Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

„ Karban a jeho oponentura “

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Odpovědět
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

jarda ovčák svitavy píše:gewo, pěkné. já to říkám furt. když jsou potřeba peníze, tak se natisknou.A všichni řvou: šetřite na důchod..........
Cituji z toho abstraktu:
Autor přednášky je už dvacet let činný ve finančním sektoru a velmi zábavně a srozumitelně vysvětluje pozadí finanční a hospodářské krize. Ukazuje, proč ke krizi muselo dojít, jaký budoucí vývoj se na nás chystá a jaké existují možnosti ubránit se tomu, aby z úmyslně nastoleného chaosu vyvstal Nový světový řád, vedoucí k zotročení lidstva a přesunu veškerých státoprávních záležitostí do rukou několika málo mocných jedinců. Nejedná se přesto o teorie spiknutí - fakta hovoří sama za sebe. Ačkoliv se přednáška týká závažných témat,
Je skoro stejne podezrelé, když nekdo nabízí rešení, o kterém není treba moc a zásadne premýšlet. Jde o problém starý jako lidstvo, zmenil se pouze jeho dosah a rychlost šírení. Jednoduchá a účinná rešení neexistují, protože se vždy najdou lidé snažící se založit svou existenci na existenci ostatních. Paradoxne je to často i nutné, protože v každé i zvírecí společnosti existuje vždy určitá hierarchie, neexistuje absolutní rovnocennost. Je to otázka akceptovatelné míry. Nechci tím propagovat zpusob, že kdosi dnes koupí pozemek za meloun a obratem prodá za dva. Koupí fabriku za miliardu a prodá obratem když ne za deset, tak aspoň za 2. Je to prakticky stejné, jako když nekdo tu miliardu vytiskne, vznikla prakticky z ničeho, a s minimálními výmennými náklady. Ať nekdo rekne, co se s tím dá udelat. Protože to je jeden z duvodu krize, pokles výmenné hodnoty pladidla.

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Když jsem to shlédnul okamžitě mne vyvstanula vzpomínka na mého kamaráda.Před časem v našem kraji působila skupina lidí kteří tvrdili že peníze leží na ulici,stačí je jen sebrat.Pořádali sezení pro spoustu lidí(říkal jsem tomu tleskanda),na různých případech dokazovali jak je to jednoduché a přesvědčili mnoho lidí že to tak je,stačí jen získat dalších několik lidí a vložit kapitál.Jistě jste mnozí slyšeli o těchto sezeních.Kamarád se nechal oblafnout jednoduchostí věci,zadlužil sebe i rodinu ,odešel z práce a jezdil a sháněl lidi.Před rokem jsem mu byl na pohřbu,neunesl ztrátu všeho,dluhy narůstali a ,,firma,, byla nekompromisní.Chtěl své peníze zpět ale oni se mu vysmáli že ho do ničeho nenutili,tak to vyřešil jednou provždy.Je to manipulace s lidskou naivitou a zjednodušení stavu věcí.Akord to popsal naprosto přesně.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Karban

Příspěvek od Karban »

Aquarius1 píše:Když jsem to shlédnul okamžitě mne vyvstanula vzpomínka na mého kamaráda.Před časem v našem kraji působila skupina lidí kteří tvrdili že peníze leží na ulici,stačí je jen sebrat.Pořádali sezení pro spoustu lidí(říkal jsem tomu tleskanda),na různých případech dokazovali jak je to jednoduché a přesvědčili mnoho lidí že to tak je,stačí jen získat dalších několik lidí a vložit kapitál.Jistě jste mnozí slyšeli o těchto sezeních.Kamarád se nechal oblafnout jednoduchostí věci,zadlužil sebe i rodinu ,odešel z práce a jezdil a sháněl lidi.Před rokem jsem mu byl na pohřbu,neunesl ztrátu všeho,dluhy narůstali a ,,firma,, byla nekompromisní.Chtěl své peníze zpět ale oni se mu vysmáli že ho do ničeho nenutili,tak to vyřešil jednou provždy.Je to manipulace s lidskou naivitou a zjednodušení stavu věcí.Akord to popsal naprosto přesně.
Zajímavé.

Já takové kamarády nemám.

A zatraceně dobře vím, proč....

8)

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

nejsem finančník..

Příspěvek od martin11 »

....nedělní odpolení mezipracovní kávička...tak trochu diskuse...

