Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.

Léčebné postupy.
Odpovědět

Myslíte, že je toto téma pro Vás přínosné?

ano
106
92%
ne
9
8%

Celkem hlasů: 115

krovak
Stálý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.

Příspěvek od krovak »

Ahojte,
Zamýšľam sa nad situáciou, ktorá sa deje mojej známej (a úprimne ani mne nie je neznáma): má teraz problémovejšie obdobie (rozvod) a už druhý krát za krátku dobu sa jej prihodila búračka, kedy ju ťuklo iné auto. V malej rýchlosti a tak to trošku schytali plechy/svetlo, nikomu sa nič nestalo, akurát vybavovačky,menší šok a podobne.
Dalo by sa to charakterizovať možno ako ľahké zranenie nenámou osobou (v kontexte začiatku tohto vlákna), ale čo mi tam nesedí, že tam zranenie nie je, iba škoda na majetku, navyše auto je firemné.
Máte nejaké nápady?

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

Možná bych tam ani nehledal nic moc karmicky mystického ale spíše bych to přičetl jistému stavu roztržitosti díky "problémovějšímu období" a tomu odvozenému způsobu jízdy.
Mám takovou zkušenost že jak má člověk nervy v prdeli, či je unavený tak do auta raději nesedat to je horší jak jet pod vlivem.
Ty "autooděrky" to se mi stalo několikrát a vždy to mělo společného jmenovatele, stres, spěch, únava a taky to že jsem dělal něco co jsem musel i když se mi vzhledem k mému stavu nechtělo.

:idea: Prosím, prosím - když odpovídáš přes "Citovat" a je to přímo pod citovaným příspěvkem, vymaž tu citaci, je zbytečná - díky - poo. :idea:

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
krovak
Stálý člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od krovak »

no, problem ale je ze prvy pripad bol ze vodic vychadzajuci z vedlajsej ulice jej nedal prednost (isla po hlavnej, v meste, asi 30km/h) a druhy pripad bol o tom, ze chlap bez svetiel a smerovky vyparkovaval z krajnice - tak isto v meste. cize skor v tom bola obet a aj preto to sem pisem.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

To krovak:
nic není náhodou. To, co popisuješ souvisí spíš s Informačním Polem, jeho vnímáním a ovlivňováním. Sem to přímo nepatří, takže když tak se mrkni na
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=70&t=2887
někde je tam o tom víc a podrobněji.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

Já bych řekla, že v tomto vlákně lze najít odpověď, jenom je třeba položit správnou otázku. U nehod bez zranění člověka hraje nejspíš roli právě ten předmět. Myslím ve smyslu používání toho předmětu k něčemu, co není správné. Vůbec bych se nedivila, kdyby auto nějakým způsobem souviselo s rozvodem... buď hádky o používání auta, nebo tím autem odjíždí od rodiny, kterou tím zanedbává apod. - je jí tím dáváno na vědomí, aby auta nepoužívala k "nekalému" účelu, nebo se má zastavit a nepokračovat v cestě kterou nastoupila... auta jí jsou ničena, aby nedojela tam, kam jede - ten cíl jí zřejmě nepřinese nic dobrého. Ty nehody chápu jako napomenutí "po dobrém", jenom aby nepřišlo napomenutí tvrdší ...
Jedna moje známá měla neustálé problémy s mobily - věčně je někde zapomínala, ztrácela, šlápalo se po nich, nebo se jí pořád vybíjely a kazily. Později se ukázalo, že pro její rodinu byl její mobil zdrojem zlosti a trápení. Neustále s někým telefonovala a častokrát po telefonickém hovoru odcházela z domu ... vlastně se protelefonovávala téměř k rozvodu, a její děti nabyly přesvědčení, že pro matku jsou přednější cizí lidé před nimi. Nechtěla na svém chování nic změnit .. po marném "napomínání" přes potíže s mobilem byla posléze zastavena mnohem tvrději - "uzemnila" ji nemoc a dlouhodobá hospitalizace v nemocnici. Přinutilo ji to zamyslet se, změnit priority a chovat se jinak.. NIC se neděje bezdůvodně.

