Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Jste šťastným hostitelem nějakého parazita?

ano - mám, zjistili mě ho/je
190
34%
nevím, ale mám podezření
233
42%
to vůbec netuším
97
18%
vím naprosto jistě, že nemám
11
2%
měl jsem, už nemám
8
1%
...ani jedno, jiná odpověď
13
2%

Celkem hlasů: 552

cherry
Starší člen
Dal: 4 poděkování
Dostal: 16 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od cherry »

Pelyněk nevím jak takhle dávkovat, proto jsem koupila tinktury, dávkuje se počet kapek. Tak se hlavně neotrav tím pelyňkem. Poškozuje nevratně mozek. (Absinth-fr. básníci vědí své :))

Léčba v ilegalitě: dobrým lidem zdar, breberám zmar!
etericka
Stálý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od etericka »

nezartuj :) nasla som davkovanie u p.zajička - 1/3 caj.lyž. 3xdenne, dalši den 1/2 cajovej lyž. 3x denne , 3 - 21.den 1 lyžička 3x denne . hadam viac neosprostiem

" Iba mŕtve ryby plávajú s prúdom "
cherry
Starší člen
Dal: 4 poděkování
Dostal: 16 poděkování

Příspěvek od cherry »

ten pelyněk se nějak drtí a jí?

Léčba v ilegalitě: dobrým lidem zdar, breberám zmar!
etericka
Stálý člen

Příspěvek od etericka »

hej,ja som kupila v lekarni caj sypany a ešte ho doma pomixovala v mixery,je to taky prach aj s drievkami pelynku ,das do ust,zapijes

milnem
Zasloužilý člen
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Příspěvek od milnem »

etericka píše:hej,ja som kupila v lekarni caj sypany a ešte ho doma pomixovala v mixery,je to taky prach aj s drievkami pelynku ,das do ust,zapijes
Léčitel Janča mne kdysi pro dcerku naučil rozmixovaná semena promísit s chlebovou střídkou do kuličky a polknout,aby nedošlo ke vdechnutí prachu.

akvarista
Starší člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od akvarista »

cherry píše:Máte někdo taky cukání ve svalech? Já z toho teda pomalu šílím, začalo to asi po 4 dnech užívání hřebíčku (od 15.1.), přetrvávalo i při antihelmintikách a pokračuje i při tinkturách.

Entizol není až taková zabíračka na játra, pokud nemáš zhoršené jaterní funkce. Je to asi jako ostatní antibiotika.
Zdarec!
Mě se cukání v nohách oběvilo poprvé před 2ma lety kdy jsem do sebe nahusto smažil MMS2.Nepřestalo mi to doteď a určitě se to alespoň dvakrát tejdně objevuje,většinou večer v posteli nebo když jdu na nějakej dlouhej vejlet a pak si sednu.Bylo mi vysvětleno že paraziti ze zažívání utekli do nohou kam na ně MMS2 nedosáhne.Bohužel se tam zabydleli tak že jsem je zatím nedokázal vyhubit ničím.
Jinak po hřebíčku mám občas třeba jeden vejkej cuk v dolní nebo horní polovině těla-zřejmě to podráždí parazita v kloubech nebo v nějakých nervech.Jednou jsem taky cítil pohyby v dutinách pod očima a na čele.Je to všechno pekelná havěť tak se na ně musí tvrdě a když na to jde člověk i trochu s nadhledem a ví co asi tak může očekávat tak je to i sranda.

akvarista
Starší člen

Příspěvek od akvarista »

