Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Diskuze k seriálu o magnetech

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
SonnY
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SonnY »

Inak ak nemas gaussmeter tak si mozes postavit tento jednoduchy:

http://ctglabs.com/guassmeter2.htm

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pro SonnY

Příspěvek od Iv »

Dobrý! :lol:

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Teda ak to niekto chce vyskusat tak
zakladna doska je z pozinkovaneho
plechu 2mm a magnety su orientovane
rovnakymi polmi smerom von.
Rurka je sklenna skumavka a gulky
su zo stareho loziska .
V inkriminovanom mieste sa vznasaju
hociake zelezne predmety {skrutky. matky}
symetricke aj nesymetricke predmety.
Cim je vacsi priemer zakladneho plechu
tym lepsie gulicka "DRZI" .

Gausmeter mam postaveny svoj vlastny
s linearnou sondou ALEGRO ale zmagnetovanie
gulky je nezmeratelne.

Inac ak tvrdite ze gulka sa zmagnetuje tak ze jej
severny pol je oproti severnemu polu
magnetov a preto sa vznasa , preco sa potom
neotoci juhom k mag. severu.

Prajem Vam nicim nerusenu nedelu.
Kadora

exo

Příspěvek od exo »

Ahoj, ak mas vahu, skus zmerat, kolko vazi cela zostava z gulickou, a kolko bez gulicky. A daj si to patentovat ;). Je tam nutny ten plech? Ide to aj cisto len z konfiguraciou magnetov?

SonnY
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SonnY »

(obrazok som zmazal, bola to blbost)
Naposledy upravil(a) SonnY dne ned 11 bře 2007 21:32, celkem upraveno 1 x.

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

Anonymous píše:Teda ak to niekto chce vyskusat tak /// Kadora
... včera v noci jsem si to skoukl na PDA a připřavil jsem si i nějaké body / otázky, ale na většinu jsi odpověděl ... dobrá tady je ten zbytek ...

-------------------------

Zdravím tě ...
Je to zajímavé, ale opravdu by to chtělo upřesnit některé podrobnosti tvého pokusu ...
- Polarizace magnetů je souhlasná ... předpokládám, že ANO ...
- Pokud platí předchozí bod, předpokládám, že je naprosto jedno, zdali je to severní nebo jižní ...
- Podložka, na které jsou magnety umístěny, je feromagnetická ... předpokládám, že ANO ...
- Při pokusu to fungovalo jen tehdy, pokud tam byly obě kuličky, pokud se odstranila spodní, tak horní klesla na úroveň magnetů a zůstala tam viset ... předpokládám, že ANO ...

Děkuji a těším se na tvoji odpověď ... v noci jdu do práce, tak to vyzkouším ...

PS:
1) na tomto fóru již existuje větev zabývající se magnetismem, tudíž tvůj příspěvek by tématicky patřil spíš tam... mám ho tam nechat přesunout , dej vědět ?
2) pokud je to možné, zaregistruj se... získáš tím mnoho výhod a komunikace se zjednoduší...

SonnY píše:No podla mna si ti najskor podarilo tu gulu zmagnetizovat a preto ju tie magnety odpudzuju. Skus ju premerat gaussmetrom.

Nepředpokládám, že by to bylo způsosbeno zmagnetováním koule ... neb tato by se díky svému tvaru otočila díky působení magnet. pole permanentních magnetů ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Návštěvník

Kadora(ak je to tvoj nick): napis viacej informacii a myslim ze video by pomohlo.

SonnY
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SonnY »

Zase ma to odhlasilo, to som pisal ja.

Návštěvník

KARMA mozes to presunut tam kde to
patri.Prepac ze som tento prispevok
nevhodne umiestnil.
K Tvojim otazkam - vsetko je tak ako si
vydedukoval len funguje to aj s jednou
gulickou.
SONY nemam teraz cas na videoclip ale cele
je to tak jednoduche ze si to moze kazdy
spravit a omakat sam.

