Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Obecné choroby
-
- Stálý člen
- Dal: 15 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Po měsíci.
Dneska je to měsíc, co jsem byl operovaný. Pomalu se to lepší, chvalabohu !
Pokusím se trochu odpovědět na vaše rady a názory, posledně mi nebylo do řeči.
Je to tak jak říkáš, Jardo, za tím mým zákalem bude porucha látkové výměny - mám cukrovku hezkých pár let a začínají se ozývat komplikace. Nemyslím, že by za tím byly játra, ty mám prej v pořádku,vlastně kromě cukrovky jsem nic jinýho neměl. Cukrovka přišla následkem dlouhodobýho napětí a stresu, dovršenýho šokem ... někde se to projevit muselo. Dneska bych věci řešil jinak, ale v mládí jsem si myslel, že to chce "vydržať".....
Janču jsem taky četl, dost jsem se podle něho držel, možná proto se komplikace cukrovky projevují až po 20 letech, znám hodně lidí, kteří jsou na tom za kratší dobu mnohem hůř než já. Díky, že sis dal tu práci a shrnul rady pro oči,aspoň jsou pohromadě, kdyby je potřeboval ještě někdo jiný .
Ty carnosin kapky by se taky mohly přidat, dík za tip, Vinci . Máš to nějak vyzkoušené nebo potvrzené?
Ahoj morse59, díky tobě jsem se nakonec k té operaci rozhoupal, byls na tom mnohem hůř než já a operací jsi hodně získal . Doufám, že i já se z toho dostanu. Trošku se mi to zkomplikovalo díky té cukrovce - mám už nějaké diabetické změny na sítnici, tak proto to není takové, jak by mělo být... ale ono to přijde, věřím tomu.
Jo, ten Norbekov nekecá, dvacátý den po operaci mozek začal přijímat novou situaci a 21 den jsem přijetí nové skutečnosti cítil úplně jasně .
Zdravím.
Pokusím se trochu odpovědět na vaše rady a názory, posledně mi nebylo do řeči.
Je to tak jak říkáš, Jardo, za tím mým zákalem bude porucha látkové výměny - mám cukrovku hezkých pár let a začínají se ozývat komplikace. Nemyslím, že by za tím byly játra, ty mám prej v pořádku,vlastně kromě cukrovky jsem nic jinýho neměl. Cukrovka přišla následkem dlouhodobýho napětí a stresu, dovršenýho šokem ... někde se to projevit muselo. Dneska bych věci řešil jinak, ale v mládí jsem si myslel, že to chce "vydržať".....
Janču jsem taky četl, dost jsem se podle něho držel, možná proto se komplikace cukrovky projevují až po 20 letech, znám hodně lidí, kteří jsou na tom za kratší dobu mnohem hůř než já. Díky, že sis dal tu práci a shrnul rady pro oči,aspoň jsou pohromadě, kdyby je potřeboval ještě někdo jiný .
Ty carnosin kapky by se taky mohly přidat, dík za tip, Vinci . Máš to nějak vyzkoušené nebo potvrzené?
Ahoj morse59, díky tobě jsem se nakonec k té operaci rozhoupal, byls na tom mnohem hůř než já a operací jsi hodně získal . Doufám, že i já se z toho dostanu. Trošku se mi to zkomplikovalo díky té cukrovce - mám už nějaké diabetické změny na sítnici, tak proto to není takové, jak by mělo být... ale ono to přijde, věřím tomu.
Jo, ten Norbekov nekecá, dvacátý den po operaci mozek začal přijímat novou situaci a 21 den jsem přijetí nové skutečnosti cítil úplně jasně .
Zdravím.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
bolesti v kříži
Křuplo mi ve hřbetě a bolí mne to jak čert. Nemáte nějaký babský rady, jak si pomoci doma bez felčara?? Nějaký obklady z kuřince nebo tak cosi.....
Měl jsem sice v minulosti dvakrát přeraženej hřbet v kříži, ale srůsty by neměly nějak haprovat....i když to nebylo léčený. nebo jo????
