Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Jste šťastným hostitelem nějakého parazita?

ano - mám, zjistili mě ho/je
190
34%
nevím, ale mám podezření
233
42%
to vůbec netuším
97
18%
vím naprosto jistě, že nemám
11
2%
měl jsem, už nemám
8
1%
...ani jedno, jiná odpověď
13
2%

Celkem hlasů: 552

etericka
Stálý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od etericka »

ano,to všetko viem :) potrebujem to pre syna, ma 5r preto mi to treba v tablete a p.Blahova odporučila 4 tbl . staci mu o na 8 davky . ja len či niekto na sk nema, z ciech si to viem zohnat,len ta pošta a prevod penazi stoji dost. ale už si riesim medzinardnu pl.kartu,tak vydrzim a dam si to poslat z ciech

:idea: Když odpovídáš na příspěvek přímo pod ním a přes [Citovat], tak tu citaci smaž. Ta má cenu, když odpovídáš na některý starší příspěvek. poo. :idea:

" Iba mŕtve ryby plávajú s prúdom "
Anka
Stálý člen
Dal: 11 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od Anka »

Ahoj,chtela bych sa zeptat na vase zkusenosti s herx.reakcemi pri brani praziku,nebo jinych leku. S postupnym branim leku-treba potreti,postvrte-zmensuji se u vas tyto reakce? Ja mam pocit,ze je to porad dost silne-koprivka atd.

cherry
Starší člen
Dal: 4 poděkování
Dostal: 16 poděkování

Příspěvek od cherry »

Anko, mě tedy trápily měsíc pořádné, pak se začaly mírnit, ale jsou občas doposud ve formě třeba děsivých snů.

Léčba v ilegalitě: dobrým lidem zdar, breberám zmar!
Anka
Stálý člen

Příspěvek od Anka »

diky za odpoved ,ono se to postupne zmirnuje,ale zda se mi,ze jen trochu.

etericka
Stálý člen

Příspěvek od etericka »

aj sny su herxky? A ja ze co sa mi konecne sniva. Inac mam iba tie vyrazky,koprivku. Dnes ma bolela hlava,ale tak zapila som pelynek kavou

cherry
Starší člen
Dostal: 16 poděkování

Příspěvek od cherry »

Jsem si jistá, že děsný sny jsou taky herx reakcí. Normálně se pamatuji sen málokdy a jsou neutrální nebo příjemné, pokud jsem zdravá. Když prodělávám nějakou virozu nebo bakter. zánět, tak mě budí v noci nebo nad ránem hororový sny. Když jsem začala brát antihelmintika, měla jsem právě tyhle hororový sny, i když jsem určitě neprodělávala žádný zánět. Musel být tedy způsoben drážděním látkami z rozpadlých parazitů. Jednou byla reakce tak strašná, že jsem celou noc nespala, mnohokrát se mi dařilo usnout ale v tom momentu mě z usínání vytrhl děsivý sen a já byla v mžiku opět při smyslech. Byla to moje nejhorší noc v životě.

Léčba v ilegalitě: dobrým lidem zdar, breberám zmar!
etericka
Stálý člen

Příspěvek od etericka »

lebo mne sa podarilo pocas tych liekov ' opustat telo ' pocas sna,to sa mi bezne nestava. Xixi a tie sny su o dost blbe. Inac robila som si slinny test,mam candidu,ale manzel ten ju musi mat uplne silnu,jemu ta slina klesla ku dnu hned

Jayo
Zasloužilý člen
Dostal: 95 poděkování

Příspěvek od Jayo »

U veterinara som zohnal Praziq. v tejto forme http://www.chlpacik.sk/galces-odcervova ... -1815.html
Su tam dalsie dve ucinne latky. To asi nic, alebo? :-)