...z toho všeho vyplývá jediné....vzít rozum do hrsti a něco vymyslet....třeba na bazi VE...nebo MM...stát se nezávislým...ne se připojit k tupým schuzovním tleskačum....
...nenechat se zviklat cizí vůlí, mít vlastní zkušenosti, rozvíjet vlastní poznání...ale ne slepě věřit učebnicím, porovnávat, kombinovat i zdánlivě nesličitelné, obracet se ke znalostem přírodních národů, hledat sám sebe, věřit si, nepapouškovat cizí myšlenky a nevydávat je za svoje objevy...je toho hodně a život je krátkej....ale alespoň to NĚCO předat vým dětem, známým, kteří jsou stejného ražení, a nenechat svoje nápady zneužít ve prospěch vyčůránků....martin11 :lol:
p.s. Karbane ..a není to obráceně....nechtěj oni za kamaráda tebe :idea:

... věřím, že se " TO " povede ......
Karban

Re: nejsem finančník..

Příspěvek od Karban »

martin11 píše:...p.s. Karbane ..a není to obráceně....nechtěj oni za kamaráda tebe :idea:
Ano.

Buď mě takový člověk již z principu nechce, nebo dá na mojí radu - pak je ovšem již trochu jiný.

Já totiž nepotřebuju mít za kamaráda hlupáka, který skočí na špek starému otřepanému podvodu ani toho, kdo se tím podvodem obohacuje.

==========
Několik příkladů:

Bývalý spolužák Petr:
Přišel za mnou, že našel jakousi výhodnou příležitost, jak přijít k novému autu poměrně snadno a rychle, bez složení velké hotovosti.
Vymluvil jsem mu to, popsal zhruba funkci onoho šméčka (šlo o složení peněz na jakési konto a následné losování každý týden - Poligrupo).
Kolega Robert mu ovšem řekl cosi o závistivci Karbanovi blabla, do Poligrupa šel a prachy zbůhdarma utopil.
Konfrontace s Robertem: " - no jó, kdo to tentkrát mohl vědět, nikdo bláblá..."

Petra lze brát jako jakéhosi kamaráda, machýrka Roberta nikoliv.

* * *

Kolega Jiří mi povídá: "Mám pro tebe kšeft..."
Utopil 3000,- Kčs ve pyramidě "For You", kam ho navezla kolegyně Zdeňka.
Vše jsem mu vymulvil, nakreslil schéma pyramidy, utrousil trocha poznámek na Zdeňku a Jirka jen oplakal prachy, dál nepyramidoval.
Zdeňka sice rozšířila o mně trocha pomluv, ale ve finále jsem, měl celkem dobrou reklamu - "Karban neskáče na špek..."

* * *

Další případ byla sestřenice a AmWay. Ta na to ovšem skočila, nevěřila mi. Za pravdu mi dala až po delší době - z prodeje předražených spotřebních blbin nemůže vyvařit každý...

* * *

Kšeftman Mašek, co se vytahoval, jak podniká a s jakými velikány je ve spojení - smál se mi a utahoval si, jakým jezdím starým křápem, když on má pořádnou káru.
Nemohl to být můj kamarád.
Dnes má hrobeček ve vsi, našli ho bimbat se na stromě za krk.
Prý sebevražda....
Komu co podepsal a jaké páky na něj kdo nasadil a proč, to ví málokdo.
Dost se ovšem uz jeho návštěv dalo vyčíst.
Já o takové kamarády opravdu nestojím.

* * *

8)

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

Karban píše:
martin11 píše:...p.s. Karbane ..a není to obráceně....nechtěj oni za kamaráda tebe :idea:
Ano.

Buď mě takový člověk již z principu nechce, nebo dá na mojí radu - pak je ovšem již trochu jiný.

Já totiž nepotřebuju mít za kamaráda hlupáka, který skočí na špek starému otřepanému podvodu ani toho, kdo se tím podvodem obohacuje.

==========
Několik příkladů:

Bývalý spolužák Petr:
Přišel za mnou, že našel jakousi výhodnou příležitost, jak přijít k novému autu poměrně snadno a rychle, bez složení velké hotovosti.
Vymluvil jsem mu to, popsal zhruba funkci onoho šméčka (šlo o složení peněz na jakési konto a následné losování každý týden - Poligrupo).
Kolega Robert mu ovšem řekl cosi o závistivci Karbanovi blabla, do Poligrupa šel a prachy zbůhdarma utopil.
Konfrontace s Robertem: " - no jó, kdo to tentkrát mohl vědět, nikdo bláblá..."

Petra lze brát jako jakéhosi kamaráda, machýrka Roberta nikoliv.