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

Gaia píše:Hanko, to je dost dobré a ucelené. Odkud to je? Pokud to někdy zmiňuješ tak promiň, přehlédla jsem to.
Jen mi od autorů přijde trochu nefér nepřipomenutí, že k podobným destruktivním chováním jsou bytosti tlačeny okolím - vládnoucím okolím a to opravdu systematicky, dlouhodobě a z tolika poloh, že ani pisatelé podobných úvah si jich nejsou plně vědomí. Tlačeni - i pomocí nejrůznějších nauk a náboženských směrů.....
...Jak provést tu lásku k sobě tak, aby nezašlápl okolí.
Ale to si myslím já a nikomu to nevnucuji.
Páčko.. :-)
Ahoj Gaio,
autorku jsem ještě nezmiňovala, materiál je mnohem širší, než tady dávám a dám na něj odkaz poté, co ukončím popis psychických příčin nemocí vztahujících se k jednotlivým čakrám (což už nebude dlouho trvat). ;)
Říkáš, že k destruktivním chováním jsou bytosti tlačeny okolím … ale právě proto vzniklo tohle vlákno, aby nám pomohlo uvědomit si, že nemocem se můžeme vyhnout změnou svého přístupu k okolí a mohli se těch destruktivních pocitů - tím, že je rozeznáme - sami zbavit. Ty destruktivní pocity do nás nikdo nevložil, ty jsme si vytvořili sami a zbavit se jich můžeme tak, že si je uvědomíme a změníme myšlení a přístup k těmto situacím. Jenom my sami ovládáme naše nitro (duši) a nikdo nemá tu moc do nás vložit jakékoliv pocity, ať tlačí sebevíc, když je my sami nepřipustíme.

Jak provést tu lásku k sobě? Proč Tě napadá, že tím, že se budeš mít ráda, zašlapeš okolí? Nikde přece nepíšu o zašlapávání jiných – ale o lásce. Je to tak jednoduché – jestli lidé mají lásku v sobě (k sobě) pak necítí potřebu zašlapávat jiné ...To totiž není možné. Můžeš si udělat malou zkoušku - v klidu se soustřeď a snaž se cítit lásku. Z počátku třeba k tomu, co skutečně miluješ, pak tentýž pocit rozšiř na jiný předmět, pak dovnitř sebe ... zkus k pocitu lásky přidat i jiný pozitivní pocit, třeba štěstí, vděčnost, obdiv - není problém, viď? ... a teď zkus přidat například pocit zlosti, nechuti, nelibosti, odporu, nebo jakýkoliv jiný negativní pocit .... garantuji Ti, že žádný negativní pocit neucítíš ... to prostě nejde :lol:
Měj se fajn. Hanka.

"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
hanka
Zasloužilý člen

Nemoci z pohledu čaker - 4. čakra

Příspěvek od hanka »

Cvičení na harmonizaci vztahu mezi solar plexem a srdcem

1) Začněte se mít rádi tím, že začnete mít rádi své fyzické tělo, svůj posvátný chrám — je jediný, který vám byl na tuto cestu dán. Jestliže nejste schopni milovat všechny jeho podrobnosti, začněte s jeho malou částí, například s malíčkem. Vezměte příjemně vonící olej a vetřete ho do této části těla s přesvědčením, že ji máte rád.

2) Udělejte sami se sebou dohodu, že si dovolíte jeden požitek za den, nebo za týden či měsíc - vyberte si uskutečnitelný cíl. To znamená např., že si dobře odpočinete ve vaně s teplou vodou, nebo si přečtete dobrou knížku, sednete si a dobře se najíte, dopřejete si po obědě procházku, nebo si tento rok dopřejete dovolenou.

3) Posilujte svou touhu po skutečné lásce: „Jsem milován, jsem milování hodný, jsem láska."

4) Pro harmonizaci srdce použijte zelenou barvu. To můžete udělat tak, že budete nosit nějakou zelenou část oděvu, nebo procházkou v přírodě. Příroda pracuje v cyklech a odhaluje rytmus života.

