Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Efektivní elektrolýza

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

mahatma píše:
mim píše:Tohle by chtěl každý. Vážený, pokud se nebudete sám snažit, raději rychle opusťte tohle fórum. Nemá totiž cenu čekat, až dostanete na zlatém podnose co si nezasloužíte........
Mim
Mim, s takýmto prístupom, keď ktosi dôležitý rozhoduje, kto si akú informáciu zaslúži a kto nie, smeruješ leda tak do prdele....ak tam už nie si..... vzhľadom na Tvoje klamstvá, ktorými si tu namotával ľudí.
prepáč, neviem to vyjadriť diplomatickejšie.
Do těch míst směřuješ ty, pokud si myslíš, že Mim lže. Mnoho lidí na fóru už podle Mima jezdí, ale až ten, kdo si to projde pochopí, že se to nedá přinést na zlatém podnose. Naznačím jen tolik: Zastaralé fyzikální zákony a definice už jsou překonány.
Ten, kdo by ve středověku tvrdil, že obeplul zeměkouli by byl taky prohlášen za lháře. Historie se stále opakuje.
Naposledy upravil(a) Ilem dne stř 20 kvě 2009 16:10, celkem upraveno 2 x.

"Dum spiro spero"
Ciceron
QNX
Nový člen

Příspěvek od QNX »

Ilem: a je někdo z těch co provozují zařízení s účinností větší než 1 ochotný nechat si ho ověřit, jestli je to tak i ve skutečnosti? Nebo to je tak tajné, že si to předvést nikdo netroufne?

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

QNX píše:Děkuji těm, co mi poradili kde hledat. Pročtu to, pak se ozvu.
Pro ty co tu tak urputně zastávají účinnost větší než 1: Vaše reakce mi velice připomínají ublížené až agresivní reakce, tak jak jsem je viděl u fanaticky věřících, když jim někdo začal zpochybňovat jejich víru. Zde to bude zřejmě to samé. Nechci vám brát vaši víru, at si každý věří čemu chce. Já zůstanu v říši faktů a ověřitelných experimentů. Pokud někdo dokáže předvést elektrolyzér (nebo cokoliv jiného) co funguje s účinností větší než 1, tak se rád přijedu přesvědčit a když to bude opravdu víc jak 1, tak uznám svoji chybu. Bohužel, zatím to nikdo v reálu předvést nedovedl. Zatím ve všech případech, které jsem měl možnost ověřit šlo pouze o chybu ve výpočtech, nebo nějaký zásadní omyl. Často se třeba mylně za elektrolýzu považuje rozklad vody za použití oblouku na uhlíkových elektrodách. Pro člověka bez základních znalostí krásná elektrolýza s účinností větší než 1, ve skutečnosti je to úplně jinak. Podobně je to u elektrolyzéru s hliníkovou elektrodou, kde se mylně do výsledku započítává H2 uvolněný díky reakci Al , ale to je také pouze chyba z neznalosti. Jindy se zase chybně počítá množství vodíku podle objemu, bez přihlédnutí k jeho teplotě a tlaku ......... atd. atd. Nadšení je krásná věc, ale skutečnost je neúprosná. Neznalost nelze vydávat za vědu či pokrok.
Nemám potřebu tě přesvědčovat. Mě stačí, že jezdím levně. Stálo mě to dva roky volného času, a asi 100 000 Kč na vybavení a materiálu, a ty přijdeš a řekneš " Dej to sem" . Takhle to skutečně nefunguje.
Naposledy upravil(a) Ilem dne stř 23 dub 2008 16:48, celkem upraveno 1 x.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Peter píše:
Ilem píše: Stálo mě to dva roky volného času, a ty přijdeš a řekneš " Dej to sem" . Takhle to skutečně nefunguje.
Ze začátku jsi čerpal znalosti od jiných. Teď máš svoje zkušenosti a ostatní si můžou trhnout nohou. Začátek konce fóra. :(
Mám si taky nechat svoje zkušenosti pro sebe a na setkání u Jeffa čas strávit jenom u piva?
Myslím, že bychom měli ostatní vést k cíli, ne jim dát výsledek. Takhle fórum funguje od začátku.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Peter píše:
Ilem píše: Myslím, že bychom měli ostatní vést k cíli, ne jim dát výsledek. Takhle fórum funguje od začátku.
Výsledek je často jenom cesta k cíli.
To máš pravdu, přesto zastávám názor, že by si každý trochu toho bádání měl projít. Pomůže to pochopení a dalšímu vývoji.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Peter píše:
Ilem píše: Myslím, že bychom měli ostatní vést k cíli, ne jim dát výsledek. Takhle fórum funguje od začátku.
VÝSLEDEK JE ČASTO JENOM CESTA K CÍLI.
Od začátku fungovalo fórum jinak. Později se nabalilo spousta balastu, který teď dost často znemožňuje pochopit i jednoduché věci.
Ten balast tam nabalili právě a hlavně ti pochybovači. Kvůli nim taky spousta důležitých příspěvků byla smazána.