K tomu pelynku. Mal som z lekarne, znacka Juvamed. Potom som kupil inu znacku z obchodu so sypanymi cajmi, a jednoznacne je silnejsi. Navyse, isiel aj lepsie pomlet. Asi obsahoval viac vnate, a menej stoniek. Takze fakt, ze kvalita sa moze lisit. Juvamed urcite neberte, mam kamarata lekarnika a hovori, ze robia dost slabe a nekvalitne bylinky. Zobral by som teda radsej od nejakeho kvalitneho vyrobcu cajov.
Inak mne ten pelynek nic nerobi. Som po 11 dnoch co ho berem, a nikdy nic. Az tu som si precital, ake reakcie robi pri vdychnuti, mne sa ho podarilo uz viac krat vdychnut, dokonca sa vzdy nadychnem, ked otvorim flasku (to mam zvyk z korenin) a nikdy nic. Tak asi je to silny alergen, a niekomu to moze vyvolat alergicku reakciu. Ja som ale s alergiami na pel nemal nikdy ziaden problem, takze na mna to asi neucinkuje.
Co sa tyka Lugola, tak v tom je neuveritelna sila. Odkedy som zaradil doporucenych 10 kvapiek, citelne zlepsenie stavu. Navyse, vzdy mi neuveritelne vytravi, do pol hodiny po zobrati Lugolu, ktorym zapijam ten pelynek. Od zajtra pridavam klinceky, tak uvidime.

Cherry a ostatnym chcem podakovat za rady ohladne chemickych anti-helmik.

etericka
Stálý člen

Příspěvek od etericka »

ja mam tiez z juvamedu , ine v lekarni ani nebolo . ma to kopec paličiek

Anka
Stálý člen

Příspěvek od Anka »

Jayo píše:U veterinara som zohnal Praziq. v tejto forme http://www.chlpacik.sk/galces-odcervova ... -1815.html
Su tam dalsie dve ucinne latky. To asi nic, alebo? :-)
Ahoj,ked chces cisty prazik veterinarny bez dvoch dalsich latok ,kup Pratel-to je prazik.

etericka
Stálý člen

Příspěvek od etericka »

mazem cenu :mrgreen:

ved ked teraz pozeram, v prateli je 50mg praziku? sak to je smiesne,nie? ked v praziku je 600mg
Naposledy upravil(a) etericka dne pát 16 bře 2012 11:08, celkem upraveno 1 x.

Jayo
Zasloužilý člen
Dostal: 95 poděkování

Příspěvek od Jayo »

etericka píše:ale v prateli je nizsia ucinna latka. 1€ za 1 praziquantel je vela?

ved ked teraz pozeram, v prateli je 50mg praziku? sak to je smiesne,nie? ked v praziku je 600mg
Kedze je to pre zvierata, vacsinou sa dava tak nizka davka, aby sa to dalo odstupnovat podla hmotnosti. Napriklad v tom lieku, co som uviedol, je jedna tableta s obsahom 50mg praziku, na 10kg hmotnosti zvierata. Ale tam su dve dalsie ucinne latky. Keby robili cisty prazik, predpokladam, ze by to bolo tak na 5kg cistej hmotnosti. Cize 60kg clovek by musel uzit 600mg praziku, 100 kilovy 1000mg.

Anka
Stálý člen

Příspěvek od Anka »

Jayo,presne tak,ako pises, otazka,tie pridavne latky ci su pre cloveka ok v takom mnozstve -kolko by musel zobrat tabliet.Aj to,ci by to nebolo aj velmi drahe.

dancaa
Starší člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 12 poděkování

Příspěvek od dancaa »

1 Praziquantel 600mg koštuje 35 Kč, tak k čemu potřebujete zvířecí tablety ?

etericka
Stálý člen

Příspěvek od etericka »

ak by ste si mali vybrat do čoho pojdete,len tak naslepo,pre zlepšienie zdravia - sli by ste do paraziquelu,alebo do ivermectinu ? mne stale vrta v hlave,že som mala zohnat iba ivermectin , a nespekupovat nad kombinaciami,možno by fakt stačil ako do seba dopovat tu chemiu

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“