Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

CDS - Výroba a Skladování

Univerzální léčivý prostředek

Moderátoři: rival, Merlin

Odpovědět
kocour
Nový člen
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 18 srp 2011 13:11
Dal: 1 poděkování

Re: CDS - skúsenosti

Příspěvek od kocour »

ahojte,
poradíte, prosím, jak vyrobit CDS v bezpečném (tzn. 50 ppm) množství tak, abych nemusel používat drahé papírky? myslím, že by to pomohlo nejen mně...
co jsem vyčetl (a snad pochopil správně), jsou dva způsoby:
1) vyjít z denní dávky 30 kapek MMS - tzn. výrobě CDS na 10 dní aktivovat 300 kapek MMS, nasytit např. 2 litry (anebo tři - tedy do doby, kdy se ještě dá plyn z MMS vycucnout z této dávky) a tyto dvě nebo tři (myslím, že víc litrů to nebude, co jsem viděl videa na youtube) slít do jedné lahve a tu rozdělit do deseti denních dávek (malých lahví - po cca. 2 - 3 dcl) a ty pak během dne každou jednu vypít (na desetkrát po hodině)

2) aktivovat větší množství MMS, naplynovat dvě až tři litrové lahve, slít je dohromady (bude tam koncentrát CDS asi o 500 ppm - možná víc?) a ten (podle videa P. Eiselta, kde měří a dávkuje pomocí papírků) rozlívat dle potřeby vždy do denních dávek, které jsou cca. 0,5 dcl tohoto "koncetrátu" dolitého do litrové lahve vodou (0.95 l) - výsledek by měl odpovídat asi 50 ppm.

u první varianty mi přijde přesnější možnost odhadu nadávkování na 50 ppm, nevýhodou je otrocké dávkování pomocí kapátka - 300 kapek (nebo i 600, pokud to má být na 20 dní, čili na jednu očišťovací kůru) je docela opruz -kdyby někdo znal ekvivalent těchto kapek v mililitrech, šlo by dávkovat jednoduše stříkačkou a nebylo by co řešit...
u druhé varianty vidím nevýhodu v přesnosti naředění "koncentrátu" na kýžených 50 ppm (možná by praxe vícekrát ověřená papírky ustálila postup na cca. 90% přesnost dávkování, kdy odchylka plus mínus 5 ppm nahoru dolu nedělala žádný problém - stejně by k ní docházelo, protože ani množství plynu vstřebaného do vody nebude pokaždé stejné...), výhoda je naopak ve velmi praktickém skladování, kdy by v lednici byla jedna dvoulitrovka s "koncentrátem", který by se rozléval podle potřeby.

nevím, snad mi neuniklo nic podstatného a nedělám někde v úvaze chybu, pokud jo, napište a hlavně zkuste se zamyslet, jestli by se nemohl vytvořit návod, který by nutnost používání drahých papírků úplně odboural.
díky.


Uživatelský avatar
Batles
Zasloužilý člen
Příspěvky: 682
Registrován: ned 14 pro 2008 22:59
Bydliště: poblíž města Tišnov
Dal: 284 poděkování
Dostal: 709 poděkování

Re: CDS - skúsenosti

Příspěvek od Batles »

Nazdar chlapíci,
koukám, že v tom máte pěkný bordel :D
Proto vám sem dávám výsledky měření během 50ti dní od výroby. Jedná se o plné nasycení jedné litrové lahve, která byla sycena tahem 5 minut.
Za tyto náměry ručím svým barákem :laugh:

Výsledky měření CDS - InstaTestem. (9.12.2011 – vyrobeno a měřeno) Všechny varianty měřeny v jednom deci vody.
CDS roztok (sycený 5 minut) = 500< ppm (papírkem je to neměřitelné)
2 ml CDS v 1 dl vody = >25 ppm
4 ml CDS v 1 dl vody = >50 ppm
3 kapky MMS1 v 1 dl vody = 25< (odhaduji na 35 ppm) Měřeno kvůli srovnání koncentrace MMS1 a CDS.
1ml CDS = 1 kapce MMS1

Měřeno 19.12.2011 – deset dní od výroby
CDS roztok dává 500 ppm
4 ml CDS v 1 dl vody = 25 ppm (z toho plyne, že od teď dávat 1,33 ml CDS vůči 1 kapce MMS1)
1,33mlCDS=1kap.MMS1

Měřeno 29.12.2011 – dvacet dní od výroby
CDS roztok dává 500 ppm (okolo polštářku vznikne žlutá barva, polštářek odpovídá 500 ppm)
4 ml CDS v deci vody = 25 ppm
(6 ml CDS v deci vody = blíží se k 50 ppm)
1.5mlCDS=1kap.MMS1