5) Můžete použít růžovou barvu, která je barvou srdeční čakry. K tomu můžete použít růžový krystal, barvu šatů nebo výzdobu domova. Kdykoliv vznikne neshoda, představte si sama sebe i ostatní obklopené růžovým závojem, symbolizujícím nepodmíněnou lásku.

6) Poraněné části svého těla ozařujte růžovým nebo zlatým světlem, abyste tomuto místu odňali bolest a obnovili jeho energii.

7) Odpusťte někomu, kdo vám v minulosti ublížil. Můžete mu napsat dopis, který jste mu nikdy neposlal, nebo si ho představte, jak sedí před vámi a řekněte mu, co cítíte. Nezapomeňte také na setkání s nimi tam, kde je jejich vyšší Já a pošlete jejich duši na její budoucí cestě lásku.

8) Stejně jako u solar plexu, naučte se říci „Ne". Když jste požádáni o laskavost, zastavte se na okamžik, řekněte, že tu věc musíte uvážit nebo se poradit se svým diářem, než se k něčemu zavážete. Pak se, v takto vytvořeném prostoru, zeptejte svého vyššího Já, zda tuto laskavost děláte ze svého srdce nebo ve snaze vyhovět. Jestliže je vaší motivací jen přání vyhovět, změňte žádost nebo se pokuste změnit své přání. Stejný postup můžete použít kdykoliv máte bez rozmyšlení tendenci říci „Ano".

hanka
Zasloužilý člen

Nemoci z pohledu čaker - 5. čakra

Příspěvek od hanka »

5 - KRČNÍ ČAKRA

Umístění: krk
Duchovní aspekt: sebevyjádření
Základní potřeba: schopnost přijmout změnu
Emoce: znechucení, svoboda
Žlázy s vnitřní sekrecí: štítná žláza
Tělesné orgány: plíce, jícen, střeva
Barva: modrá

Umístění štítné žlázy
Štítná žláza je v dolní přední části krku, nad průdušnicí.

Funkce štítné žlázy
Žláza vylučuje tyroxin (T4) a další podobné hormony, které řídí buněčnou aktivitu, růst buněk a jejich opravy. Pracuje obzvlášť aktivně v období změn, jako je puberta a menopauza a v těchto obdobích také často dochází k jejich dysfunkci.

Duchovní aspekt: sebevyjádření

Má vůle proti tvé vůli

Vývoj říše zvířat vede až k člověku, který nefunguje jen s pomocí astrálního těla, ale prostřednictvím stále se rozvíjejícího mentálního těla. Toto tělo mu umožňuje logické a analytické myšlení a díky tomuto mechanismu chrání jedince před působením nadměrně vyvinutého astrálního těla. Podnět z duše, jež je projevem vyššího já, vstoupí do systému čaker přes korunní centrum a pravou mozkovou hemisféru. Odtud míří dolů do krční čakry, kde se přemění na myšlenkovou formu. Zde ji převezme astrální tělo a vyjádří s pomocí srdečního centra nebo solar plexu, což závisí na tom, zda podnět uspokojuje přání duše nebo osobnosti. K takové změně dochází často v krční čakře, kde se osobnost učí užívat síly mentálního těla ke svému prospěchu. Proto když se podnět z duše objeví v tomto centru, může to vést k problémům, pokud odporuje plánům a hodnotovému systému osobnosti. Může dojít k tomu, že se podnět zastaví a vrátí zpět přes korunní centrum a levou mozkovou hemisféru. To může zabrzdit vývoj duše a vést ke konfliktu vůle osobnosti a vůle duše, což se může projevit jako některá nemoc v oblasti krční čakry. Tato čakra bývá velmi často v nerovnováze, protože člověk se nyní učí používat své mentální tělo a jeho tvořivou sílu nejen pro vyjádření přání osobnosti, ale také duše.