etericka píše:
cherry píše:Pelyněk nevím jak takhle dávkovat, proto jsem koupila tinktury, dávkuje se počet kapek. Tak se hlavně neotrav tím pelyňkem. Poškozuje nevratně mozek. (Absinth-fr. básníci vědí své :))
nezartuj :) nasla som davkovanie u p.zajička - 1/3 caj.lyž. 3xdenne, dalši den 1/2 cajovej lyž. 3x denne , 3 - 21.den 1 lyžička 3x denne . hadam viac neosprostiem
Jarda to má ošetřené dobře a ví co dělá,dá se mu věřit.Pozor bych si dal ale na různé síly účinku pelyňku.Jako máš různě silnou marihuanu tak může být různě silný pelyněk co do obsahu účinných látek.Předávkování hrozí při opravdu dlouhodobém používání a akutní předávkování se u mě projevilo zvracením,zlíma halucinacema kdy ti v hlavě probýhají opravdu hrozivé myšlenky a nadměrnou odvahou.Účinky nadměrného předávkování pominou tak po třech hodinách a lze se toho trochu zbavit klistýrem,opakovaným výplachem žaludku(vypít litr teplé vody a vyzvrátit-opakovat klidně víckrát a ukončit to tím že v sobě ten litr vody necháš,abys rehydratovala) nebo zaspáním pokud ti to půjde.Jinak pokud budeš držet Jardovo dávkování tak bys měla ke konci kůry možná cítit podobné příznaky jako u akutního předávkování,protože se thujon v těle kumuluje a jde o to kdo ho vydrží víc,jestli ty nebo parazit.Já jsem ke konci kůry byl opravdu zlý a odvážný-každému jsem říkal svůj názor a málem mě to stálo místo protože jsem vynadal šéfovi :laugh: ale po skončení kůry jsem byl zas v poho.Pozor bych si dal na kombinaci s lichořeřišnicí-ta mě málem otrávila.Nevím zda úmrtím velké masy parazitů nebo kombinace látek v obou bylinách.Musela bys to zkusit no.

etericka
Stálý člen

Příspěvek od etericka »

jezis, to ešte aby som sa bala ze ma klepne,bud z byliniek,alebo rozpadu tej havede. ale nie,zatial mi nič nieje,mam jedine vyzarky z entizolu,neviem či to ešte 3 dni vydrzim a dokoncim kuru

akvarista
Starší člen

Příspěvek od akvarista »

Jayo píše:Cherry, skusal som zhanat nejake antihelmetika, ale kupit sa da iba Vermox.
Bol som u veterinara, ten tam nieco mal s obsahom Prazinquatelu, avsak boli tam aj nejake dalsie 2 ucinne latky proti vacsim parazitom.
Kde zohnat napriklad ten Entizol? Ze vraj je viazany na lekarsky predpis.

A este, niekde par prispevkov vyssie som zahliadol Ivermectin. To je co? Uz sa mi to zacina celkom pliest, to je fakt toho chemickeho tolko vela? :-)
Nieje tu niekde strucna rekapitulacia, taky prehlad tych chemickych?

To co viem ja tak:
Vermox - odcervenie, vacsie cervy
Entizol - Prvoky
Prazinquantel - siroke spektrum, dostane sa aj do mozgu
Zentel (Albendazol) - cervy, hlisty?
Tak zentel a praziq bys moh sehnat tady na foru pokud se ti dotiční ozvou a entizol a ivermectin u veterináře.Ivermectin seženeš možná ještě čistý jako Novomectin(350Kč) nebo už kombinovaný s praziq jako Equiverm(480Kč).Veterinář mi říkal něco v tom smyslu že ten čistý se už vyrábět nebude nebo co.Když půjdeš pro ten entizol tak řekni že to potřebuješ na rybičky,že jsou napadeni bičíkovci a že máš 1000litrů akvárko a na celkovou kůru potřebuješ 10 balení.Předepisujou to bez otázek a problémů-alespoň tady u nás.

Anka
Stálý člen
Dal: 11 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od Anka »

akvarista píše:Mě se cukání v nohách oběvilo poprvé před 2ma lety kdy jsem do sebe nahusto smažil MMS2.Nepřestalo mi to doteď a určitě se to alespoň dvakrát tejdně objevuje,většinou večer v posteli nebo když jdu na nějakej dlouhej vejlet a pak si sednu.Bylo mi vysvětleno že paraziti ze zažívání utekli do nohou kam na ně MMS2 nedosáhne.Bohužel se tam zabydleli tak že jsem je zatím nedokázal vyhubit ničím.
Jinak po hřebíčku mám občas třeba jeden vejkej cuk v dolní nebo horní polovině těla-zřejmě to podráždí parazita v kloubech nebo v nějakých nervech.Jednou jsem taky cítil pohyby v dutinách pod očima a na čele.Je to všechno pekelná havěť tak se na ně musí tvrdě a když na to jde člověk i trochu s nadhledem a ví co asi tak může očekávat tak je to i sranda.
Ahoj,
takove cukani mela moje sestra,myslela taky ze je to kuli parazitum,ale zacala brat pripravek ,,stop krcom,, ktery obsakuje horcik a draslik a vapnik a preslo ji to.Mozna ze v nekterych pripadech nas paraziti obiraji i o tyto latky a muze se to projevovat skubanim.Ja jsem primo skubani nemela,ale divny simravy pocit,jako by se mi neco rozlezalo pod kuzi.To bylo asi 10 dnu po tom,co jsem si dala poprve Praziq a kuli hrozne reakci jsem s tim hned prestala.Myslim,ze ten pocit pod kuzi byt z toho,jak se potvory zacaly domnožovat. beru ted mensi davky praziq a je klid.

