Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Jód - Základní fakta

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Baru
Nový člen

Re: Doba vstřebání

Příspěvek od Baru »

Bardioc píše:Ahoj
Měl bych dotaz. Zatím u všech lidí ve svém okolí, kteří byli ochotní podstoupit test nedostatku jódu kápnutím a rozetřením kapky lugolova roztoku, se skvrna vstřebala do jedné hodiny. Včetně mé osoby. Setkal se už někdo z Vás s někým, u koho se to vstřebalo dejme tomu, za oněch uváděných 24 hodin?
mne. teda prvý krát sa vstrebala za 12 hodín, to bolo pred tým, než som ten jód vôbec začala brať. po 4 dňoch na 2 kvapkách ďalšia škvrna zmizla asi za 24 hodín... síce mi to nedáva zmysel, pretože skoro nesolím, ryby nejem, tak neviem, odkiaľ by sa ten jód vo mne asi tak bral... možno je to tým, že ja mám tú silnejšiu koncentráciu lugolu a teda je tam toho jódu v jednej kvapke viac. každopádne v dávkach pokračujem ďalej, pretože ja ho beriem hlavne proti kandide...

Daria Lori - ako to je presne s tým selénom neviem, ale ja občas dávam stovku...

Elliška
Nový člen

dávkování lugolu

Příspěvek od Elliška »

Mám 1% lugol a teprve začínám. Když mluvíte o tom, že začít jednou kapkou - tak tím myslíte jednu kapku z kapátka, nebo 20 kapek z kapátka jako jednu metrickou kapku?

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: dávkování lugolu

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Nazdar Eliško,

1 kapka z metrického kapátka, což je každé kapátko prodávané v česku, je jedna metrická kapka. 20 takových metrických kapek je 1 kubický centimetr. Nějak jsi to celé pomotala. :D

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Daria Lori
Starší člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 6 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Jod - zakladni fakta

Příspěvek od Daria Lori »

Muze se detem podavat Lugol 2% ze selenem? Jak se to u nich davkuje? Dekuji :D

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: Jod - zakladni fakta

Nazdar Daria,

To je otázka. Děti do puberty všechno stejně nezávisle na pohlaví. Ženy v plodném věku cca 1.5x víc jódu než chlapi s tím, že pro chlapy platí těch 0.175 mg/kg denně.

Jód nějakých 0.175 mg na kilo denně, ale nemusí to být užíváno denně. 1 mg/kg týdně to taky udělá. Jód je celkem jasný. U selénu o žádné realistické dávce nevím, ale podle všeho, co jsem početl na relativně zdravé dospěláky bez problémů se štítnou to vypadá na nějakých 0.35 mikrogramů/kg denně, takže cca 2.5 mikrogramů/ kg týdně.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Elliška
Nový člen

Re: dávkování lugolu

Příspěvek od Elliška »

Slavek Krepelka píše: 1 kapka z metrického kapátka, což je každé kapátko prodávané v česku, je jedna metrická kapka. 20 takových metrických kapek je 1 kubický centimetr. Nějak jsi to celé pomotala. :D

Jo, jo, zamotala jsem se do toho naprosto. Počty a chemie nejsou moje silná stránka :D :shock:

Daria Lori
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Jod - zakladni fakta

Takze, kdyz dam te velke - 12 let - 50 kg, dve kapky tydne a integrator, kde je i selen - mohlo by to stacit? Te male 6 let - 25 kg, jednu kapku tydne plus integrator ze selenem - je to tak dobre? Nechci je moc predavkovat. Slysela jsem i nazor, ze detem ne! Tak ted nevim, ale kapka jim mizi i do 15 minut. Nedostatek existuje... . :shock: Navic ted ty radiace z more - my jsme tady v Italii plni ryb - a buh vi jakych a odkud... . :shock: Pri zpomalene stitne zlaze se davka meni? Dekuji. :?:

Elliška
Nový člen

Re: Jod - zakladni fakta

Příspěvek od Elliška »

Integrátor se selenem? - máš tekutý selen, nebo bereš tabletkový?

Daria Lori
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Jod - zakladni fakta

Ja beru tem tabletkovy - cisty selen a deti kapky - integrator, kde je selen taky.

Elliška
Nový člen

Jod - zakladni fakta

Příspěvek od Elliška »

Beru taky tabletky, na tekutý jsem zatím nenarazila (ale teprve začínám). Teď čekám na vlasovou analýzu (dost to doporučují na zdravi-az.cz), tak potom začnu shánět chybějící věci v tekuté formě hromadněji.

frimo
Nový člen

betadine

Příspěvek od frimo »

Zdravím,

pred časom som našiel toto fórum a článok o jóde ma veľmi zaujal. Skúšal som si merať teplotu v ústach vždy na ráno a vyšli mi celkom katastrofálne čísla. Okolo 35, 6-8. Takže som bežal do najbližšej lekárne a snažil sa zohnať Lugulov roztok príp. tinktúru, ale žiaľ oboje sú výlučne na predpis, alebo to vôbec nepoznajú. Jediná vec, ktorú v blízkych lekárňach predávajú je Kelp (veľmi malé dávky) alebo betadine, prípadne sú tu ešte rôzne náhražky ako jodis, ktorý tiež obsahom jódu príliš nevyčnieva.

Takže Betadine vyzerá pre mňa (ako pre laika) asi najpríťažlivejšie. Čítal som ale o tom tiež dosť negatívnych vecí - obsah umelej hmoty ... .

Chystám sa objednať si Lugol zo zahraničia. Myslíte, že by ale bolo dovtedy možné využívať Betadine - cez kožu?

Info: http://www.magister.sk/produkt/detail/p ... ztok-30ml/

Vďaka a s pozdravom,
Frimo.

Igor
Stálý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: betadine

Příspěvek od Igor »

frimo píše:Takže som bežal do najbližšej lekárne a snažil sa zohnať Lugulov roztok príp. tinktúru, ale žiaľ oboje sú výlučne na predpis, alebo to vôbec nepoznajú.
Ja si Lugol robim sam. Mam destilovanu vodu, jod, jodid draselny aj filtracne papiere.... Ak mas zaujem urobim Ti kolko budes potrebovat a mozem Ti poslat. Rovnako si mozes vybrat aj koncentraciu aku potrebujes. Neodporucam Ti uzivat nejake komercne jodove sracky. Mozem Ti urobit aj jodovu tinkturu.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Igor píše:Ak mas zaujem urobim Ti kolko budes potrebovat a mozem Ti poslat. Rovnako si mozes vybrat aj koncentraciu aku potrebujes. Neodporucam Ti uzivat nejake komercne jodove sracky. Mozem Ti urobit aj jodovu tinkturu.
+1 :good:

Ahoj, Slávek.

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

2% Lugolův roztok máme zde v nabídce http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1251

Pokud někdo chce jinou koncentraci, můžeme namíchat dle potřeby.

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
peterde
Nový člen

vitajod

Příspěvek od peterde »

co vy na toto?

http://www.vitajod.sk/

urcite zaujimave prednasky:
http://www.vitajod.sk/index.php?page=clanky

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“