Pokud betain HCL versus 80% NaClO2
Napsal: stř 30 čer 2010 23:36
Tak jeden tobolkový pokus, který jsem nazval "Merlinova prudká reakce" mám za sebou a musím konstatovat, že větší třicetiminutovou nudu jsem nezažil. Do roztoku vody jsem nakapal trochu tekuté HCl, abych alespoň částečně simuloval žaludeční prostředí.
Původně byla teplota vody shodná s tělní teplotou, pochopitelně průběžně chládla. Tobolka držela tvar prakticky celých 30 minut. V 13 minutě jsem začal třepat se stolem, na kterém byla sklenice s obsahem. K 30 minutám jsem to nevydržel a rozšmrdlal ji prstem na hadry. Ikdyž byla nadupaná, co jsem nejvíc zvládl, tak se držela nahoře u hladiny. Už po nějakých 5 minutách od vhození tobolky do vody byl patrný žlutavý nádech, zejména ve spodní části sklenice. Jakmile jsem (ke konci) rozšmrdlal vše co šlo, roztok byl celý očekávaně zažloutlý.
Vycházel jsem z množství - tedy poměry Betainu HCL a chloritanu sodného, které jsem užíval v poslední době - odhadl bych 6:1.
Zkrz neuvěřitelnou nudu bych řekl, že nemá smysl dávat ani fotky. Hodlám udělat druhý pokus, který nebude při "tělní" teplotě, ale ve vařící vodě, aby to bylo celé rychlejší a rajcovnější.
Navíc tobolky Swanson betain HCL, které používám, se špatně rozpouští (ikdyž jde o prášek), takže asi nadrtím jednu VitaminLifovou tabletu, která je na rozpouštění mnohem lepší. Ovšem pak to už nebude mít s realitou PMS1 moc společného.
Taky vyzkouším necpat tolik tobolku. Na hladině bude tak jako tak a taktéž očekávám, že reakce bude víc žádaně "prudká"
Pokud máte opravdu někdo zájem o fotky, tak napište. Případné video z pokusu můžu dát někam ke stažení - stačí projevit zájem. Je to opravdu ale hrozná nuda
Původně byla teplota vody shodná s tělní teplotou, pochopitelně průběžně chládla. Tobolka držela tvar prakticky celých 30 minut. V 13 minutě jsem začal třepat se stolem, na kterém byla sklenice s obsahem. K 30 minutám jsem to nevydržel a rozšmrdlal ji prstem na hadry. Ikdyž byla nadupaná, co jsem nejvíc zvládl, tak se držela nahoře u hladiny. Už po nějakých 5 minutách od vhození tobolky do vody byl patrný žlutavý nádech, zejména ve spodní části sklenice. Jakmile jsem (ke konci) rozšmrdlal vše co šlo, roztok byl celý očekávaně zažloutlý.
Vycházel jsem z množství - tedy poměry Betainu HCL a chloritanu sodného, které jsem užíval v poslední době - odhadl bych 6:1.
Zkrz neuvěřitelnou nudu bych řekl, že nemá smysl dávat ani fotky. Hodlám udělat druhý pokus, který nebude při "tělní" teplotě, ale ve vařící vodě, aby to bylo celé rychlejší a rajcovnější.
Navíc tobolky Swanson betain HCL, které používám, se špatně rozpouští (ikdyž jde o prášek), takže asi nadrtím jednu VitaminLifovou tabletu, která je na rozpouštění mnohem lepší. Ovšem pak to už nebude mít s realitou PMS1 moc společného.
Taky vyzkouším necpat tolik tobolku. Na hladině bude tak jako tak a taktéž očekávám, že reakce bude víc žádaně "prudká"
Pokud máte opravdu někdo zájem o fotky, tak napište. Případné video z pokusu můžu dát někam ke stažení - stačí projevit zájem. Je to opravdu ale hrozná nuda