"Dum spiro spero"
Ciceron
QNX
Nový člen

Příspěvek od QNX »

Aha, tak pokud to dobře chápu: je pár jedinců, co tvrdí, že to dokážou a že jim to funguje. Nikdo z těchto jedinců to ale není ochoten (schopen) předvést v praxi. Jediné co dokážou je označování těch co se o něco snaží za zabedněnce a za nehodné poskytnutí rady. Jde tedy o skupinku exhibicionistů, šprýmařů, pomatenců nebo v nejlepším případě sobců. Já to mám, ale nikomu to neřeknu, heč. Vrazil jsem do toho spoustu času a peněz, tak co bych se dělil. To že jde život na celé planetě do hajzlu je jim asi úplně jedno, hlavně že můžou machrovat a užívat si svůj vynález. Tak to je tedy moc pěkné :-(

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

QNX píše:Aha, tak pokud to dobře chápu: je pár jedinců, co tvrdí, že to dokážou a že jim to funguje. Nikdo z těchto jedinců to ale není ochoten (schopen) předvést v praxi. Jediné co dokážou je označování těch co se o něco snaží za zabedněnce a za nehodné poskytnutí rady. Jde tedy o skupinku exhibicionistů, šprýmařů, pomatenců nebo v nejlepším případě sobců. Já to mám, ale nikomu to neřeknu, heč. Vrazil jsem do toho spoustu času a peněz, tak co bych se dělil. To že jde život na celé planetě do hajzlu je jim asi úplně jedno, hlavně že můžou machrovat a užívat si svůj vynález. Tak to je tedy moc pěkné :-(
Chápeš to špatně.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Peter píše:
Ilem píše:To máš pravdu, přesto zastávám názor, že by si každý trochu toho bádání měl projít. Pomůže to pochopení a dalšímu vývoji.
Základ je podat pravdivé informace. QNX má pravdu v tom, že zatím nikdo veřejně nepředvedl něco co má účinnost větší než 1.
Ty umíš říct, udělejte to tak a tak a bude to 100procentně fungovat? Namontoval jsem to do 3 aut a v každým se to chová úplně jinak. Dokonce se to chová jinak i v jednom autě v průběhu doby. Zatím nevím přesně proč.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Mim
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Týýýý vole....

Příspěvek od Mim »

...že já zase nedržel hubu.....Na tohle fakt nemám sílu. Ileme díky za snahu. Peter tobě také. Vzdáívám se komentáře......

Však ono to půjde!!!
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Peter píše:
Ilem píše: Stálo mě to dva roky volného času, a ty přijdeš a řekneš " Dej to sem" . Takhle to skutečně nefunguje.
Ze začátku jsi čerpal znalosti od jiných. Teď máš svoje zkušenosti a ostatní si můžou trhnout nohou. Začátek konce fóra. :(
Mám si taky nechat svoje zkušenosti pro sebe a na setkání u Jeffa čas strávit jenom u piva?
Stále čerpám znalosti od jiných. I to je důvod k tomu, že to nemohu komplet zveřejnit. Bylo by to vůči nim nefér.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Peter píše:
Ilem píše: Dokonce se to chová jinak i v jednom autě v průběhu doby. Zatím nevím přesně proč.
Je to v závislosti na počasí? Možná bych měl odpověď. Necháme to na diskuzi u Jeffa.
S tím souhlasím. :good:

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Peter píše:
Ilem píše:Stále čerpám znalosti od jiných. I to je důvod k tomu, že to nemohu komplet zveřejnit. Bylo by to vůči nim nefér.
To beru. Ale jak sám vidíš, tak je to pak jenom v úzké skupince lidí a pak se můžou klást podmínky stylu "Udělejte tak, nebo vám nic neřeknu."
Každá mince má dvě strany

"Dum spiro spero"
Ciceron
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Ilem píše:
Peter píše:
Výsledek je často jenom cesta k cíli.
To máš pravdu, přesto zastávám názor, že by si každý trochu toho bádání měl projít. Pomůže to pochopení a dalšímu vývoji.
V tomto souhlasím s Ilemem, ale jinak s Petrem a QNX-em. Ani mne zatím nikdo nepresvedčil, že pres vodík ho to stojí méne a že na výrobu jakéhokoliv vodíku spotrebují méne energie, než se pak uvolní. Nečetl jsem nic takové, co lze overit včetne spotreby. Kanarev a mnozí další podle mne nejsou žádné kapacity, ale jen fiktivní atrapy. O kapacitách predpokládám, že umí dodržovat alespoň minimální pravidla a konvence, prípadne je alespoň definovat. Nedá se o komkoliv jednoduše ríct, že je slušný, pokud je zkrátka vagabund. Viz císarovy nové šaty.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Akord píše:
Ilem píše:
Peter píše:Výsledek je často jenom cesta k cíli.
V tomto souhlasím s Ilemem, ale jinak s Petrem a QNX-em. Ani mne zatím nikdo nepresvedčil, že pres vodík ho to stojí méne a že na výrobu jakéhokoliv vodíku spotrebují méne energie, než se pak uvolní. Nečetl jsem nic takové, co lze overit včetne spotreby. Kanarev a mnozí další podle mne nejsou žádné kapacity, ale jen fiktivní atrapy. O kapacitách predpokládám, že umí dodržovat alespoň minimální pravidla a konvence, prípadne je alespoň definovat. Nedá se o komkoliv jednoduše ríct, že je slušný, pokud je zkrátka vagabund. Viz císarovy nové šaty.
Protože to není o vodíku, ale o VE. V tom je právě potřeba to pochopení, které se vymyká dosavadním zkušenostem a vynucuje si i nový přístup. Za dobrých podmínek ušetřím 4l benzínu na 100 km. Vody ale spotřebuju asi 0,2 l. Podle výhřevnosti, kdybych jel na vodík, bych měl spotřebovat asi 6 l vody. Takže ...

"Dum spiro spero"
Ciceron
Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“