* * *

Kolega Jiří mi povídá: "Mám pro tebe kšeft..."
Utopil 3000,- Kčs ve pyramidě "For You", kam ho navezla kolegyně Zdeňka.
Vše jsem mu vymulvil, nakreslil schéma pyramidy, utrousil trocha poznámek na Zdeňku a Jirka jen oplakal prachy, dál nepyramidoval.
Zdeňka sice rozšířila o mně trocha pomluv, ale ve finále jsem, měl celkem dobrou reklamu - "Karban neskáče na špek..."

* * *

Další případ byla sestřenice a AmWay. Ta na to ovšem skočila, nevěřila mi. Za pravdu mi dala až po delší době - z prodeje předražených spotřebních blbin nemůže vyvařit každý...

* * *

Kšeftman Mašek, co se vytahoval, jak podniká a s jakými velikány je ve spojení - smál se mi a utahoval si, jakým jezdím starým křápem, když on má pořádnou káru.
Nemohl to být můj kamarád.
Dnes má hrobeček ve vsi, našli ho bimbat se na stromě za krk.
Prý sebevražda....
Komu co podepsal a jaké páky na něj kdo nasadil a proč, to ví málokdo.
Dost se ovšem uz jeho návštěv dalo vyčíst.
Já o takové kamarády opravdu nestojím.

* * *

8)
...no dobře...to jsi popsal samý blbečky.....loterie o auto, pyramidahru, amwej, a cvoka který se kamarádí s elitou...
...mám pocit , že to jsi nás nepřesvědčil, že se s tebou chce přátelit někdo jiný....tyhle se chtěli přátelit s tebou......
...tak nám v druhém kole popiš někoho uspěšnýho...a ne pulku bývalého JZD v likvidaci...
..s lidma , který mě lákaj do různejch amvajpyramid tady běhá dost...
...máš alespoň jednoho kamaráda, který je poctivě uspěšný...???....no nepiš nám to....odpověz si sám sobě....marim11 :lol: p.s.na mě nemysli, já nejsem tvuj kamarád.... :idea:

... věřím, že se " TO " povede ......
Karban

Příspěvek od Karban »

martin11 píše:...no dobře...to jsi popsal samý blbečky.....loterie o auto, pyramidahru, amwej, a cvoka který se kamarádí s elitou...
...mám pocit , že to jsi nás nepřesvědčil, že se s tebou chce přátelit někdo jiný....tyhle se chtěli přátelit s tebou......
...tak nám v druhém kole popiš někoho uspěšnýho...a ne pulku bývalého JZD v likvidaci...
..s lidma , který mě lákaj do různejch amvajpyramid tady běhá dost...
...máš alespoň jednoho kamaráda, který je poctivě uspěšný...???....no nepiš nám to....odpověz si sám sobě....marim11 :lol: p.s.na mě nemysli, já nejsem tvuj kamarád.... :idea:
Asi chceš něco o těch, co již v životě něčeho dosáhli - vytunelovali fabriku, rozkradli fond, založilii "Zmrdostav" a díky výborným kontaktům na zastupitelských samosprávních orgánech a "malým domů" dostávají ty skvělý kšefty, z kterých mnoho kápne a který zacálujem my blbí daňoví poplatníci všichni?

Nebo o úspěšném chlapci, co ho tatínek dostal na elektro učňák, pak zařídil od podniku maturitu, čtyřikrát ho přesadil díky svým kontaktům a hošík, co nenajde na mapě Evropy Finsko se dnes za slušné peníze houpe na židličce tam, kde jsem mohl být třeba já či někdo podobný?

O machrovi, co z příspěvků na ekologické projekty pro okres pořídil svému synkovi kamion?

O šikulovi, co se smál mojí Jawě 350, kterou jsem dal dohromady ze zhuntovaného zanedbaného vraku, koupeného za pár babek a měl z něj radost, a který si po zapálení velkoskladu pořídil Harleye?

* * *
A nebo o Standovi, co začal na vedlejšáky dělat instruktora autoškoly, postupně se vypracoval i na instruktora všech skupin včetně autobusů, a když se konečně dostal na odpovídající post coby komisař státněsprávního orgánu, byl vypíchnut jakousi rychlokvašenou vysokoškolačkou?

O Vencovi, co řadu let pracoval u velkého státního podniku na technicky spacializovaných pracovištích - laboratořích, kterého při transformaci na moderní bláblá-nazaákazníkaorinetovanoudynamickou firmu vykopl nějaký slizký xindlík, který mu nesahal schopnostmi a znalostmi ani po kotníky?

O bývalém pilotovi Mi-24, co se protlouká od firmy k firmě a zhruba po roce vždy odchází, protože by musel někoho roztrhnout?

* * *
Ano, mí přátelé jsou samí neúspěšní a neschopní hlupáci.

