Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Kde sehnat...

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Craft
Zasloužilý člen
Příspěvky: 475
Registrován: sob 25 srp 2007 21:27
Bydliště: Severní Morava
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde sehnat...

Příspěvek od Craft »

Palo píše:
Craft píše:...a hlavně jej nemusíte míchat se sodou, což si myslím není zcela správné...
Tak to mám přesně opačné informace... Otázkou je ta levotočivost, kterou jsem zmiňoval. Pokud pořídím askorbát sodný, který je udělán neodborně a není "levotočivý", pak je mi k ničemu. Na zjištění levotočivost je údajně nějaký přístroj, jedině tak by se dalo zjistit, jak to s tím je a jestli je ten askorbát vpořádku...
Směr otáčení:
Pokud to bereš takto, tak co je mi známo, tak vitamín C se nemá zásadně dávat do horkého nápoje, kde se pak kyselina askorbová mění z levotočivé (účinné) na pravotočivou (neúčinnou) už při 40 stupních Celsia. Takže lze ji dávat jen do studené vody. Když například dojde i při samotné dopravě kys. askorbové k zahřátí třeba na slunci, tak se to céčko také naprosto zničí. Takže při výrobě askorbové na sušený prášek se musí údajně odpařovat tak, aby se nezahřála, (sice netuším jak) a stejně tak při dopravě by se mělo dbát (ale co jsem slyšel nedbá), aby se také nezahřála. Askorbová se vyrábí především v Číne nebo v Rusku a dováží se z těchto zemí. A jelikož vím, jak v těchto zemích je to s kontrolou a tím kvalitou zboží, tak dále si o tomto iluze nedělám a dále se tím asi nemá moc význam zabývat.
Stejně tak, pokud se vyrábí onen askorbát. Údajně se to zjišťuje nějakým optickým testem, ale nikdo přesně neví vo co gou a nikdo to ani nedělá. Údajně by obsah levotočivé měl být vyšší než 50%.
Otázkou také je, jaká teplota vzniká při té samotné reakci, kdy reaguje askorbová se sodou, ale tohle nejde změřit v domácích podmínkách. Jisté je to, že ta reakce je ale velmi bouřlivá, což je pozorovatelné již zrakem. Ale tímto nikomu nechci brát iluze...


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde sehnat...

Příspěvek od Palo »

Craft píše:Stejně tak, pokud se vyrábí onen askorbát. Údajně se to zjišťuje nějakým optickým testem, ale nikdo přesně neví vo co gou a nikdo to ani nedělá. Údajně by obsah levotočivé měl být vyšší než 50%.
Otázkou také je, jaká teplota vzniká při té samotné reakci, kdy reaguje askorbová se sodou, ale tohle nejde změřit v domácích podmínkách. Jisté je to, že ta reakce je ale velmi bouřlivá, což je pozorovatelné již zrakem. Ale tímto nikomu nechci brát iluze...
S tou levotočivostí a pravotočivostí je to prý složitější. Jednak by mě zajímalo, jestli se náhodou ten askorbát nevyrábí z toho stejnýho vit. C jako v Rusku či Číně - jak píšeš, no a pak, jestli náhodu není ten askorbát náchylnější na překlopení i v chladném prostředí než u vit. C. Holt by bylo dobré o tom všem vědět více.


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
Craft
Zasloužilý člen
Příspěvky: 475
Registrován: sob 25 srp 2007 21:27
Bydliště: Severní Morava
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde sehnat...

Příspěvek od Craft »

