martin11 píše:...p.s. Karbane ..a není to obráceně....nechtěj oni za kamaráda tebe
Ano.
Buď mě takový člověk již z principu nechce, nebo dá na mojí radu - pak je ovšem již trochu jiný.
Já totiž nepotřebuju mít za kamaráda hlupáka, který skočí na špek starému otřepanému podvodu ani toho, kdo se tím podvodem obohacuje.
==========
Několik příkladů:
Bývalý spolužák Petr:
Přišel za mnou, že našel jakousi výhodnou příležitost, jak přijít k novému autu poměrně snadno a rychle, bez složení velké hotovosti.
Vymluvil jsem mu to, popsal zhruba funkci onoho šméčka (šlo o složení peněz na jakési konto a následné losování každý týden - Poligrupo).
Kolega Robert mu ovšem řekl cosi o závistivci Karbanovi blabla, do Poligrupa šel a prachy zbůhdarma utopil.
Konfrontace s Robertem: " - no jó, kdo to tentkrát mohl vědět, nikdo bláblá..."
Petra lze brát jako jakéhosi kamaráda, machýrka Roberta nikoliv.
* * *
Kolega Jiří mi povídá: "Mám pro tebe kšeft..."
Utopil 3000,- Kčs ve pyramidě "For You", kam ho navezla kolegyně Zdeňka.
Vše jsem mu vymulvil, nakreslil schéma pyramidy, utrousil trocha poznámek na Zdeňku a Jirka jen oplakal prachy, dál nepyramidoval.
Zdeňka sice rozšířila o mně trocha pomluv, ale ve finále jsem, měl celkem dobrou reklamu - "Karban neskáče na špek..."
* * *
Další případ byla sestřenice a AmWay. Ta na to ovšem skočila, nevěřila mi. Za pravdu mi dala až po delší době - z prodeje předražených spotřebních blbin nemůže vyvařit každý...
* * *
Kšeftman Mašek, co se vytahoval, jak podniká a s jakými velikány je ve spojení - smál se mi a utahoval si, jakým jezdím starým křápem, když on má pořádnou káru.
Nemohl to být můj kamarád.
Dnes má hrobeček ve vsi, našli ho bimbat se na stromě za krk.
Prý sebevražda....
Komu co podepsal a jaké páky na něj kdo nasadil a proč, to ví málokdo.
Dost se ovšem uz jeho návštěv dalo vyčíst.
Já o takové kamarády opravdu nestojím.
* * *