Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Výbava vhodná při kolapsu civilizace.

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: mno...

Příspěvek od adam.benda »

jarda ovčák píše:Jo jo, trifidi.. Pak nonstop od aldisse,ten bych doporučil od srdce a grilovaný vepřový žebírka na rozmarínu a víno s colou..........ty žebírka i s kouskem bůčíčku, to je jasný, žádný somýlský žebra.......
:D:D

Takže nadívaní úředníčci se nakonec podávat nebudou? :D

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

Nadívaní ouřadové budou, to je jasný, ale později.všechno má svůj čas. ještě potřebuju tak rok, abych se narychtoval a obnovil udírnu v komíně u kuchyně.
to se tak topí polínkama a v udírničce už ty klobásky ouřednický pomaličku polehoučku získávají ty kvality.
Průser je v tom, že mám v baráku časožrouta. Nebo ty politický bestie manipulujou s časem, nebo už čas není, to co dřív býval. Nebo se zeměkoule točí rychlejác a naše dny jsou kratší. Nebo mám u baráku časoprostorovou anomáli, třebas někde bílou díru. Ta naopak urychluje čas a všechno a výsledkem bývá zpitomění a posléze zcepenění,i ztumpachovatění kolemjdoucích.
vlastně... viděli jste někdo tumpach???

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Tak to ho mám tiež, u mňa odhryzuje aspoň 5 hodín z každého dňa :roll:

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

A co v takémto případě?

Příspěvek od aNONym »

http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 7301#87301 . :? Non

Už máte vybudované podzemní kryty s čističkami vzduchu a zásobami potravin na mnoho let? ;)

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: A co v takémto případě?

Příspěvek od Palo »

To je zbytečné, není slunce = není energie, není cirkulace vody. Není elektřina a cirkulace vody = podzemní kryty a čističky jsou k ničemu...
Ale lidé vždycky najdou nějaké řešení, jak přežít ;) Třeba metamorfujou zpět do ryb a budou žít v moři :lol:

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák píše: Průser je v tom, že mám v baráku časožrouta. ..
Času je většinou málo když toho má člověk hodně, toto právě časožrout vyhledává.
Z části jsem si s ním poradil. Chce to:
1) Nechtít všechno hned
2) Pracovat jenom plně odpočatý a na 100%
3) Obětovat zhruba do 25% svého příjmu pro pracanty kteří Ti ušetří alespoň 50% času.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
jarda ovčák
Zasloužilý člen

mno...

Mno, brácha, tys mne rozplakal. nechtít všechno hned..... Ale já musím, páč toho mám hodně položkově i množstevně.....
Pracovat odpočatej... Ty voe, já jsem sedřenej jaj větnamskej sandál a zejtra jako dneska, na odpočinek není kdy.
Pracanty jsem zkoušel, jenže, najdi týpka, kterýmu svěříš techniku za třičtvrtě mega, nebude ti krást naftu, bude spolehlivej a nebude tě chtít za každou cenu ojebat.....
Obětovat peníze???? Ale samozřejmě, jenže není komu je dát... kdo chce pracovat, dávno pracuje, a kdo pracuje dobře, není k mání. Komu se nechce, ten je k mání, ale zasejc je platnej jak brzda u rakve. Takže po něm musíš jít, a práci opravovat, což trvá 2x déle než vlastní pracovní úkon. navíc, když vidím někoho, komu se nechce, nebo u práce nadává, tak bych ho zřejmě uškrtil.
Takže jsem uvízl v časové smyčce. Sice stíhám všechno sám, ale je to tak tak... Kdybych nestavěl ty stroje na kdeco, tak by to určitě šlo....
Zrovínka stavím čerpadlo za traktor na 4000l za minutu. Bude to fakt hučák
Taky svářečku na pohon hydromotorem....

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

....

Příspěvek od la »

I takhle to jde vyrobit elektřina.

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák píše:Mno, brácha, tys mne rozplakal. nechtít všechno hned.....
Tak bys toho neměl tolik chtít :) Vzpomeň si na malého prince a slova "Jsi zodpovědný za všechno co si k sobě připoutáš".
Odpočívat by se mělo, ta práce jde pak jinak od ruky.
Pokud jseš zedřenej a spokojenej tak je to mnohem lšpší než být zedřenej a nasranej. :)
Jinak souhlasím, nejsou lidi, nejsou takoví kterým se chce pracovat a pracovat kvalitně.
Jak jsem zjistil tak na pomocné práce za 80kč čistého na hodinu se Ti skoro každý vykašle.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Ondřej
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

linky

Příspěvek od Ondřej »

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: linky

Příspěvek od A(&F) »

