Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: psychologickej koutek ...

Příspěvek od NAVAR »

A(&F) píše:
NAVAR píše:Pozor, ženy jednají většinou na základě emocí a pocitů, analyticko-logické přístupy můžů je většinou vytáčí, protože je to pro ženy "cizí řeč" i když sdělení a obsah mohou vést ke stejnému cíli.
... vycházel jsem z faktu, že tahle holčina je v běžným životě "dost těžkej logik" (s hodně vysokým IQ), ... ale jak vidno, tak u nositelek estrogenů, pak následně pod vlivem emocí ("pod přikrývkou vlčí mlhy"), se tento přístup velmi často a snadno "vytrácí do pryč" ... :?
Zkus samostudium. Napadly mne dvě knihy které určitě budou nápomocné a ještě se pobavíš. Až je přečteš dej je té své známé taktéž k přečtení a pokud má vyšší IQ, tak je pochopí a ještě se doufám oba pobavíte.

http://www.pknihy.cz/knihy/000030/Proc- ... apach.html
http://www.vlkodlak.cz/index.php?main_p ... ts_id=2002

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

NAVAR píše:
A(&F) píše:
NAVAR píše:Pozor, ženy jednají většinou na základě emocí a pocitů, analyticko-logické přístupy můžů je většinou vytáčí, protože je to pro ženy "cizí řeč" i když sdělení a obsah mohou vést ke stejnému cíli.
... vycházel jsem z faktu, že tahle holčina je v běžným životě "dost těžkej logik" (s hodně vysokým IQ), ... ale jak vidno, tak u nositelek estrogenů, pak následně pod vlivem emocí ("pod přikrývkou vlčí mlhy"), se tento přístup velmi často a snadno "vytrácí do pryč" ... :?
Zkus samostudium. Napadly mne dvě knihy které určitě budou nápomocné a ještě se pobavíš. Až je přečteš dej je té své známé taktéž k přečtení a pokud má vyšší IQ, tak je pochopí a ještě se doufám oba pobavíte.

... dík ... tu první znám ... dost dobrá ..... v Británii dokonce jeden podnikatel s velkým úspěchem vydává mapy "pro ženy" ... z jedné je vytištěna "normálně" a z druhé "obráceně" než je běžně zvykem (tzn. jih je nahoře a sever dole" :D ) ... je o ně tak velký zájem, že si to dal i patentovat ... ;)

PeS: ... znám dost chlapů, kterým by se tato mapa hodila také ... :lol: :lol: :lol:

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

A(&F) píše:
NAVAR píše:
A(&F) píše: ... vycházel jsem z faktu, že tahle holčina je v běžným životě "dost těžkej logik" (s hodně vysokým IQ), ... ale jak vidno, tak u nositelek estrogenů, pak následně pod vlivem emocí ("pod přikrývkou vlčí mlhy"), se tento přístup velmi často a snadno "vytrácí do pryč" ... :?

... dík ... tu první znám ... dost dobrá ..... v Británii dokonce jeden podnikatel s velkým úspěchem vydává mapy "pro ženy" ... z jedné je vytištěna "normálně" a z druhé "obráceně" než je běžně zvykem (tzn. jih je nahoře a sever dole" :D ) ... je o ně tak velký zájem, že si to dal i patentovat ... ;)

PeS: ... znám dost chlapů, kterým by se tato mapa hodila také ... :lol: :lol: :lol:
Tak tu mapu bych bral :) Ono záleží na maskulinitě a nebo feminitě mozku. Co nestíhám tak řídit a orientovat se v mapě či značení, prostě typyckej chlap jednozávitovec. :) Kdysi jsem měl navigátorku a na tohle byla fakt dobrá.

To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

NAVAR píše:Ono záleží na maskulinitě a nebo feminitě mozku. Co nestíhám tak řídit a orientovat se v mapě či značení, prostě typyckej chlap jednozávitovec. :) Kdysi jsem měl navigátorku a na tohle byla fakt dobrá.
... jo, multifunčnost u žen je dosti často proklamovaná ... jak říká jeden kamarád: ... "ta moje je tak neskutečně multifunkční ... vona ti žehlí, u toho kouká na telku, mluví na mne, žvejká, dýchá ... a ještě mě u toho všeho stačí srát" ... :lol: :lol: :lol:

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

co to je...

Příspěvek od jarda ovčák »

K čemu slouží tenhle nástroj????Našel jsem to v dílničce při inventůře kovářskýho náčiní......v oddělení motyk....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

co je to??

