Jo jo, to jsem měl na mysli...gewo píše:Například: http://www.iob.cz/prumyslova-maziva/tep ... -oleje.php
Ale Google ví víc.
--------------

Jo jo, to jsem měl na mysli...gewo píše:Například: http://www.iob.cz/prumyslova-maziva/tep ... -oleje.php
Ale Google ví víc.
--------------
Nevím, ale domnívám se, že je to tím, že zlomená a zahojená kost už není jeden celek, ale dvě části oddělené tím srůstem, který má odlišné vlastnosti. Na změnu počasí pak reaguje každá ta část trochu odlišně a ten rozdíl se musí přes ten srůst vyrovnávat. Pokud je to skutečně tak, pak by měly být citlivější kosti zlomené mimo střed. Ale na co přesně, jak a čím kosti reagují, opravdu netuším.A(&F) píše:... prosím, nevíte náhodou někdo, proč při změně počasí bolí již dávno zhojené zlomeniny kostí ??? ... na jakém "principu" to funguje ??? ... dík ... A(&F) ...
...zvláštne, neveril som, že po privatizácii Slovnaftu maďarmi môže dôjsť k tomuto:
"meteorologická zlomenina" sa upraví do nebolestivého, nereagujúceho stavu tak do 5-7 rokov.poota píše:Nevím, ale domnívám se, že je to tím, že zlomená a zahojená kost už není jeden celek, ale dvě části oddělené tím srůstem, který má odlišné vlastnosti. Na změnu počasí pak reaguje každá ta část trochu odlišně a ten rozdíl se musí přes ten srůst vyrovnávat. Pokud je to skutečně tak, pak by měly být citlivější kosti zlomené mimo střed. Ale na co přesně, jak a čím kosti reagují, opravdu netuším.A(&F) píše:... prosím, nevíte náhodou někdo, proč při změně počasí bolí již dávno zhojené zlomeniny kostí ??? ... na jakém "principu" to funguje ??? ... dík ... A(&F) ...
Zdravím - poota
Nedávno jsem četl článek o absolutně tichém počítači: z oleje čouhaly jen kabely a nebyly potřeba žádné trubičky, čerpadýlka a podobná akvaristická udělátkalaik píše:Zdravím
jen vsuvka k tomu oleju...
Mám taky sen si udělat absolutně tichý počítač...Tuco píše:Nedávno jsem četl článek o absolutně tichém počítači: z oleje čouhaly jen kabely a nebyly potřeba žádné trubičky, čerpadýlka a podobná akvaristická udělátkalaik píše:Zdravím
jen vsuvka k tomu oleju...A kvůli ceně a nízkému napětí tam nalili dokonce jen olej na smažení.
..no a pííívo, a šampáňo a kofolu a minerálku..s bublinkama...a...já si dělám kvašenou z bezinek.....také to dobře punzíruje....m11jarda ovčák svitavy píše:Taky potřebuju vědět, jestli je více kysličníků uhličitých...A jestli je v pití škodlivý či nikoli. Jestli je sifon škodlivej či nikoli. Páč jsem začal dělat houbu kombuchu a je to samá bublina, jako sifon, možná víc. Abych nelemtal kombuchu a nekopal si hrob.....A sifon mám taky rád.....
Absolutní vakuum je -1 at. Víc neudělaš, ani kdyby ses pokrájel. To vydrží téměř jakákoli flaška (ne PET, ta se zhroutí). Ale sklo, železo, v podstatě cokoli, co má větší pevnost než PET. Když to bude mít klenuté dno, bude to lepší. Pokud rovné, když vydrží +1at, vydrží i -1at. takže asi tak. Dobré nádoby jsou filtry na vodu - prodávají se v OBI asi za 700,-. V tom víku je spousta děr (3), které se dají využít pro vysávání, vkládání teploměrů,... Další díry i se závitem se tam dají dodělat. Mám s tím dobré zkušenostijarda ovčák svitavy píše:Potřebuju vědět, jestli existuje nějaká baňka o vnitřním objemu jeden litr a víc, na kterou by se dalo obořit podtlakem a měla by díru na teploměr a vývěvu a nějaký dekl na vkládání či vlévání všemožností. hlavně aby se mi podtlakem nezbortila, páč se chci obořit co nějvětším podtlakem, co technicky zvládnu.....
Netuším, jak tu křivuli nazvat, páč tomu nehovím...
... proč ne ??? ... na přelomu tisíciletí jsem to zkoušel s destilkou ... fungovalo to ... a firma Mironet šla dokonce ještě dál ... přidala i rybičky ...Tuco píše:Nedávno jsem četl článek o absolutně tichém počítači: z oleje čouhaly jen kabely a nebyly potřeba žádné trubičky, čerpadýlka a podobná akvaristická udělátkalaik píše:Zdravím
jen vsuvka k tomu oleju...A kvůli ceně a nízkému napětí tam nalili dokonce jen olej na smažení.
"Vypálit" se dá cokoli, co v sobě má alkohol. Alkohol v sobě má cokoliv, co se nechalo zkvasit. Zkvasit se dá cokoli, co obsahuje cukr - na obsahu cukru závisí obsah alkoholu. Konečná chuť závisí na výchozích "chutích", které se neodstranily destilací.jarda ovčák svitavy píše:.. dá se vypálit červenej rybíz???
Samotný podtlak je nanic. Potrebuješ to doplnit ohrevem, jinak to zmrzne, nebo prestane varit. Nestačí ohrev konvekcí, protože vakuum je na rozdíl od okolního vzduchu výborná izolace. Výveva odsává páru z varu nepretržite, prakticky plným výkonem, protože páry vzniká velké množství která automaticky likviduje ten podtlak, takže energeticky to moc neusetrí. Co jde do plusu je obsah vitamínu, a do mínusu slabá sterilizace mikrobu. Kdyby to byla samá výhoda, tak to už prodávají v tescu. Na odparení 1kg vody potrebuješ skoro stejné teplo, ať to deláš pri 70C, nebo 100C i s ohledem na príkon vývevy. Úspora však nastává, když ten hrnec oblečeš do kabátu a zamezíš úniku toho tepla mimo unikající páru a samotný var. Já(nebo spíš žena) už treba všechny sterilizovací zavarovací hrnce oblékám, pokud nemám pod tím z jiného duvodu více topit, nebo je to na elektrické plotne.jarda ovčák svitavy píše:Potřebuju vědět, jestli existuje nějaká baňka o vnitřním objemu jeden litr a víc, na kterou by se dalo obořit podtlakem a měla by díru na teploměr a vývěvu a nějaký dekl na vkládání či vlévání všemožností. hlavně aby se mi podtlakem nezbortila, páč se chci obořit co nějvětším podtlakem, co technicky zvládnu.....
Netuším, jak tu křivuli nazvat, páč tomu nehovím...
Pro navara... dá se vypálit červenej rybíz???můžu mít za 2,50 kilo kolik chci......
Taková červenorybízovice........