Palo píše: S tou levotočivostí a pravotočivostí je to prý složitější. Jednak by mě zajímalo, jestli se náhodou ten askorbát nevyrábí z toho stejnýho vit. C jako v Rusku či Číně - jak píšeš, no a pak, jestli náhodu není ten askorbát náchylnější na překlopení i v chladném prostředí než u vit. C. Holt by bylo dobré o tom všem vědět více.
To je pravda, sice to vyrábějí Amíci, aspoň ten, co mám doma, ale základní surovina kys. askorbová bude určitě taky z Číny. Proto píšu, že nemá asi valný smysl se tou točivostí nějak extra zaobírat. Otázkou spíše je, jaký používají pro výrobu technologický postup. Jisté je pouze to, že askorbát sodný vyrábějí nějakou syntetickou cestou ze sody a kys. askorbové, viz. "Sodium ascorbate is synthesized from a combination of sodium bicarbonate and ascorbic acid to form sodium ascorbate" a otázkou je, zda stejný produkt vzniká při smíchání kys. askorbové se sodou přímo ve vodě. Nejsem chemik, takže snad někdo povolanější. Jisté je pouze to, že se chuťově oboje velmi výrazně liší.
Smyslem askorbátu jako takového, je ale především ochrana zažívání před vysokou kyselostí samotné kys. askorbové a tím jej dostat snadněji ve větším množství do těla nejen orálně, ale i nitrožilně. Což u kys. askorbové je naprosto nemyslitelné.
A upřímně řečeno, pokud stačí tak nízká teplota na údajné znehodnocení céčka, ke které může dojít kdykoliv, (stačí jenom přeprava v letních měsících a je vymalováno), tak dokud nebude znám princip měření té točivosti a možnost si tak i v domácích podmínkách její správný směr ověřit, nemá smysl se tím zabývat. Moje dlouhodobější osobní zkušenosti s klasickou kys. askorbovou v prášku vs. askorbát sodný jsou takové, že oboje funguje dost dobře, akorát díky slanější chuti askorbátu lze do sebe dostat toho céčka podstatně více než se začnou projevovat průjmy, znamenající již přemrštěnou dávku a žaludek tady také nedostává takový záhul, jako u vyšších dávek askorbové. Zkoušel jsem svého času i askorbovou se sodou, ale nakonec jsem zakotvil u askorbátu sodného, spíše kvůli jeho lepší chuti a snášenlivosti zažívání.


Lenca
Stálý člen
Příspěvky: 31
Registrován: čtv 01 pro 2011 12:21
Dal: 1 poděkování
Dostal: 6 poděkování

Re: Kde sehnat...

Příspěvek od Lenca »

etericka píše:myslela som,ze nekysle cecko je askorbat vapenaty :mrgreen: ci nie ?
V chemii nevynikám, tak kopíruji radu p. Fialy:
Poměr 2:1 s jedlou sodou je správně: jde o to, že tím vznikne askorbát sodný (smícháte kyselou kyselinu askorbovou a alkalický hydrogenuhličitan sodný, vznikne jejich sůl - askorbát sodný)
2:1 je proto, že se to má počítat v molárním objemu - kyselina askorbová má 176 g/mol, hydrogenuhličitan sodný má 84 g/mol, tedy kyseliny askorbové musíte dát zhruba dvakrát tolik co sody. Když to zreaguje, bude ve vodě rozpuštěný ještě oxid uhličitý. Účinné dávky jsou cca 10 g kyseliny askorbové denně - nejlépe udělat do džbánu a pít v průběhu dne. Lze také místo vody použít džus, nebo trochu naředit roztok pak džusem, aby to bylo chutnější, jinak to chuťově připomíná vincentku.
Pokud použijete samotnou kyselinu askorbovou v dávce cca 10 g, tak to pak způsobuje průjmy, kvůli tomu se používá její sůl.
Nejdříve se rozpouští kyselina askorbová, pak se tam pomalu přidává soda, jde o to, aby to reagovalo co nejpomaleji s askorbovkou. Je totiž nebezpečí při rychlé reakci, nebo zahřátí, že se kyselina askorbová otočí z L do D formy a tuto formu neumí lidské tělo vstřebat. Až budu mít polarimetr, tak to ještě budu proměřovat, za jakých podmínek a kdy se otáčí.


etericka
Stálý člen
Příspěvky: 69
Registrován: úte 28 úno 2012 12:14
Dal: 5 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Kde sehnat...

Příspěvek od etericka »

ale aj vapenaty je nekyslí,tam sa miesa vapnik s ceckom


" Iba mŕtve ryby plávajú s prúdom "
Lenca
Stálý člen
Příspěvky: 31
Registrován: čtv 01 pro 2011 12:21
Dal: 1 poděkování
Dostal: 6 poděkování

Re: Kde sehnat...