JOVA
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JOVA »

Podle mého selského rozumu dochází k tomu, že magnety se snaží přitáhnout kuličky k sobě, ale zároveň v těchto kuličkách vytváří sekundárně magnetické pole dle obrázku a to se zase snaží kuličky vzájemně odtlačit. Toť vše. Protože „zmagnetování“ kuliček je pouze v okamžiku působení magnetů, může se použít místo nich cokoli (matičky…). Nezáleží ani na zbytkové magnetické polaritě kuličky protože pole magnetů si vždy vytvoří v kuličce pole nové a správně orientované které není závislé na tvaru ani na tom zda je magneticky tvrdý nebo měkký materiál.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: zdroj magnetů

Příspěvek od adam.benda »

hano píše:
kutill píše:Ahojky, abc magnety mají hezké a poučné www stránky ale jsou předražení- nehodí se tam nic levného koupit.
Zkuste http://www.magsy.cz , Magnetické systémy, jsou vstřícní a jsou schopni sehnat co potřebujete v přijatelných cenách
A co takhle http://www.prodej-nastroju.cz tam maji větši výběr magnetu a levnějši ceny.
Já osobně mám dobrou zkušenost s magnety RooTra: http://www.rootra.com/ Cenově neumím srovnat, ale jsem s nimi zkrátka spokojen.

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: anketa o definici prace

Příspěvek od adam.benda »

Chuta píše:... Myslim, ze takhle se vubec nema smysl ptat. ...
Naprosto souhasím s kompletním zněním tohoto příspěvku. ;)

martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

Re: Magnetické dělo ... ;)

Příspěvek od martinq »

A(&F) píše:A kto má si pozre aj magnetické delo.
... :lol: :lol: ... shodou okolností zrovna o tomhle měl být jeden z příštích dílů ... a to i s vysvětlením ... no, alespoň teď mají ostatní o čem přemýšlet ... to moje kapesní "dělo" (neb jinak se to ani nazvat nedá) má "dostřel" cca 4 -5 m ... při vlastních o rozměrech 20x20mm ... průraznost sice nic moc, ale na "efekt" je to móóc hezký ... zvláště to následné hledání vystřelené munice (myšleno u mě ve firmě - Rival ví o čem mluvím ;) ) ...

DÚ pro Tebe papa7 ... ale třeba i pro ostatní ...

... zkus se zamyslet nad praktickým využitím tohoto jevu ... šlo by ho řadit třeba do "kaskády" ??? ...

... dá se tímto způsobem získat "volná energie" ??? ...

... A.
jasně, už kulička přitahovaná magnetem, na jehož druhé straně jsou dvě kuličky, předá energii v maximálním poli magnetu, té poslední (nejvzdálenější),je doslova nakopnuta a dát takto dvě soustavy za sebe, jsi na 4x původní rychlosti, COP odhadem 10

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Magnetické dělo ... ;)

Příspěvek od A(&F) »

martinq píše:jasně, už kulička přitahovaná magnetem, na jehož druhé straně jsou dvě kuličky, předá energii v maximálním poli magnetu, té poslední (nejvzdálenější),je doslova nakopnuta a dát takto dvě soustavy za sebe, jsi na 4x původní rychlosti, COP odhadem 10
... Marťo, Marťo ... asi jsi v Praze málo poslouchal, ... zkoušel sis to postavit ??? ... A. ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen

Re: anketa o definici prace

Příspěvek od A(&F) »

adam.benda píše:
Chuta píše:... Myslim, ze takhle se vubec nema smysl ptat. ...
Naprosto souhasím s kompletním zněním tohoto příspěvku. ;)
... OK pánové ... čekám na Vaše náhrhy ... 8) ...

... otázku jsem definoval "tak jak jsem ho definoval", protože jsem chtěl znát názor ostatních ... nic víc za tím nehledejte ... ;) ...

PS: ... literaturu, jenž doporučuje Chuta mám ve své "sbírce" (samozřejmě) ...

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“