Dech života
Podněty duše k nám přicházejí v podobě inspirace. Ohlašuje se tak zrod nové myšlenky. Symbolicky to na úrovni těla představuje nádech. Prostřednictvím vytvoření myšlenkových forem dostane podnět určitý tvar a může být vyjádřen slovy nebo činy. Reakce na tento projev poskytuje základ pro vytvoření dalšího podnětu, t. j. završení neboli smrt jednoho podnětu (expirace) vede ke zrodu dalšího (inspirace). Mezi zrozením a smrtí je krátká přestávka, poskytující čas pro zpracování přijatých informací dříve než se vytvoří další impuls.
Na tělesné úrovni symbolizuje výdech vyjádření ve formě myšlenek. Následuje po něm krátká přestávka, kdy malý senzor v krkavici, karotické tělísko, zhodnotí obsah plynů v krvi. Vzrůst hodnot kysličníku uhličitého a pokles kyslíku funguje jako spouštěč a stimuluje začátek dalšího cyklu — nádech.
V ezoterických naukách se předpokládá spojení mezi karotickým tělískem, hypofyzou a epifyzou, které dohromady regulují projev, příjem a vytvoření podnětu. Za minutu se nadýchneme patnáctkrát. Každý tento cyklus představuje zrození a smrt, s množstvím informací v mezidobí

Zvuk jako forma vyjádření
K části hrtanu jsou připojeny dvě hlasivky, tedy v oblasti vlivu krční čakry. Mluvíme tak, že vzduch při vdechu prochází mezi hlasivkami, které se k sobě mohou těsně přibližovat pomocí svalů hrtanu.
Uši jsou orgán pro rovnováhu a slyšení. Pro rozvoj řeči u dětí je sluch životně důležitý. Neslyšící dítě bude mít problémy s výslovností a bude hovořit bez intonace. Uši nám umožňují poslouchat vlastní řeč a na hlubší úrovni kontrolovat, zda to, co vyjadřujeme, odpovídá původnímu podnětu. Je úzký vztah mezi ušními šelesty a jinými poruchami sluchu a pravdivým vyjádřením podnětů, ale o tom budeme hovořit později.

hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

Emoce spojené s krční čakrou
Po krátké době rozhovoru vždy poznám, zda má někdo potíže v oblasti krční čakry. Je to čakra výmluv. Je to typ lidí „ano, ale...". Ještě než mu stačím navrhnout řešení problému, takový člověk už netrpělivě odpovídá, že: „Ano, ale autobusy tam v neděli nejedou" nebo „ano, ale tu kočku musí někdo krmit" nebo „ano, ale i v půli června může přece sněžit".
Poslouchat tento typ lidí je fascinující, nikde jinde se nesetkáte s takovou sbírkou výmluv. „Mám málo času, protože se starám o druhé"... jim přináší pocit, že jsou velmi důležití a obětující se.
„Jsem hrozně unavená"... jenže z nudy a z těch věčných výmluv.
„Je to příliš obtížné."
„Já nebudu schopná..."
„Nemůžu..." dříve, než to doopravdy zkusíme.
Jsou také výmluvy, které se vztahují k budoucnosti.
„Až děti odejdou z domova..."
„Až půjde manžel do důchodu..."
„Až vyhraju nějaké peníze..."
„Až přestanu s výmluvami!"
Ve všech těchto případech jsou analytické schopnosti mentálního těla využívány k manipulaci situace ve prospěch osobnosti. Tento typ lidí myslí logicky a často začíná své věty „Myslím, že..." Nemá smysl se snažit s nimi přít, protože mají na otázky nepřeberné množství odpovědí. Nejlepší je s nimi souhlasit a čekat, dokud se sami neodhodlají ke změně. Jsou velmi tvrdohlaví a stále ve střehu, protože stejně jako lidé s problémy v oblasti základní čakry a solar plexu, potřebují ovládat situaci. Výmluvy používají jako prostředek, jak zabránit vnitřnímu sebevyjádření, protože v sobě ukrývají nejrůznější obavy.
„Když řeknu, co si myslím, budou mě mít lidé ještě rádi?"
„Pokud vyslovím své myšlenky, budou mě ostatní chápat?"
„Když se lidé dozví, kdo skutečně jsem, budou mě přijímat?"
„Když řeknu, co chci, nebudou si o mně myslet, že jsem sobec?"
„Když řeknu, co si myslím, neublížím tím někomu?"
Všechny tyto komentáře se vztahují k jiným čakrám, které se týkají témat sebehodnocení, sebelásky, sebeúcty atd. Ale nakonec vlastní kontrola sebevyjádření probíhá v oblasti krční čakry, protože zahrnuje nejdůležitější prostředek komunikace.
Vidíme zde úzké spojení mezi křížovou a krční čakrou Obě souvisí s komunikací a sebevyjádřením skrze nějaký vztah. U křížové čakry jde o vztah mezi dvěma lidmi nebo mužskou a ženskou stránkou v nás. U krční čakry to je vztah mezi osobností a duší.
Pro mnoho lidí je obtížné vyslat energii z křížové do krční čakry, ode „mne jako součásti vztahu" ke „mně jako součásti energie duše". Je to zvláště obvyklé v období menopauzy u žen, které vytvořily své děti, ale neví, jak vyjádřit samy sebe.
Ke zpětnému toku energie dochází u lidí, kteří mají problémy se svou sexuální identitou a navazováním heterosexuálních vztahů. Zde lze energii křížové čakry transformovat do krční oblasti dosažením vysoké úrovně tvořivosti, např. v hudbě, výtvarném umění, poezii, tanci, kadeřnictví... jedna čakra se však nemůže rozvíjet na úkor jiné... nakonec je třeba znovu obnovit harmonii.

hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

Potlačení sebevyjádření vedoucí k plačtivosti a náladovosti
U mnoha žen dochází k tomu, že místo aby se rozlobily, se rozpláčou, a to prohlubuje jejich bezmocnost, protože se tím jejich schopnost komunikace zcela znehodnocuje. Ostatní je mohou považovat za „citlivé ženy", se kterými ale není možné si vážně promluvit. Může to být návrat zpět do dětství, kdy byl ženský pohled vždy opomíjen nebo považován za příliš emotivní. K pláči se často uchylují děti, které se raději rozpláčou, než by řekly své mínění. Mají pocit, že by jim nikdo nerozuměl nebo je neposlouchal a je to obvyklé zvláště tam, kde rodiče na děti křičí. Děti, které nedokážou vyjádřit své pocity, se taky stávají náladové a uzavřené. Samy nemají jasno, co vlastně chtějí říct a mívají pocit, že jejich okolí reaguje negativně na každou novou myšlenku nebo rozhovor, v kterém jsou obsažené nějaké emoce.
Je proto v každém vztahu velmi důležité dovolit všem účastníkům plně vyjádřit své pocity, aniž by se partner postavil do role oběti. To neznamená, že na to nemůže reagovat, ale měl by hovořit spíše z objektivního pohledu než z pozice oběti. Každý chce být slyšen, i děti, jejichž řeč je omezená a obsahuje „irelevantní" fakta. Během dne by se měl udělat prostor pro to, aby členové rodiny nebo spolupracovníci mohli hovořit nejen o faktech, ale i o svých pocitech.

Změna
Jednou z největších obav projevujících se ve třech dominantních čakrách (základní, solar plexu a krční) je strach ze změny. Změna může vést k nejistotě, zranitelnosti a zmatku a to jsou pro lidi, kteří mají rádi svůj život pod kontrolou, velmi nežádoucí okolnosti. Analytické myšlení a jeho vyjádření ve formě řeči lze chytře použít tak, aby každé změně zabránilo.
Lidé tohoto typu se dělí do dvou kategorií:
- ti, kteří mají „příliš práce" a tudíž nemají na změny čas
- ti, kteří jsou „příliš líní", než aby něco měnili.
Oba typy mají společné to, že se změně vyhýbají.