Když chodím, je to v pohodě, akurát když si sednu, nemůžu vstát. A to ohýbání stojí vyloženě za pendrek.
Měl jsem sice v minulosti dvakrát přeraženej hřbet v kříži, ale srůsty by neměly nějak haprovat....i když to nebylo léčený. nebo jo????
Když chodím, je to v pohodě, akurát když si sednu, nemůžu vstát. A to ohýbání stojí vyloženě za pendrek.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: bolesti v kříži
... kuřinec ??? ... ... zkus raději nadrcené bezové listí ... jeho povrch narušit válečkem na nudle (nebo jinak) a připlácnout na bolavý místo ... přikrýt látkou a igelitem, aby se to pařilo, ideální přes noc ... kdyžtak dej potom vědět, jesti Ti to pomohlo ... ...
PeS: ... případně si do litru octa nalož hrst sušených květů na týden až dva ... nech ohležet na slunci ... a tím to potírej (vmasíruj) ...
PeS: ... případně si do litru octa nalož hrst sušených květů na týden až dva ... nech ohležet na slunci ... a tím to potírej (vmasíruj) ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
jarda
Zdravím
já bych ti jako na vše doporučil konopnou mast
.....ale mekáč nechal ve vlákně etikoterapie odkaz na krásnou přednášku J.Cindlera
kde pěkně mluví i o ruzných bolestach zad a pod.....
vím že ti to třeba asi nepomuže, ale...kdo ví.....
ahoj
R
já bych ti jako na vše doporučil konopnou mast
.....ale mekáč nechal ve vlákně etikoterapie odkaz na krásnou přednášku J.Cindlera
kde pěkně mluví i o ruzných bolestach zad a pod.....
vím že ti to třeba asi nepomuže, ale...kdo ví.....
ahoj
R
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 107 poděkování
- Dostal: 23 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
babské rady
prokrvit - to je univerzální
takže z babské kuchyně : vaška s horkou vodou , nebo hořčičnou náplast jako první pomoc
zhubnout - dlouhodobě co ta chuděra slabounká porouchaná musí přenášet za tlaky při každém vstávání by možná ani bagr neutáhnul
takže z babské kuchyně : vaška s horkou vodou , nebo hořčičnou náplast jako první pomoc
zhubnout - dlouhodobě co ta chuděra slabounká porouchaná musí přenášet za tlaky při každém vstávání by možná ani bagr neutáhnul
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Nazdar Jardojarda ovčák píše:Křuplo mi ve hřbetě a bolí mne to jak čert. Nemáte nějaký babský rady, jak si pomoci doma bez felčara?? Nějaký obklady z kuřince nebo tak cosi.....
Pokud Ti pouze poskočila plotýnka, je nejrychlejší pomocí napravení.
1) Lehnout na záda na podlahu a postupně začít zvedat tělo od hlavy přes ramena a lopatky popřípadě s pomocí někoho, nebo kusu provazu uvázaného na něčem pevném. Jsou samozřejmě i jiné způsoby, ale tenhle je nejjemnější. Pokud to nepíchne, tak 2) se rukama pověsit na bidlo a připonatáhnout. Nefachá to ale je-li bidlo natoik nízko, že musíš skrčit nohy. Svaly dolní půle těla musí být uvolněné.
3) Je to samozřejmě lepší, když Tě natažením napraví druhá osoba, dáš ruce dlaněma na oči a zezadu tě někdo obejme přes Tvá předloktí, přizvedne a ponatřese, ale hádám že budeš poněkud velký chlap a těžko budeš na todle někoho honit.
Pokud jsi však něco nalomil, nebo zlomil, je tohle o hubu, nicméně zníš jako jenom vyjetá plotýnka.
Ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
http://www.upramene.cz/forum/posting.ph ... 80&p=34790
osvědčilo se mi to i tam, kde jiná mazadla nezabírají.
Při té příležitosti zkusím ventilovat i zkušenost s revmatickými bolestmi.
Jednotlivá mazadla samostatně bolestivost pouze nepatrně sníží, ale tím to většinou končí.