Příspěvek od Lenca »

Craft píše:Nechci vám do toho nijak kecat, ale proč nepoužíváte místo silného dráždidla pro žaludek jakým je kys. askorbová, přímo askorbát sodný, který je také lepší než ask. vápenatý, který už není ani moc bezpečný v již vyšších dávkách.
K čemu, Eteričko, se využívá askorbát vápenatý?
Já jsem pochopila, že askorbát sodný se míchá proto, abychom mohli použít vyšší dávky kyseliny askorbové bez průjmového působení, což zajistí právě tato sloučenina. I když nevím jakto... :cry:


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde sehnat...

Příspěvek od Palo »

Lenca píše:Já jsem pochopila, že askorbát sodný se míchá proto, abychom mohli použít vyšší dávky kyseliny askorbové bez průjmového působení, což zajistí právě tato sloučenina. I když nevím jakto... :cry:
Já bych odhadoval, že s tou kyselostí má tělo problémy, proto se ji snaží vyloučit půjmem.

Ináč jsem přesvědčený, že průjem působí očistně a jsem za něj rád, když ho mám :) Otázkou však samozřejmě je, jak k němu došlo. Jestli to bylo látkou, která vyloučila z těla nazhromážděné toxiny, nebo jestli látka je toxin samotný (nebo to tělo už nedokáže prostě zpracovat) ;)


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Slovensko

Příspěvek od Palo »

Slováci mohou nově objednávat shodné materiály z mé nabídky přímo u Slovenského kolegy na e-mailu skpramen@gmail.com

http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=59&t=2354


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Slovensko

Příspěvek od Palo »

Opět skladem chlorid hořečnatý, pharma kvalita.
http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=59&t=2354


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Gaia
Zasloužilý člen
Příspěvky: 220
Registrován: pát 28 říj 2011 7:21
Bydliště: Praha
Dal: 244 poděkování
Dostal: 57 poděkování

Re: Kde sehnat... Hřebíček a jiné dobroty

Příspěvek od Gaia »

http://www.gastrovesely.cz/gastro-zariz ... /strana-4/

a kurkuma!!!
ani jsem netušila, kolik je toho třeba na takovou zabijačku


Uživatelský avatar
stevo69
Stálý člen
Příspěvky: 99
Registrován: ned 12 dub 2009 15:23
Bydliště: SLOVENSKO Nitriansky kraj
Dostal: 9 poděkování

Re: Kde sehnat...

Příspěvek od stevo69 »

Ahoj
Neviete kde na slovensku by som vedel kupiť horčičné semená? Asi tak 2-3 kg.


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde sehnat...

Příspěvek od Palo »

V mé nabídce http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=59&t=2354 byla upravena cena DMSO (0,5 litru = 250 Kč) a přibylo koloidní stříbro (0,5 litru za 250 Kč).


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Miša
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: úte 21 srp 2012 9:18

Re: Kde sehnat...

Příspěvek od Miša »

Ahoj všichni, koupím doma vyrobené CDS. Nabídněte, prosím. První 3 lahvičky s papírky mám z czchem.cz, ale cena je mazec. :bhead: Prosíííííííííííím.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Kde sehnat zadbalón.

Příspěvek od poota »

Primárně se dá koupit u Dědka kořenáře a přes s ním spřízněné weby a obchody za 470,- Kč - stránky vyhodí vyhledávač na dotaz "zadbalón".
Naprosto tentýž se dá pořídit za 257,- Kč, ovšem jmenuje se "akuball". Dá se odebrat i osobně v kamenném obchodě, tedy bez poštovného, v balení je i jehla pro huštění normální "koloidní" pumpičkou.
http://www.alza.cz/akuball-20-d285652.htm#foto

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde sehnat zadbalón.

Příspěvek od Palo »

V mé nabídce http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=59&t=2354 přibyl Betain HCL - krystalický (0,5 kg za 300 Kč) a 100 ml plastová butelka s kapací vložkou vhodná pro chloritan sodný i kyselinu chlorovodíkovou (15 Kč / kus).


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“