Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Suchý spořič UF

Návrhy konkrétních zařízení.
Odpovědět
Uživatelský avatar
lepič
Nový člen
Příspěvky: 16
Registrován: stř 14 úno 2007 21:25

Mám dvě

Příspěvek od lepič »

Mimo téma (offtopic)
Ty mašiny mám dvě, jedna má SPZ v depozitu, chybí baterka a páčka na řidítkách, jinak ucházející stav, ty chromy původní mírně okyslé. Tu bych klidně prodal. Když tak napiš na SZ.


spibe
Nový člen
Příspěvky: 15
Registrován: ned 19 lis 2006 22:48
Bydliště: Slovensko
Dostal: 12 poděkování

Re: Profesionální řešení

Příspěvek od spibe »

Bulganin píše:Řešíte tady věci metodou pokus-omyl, vymýšlíte vymyšlené, přitom existuje profesionální řešení.

http://www.ionizer2009.netne.net/

Nedalo mi to a těch 100 dolarů jsem do toho vrazil, a funguje to líp než jsem čekal.

A nieje to klasický ionizátor ktorý sa dá urobiť za pár korún?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Uživatelský avatar
galapetr
Stálý člen
Příspěvky: 44
Registrován: pon 19 bře 2007 9:28
Bydliště: Vimperk

Urobiť sa dá hocičo,

Příspěvek od galapetr »

když se ví jak na to. Pokud je tam naprogramovaný procesor, tak to těžko okopíruješ. Zbývá cesta pokus-omyl. :lol:


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Urobiť sa dá hocičo,

Příspěvek od poota »

galapetr píše:když se ví jak na to. Pokud je tam naprogramovaný procesor, tak to těžko okopíruješ. Zbývá cesta pokus-omyl. :lol:
Cesta pokus-omyl je celá řada UF, takže s tím by problém být neměl.
Na svých stránkách se holedbají ionizací, kterou prý mají vylepšenou o zpětnou vazbu kvůli omezení tvorby ozónu. No, něco tam za ty peníze napsat musejí, aby to nevypadalo příliš jednoduše.
Pravý, tedy vysokonapěťový ionizátor tam nepředpokládám, protože tomu neodpovídá ta jejich "anténa", ta by musela být jenom jako hrotový emitor. Délku jejího vodiče požadují v násobcích 2,5", to je 63,5 mm. Myslím, že se z toho dá usoudit, že se jedná o kmitočet s takovou délkou vlny, půlvlny a nebo čtvrtvlny. Takže tam bude nějaký oscilátor nebo generátor kmitů. Průběh může být sinusový, pilovitý a nebo pravoúhlé pulzy.
Takže pokud s tím chce někdo laborovat, tak bych doporučil připojit ke koncům UF3ky a nebo UF4ky oscilátor, který bude zrovna při ruce a zkusit, jestli bude nějaký pozorovatelný rozdíl. To zase tak složité není.
Pokud by to mělo mít nějakou "zpětnou vazbu", tak by bylo asi lepší ji realizovat přes Řídící jednotku, tedy nejspíš připojením na něco, co reaguje na poměry spalování.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
Karel IV
Starší člen
Příspěvky: 145
Registrován: ned 21 led 2007 11:38
Bydliště: Hupikov
Dostal: 1 poděkování

je celá řada UF, takže s tím by problém být neměl

Příspěvek od Karel IV »

Mimo téma (offtopic)
Problém je ale v tom, že to spoří podtatně méně. Zpětná vazba tam je, přes nohu řidiče. Když to líp spaluje a jede rychleji tak ubereš plyn a spotřeba jde dolú. Naopak když natankuješ ošizené palivo, tak to nejede a musíš tomu stát na krku a spotřeba stoupá. Stálo by za to napojit osciloskop a podívat se, co z toho amerického krámu vlastně leze.


Ohne Bier geht´s nicht
Majkl1
Stálý člen
Příspěvky: 83
Registrován: úte 31 kvě 2011 5:47
Dal: 1 poděkování
Dostal: 7 poděkování

RE UF

Příspěvek od Majkl1 »