Zabralo mi střídání IBU-hepy, Flectora, výše zmíněné hřebíčkové Alpy a kostivalové tinktury.
Je možné, že se dají střídat i jiné prostředky, ale těmito jsem bolesti téměř vyhubil.
Za nejdůležitější považuji právě to střídání a mám pocit, že nepravidelné a napřeskáčku je účinnější.
Zdravím - poota
osvědčilo se mi to i tam, kde jiná mazadla nezabírají.
Při té příležitosti zkusím ventilovat i zkušenost s revmatickými bolestmi.
Jednotlivá mazadla samostatně bolestivost pouze nepatrně sníží, ale tím to většinou končí.
Zabralo mi střídání IBU-hepy, Flectora, výše zmíněné hřebíčkové Alpy a kostivalové tinktury.
Je možné, že se dají střídat i jiné prostředky, ale těmito jsem bolesti téměř vyhubil.
Za nejdůležitější považuji právě to střídání a mám pocit, že nepravidelné a napřeskáčku je účinnější.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Na ústřel v kříži a další bolesti zad pomáhá pití kotvičníku. Non
Jinak mám pozitivní zkušenosti třezalkovým olejem a perfektně prý funguje kapsacinový olej. Z vyprávění kamarádů vím že v terénu si lze při pohmožděninách pomoci pepřákem. Zní to logicky ale ještě nikdy jsem to nezkoušel.
Pár dalších rad tu http://www.extrakrasa.cz/zdravi/jak-na- ... ad-2-cast/ .
Jinak mám pozitivní zkušenosti třezalkovým olejem a perfektně prý funguje kapsacinový olej. Z vyprávění kamarádů vím že v terénu si lze při pohmožděninách pomoci pepřákem. Zní to logicky ale ještě nikdy jsem to nezkoušel.
Pár dalších rad tu http://www.extrakrasa.cz/zdravi/jak-na- ... ad-2-cast/ .
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
zada
Bylinky
Při bolestech zánětlivého původu přikládáme chladné obklady z kozlíku, heřmánku či zázvoru. Proti ischiasu pomáhá jemné vtírání třezalkového oleje do kůže.
Zinek promazává ploténky: Každý den si dopřejeme 5 lžic ovesných vloček nebo 100 g kuřecího masa. Obojí obsahuje stopový prvek zinek, který ploténky nezbytně potřebují.
//www.extrakrasa.cz/zdravi/jak-na-bolest-zad-2-cast/
ted jsem si vsimla nahore u anonyma, je to stejne, ale lepsi jako nic
Při bolestech zánětlivého původu přikládáme chladné obklady z kozlíku, heřmánku či zázvoru. Proti ischiasu pomáhá jemné vtírání třezalkového oleje do kůže.
Zinek promazává ploténky: Každý den si dopřejeme 5 lžic ovesných vloček nebo 100 g kuřecího masa. Obojí obsahuje stopový prvek zinek, který ploténky nezbytně potřebují.
//www.extrakrasa.cz/zdravi/jak-na-bolest-zad-2-cast/
ted jsem si vsimla nahore u anonyma, je to stejne, ale lepsi jako nic
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 8 poděkování
Re: zada
Přesně tak. Non
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
-
- Stálý člen
- Dostal: 3 poděkování
záda
Ještě doplním:
důležité je teplo - zabalit záda do tepla - urychluje to hojení. Takže vyhrabat ze skříně bederní pás a nosit.
Teplo produkují i výrobky farmacie - např. Voltaren Termoplast - je to taková větší náplast velikosti dlaně. Přilepí se to na kůži a ono to topí a topí a topí. Vydrží to celkem dlouho - kolem 12 hod. Celkem jsem tomu údaji nevěřil, ale poté, co to měla manželka nalepený od rána do večera a přes noc to měla sundaný, tak ráno to ještě k mému překvapení topilo. Což je využitelné na zimu pro dlouhé výlety jako první pomoc proti promrznutí, ale to už odbočuju.
důležité je teplo - zabalit záda do tepla - urychluje to hojení. Takže vyhrabat ze skříně bederní pás a nosit.