akvarista
Starší člen

Příspěvek od akvarista »

milnem píše:Léčitel Janča mne kdysi pro dcerku naučil rozmixovaná semena promísit s chlebovou střídkou do kuličky a polknout,aby nedošlo ke vdechnutí prachu.
Jo na tohle obvzlášť bacha.Jednou jsem to vdechl a nebyla to žádná sranda.Já to nedával do chleba ale smíchal s trochou oleje a pak spolknul.

etericka
Stálý člen

Příspěvek od etericka »

fakt, a co sa stane,ked vdychnes? inac,co mam od tej paliny ocakavat? lebo necitim nič zatial
Naposledy upravil(a) etericka dne stř 14 bře 2012 9:29, celkem upraveno 1 x.

akvarista
Starší člen

Příspěvek od akvarista »

akvarista píše:Zdarec!
Mě se cukání v nohách oběvilo poprvé před 2ma lety kdy jsem do sebe nahusto smažil MMS2.
Ahoj,
takove cukani mela moje sestra,myslela taky ze je to kuli parazitum,ale zacala brat pripravek ,,stop krcom,, ktery obsakuje horcik a draslik a vapnik a preslo ji to.Mozna ze v nekterych pripadech nas paraziti obiraji i o tyto latky a muze se to projevovat skubanim.Ja jsem primo skubani nemela,ale divny simravy pocit,jako by se mi neco rozlezalo pod kuzi.To bylo asi 10 dnu po tom,co jsem si dala poprve Praziq a kuli hrozne reakci jsem s tim hned prestala.Myslim,ze ten pocit pod kuzi byt z toho,jak se potvory zacaly domnožovat. beru ted mensi davky praziq a je klid.[/quote]

Jako sportovec jsem si taky myslel že mi něco chybí,takže se mažu chloridem hořečnatým,piju ho cca 15g denně(asi gram čistého hořčíku),draslíku mám podle testů nadbytek tak ho nedávám a vápník doplňovat moc nechci protože beru hodně rybího tuku a tam je dost vitamínu D tak to nechci vápnem moc pohnojit(vit.D ho drží v těle jako ďas a může se začít ukládat v kloubech a v podkoží),ještě navíc upřednostňuju sejry před masem takže vápno neřešim.
Takže buď to jsou paraziti nebo to jsou paraziti co mě ty lahůdky co do sebe cpu sežerou a na mě nic nezbyde :dknow:

:idea: Miláčkové, a tím Vás myslím všechny, naučte se laskavě pracovat s citacemi.
Když odpovídáte bezprostředně pod příspěvkem, tak je vymažte celé, protože jsou zbytečné. Když odpovídáte na starší příspěvek, tak nechte jenom tu poslední a případně z ní vymažte to, na co nereagujete.
Citace se odmazávají "odprostředka", to znamená poslední úvodní závorka + text + první ukončovací závorka - a pak totéž znova, až zbyde jenom jedna úvodní, text a jedna závěrečná. :idea:
Děkuji za ušetřenou práci - poo. :D

akvarista
Starší člen

Příspěvek od akvarista »

etericka píše:fakt, a co sa stane,ked vdychnes? inac,co mam od tej paliny ocakavat? lebo necitim nič zatial
Když jsem vdechl prach po otevření mlýnku tak mě pálily plíce,zrudnul jsem a rozbolela mě hlava a když jsem to nedopatřením vdechl ze lžičky při polikání tak to samé+jsem se k tomu málem udusil a vykašlával to celej den.Měl jsem pocit jako když celej den pracuju někde v ruinách těch dvojčat v ňujorku.
Podobné nebo možná ještě horší je to při vdechnutí puškvorce,ale teď už so na tyhle věci dávám dost bacha.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“