:Podívej Milanko, v zásadě souhlasím s Craftem, že moc špekuluješMilanko píše:dakujem za ochotu chlapi a rýchle odpovede..
Více menších dávek bude tedy rozumnější. Je zajímavé, že ascorbát sodný mi v takovémto (i větším) množství najednou žádné hromobití nikdy nepřivodil.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Dakujem za odpoveď,
ja som len hľadal odpoved či sa to nedá riešiť iným spôsobom (potravinou) ako paradajky.. :-D moc špekulujem
čo sa týka Kyseliny L-ascorbovej ktorú mám tak je na obale uvedené PH 2,1 a ked to rozrobím vo vode tak je nemožné aby som tým neprepláchol aj zuby.. robiť to 3-4 krát denne im asi neprospeje...
takže tam stále pridám zhruba v pomere 2:1 sodu bikarbonu, a po reakcii to vypijem.. stále sa mi to zdá ešte trocha kyslé.. samozrejme aj dosť slané :-D
viete mi odpovedať, či po tej reakcii to je už ascorban sodný ktorý by mal mať PH okolo 7,1 a nemusím sa strachovať o zuby??
pretože do budúcnosti už rozhodne kúpim priamo ascorban sodný ktorý ma vyjde cenovo úplne rovnako ako kys. L-ascorbová..
http://www.iherb.com/NutriBiotic-Ascorb ... 24191?at=0 L-ascorbová
http://www.iherb.com/NutriBiotic-Sodium ... 10178?at=1 ascorban sodný
Naposledy upravil(a) Milanko dne stř 04 kvě 2011 15:46, celkem upraveno 1 x.