Ahoj,
po přečtení celého vlákna jsem si řekl, že za zkoušku nic nedám a zkusil též zaexperimentovat. Sice byla neděle a já neměl nic vhodnějšího než 2mm Cu zemnící drát (ohýbat to skoro lisem :) ), ale když už tak jsem trochu vymýšlel. Jelikož vím o principech VE či ionizace či čeho se to vlastně týká, tak jsem si prostě hrál. Základ vyšel z Pootova UF, kde je pouze drát. Ale s tím rozdílem, že jsem to udělal ze dvou drátů. Nejprve levotočivé jádro s pravotočivou menší spirálou a druhým drátem jsem udělal levotočivou vnější spirálu s menším počtem závitů než bylo u té vnitřní. Mám passat 1,9TDI starou rotačku. Zprvu jsem nezpozoroval vůbec nic, ale dnes po pár desítkách km se motor dost ztišil. Spotřeba je sice nižší, ale nevím, ale z toho malého nájezdu nemohu dělat ještě nějaké závěry. Mám sice jeden rovný úsek v obci, kde jezdím ustálenou rychlostí na tempomat a právě tam jsem díky palubnímu PC viděl aktuální spotřebu, která byla a to nekecám o 50% nižší, ale jak jsem řekl, je mnoho proměnných, které se na to mohou podepsat (teplota a vlhkost vzduchu, váha, nafta atd. atd.) Co však nelze nijak vysvětlit je, opravdu "něžnější" zvuk motoru.
Takže pro mě je nejdůležitější, že na tom zřejmě něco bude, což je pro mě nejdůležitěším nakopnutím pro další experimenty. Za 14 dní sice montuji HHO generátor (nikoliv moje výroba), ale budu laborovat nad kvalitnějším provedení UFka a na různých materiálech k tomu použitých a to i na vlivu počtu závitů (poměru mezi nimi) a jejich směrem.
Pro upřesnění, vloženo ještě před filtr, neb mám panickou hrůzu z kusů drátu snažícího se prolézt kolem sacího ventilu. :roll:
Michal


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: RE UF

Příspěvek od poota »

Majkl1 píše:.. za zkoušku nic nedám ..
+1 :good:
Tak takhle si představuji objektivní přístup.
Zkusit můžeš nejrůznější varianty - a většina bude fungovat. Jenom je dost těžké potom rozlišit, která je lepší, o kolik a proč.
Ale drát není tak drahý a pokud máš snadný přístup do sacího traktu, tak se laboruje snadno.

Zdravím - poota
P.S. A dojde i na krystaly a magnety - pak jsou ještě další možnosti jako třeba diody, výbojky, napájení - jenom by to chtělo mít možnot to něčím měřit :(


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Majkl1
Stálý člen
Příspěvky: 83
Registrován: úte 31 kvě 2011 5:47
Dal: 1 poděkování
Dostal: 7 poděkování

Re

Příspěvek od Majkl1 »

Všechno přijde. Jen toho budu dávat do auta víc, tak aby se to nemlátilo.
Teď již do nafty přidávám hrstku acetonu (je to krapet znát).
Dále do sání UFko.
Dále HHO generátor a pokud bude místo, tak určitě TRko dle návodu od Sao.
To by v tom byl Bertík, abych nezačal být jednou z mnoha osin v řitce olejářů.
O všem, co se osvědčím, že funguje, budu informovat veškeré své známé a přátele a hlavně jim to předvedu, protože stejně jako mě přesvědčí hlavně to, co vidím. I když i to může být strašný klam. Sice se na to někteří budou ze začátku tvářit - však znáte to, ale druhým nejdůležitějším (nebo prvním?) úkolem nás "pomatenců" je dostat do podvědomí, že ropa nemá udávat ani tempo a už vůbec ne směr, kam se ubírat. Vždyť energie je úplně všude a i ta omezená věda uznává, že vesmír je energie s pár nepatrnýma drobkama (a to doslova) hmoty. A uzrává čas na to, aby lidi opět začali "přes stromy vidět les".
Sice já nebudu ten, kdo to rozetne (a už se to blíží :) ), ale ani nechci stát opodál a jen se vézt. Už od mala jsem byl rebel. Jen mě opravdu moc mrzí, že až donedávna jsem byl slepý, jako většina a oproti vám, mám velké mezery. Ale já to doženu!!! :P

Tak dneska šla spotřeba o dalších u těď neuvěřitelných 0,5l dolů. PP ukazoval 4,5. Není to sice reálná, ale pokles je skutečný. A navíc a asi se mi bude někdo smát, mi připadá, že se to chová jako živá přemýšlející věc. Víc to působí, když je potřeba větší výkon, ale ne zbytečný výkon. Tím myslím, že na nějaké "prasení" mi nepřišla nějaká změna, ale když jsem táhl vozík na dva koně, tak to bylo znát a to dost. Zkrátka do zbytečnýho mrhání se tomu moc nechce. :roll:


Uživatelský avatar
Bulganin
Stálý člen
Příspěvky: 33
Registrován: pát 16 říj 2009 20:34
Dostal: 1 poděkování

Dnes jsem se vrátil

Příspěvek od Bulganin »

z brzdy. Nárůst výkonu 3-3,5HP. Te je v celku nepodstatné, byl pařák a řídký olej. Minulý týden výměna oleje a všech filtrů. Důležitější je změna hodnoty a průběhu točivého momentu. Motor prostě získal na "pružnosti". I zvuk motoru je "hezčí", takovej míň chrochtavej.


bigben
Starší člen
Příspěvky: 105
Registrován: úte 29 pro 2009 17:00
Dostal: 12 poděkování

Ufko

Příspěvek od bigben »

