Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
solárny stirling
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
solárny stirling
Vlákno čisté, neupravené 23.7.2012 SDK
solárny stirling / vďaka anonymní/
http://www.stirlingenergy.com/
solárny stirling / vďaka anonymní/
http://www.stirlingenergy.com/
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
-
- Zasloužilý člen
-
- Zasloužilý člen
-
- Zasloužilý člen
Sluníčko...
...ale je ZADARA!!!! ...a efektivita tam bude určite vyššia ako pri klasických "solárnych paneloch"... tak hurá do toho!
-
- Zasloužilý člen
- carpy.t
- Stálý člen
Pokus o repliku
Když jsem byl mladší snil jsem o parnim stroji a nakonec jsem si z nouze postavil malyho LTD stirlinga...Dalsi vanoce jsem dostal parni strojek (takovej ten na podstavci s malou lampičkou a generatůrkem.Hihi ) ...Stirlingy jsou děsně krásný stroje....Moc jim fandím..chiq píše:krásne stirlingy:
Ale proč sem píši:Pokusil jsem se replikovat:
Napřed jsem myslil, že chytá ten tajuplný éter, ale všichni mi to rychle vyvratili....zde Vám ukazuji toho iluzionistu jak to asi dělá
Carpy
P.S.Prosím Rivala, aby to někam vhodně přesunul...Spletl jsem si téma
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Miluju bublinky :-)
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pokus o repliku
Jestli máš doma nějaký starý NF zesilovač, třeba od gramofonu - strč tu anténu do jeho vstupu a vytoč volume na max. Hned budeš vědět, jak to ten iluzionista dělá. A to uslyšíš jen to, co je do 20 kHz. Podle délky dipolu by se i dalo spočítat, které kmitočty chytáš nejlépe.carpy.t píše: Napřed jsem myslil, že chytá ten tajuplný éter, ale všichni mi to rychle vyvratili....zde Vám ukazuji toho iluzionistu jak to asi dělá
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
Carpy.t zdravím ťa . Na začiatok je to dobré . Pretože u mňa sa snaha cení , tak že z mojej strany . No a teraz skús tú ,,výhybku v hlave prepnuť" z polohy ,,nasávania energie elektromagnetický" do polohy ,,nasávania energie statický s dynamickým prerušovaním" . PePo
Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- carpy.t
- Stálý člen
replika
V pohodě klucí ..... byl to jen takový můj pokus se kterým jsem se chtěl s Vámi podělit....Elektronice vůbec nerozumím - jen jsem nakoupil součástky (35,-kč) a poprosil kamaráda o spájení.... solární článek pod zářivkou dává víc - jen jsem chtel na vlastní oči vidět, že můj telefon by to na čundru určitě nenabilo :-)Ilem píše:Pokud to vypadalo, že chci Carpyho odradit od pokusů, tak to v žádném případě. Jen jsem odpověděl na otázku.
Hezký den
Carpy
Miluju bublinky :-)
Strirling generator ohrievany koncentrovanym slnecnym lucom
Dobry den
v programe SolidWorks som naprojektoval 3D model stirling-generatora. Tento rok hodlam postavit parabolicky koncentrator slnecnej energie kde bude pouzity ako absorbent SG. Podla vypoctov bude cca 20% z koncentrovanej energie premene na el. energiu a cca 60% efektivne teplo ktore bude sluzit na ohrev uzitkovej vody pre domacnost.
Chcel by som poprosit ci by sa nenasla spriaznena dusa a nepomohla pri dokonceni projektu.
Nemam doriesenu - nakreslenu parabolu, uvazujem nad materialom lesteny hlinik alebo lestena nerez akosti 1.4301 (STN 17 240)
Priemer od 3m do 4m.
Ak ma niekto skusenosti poradte mi ....
Nezakládej nové vlákno na téma, které již existuje. poo.
v programe SolidWorks som naprojektoval 3D model stirling-generatora. Tento rok hodlam postavit parabolicky koncentrator slnecnej energie kde bude pouzity ako absorbent SG. Podla vypoctov bude cca 20% z koncentrovanej energie premene na el. energiu a cca 60% efektivne teplo ktore bude sluzit na ohrev uzitkovej vody pre domacnost.
Chcel by som poprosit ci by sa nenasla spriaznena dusa a nepomohla pri dokonceni projektu.
Nemam doriesenu - nakreslenu parabolu, uvazujem nad materialom lesteny hlinik alebo lestena nerez akosti 1.4301 (STN 17 240)
Priemer od 3m do 4m.
Ak ma niekto skusenosti poradte mi ....
Nezakládej nové vlákno na téma, které již existuje. poo.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Stálý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 12 poděkování
Re: solárny stirling
Caute
Kdo by mi poradil kde zozeniem samolepici alobalovu foliu.Dakujem
edit: Nasiel som tuto.
http://www.vyfuky-katalyzatory.cz/zrcad ... m/d-69746/
Kdo by mi poradil kde zozeniem samolepici alobalovu foliu.Dakujem
edit: Nasiel som tuto.
http://www.vyfuky-katalyzatory.cz/zrcad ... m/d-69746/