Teplo produkují i výrobky farmacie - např. Voltaren Termoplast - je to taková větší náplast velikosti dlaně. Přilepí se to na kůži a ono to topí a topí a topí. Vydrží to celkem dlouho - kolem 12 hod. Celkem jsem tomu údaji nevěřil, ale poté, co to měla manželka nalepený od rána do večera a přes noc to měla sundaný, tak ráno to ještě k mému překvapení topilo. Což je využitelné na zimu pro dlouhé výlety jako první pomoc proti promrznutí, ale to už odbočuju.
- poota
- Zasloužilý člen
Re: záda
Ještě jeden spolehlivý a prakticky nejen mnou ověřený způsob, bohužel ne vždy snadno realizovatelný:
jedná se o celkem běžný coitus, při kterém je pouze nutné dodržet dvě podmínky
- partnerka leží na stole a chová se co nejpasivněji
- pacient provádí rehabilitaci vestoje a to co nejpomalejšími pohyby
Jak bystřejší již asi postřehli, lze takto napravovat pouze mužská záda.
Napravování ženských zad je poněkud složitější - vyžaduje podložení partnerovy pánve míčem takové velikosti, aby pacientka mohla při rehabilitaci pohodlně klečet - podmínky zůstávají obdobné
- partner se chová co nejpasivněji
- pacientka rehabilituje co nejpomalejšími pohyby
Pokud pro napravení problému stačí pouze jediná rehabilitace, což je naprosto běžné, je možné použít další rehabilitace pro stabilizaci dosaženého stavu
Zdravím - poota
P.S. Ač to tak na první pohled příliš nevypadá, je tato rada míněna naprosto vážně - kdo to na mou radu opravdu vyzkoušel, nemohl si to dost vynachválit.
jedná se o celkem běžný coitus, při kterém je pouze nutné dodržet dvě podmínky
- partnerka leží na stole a chová se co nejpasivněji
- pacient provádí rehabilitaci vestoje a to co nejpomalejšími pohyby
Jak bystřejší již asi postřehli, lze takto napravovat pouze mužská záda.
Napravování ženských zad je poněkud složitější - vyžaduje podložení partnerovy pánve míčem takové velikosti, aby pacientka mohla při rehabilitaci pohodlně klečet - podmínky zůstávají obdobné
- partner se chová co nejpasivněji
- pacientka rehabilituje co nejpomalejšími pohyby
Pokud pro napravení problému stačí pouze jediná rehabilitace, což je naprosto běžné, je možné použít další rehabilitace pro stabilizaci dosaženého stavu
Zdravím - poota
P.S. Ač to tak na první pohled příliš nevypadá, je tato rada míněna naprosto vážně - kdo to na mou radu opravdu vyzkoušel, nemohl si to dost vynachválit.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
mno..
Já se teda přiznám, jak jsem se zbavil bolení hřberu já....Vzal jsem koště, ometl posilovací věž ketler, co mi zarůstá pavučinama v dílničce a přitahoval jsem za krk zhora co největší nálož, co jsem zmohl.Pak jsem se naložil do vroucí vany na těsně před spaním se pro uvolnění nalil burčákem, mým všelékem. Druhý ráno o mnoho lepší a další ráno téměř bez bolesti. A chudák kettler zasejc složí pavoukům jako houpačka......
- Craft
- Zasloužilý člen
- Dal: 34 poděkování
- Dostal: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
osvědčená metoda na odstraňování bolesti zad
Pokud mě začnou bolet záda tak si dám cvik s ručníkem, který se běžně používá při Dornové metodě a tvoří její nedílnou součást. Stačí ráno a večer 2 minuty a do 2 dnů je po bolesti a funguje i na "pocity skřípnutého nervu" apod. radosti. Perfektně to srovná páteř a pokud se cvik provádí pravidelně (zabere to vždy slabé 2 minuty), tak dokáže odstranit i to, s čím si Mudrlanti neví rady.
