![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Manžela už roky (mimo jiné) čas od času pálí žáha a já si dlouhou dobu myslela, že jde o překyselený žaludek, jak bývalo prezentováno. Používal UMEOCET, který pomohl. Pak jsem se na tomto fóru dočetla, že pálení žáhy může souviset s množstvím HCl v žaludku a že to vše může být jinak. Proto zde hledám další informace a místo toho spousta příspěvků s osobními boji, místo faktů
![Bad :bad:](./images/smilies/icon_bad.gif)
Za 1. jsem ráda, když někdo "opruzuje", neboť nutí druhé, aby přemýšleli a vysvětlovali (pokud mají co) a já se tak přiučím daleko víc než, když všichni jen přitakávají...(U každé diplomové práce je oponentura a má svůj smysl-pro všechny).
Za 2. si myslím, že Ibuprufen x HCl bylo srovnání. Tudíž, když Ibuprofenem se zastírá příčina, Hcl dle N. také. Což mi připadá logické. Protože, má-li někdo potíže v množství HCl v žaludku, musí tomu být někde příčina a tu je nutno hledat a odstranit. Nepopírám, že používání HCl nepomáhá; otázkou je čemu? Jste si jisti, že opravdu řeší i příčinu vzniku? Pokud ano, bylo by to krásné...a to, co hledám. Znáte ji?
Za 3. Palo: I při požití čerstvé citrónové šťávy naředěné ve vodě, dojde v případě pálení žáhy ke zlepšení, avšak při užití podobného množství uměle vyrobeného vitamínu C nikoliv, přičemž u naředěné umělé kyseliny citrónové naopak dojde ke zhoršení,
Citrónová šťáva kromě kyseliny citrónové obsahuje také minerály, díky nimž je zásadotvorná!!! To se těžko dá říct o umělém vit. C a umělé kys. citrónové. Zcela jistě budou mít i jiné chemické vzorce (a to je, co mi chybí a hledám - vědomosti).
Za 4. Palo si získal mou úctu nesmazáním kontroverzních a dle něj nicneřešících příspěvků N. a vlastních odpovědí.