Ti „příliš zaměstnaní" vrazí do místnosti, sednou si na kraj židle, velice rychle hovoří a vyprávějí vám, kolik mají přes den práce a nenechají příliš prostoru na vaše otázky Když se vám podaří se dostat ke slovu a převedete hovor na jejich vlastní rozvoj, změní téma nebo vám řeknou, že už musí jít. Někdy vám řeknou, že se neustále mění a skutečně mohou doložit, že často přestavují zařízení svého bytu, mění účes, stěhují se, dělají rozsáhlé změny na zahrádce a mění i práci. V podstatě ale v jejich životě není žádný pohyb, protože jsou tak zaměstnaní vnějšími záležitostmi, že to znemožňuje vnitřní změnu a vyjádření jejich já.
Podobné odmítání změny lze pozorovat i u těch, kdo jsou „příliš líní a pohodlní". Ti sklesnou do židle, hluboce si vzdychnou a zeptají se, co udělám, aby se jim vedlo lépe. Když se zeptáte jich, co udělají, opět si zhluboka povzdechnou a řeknou, že nemají žádnou energii, aby něco podnikli. Proti každému doporučení, které vyslovíte, mají námitky a vy začínáte chápat, proč jsou tak unavení. Veškerou svou energii věnují tomu, aby udrželi zdání neaktivity.
Oba tyto typy se bojí postavit realitě.
„Kam jdu? Vím, že jsem sešel z cesty, nejsem naplněný a teď se bojím udělat krok ke změně." Může se zdát, že se ostatní postaví proti změně a povede to ke zklamání - to je nejčastější obava, kterou pacienti vyslovují. Ale zklamání je nakonec jen náš vlastní negativní pocit a ukazuje na mnohem hlubší obavy:
„A co když mi muž nedovolí nastoupit do práce?" Nikdy se ho na to nezeptala, ale má strach z překročení uznávaných hranic.
„Nikdo v práci mě v tom nepodpoří." Je nepravděpodobné, že vás podpoří ti, kdo jsou sami v koncích.
„A co když se mi to nepovede?" A co když ano?
Strach ze selhání se vztahuje k oblasti základní čakry a potřebě být dokonalý. Když to nikdy nezkusíte, nikdy nezažijete selhání, ale také nedosáhnete naplnění. Rozhodněte se, že oceníte, že uděláte věci tak, jak nejlépe dokážete a to samo o sobě bude úspěchem.
„Nevěřím, že budu mít úspěch." - Neprogramujte sami sebe na neúspěch. Raději připravte vhodné podmínky, než abyste to nechali na osudu. Osud je ovládán silou přitažlivosti a proto může přijít z úrovně duše i z úrovně osobnosti.
„Moje rodina nechápe mou touhu po změně." - Může to být pravda, ale je to podstatné? Podstatné je, abyste vy na nějaké úrovni chápali svou potřebu po sebevyjádření.
„Nechci ostatní zranit svými sobeckými cíli." - Jak jsme viděli v kapitole o solar plexu, pokud se snažíme ostatním vyhovět, nakonec jsou nám jejich nároky na obtíž. Kdo ví? Tím, že v sobě najdeme odvahu něco změnit, můžeme dát ostatním sílu udělat to také.

Změna není jednoduchá věc, ale je nevyhnutelná. Je to součást vývoje duše a bez ní dochází ke stagnaci. Přehlížení změny může vést ke krizi v našem životě, a to se může projevit jako nemoc. Může se stát prostředkem, jak změnu nastolit. Prvním krokem z bezpečí je přechodná nejistota, kdy dochází k pohybu a máme příležitost se vydat libovolným směrem.

Lenca
Stálý člen
Dostal: 6 poděkování

Re: Bengston

Příspěvek od Lenca »

Slavek Krepelka píše:Nazdar Hanko, a vubec.

Co takhle neco jak psychicky zapricinit odchod nemoci?

http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 4299#64299

Ahok, Slavek.
Uź nějaký čas od zveřejnění příspěvku uplynul, zajímal by mě posun a zpětné zhodnocení....a kdyby to šlo,(prosím, prosím) trochu víc o postupu...na internetu jsem o osobnostech Williama Bengstona a Patricka Mayre nic nenašla. Už delší dobu se snažím o pozitivní myšlení, vizualizaci, pokoru a poděkování za to, co mám + vodní tajemství....ale stále se ještě nedokážu zbavit nepříjemných a častých strachů o život blízkých (pocitu zodpovědnosti za jejich zdraví...). Před několika lety mi holčička s postižením, kterou jsem měla na starosti přestala dýchat, zmodrala, očka se vytočila vzhůru a tělíčko v náručí bylo jak hadrová panenka...(holčička je vpořádku), ale od té doby ve mně zůstala ohromná panika a strach...po narození třetího dítěte nemůžu (ze strachu) poslouchat zprávy o nemocech dětí, po smrti maminky se strach ještě zesílil...uvědomuji si, že smrt je reálná, což jsem dříve brala jako normální součást života, ale nijak se mě nedotýkala....

