... dejte mi (alespoň) jeden pevný bod a pohnu zeměkoulí ... a může být klidně i elektronicky řízený ...SonnY píše:... ci by sa to nedalo riesit tak ze konce hriadela by boli z magnetu, ktory by mal na konci napriklad - a konce tohoto hriadela by boli "vsunute" do koncoviek v tvare pohara, alebo rurky s dnom a kchcete, ktora by mala vnutry - a tim by sa tieto magnety odpudzovali a hriadel by levitovala...
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Magnetické Motory
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Re: Replikaření ... aneb šedé a černé vize ...
A(&F) píše:... asi ne zcela všecho, pokud máš doposud tyto názory ... ...adam.benda píše: ... Je už fuk, jakýmu mocipánovi se dostane do ruky, mě stačí vědomí, že magnetický motor může nahradit spoustu energetických zdrojů a může začít směrovat věci ekologie do trochu lepších možností. Nejsem ekologický aktivista, ale rád bych alespoň dejchal čistej vzduch, když už nic jinýho!
Na tomhle fóru jsem si už něco přečetl ...
... ...
Docela mě mrzí, jak jsem to podal, malinko jsem se nechal unést emocema a kdybych to psal teď v klidu, vůbec bych nesoptil nějakými takovými černými vizemi. Nejradši bych ten svůj příspěvek přepsal a hloupé černé vize z něj odstranil, ale to by nebyl úplně fér.. prostě už jsem to napsal a jediné, co teď můžu udělat je to, že to beru víceméně zpět!! Berte prosím navědomí. Příště si zachovám chladnou palici.
[070316/19:50] ... OK ... tedy ... považuji to za slib ... A&(F) ...
- rival
- Hlavní admin - živý člověk
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 227 poděkování
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Re: Replikaření ... aneb šedé a černé vize ...
Myslím, že teď už je vše vysvětleno a je to v pohodě. Jsme lidi a ne stroje... Takže emoce nám všem občas dávají pěkně zabrat .adam.benda píše:Docela mě mrzí, jak jsem to podal, malinko jsem se nechal unést emocema...
rival - živý člověk
chcem zostrojiť hocijaký magnetický motor, ktorý bude skutočne fungovať. Úplne mi bude stačiť ak sa bude točiť a prekoná len vlastné trenie a odpor vzduchu. Tým sa zmení nielen môj názor na oficiálne fyzikálne zákony. A to je najdôležitejšie. Potom špekulujme o výkone a použití. Chcem mať funkčný motor na stole. Dovtedy tu všetky príspevky o využití a zneužití budú len mlátenie prázdnej slamy.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
... to nejdůležitější již máš ... přesvědčení ... a další záleží už jenom na Tobě ... ...nanopile píše:chcem zostrojiť hocijaký magnetický motor, ktorý bude skutočne fungovať. ... ///... Chcem mať funkčný motor na stole. Dovtedy tu všetky príspevky o využití a zneužití budú len mlátenie prázdnej slamy.
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Mohl bys zkusit udělat nějaký nákres, abych co nejpřesněji pochopil Tvůj záměr?SonnY píše:... by sa to nedalo riesit tak ze konce hriadela by boli z magnetu, ktory by mal na konci napriklad - a konce tohoto hriadela by boli "vsunute" do koncoviek v tvare pohara, alebo rurky s dnom a kchcete, ktora by mala vnutry - a tim by sa tieto magnety odpudzovali a hriadel by levitovala ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
nanopile
Tak si udělej Adamsův motor, třeba ze špuntu od láhve, točí se slušně, pokud tě to uspokojí. Návod je na netu.
Re: nanopile
ˇ´Ano to ma uspokojí. Návod na netu je dosť široký pojem. Môžeš mi hodiť link?lajos píše:Tak si udělej Adamsův motor, třeba ze špuntu od láhve, točí se slušně, pokud tě to uspokojí. Návod je na netu.
Čo sa týka ložisiek v lufte resp. levitujúcej hriadele si myslím, že to nemá praktický význam, pretože k takému hriadeľu nič nepripojíš.
-
- Zasloužilý člen
nanopile
Milý, zlatý- znáš tzv vyhledávač na netu? stačí tam hodit "Adams motor - cokoliv " nebo si se narodil včera? Jsem hnusný ale příjde mi tvá otázka trochu mladistvá, neleň a hledej co tě zajímá!!!
Re: nanopile
Už mi svitlo, žiadny funkčný návod nemáš. Iba radíš. ale nič hodnotné.lajos píše:Milý, zlatý- znáš tzv vyhledávač na netu? stačí tam hodit "Adams motor - cokoliv " nebo si se narodil včera? Jsem hnusný ale příjde mi tvá otázka trochu mladistvá, neleň a hledej co tě zajímá!!!
-
- Zasloužilý člen
nanopile
Si děláš srandu, je to dětská hračka, jsi zvláštní člověk- si ty slovíčka nedáš ani do hledače, přece teď nepoběžím natáčet na foťáku video o funkčním Adamsově motoru- který se v podstatě nedá zatížit ani při pár stovek otáček ani při 10000.
-
- Zasloužilý člen
nanopile
Promiň, je to min 1,5 roku co jsem si s tím hrál, že nekecám, až se odpoutám od načatého večera, ti vyfotím ty hračičky co jsem zreplikoval, počkej klasu.... nebo si hledej dál. Tak že po netu jsem se o tom delší dobu nezajímal, co se tam ojevuje tobě, nevím ale naudinovy pokusy moc neopakuji nemám jeho laborku, vybavení, finance a časové možnosti. Při jeho ůspěších přesáhnout COP≥1, je divné že ještě existuje, nezdá se ti to?
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Levitující rotor
Ještě jak jste rozebírali ten levitující rotor.. že by ho nebylo možné k něčemu připojit... Mám tušení, že nějak by se to vyřešit dalo.. Nevím přesně jak, jen bych to hned tak nezavrhoval. Pokusil jsem se vrychlosti vyplodit takový model.. viz. obrázek. Berte to s rezervou, pravděpodobně by to nefungovalo.. spíš to berte jako inspiraci, jako určitou možnou "cestu" k úspěšnému řešení..
Šedá hřídel je levitující, zelená je usazena v ložiscích.
Šedá hřídel je levitující, zelená je usazena v ložiscích.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.