Měřeno 9.1.2012 – třicet dní od výroby
CDS roztok dává 500 ppm (okolo polštářku vznikne žlutá barva, polštářek odpovídá 500 ppm)
5 ml CDS dává okolo 35 ppm
1.7mlCDS=1kap.MMS1

Měřeno 19.1. – 40 dní od výroby
CDS roztok dává 500 ppm (okolo polštářku vznikne žlutá barva, polštářek odpovídá 500 ppm)

Měřeno 29.1. – 50 dní od výroby
250-500ppm, těžko poznat, ale
6ml CDS=asi 35ppm
2mlCDS=1kap.MMS
Po padesáti dnech od výroby se koncentrace snížila pouze z 1mlCDS na 2mlCDS.
Jedná se o láhev, která byla sycena 5minut.

Bez proužků nikdy nevíte, co pijete.
Hezký den,
Batles :D


JasonX
Nový člen
Příspěvky: 17
Registrován: pát 06 led 2012 16:07
Dal: 5 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: CDS - skúsenosti

Příspěvek od JasonX »

Čaues,
myslím si přesně to samé. Bez testovacích papírků bych se asi CDS neodvažoval dávkovat. Jen jsem se tak zběžně díval na ty stránky http://www.jim-humble-mms.de/cds/. Myslím že tam udávají přímo i koncentraci prodávaného produktu 0,3%, což odpovídá hodnotě 3000ppm. Zároveň tam upozorňují na správné skladování CDS (ve tmě, nejlépe v lednici). Ale asi bude neustále platit to, co tady bylo již několikrát uvedeno, že postupem času se koncentrace CDS bude snižovat, takže bez testovacích proužků bude po několika dnech hodnota roztoku namíchaného pomocí kapek CDS určitě nejistá. Přesně, jak píše v poslední větě Batles :D


qad
Nový člen
Příspěvky: 16
Registrován: stř 12 lis 2008 10:47
Bydliště: Praha / Bechyně
Kontaktovat uživatele:

Re: CDS - skúsenosti

Příspěvek od qad »

Každý druhý den si testuji papírkem koncentraci CDS, kterou se snažím dělat pořád stejným způsobem. Pořád mi vychází barva mezi 25 a 50 ppm - spíše k 50. Prakticky se to nemění. Pro vnitřní užívání bych to považoval za dostatečné. Nebo potřebujete větší přesnost?


JasonX
Nový člen
Příspěvky: 17
Registrován: pát 06 led 2012 16:07
Dal: 5 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: CDS - skúsenosti

Příspěvek od JasonX »

S již naředěným CDS vodou na žádanou koncentraci cca 50ppm z vyrobeného CDS pravděpodobně již problém určitě nebude, protože se koncentrace může pouze snížovat, ovšem myslím si, že při ředění zdrojového CDS na požadovanou koncentraci by bylo vhodnější výslednou koncentraci vždy zkontrolovat test. proužky. Podle mne, bude velmi těžké dodržet vždy přesný postup výroby CDS tak, aby měl pokaždé přesnou výchozí koncentraci. Na výslednou koncentraci má totiž vliv velmi mnoho faktorů, jako např. teplota roztoku NaClO2 a použité kyseliny, teplota okolí (jak rychle chladne teplota roztoku), množství a velikost bublinek ClO2 ve vodě, doba sycení, intervaly, intenzita a doba trvání promíchání roztoku a mnoho dalších parametrů, jejichž přesné opakované hodnoty lze v domácích podmínkách dost těžko dodržet. Ve finále se mohou hodnoty výsledného nasyceného CDS značně lišit. Navíc je u takto vyrobeného CDS v normálních podmínkách takřka nemožné zjistit přesnou hodnotu obsahu ClO2. Test. proužky mají jako max. měřitelnou hodnotu 500ppm. Pokud budete CDS vyrábět podobným postupem tak, jak je předváděno na videích na YouTube, bude obsah ClO2 v roztoku vždy vysoce nad touto hodnotou (takže neměřitelný). Z tohoto důvodu bude pravděpodobně složité stanovit přesný počet kapek, popř. jakéhokoliv jiného množství "koncentrátu" potřebného k naředění na požadovanou koncentraci těch cca 50ppm bez použití nějakého měření (test. proužky).
I přes relativně vyšší cenu těch testovacích proužků si myslím, že je to celkem únosné, zvláště pokud je nastříháme např. na polovic. Po získání jistých zkušeností při opakované výrobě, již těch proužků tolik nespotřebujete, jak tomu je na začátku, kdy ze zvědavosti měříte někdy i několikrát zcela zbytečně. Vždy půjde o rutinu, stejně jako u jakékoliv jiné činnosti.
Spíše by mě zajímaly ty zkušenosti s těmi koncentracemi v hodnotách ppm při různých druzích léčení nemocí, jak jsem zde psal již dříve.
Hodně zdaru při výrobě CDS ;)