Ty ovšem, martine11 a můj nepříteli, dobře víš, kam směřovat, kterých lidí si vážit, které za své zástupce volit a jaký projekt podpořít - i ty chceš být úspěšným a já věřím, že jsi z těch, co by neváhali někoho potopit,
kdyby jim šlo to přineslo fous prospěchu.

8)

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Karban píše:
Aquarius1 píše:Když jsem to shlédnul okamžitě mne vyvstanula vzpomínka na mého kamaráda.Před časem v našem kraji působila skupina lidí kteří tvrdili že peníze leží na ulici,stačí je jen sebrat.Pořádali sezení pro spoustu lidí(říkal jsem tomu tleskanda),na různých případech dokazovali jak je to jednoduché a přesvědčili mnoho lidí že to tak je,stačí jen získat dalších několik lidí a vložit kapitál.Jistě jste mnozí slyšeli o těchto sezeních.Kamarád se nechal oblafnout jednoduchostí věci,zadlužil sebe i rodinu ,odešel z práce a jezdil a sháněl lidi.Před rokem jsem mu byl na pohřbu,neunesl ztrátu všeho,dluhy narůstali a ,,firma,, byla nekompromisní.Chtěl své peníze zpět ale oni se mu vysmáli že ho do ničeho nenutili,tak to vyřešil jednou provždy.Je to manipulace s lidskou naivitou a zjednodušení stavu věcí.Akord to popsal naprosto přesně.
Zajímavé.

8)
:bad:

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Karban

Příspěvek od Karban »

Aquarius1 píše:
Karban píše:Zajímavé.

8)
Ale já vím.
Byl to sice tvůj kamarád, ale tys mu prostě přál ten úspěch, co mu měl z pyramidy kápnout - seš přece zkušený chlapec a víš, co a jak chodí.

Proto jsi mu to ani nevymlouval.

A proto taky skončil, jak skončil....

.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Karban píše:
Aquarius1 píše:
Karban píše:Zajímavé.

8)
Ale já vím.
Byl to sice tvůj kamarád, ale tys mu prostě přál ten úspěch, co mu měl z pyramidy kápnout - seš přece zkušený chlapec a víš, co a jak chodí.

Proto jsi mu to ani nevymlouval.

A proto taky skončil, jak skončil....

.
:ptrain: :bad:

Karban

Příspěvek od Karban »

Aquarius1 píše: :ptrain: :bad:
Ano, a proto já takové týpky, jako jsi ty, opravdu nepotřebuji.

:P

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Karban píše:
Aquarius1 píše: :ptrain: :bad:
Ano, a proto já takové týpky, jako jsi ty, opravdu nepotřebuji.

Přesně nepotřebuji tě ;)

Karban

Příspěvek od Karban »

Aquarius1 píše: Přesně nepotřebuji tě ;)
Ano, v pořádku.

Pro mně je přínosem ten, kdo mi např. poradí, protože něčemu rozumí, předá zkušenost, upozorní na možný problém, jedná férově.

Význam může mít i ten, kdo se naopak nechá poučit, věci ověřuje a porovnává - spolupráce s ním může přinést něco užitečného.

K čemu je mi slizký pitomec nabízející pochybné produkty, podvodník, ale i naivní úletář - zdroj možných problémů?

Od takových raději dále...

jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Neblázni. Člověk, co je úspěšný klidně může být blb a nemusí. To, že se setkáváš s neúspěšnými je přirozené. Funguje jakási segregace a to nemluvím o penězích a úspěších všeho druhu.
Lidé, co něco tvoří se přátelí, stejně jako budovatelé, pábitelé, homosexuálové nebo duchovně alternativní...... Dokonce i bezdomovci si těžko splknou s majitelem nevěstince a cigán se skínem také nepoleze do putyky na jedno orosené....
Přátelí se lidé, co se mohou obohatit o myšlenku, o vtip nebo o souznění duší.Každému to jeho. Je to přirozené a není na tom nic špatného. Každý máme příležitost a ne každý se jí chytí. Ze zaopatřeného člověka dělá zločince ten, který má nedostate. Lidé obecně si závidí i chlup na řiti.
Ten snímek je poučný, to ano, ale obávám se, že setrvačnost je nekonečná a lidská tupost jakbysmet. Navíc, profitovat na druhých je nejčastější druh výdělku na světě. Proč to tedy měnit, že?

sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

Ahoj karban,

Příspěvek od sano »

NA čO SI VO SVOJOM žIVOTE PYšNý?
čO ťA V žIUVOTE TEší?
pRI čOM SI NAJLEPšIE ODPOčINIEš?

Odpovědět

Zpět na „Černá díra“