... http://mobil.idnes.cz/telefony.aspx?r=t ... lefony_hro ... nabíjíte ... a ještě si přitom procvičíte zápěstí ... :D ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
morse59
Starší člen
Dostal: 5 poděkování

Užitečná věc

Příspěvek od morse59 »

Ahoj.Znáte PLOSKOŘEZ - FOKINA -? Nevím jestli toto znáte,ale já jsem si ho už dříve pořídil a jsem s ním velmi spokojen.V případě big průseru je to dobrá věc pro hospodaření na zahradě.V případě,že se nic nestane taky.Alespoń nebolej záda a spousta práce se udělá jednodušeji.Vygůglujte si to a přečtěte si brožurku,kterou vydal sám vynálezce.Je tu mnoho úsměvných frází,ale ještě víc pravdy.Mám to vyzkoušený i s tou jeho filozofií co se týče obdělávání půdy.Ahoj

jarda ovčák
Zasloužilý člen

mno...

http://www.unueco.cz/koz/zeme-veda.pdf
Skvělý to je, funkční naprosto bez pochyb, vypleje to naši zehrádku 800 metrů za tři hodinky, ale nepřísluší tento vynález nikomu žijícímu, páč jej mám zobrazen v milotickém hospodáři z roku 42, a měl jsem jej na zdi u závějí ostatního harampádí....
Chci tyto principy převést do zelinářství, jenž chystám. Moje červené řípy se staly populárnímy a žádanýmy, tak jako cukety, hokaida i brokolice.
Bohužel, mám vyzkoušeno, že pokud stejnou půdu zrotavátoruješ a nebo ne, výsledek je velice rozdílný. Ten vzduch v půdě dělá divy.
A letos dělám pokus se zavlažovanými a nezavlažovanými hokaidy ve stejné půdě.
Vypadají úúúúplně stejně.
Nemnožíte někdo zelí???
mičurinům zdarrrr

Ondřej
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

..

Příspěvek od Ondřej »

Jardo a co když musíš rotavátorovat, poněvadž v ní máš málo žížal? Právě ty by měly spokojeně kypřit... Dělá jim dobře rotavátor, pluh a chemie?

kdo ještě neviděl, ať koukne:
http://www.jindrichovice.cz/cs/web/podn ... ultury.php

Ploskořez kupuju.

proti mleté žule se chemický i zvířecí hnojiva můžou jít zahrabat:
Encouraged by these results, Hensel put his "Stone Meal" on the market, and wrote extensively on its superiority over chemical fertilizers, while at the same time opposing the use of animal manure, and the nitrogen theory on which it is based, claiming that when plants are supplied with Stone Meal, plenty of water, air and sunshine, they will grow health-fully even if the soil is poor in nitrogen, since it was his belief that plants derive their nitrogen through their leaves, and do not depend on the soil for this element.
http://rawsunboy.blogspot.com/2011/02/d ... ensel.html
http://www.bibliotecapleyades.net/cienc ... /suppresse...

neboli další střípek dokazující, jak neuvěřitelně vypatlaná tahle civilizace je...

http://remineralize.org/

"Hnojil jsem mletym cedicem, ale nemam s tim nejake zvlastni skusenosti. Celkove se na poli dari postupne lepe a lepe, myslim ze mlety kamen mel vliv, ale nemuzu to presne zhodnotit. Mlety kamen se da sehnat jako odpad z kamenolomu, odsavaji prah pri drceni sutru. Dobry je si zjistit jake mineraly a vybrat ten nejlepsi, ja mel stesti a mel nejblize cedic.

Prach byva zadarmo, ale dovoz je dost drahy, je potreba hodne tesnou korbu nebo nadrz."

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: .. čedič ...

Příspěvek od A(&F) »

Ondřej píše:"Hnojil jsem mletym cedicem, ale nemam s tim nejake zvlastni skusenosti. Celkove se na poli dari postupne lepe a lepe, myslim ze mlety kamen mel vliv, ale nemuzu to presne zhodnotit. Mlety kamen se da sehnat jako odpad z kamenolomu, odsavaji prah pri drceni sutru. Dobry je si zjistit jake mineraly a vybrat ten nejlepsi, ja mel stesti a mel nejblize cedic.
... půda v okolí sopek (i bývalých) je díky procesu zvětrávání bazaltických magmatických hornin vždy nejúrodnější ... vždyť to se ví již několik tisíceletí ... jinak by u nich lidi přece nebydleli ... nedávno se o tom zmínil i p. Cílek v pořadu "Magické hory" ... konkrétně v dílu o Milešovce ..... mimochodem, čedič je nejrozšířenější magmatická hornina na zemském povrchu ...

otázka: ... proč praotec Čech zakotvil se svojí družinou zrovna u Řípu, který je také z čediče ??? ... 8) ...
► Ukázat spoiler

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“