Jen pro pobavení: Z vlastní blbosti jsem otevřel nádobku s reagujícím NaClO2 a kyselinou citronovou a nadechl se. 3 dny jsem se nemohl vyhrabat z intenzivního kašle, který neustával ani v noci (naleptané dýchací potrubí :roll: ). Takže už nikdy více!!!!!!!! Ale na druhou stranu v těch plicích nemohl přežít jediný bacil :laugh:


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: CDS - skúsenosti

Příspěvek od Slavek Krepelka »

JasonX píše: Jen pro pobavení: Z vlastní blbosti jsem otevřel nádobku s reagujícím NaClO2 a kyselinou citronovou a nadechl se. 3 dny jsem se nemohl vyhrabat z intenzivního kašle, který neustával ani v noci (naleptané dýchací potrubí :roll: ). Takže už nikdy více!!!!!!!! Ale na druhou stranu v těch plicích nemohl přežít jediný bacil :laugh:
:D No jó, to chce číst. Před 3 nedělema jsem udělal to samé a napsal to sem někam. Akorát jsem se asi nenačuchal tak zle jako ty. Za den to bylo OK. Je to síla. :oops:
Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
Batles
Zasloužilý člen
Příspěvky: 682
Registrován: ned 14 pro 2008 22:59
Bydliště: poblíž města Tišnov
Dal: 284 poděkování
Dostal: 709 poděkování

Re: CDS - skúsenosti

Příspěvek od Batles »

:laugh:
Mně to stejné, když jsem po první výrobě CDS vyléval zbytek aktivované směsi do dřezu. Já se nadechl a chytil ten mrak plynu rovnou do huby :jump:
Co si budem povídat :angel:


davidekMTB
Stálý člen
Příspěvky: 62
Registrován: čtv 12 led 2012 19:29
Bydliště: Ostrava
Dal: 15 poděkování
Dostal: 11 poděkování

Re: CDS - skúsenosti

Příspěvek od davidekMTB »

Ahoj :)

Chci se zeptat, zda je někde na netu k dostání již hotový přístroj na výrobu CDS. Nejsem příliš zručný a času teď taky není moc :)


Dííky D.


qad
Nový člen
Příspěvky: 16
Registrován: stř 12 lis 2008 10:47
Bydliště: Praha / Bechyně
Kontaktovat uživatele:

Re: CDS - skúsenosti

Příspěvek od qad »

Přístroj asi nebude. Stačí 1 lahev z HDPL , 3 lahve od mléka, hadičky a vzduchovadlo pro akvaristy. A samozřejmě MMS1 a kyselina citronova. Problém v propojení nevidím. Mohu také dodat hotový koncentrát, takže celý proces ominete, ale ředění je nadále ve Vašich rukách. :laugh:


morppheus
Nový člen
Příspěvky: 12
Registrován: pát 20 dub 2012 19:47
Bydliště: Opava
Dostal: 2 poděkování

Re: CDS - skúsenosti

Příspěvek od morppheus »

Přístroj na výrobu CDS někdo prodává, ale už nevím, kde jsem to viděl. Možná na aukru? Zkus trochu zagooglit. Ale já bych si to pro jistotu vyrobil sám. Nemusí to fungovat dobře. Stačí nějaká netěsnost. Ten návod zveřejněný zde vypadá hodně dobře, Já bych tam akorát nedával zpětný ventil a škrtič. Ani Kalcker ani Eiselt ho nepoužívají. Mimochodem než jsem se rozhodl testovat MMS přečetl jsem 3 knihy J.H. (všechny jsou ke stažení na ulozto) a zkouknul dostupná videa Pavla Eiselta na czmms a další na youtube. Radím udělat to také tak, u některých příspěvků se divím, že to přispěvatelé vůbec přežili.


sisa
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1178
Registrován: ned 16 kvě 2010 9:34
Bydliště: Praha
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

Re: CDS - skúsenosti

Příspěvek od sisa »

Chci se zeptat na ty hadičky v uzávěru flašky, utěsňujete je nějak nebo jen vyvrtáte otvor a hadičku vsunete?
Díky.