Pro cvik potřebujeme pouze obyčejnou plenu nebo klasický ručník. Provádí se vleže na zádech na pohodlné podložce nebo posteli. Pokrčíme pravou nohu v koleni a v místě, kde se spojuje stehno se sedacím svalem (půlkou) si nohu uchytíme ručníkem a nahoře oba konce ručníku překřížíme, jako bychom si chtěli nohu tím ručníkem omotat. Nadechneme se a při výdechu nohu pomalu narovnáme a současně taháme ručník k sobě. Narovnáním nohy končí také výdech. Tím vlastně vytvoříme páku, pomocí které si srovnáváme obě končetiny a pánev. Výsledkem je srovnání i všech obratlů v páteři. Samozřejmě taháme ručník směrem k sobě tak, aby nás to zase na té noze neškrtilo. Cvik se provádí 10x na pravou nohu a 10x na levou nohu. Pak ještě je dobré cvik zopakovat, ale noha se nenarovnává kolmo, ale pohybem do strany, čili pravá noha na pravou stranu a levá noha na levou stranu. Jednoduché a velmi účinné
Kdyby ten cvik lidé s bolestmi zad cvičili pravidelně, přestali by chodit po doktorech. Samozřejmě cvik pouze mechanicky napravuje anomálie v páteři a neřeší revmatické záněty. Dokonce je mi znám případ, kdy dívčina, které se bortila páteř do strany tak, že ji hrozila invalidita na vozíku a doktoři už nevěděli co s ní, tak ji chtěli voperovat výztuhu do páteře, ale naštěstí měla holčina ještě nějaký čas, tak začala tento cvik poctivě cvičit vícekrát denně a vše se do několika měsíců spravilo a bylo po problému. Kdo má zadá zhuntované jako paragraf, nemůže ale čekat zázraky do několika dnů, ale do měsíce při cvičení aspoň 3x denně se výsledky určitě dostaví. Jenom člověk nesmí být líný a kašlat na to
Pro cvik potřebujeme pouze obyčejnou plenu nebo klasický ručník. Provádí se vleže na zádech na pohodlné podložce nebo posteli. Pokrčíme pravou nohu v koleni a v místě, kde se spojuje stehno se sedacím svalem (půlkou) si nohu uchytíme ručníkem a nahoře oba konce ručníku překřížíme, jako bychom si chtěli nohu tím ručníkem omotat. Nadechneme se a při výdechu nohu pomalu narovnáme a současně taháme ručník k sobě. Narovnáním nohy končí také výdech. Tím vlastně vytvoříme páku, pomocí které si srovnáváme obě končetiny a pánev. Výsledkem je srovnání i všech obratlů v páteři. Samozřejmě taháme ručník směrem k sobě tak, aby nás to zase na té noze neškrtilo. Cvik se provádí 10x na pravou nohu a 10x na levou nohu. Pak ještě je dobré cvik zopakovat, ale noha se nenarovnává kolmo, ale pohybem do strany, čili pravá noha na pravou stranu a levá noha na levou stranu. Jednoduché a velmi účinné
Kdyby ten cvik lidé s bolestmi zad cvičili pravidelně, přestali by chodit po doktorech. Samozřejmě cvik pouze mechanicky napravuje anomálie v páteři a neřeší revmatické záněty. Dokonce je mi znám případ, kdy dívčina, které se bortila páteř do strany tak, že ji hrozila invalidita na vozíku a doktoři už nevěděli co s ní, tak ji chtěli voperovat výztuhu do páteře, ale naštěstí měla holčina ještě nějaký čas, tak začala tento cvik poctivě cvičit vícekrát denně a vše se do několika měsíců spravilo a bylo po problému. Kdo má zadá zhuntované jako paragraf, nemůže ale čekat zázraky do několika dnů, ale do měsíce při cvičení aspoň 3x denně se výsledky určitě dostaví. Jenom člověk nesmí být líný a kašlat na to
- poota
- Zasloužilý člen
Re: osvědčená metoda na odstraňování bolesti zad
Craft píše: Jenom člověk nesmí být líný a kašlat na to
Zdravím - poota