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Bengston

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Lenca píše: Uź nějaký čas od zveřejnění příspěvku uplynul, zajímal by mě posun a zpětné zhodnocení....
Nazdar Lenko, jak jsi muhla nenajít? Asi jsi to nesprávně naťukala.
http://www.bengstonresearch.com/

Pokračování a retrospektiva je jakási. Jak jsem se právě dozvěděl, William Bengston si vloni prodělal infarkt a zápal plic. To je právě ten problém se sebeléčením. Sem tam někdo to dokáže, ale asi se na to musí jinak, než jak se k tomu léčení dostal Bengston. Taky koukám, že mu vyšla kniha (anglicky) která je přímo zaměřena na natrénování metody.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Lenca
Stálý člen

Příspěvek od Lenca »

Milý Slávku, děkuji za odkaz na stránky... :D Bohužel moje znalosti angličtiny nezůstaly ani na vědomostech získaných 2 letým kurzem :cry: , takže hledání v těchto sférách pro mě jaksi neexistuje. Uvedené stránky sice přeložil automat, ale nic bližšího jsem se nedověděla; to spíše v tom příspěvku od Tebe.
Mě zajímala osobní retrospektiva....psal jsi před 2 lety, že sis napsal 28 přání a dle návodu si je v obrazech přemítal. Během těchto let se obrazy uskutečnily?
Podobný postup totiž popisoval v knize i filmovém ztvárnění Tajemství - Joe Vitale. V následující knize Svět bez hranic, ale dodává, že záměry (přání) nevznikají z osobní vůle. Že jsou jen dva druhy zkušeností: zbrusu nové inspirace pocházející od Božství a staré vzpomínky uložené v podvědomí.. Jediné, co je třeba udělat, je nejprve milovat, poté jim odpustit a pak za ně dokonce poděkovat....Budu se muset na tuto knihu znovu podívat ;) .
Také Norbekov ve svých postupech využívá vizualizaci přání...
Priessnitz také v léčebných procedůrách zakazoval mluvit o problémech, myslet na starosti a posílal pacienty na procházky do přírody, kterou měli cele vnímat...
Zaujal mě i film o informačním médiu vody ([BBvideo 425,350][/BBvideo]), ve kterém poukazují na rituály věřících, kdy s pokorou děkují za prožité chvíle, stravu,.....čímž vlastně posilují vibraci spokojenosti a dle teorií o magnetismu si tak přivolávají opět spokojené chvíle....
Takže teoreticky jsem celkem seznámená, prakticky se pokouším...ale chtěla bych si tyto zákonitosti ve svém životě více uvědomovat.

hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

Škoda, že film nelze spustit - mně to píše, že "uživatel toto video odstranil" :?

Mne přiměla zapřemýšlet nad touto tématikou také knížka Marlo Morgenové Poselství od protinožců.
http://www.uloz.to/xCpuPNz/poselstvi-od-protinozcu-rar

Lenca
Stálý člen

Příspěvek od Lenca »

Hani, já jsem video shlédla ještě v listopadu 2011 a teď už tam opravdu není, omlouvám se a také mě to mrzí....
Knížku Poselství od protinožců jsem četla před lety a také mě uchvátila. Ale když jsem ji letos nabízela bratrovi, našel si na internetu informace (v AJ), že se popisovaný kmen proti spisovatelce ohradil, že jej svými nepravdivými informacemi poškodila... :roll: , takže, kde je pravda, nevím. Ráda bych jejím informacím věřila. Měj se hezky, L.

Odpovědět

Zpět na „Léčba těla i ducha“