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: CDS - skúsenosti

Příspěvek od Slavek Krepelka »

sisa píše:Chci se zeptat na ty hadičky v uzávěru flašky, utěsňujete je nějak nebo jen vyvrtáte otvor a hadičku vsunete?
Díky.
Nazdar Šišulko :D
Víčka se poněkud špatně vrtaj protože jsou tenounká a vrták se v nich má snahu kousat. Opatrně!
Pokud se podaří vyvrtat dirky jen nepatrně menší než je průměr hadičky a bez potrhání hrany dírky, těsnit netřeba. Hadička se dá trochu obměkčit ohřátím, aby dirkou prošla a seděla v ní dostatečně těsně. Já jsem se s tím zas tak nepiplal, vrtal jsem na dřevíčku na kuchyňském pultě, ale jsem zámečník a mám tuchu s čím se potýkám. Samozřejmě některé dírky vyšly fajn ale některé ne. Poté, co jsem prostrčil hadičky a vlastně už jsem měl namícháno a vyvíjel, jsem kolem hadiček kápl bílé disperzní lepidlo na dřevo. Ono sice nic nezalepí, ale byvše velice husté, ucpalo netěsnosti po dobu vyvíjení. Udělal jsem to pro to, že to malilinko smrdělo, pokud jsem vyloženě k těm průchodům strčil nos. S tím problém ani moc není, pokud člověk trochu větrá.

Problém nastane při rozdělávání. Pokud je to jen trochu možné, rozdělávat to venku a po větru a hned s tím obsahem do kýble s vodou. Pokud tak nelze, rozdělávat pod vodou v kýblu nebo v napuštěném dřezu, nebo ve vaně. Jinak si dáš. On se jinak ten ClO2 vyvalí, i když už hadičkou prakticky nelezl, a je to zatraceně nepříjemná zkušenost. Prvních pár doušku ani není cítit nějak moc drasticky, jako třeba chlór samotný, ale pak to přijde :enaughty:

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
josip
Stálý člen
Příspěvky: 36
Registrován: pon 19 zář 2011 8:14

Re: CDS - skúsenosti

Příspěvek od josip »

ja vyrabam cds doma pri otvorenom okne,a nic necitim, dam 5ml chloritanu+5ml kys.citr., nejakych 8minut na 2L
dierky do vrchnaku som urobil nahriatym srobom rovnakej velkosti ako su hadicky
Slavek Krepelka píše:
sisa píše:Chci se zeptat na ty hadičky v uzávěru flašky, utěsňujete je nějak nebo jen vyvrtáte otvor a hadičku vsunete?
Díky.
Nazdar Šišulko :D ......... Víčka se poněkud špatně vrtaj
Citace zkrácena. SDK


sisa
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1178
Registrován: ned 16 kvě 2010 9:34
Bydliště: Praha
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

Re: CDS - skúsenosti

Příspěvek od sisa »

Slávku, josipe, děkuji moc. :) Už mám všechno připravené, jen potřebuji sehnat ty papírky. Ráda bych byla za nějaké levnější, ale nakonec koupím, co bude. Tu vychytávku se sodou já nemohu, zvedá se mi žaludek, s džusem bych ještě mohla, ale nevím, jak dlouho, vkládám naděje do CDS. Že bude chutnější. :D
S tím plynem si dám pozor, teď o víkendu, když jsem dolévala lahvičku s MMS, spletla jsem se a místo MMS dolila do zbytku flaštičky HCL . Přišla jsem na to brzo, ale když jsem chtěla obsah vylít, neuvědomila jsem si, že musím stranou. No, byla to pecka. Myslím, že na to nikdy nezapomenu a budu vždy ve střehu. :D


Uživatelský avatar
Bardioc
Starší člen
Příspěvky: 134
Registrován: sob 11 dub 2009 16:21
Dal: 19 poděkování
Dostal: 74 poděkování

Re: CDS - skúsenosti

Příspěvek od Bardioc »

Ahoj, utěsnění hadiček je velice jednoduché. Průhledné akvaristické hadičky jsou z velice pružného materiálu, zřejmě ze silikonu. Toho se dá snadno využít. Konec hadičky, který budete prostrkávat víčkem, podélně seřízněte do špičky v délce cca. 3 cm. Do víčka vyvrtejte potřebný otvor o něco menší, než je průměr hadičky. Do něj zasuňte seříznutý konec hadičky a za špičku protáhněte skrz. Jde to trochu ztuha, ale jde to. Pružnost hadičky to vytěsní naprosto dokonale i bez lepení. Mám to takto udělané od začátku a nevím co je únik. Používám pevné lahve od Coca Coly.


Žádná budoucnost nenapraví, co zmeškáš v přítomnosti. A. Schweitzer.
Odpovědět

Zpět na „MMS - Miracle Mineral Solution“