K poznámce Majkl1-ufko před filtr-taky jsem to udělal,navíc mám bavlněnou vložku a ta má kovovou síťku, takže klid dušičce (ale zase to může ovlivňovat působení ufka). A pro experimentování s přisáváním vody je bavlněná vložka , myslím ,to nejjednoduší řešení-nemůže se rozmočit a zabrání případné katastrofě při nějaké mechanické poruše :roll: :?:


Dantes
Nový člen
Příspěvky: 10
Registrován: úte 10 říj 2006 19:06

Spořič z USA

Příspěvek od Dantes »

Mimo téma (offtopic)
Myslím, že tady je dostatek renomovaných elektrotechniků, co by něco dokázali říct k tomuhle vynálezu. Na fotkách je to docela dobře vidět. Osobně si myslím, že to takovou úsporu nemá, ale jsem rád, že to sem někdo dal. Pokud by to takovou úsporu mělo, jistě by reklama byla masivnější a email by jim fungoval.


Uživatelský avatar
smotajev
Nový člen
Příspěvky: 11
Registrován: ned 26 črc 2009 22:39

Re: Spořič z USA

Příspěvek od smotajev »

Mimo téma (offtopic)
Edmonde Edmode. Ty jsi nevěřící Tomáš. Možná máš pravdu možná nemáš. Už mám ten jonizátor na cestě. Až to vyzkouším tak se uvidí.


Majkl1
Stálý člen
Příspěvky: 83
Registrován: úte 31 kvě 2011 5:47
Dal: 1 poděkování
Dostal: 7 poděkování

RE

Příspěvek od Majkl1 »

Tak po několika probdělých nocích, kdy mi prostě nedalo a škatulkoval jsem si veškeré informace mi více či méně nade všechno vyplouvá jeden postřeh. Ať jde o Trko, Joe Cell, UF či jiné zařízení, kterým se snažíme získat VE (zatím nevíme přesně jakou) vždy je přítomen byť v minimálním množství nějaký podtlak. Jelikož věřím na nekonečné množství energie obsažené ve vakuu (již z principu zachování hmoty a energie) a na možnost jí využívat mám pocit, že naše "prasložité" mašinky vzdáleně zkouší tuto energii dobýt. To že to někomu funguje více či méně je podle mě dáno velikostí podtlaku (třeba v sání), protože každý podtlak je vlastně různý stupeň vakua, tudíž se vzrůstající velikostí vakua musí vzrůstat i množství energie v něm. Dalším aspektem výsledků jsou podle mě poměry mezi průměrem závitů a jejich stoupáním a hlavně přesností provedení. Prozatím budu aplikovat výsledky mistra Poota a Iv, ale až si to v palici pořádně srovnám, budu hloubat nad provázanostmi mezi rozměry (geometríí) "udělátek".
To bude zatraceně dlouhá cesta!!!
Ale zkusím vyděržáť. ;)


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: RE

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
Majkl1 píše:Tak po několika probdělých nocích, kdy mi prostě nedalo a škatulkoval jsem si veškeré informace ...
Tvůj přístup se mi líbí.
Možná právě proto bych Tě chtěl nasměrovat na trochu jiný, leč v mnohém sofistikovanější přístup, který je zde prezentován jako fenomén "Drontství".
Pro vyřešení nějakého problému musíš někde získat všechny potřebné informace, zapamatovat si je a správným způsobem je složit dohromady.
V bdělém stavu, a tím narážím na Tvé probdělé noci, je lidská mysl schopná překonat všechna tři tučně zvýrazněná úskalí jen ve zcela vyjímečných případech. Předem neví, které informace jsou pro řešení nezbytné a proto ukládá "pro jistotu" i spoustu zbytečných, čímž má následně potíže s jejich zapamatováním. A k opravdu správnému složení nemusí dojít ani při sebeusilovnějším přemýšlení.
Dronti (bližší o nich si můžeš vyhledat) používají zcela odlišný způsob, který je mnohem méně "namáhavý" a přitom dává lepší výsledky. Spoléhají se na takzvané podvědomí, které pracuje efektivněji než vědomá mysl. Kromě jiného dokáže pracovat i s informacemi, které jsme již dávno zapomněli. Dronti dokonce tvrdí, že "pouze to, co jsme zapomněli, máme k dispozici navždy". Když se na problém soustředí podvědomí, dokáže si potřebné informace vydolovat z hlubin zapomnění a pokud některé scházejí, má dokonce schopnost si je "stáhnout" i z Kolektivního Vědomí, kam je uložil někdo jiný (i o tom lze vyhledat bližší). Výsledkem práce podvědomí je nápad, který vlastně předkládá již hotové řešení. Podvědomí pracuje nejlépe při spánku a nápady se vynořují zásadně jenom tehdy, když hlavou krouží co nejméně myšlenek.
Dronti to formulují tak, že "dokonale prázdná hlava je místem, kterému nápady nemohou odolat".
Třeba Ti tahle malá inspirace pomůže.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

rotující podtlak

Příspěvek od 1220 »

Mimo téma (offtopic)
oko cyklonu, nula, bezčasovost, lastura...... tam a tudy + pro Majkla č 1
:bye:


Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“