Příspěvek od laik »

asi nějaký starodávný klíče od povozu ,typuji na konec 18 století ..... :D
:dknow: :dknow:

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: co je to??

Příspěvek od poota »

laik píše:asi nějaký starodávný klíče od povozu ,typuji na konec 18 století .....
Jestli myslíš ten klíč nahoře, tak ten bude asi mladší, já bych to typoval na klíč od samohybu tak z konce minulého století. :D
Zdravím - poota

P.S. To dolní mi silně připomíná nástroj (kladívko) na štípání pazourků do křesacích zámků pistolí a pušek. Případně to může být i oškrt na okřesávání mlýnských kamenů.

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: co to je...

Příspěvek od martin11 »

jarda ovčák píše:K čemu slouží tenhle nástroj????Našel jsem to v dílničce při inventůře kovářskýho náčiní......v oddělení motyk....

...zdravím....mám o předmět zájem.....umístil bych ho v našem muzeu...v Kadlíně...v oddělení motyček....kterýchžto jsem jediným sběratelem na zeměkouli..... :shock:
....myslím , že to byla "jakási" Syslovka....podlouhlá motyka na vykopávání syslů...../ prej na polích škodí...???!!!/...zdraví martin11 :lol:

...no vidíte....i mistr tesař se utne,,,,,opravdu by to mohlo být klempířské kladívko....ne asi ...ale určitě.....neviděl jsem ještě oboustranou motyku.....a jestli ano...tak to byl krumpáč.....páč...ten je na obě strany....ale na jedný bejvá špičatej.....konečně....krumpáč je modifikovaná motyka.....to kladívko také....konečně....z motyky vzniklo skoro šechno...ale to je dlouhá technická historie lidstva.....o tom Vám můžu povídat v Kadlíně.... :idea: ...martin11 :lol:
Naposledy upravil(a) martin11 dne pon 31 kvě 2010 12:20, celkem upraveno 1 x.

... věřím, že se " TO " povede ......
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

martin11 píše:
jarda ovčák píše:K čemu slouží tenhle nástroj????Našel jsem to v dílničce při inventůře kovářskýho náčiní......v oddělení motyk....

...zdravím....mám o předmět zájem.....umístil bych ho v našem muzeu...v Kadlíně...v oddělení motyček....kterýchžto jsem jediným sběratelem na zeměkouli..... :shock:
....myslím , že to byla "jakási" Syslovka....podlouhlá motyka na vykopávání syslů...../ prej na polích škodí...???!!!/...zdraví martin11 :lol:
Ten nástroj je buben, možná nějaká stolička, z tohodle pohledu se to dá špatně poznat. Ale aby to fungovalo, musely by se z toho sundat ty krámy. Buď by se nedalo bubnovat, nebo by to tlačilo do zadku.

Martine, byl jsi někdy u Jardy Ovčáka? Nevím, kolik motyček máš ty, ale on jich má tolik, že se mi to ani nechtělo počítat.

"Dum spiro spero"
Ciceron
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

Ilem píše:
martin11 píše:

Ten nástroj je buben, možná nějaká stolička, z tohodle pohledu se to dá špatně poznat. Ale aby to fungovalo, musely by se z toho sundat ty krámy. Buď by se nedalo bubnovat, nebo by to tlačilo do zadku.

Martine, byl jsi někdy u Jardy Ovčáka? Nevím, kolik motyček máš ty, ale on jich má tolik, že se mi to ani nechtělo počítat.
....k jardovi se chystáme s tou mojí...pro nějaké ovčí várobky.../ a produkta...pokud budou... :lol: /.... a jestli se zde budou moci nějaké motyky a motyčky moci vyčlenit z procesu......tak je z radostí umístíme da našeho .."prvního světového musea MOTYČEK...v Kadlíně..../...a uděláme jardovi vzláštní oddíl....../....
....jarda se ptal na nástroj z kovárny....ne z hudebního salonku, který jistě také má.... :lol: .....pozdrav všem martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
jarda ovčák
Zasloužilý člen

hoj chlopi...

Jsa zahanben jsem pověsil motyčky na zeď a kolem 400... Nejsou všechny,ale to přijde.Došli hřebíky..... pak mám sbírku asi tunu sekyrek a tunu podkov, k tomu pár metráků kovářskýho náčiní a nějaký kladiva, asi tak stovku vč pemrlic a ten kopáč, na kterej jsem se ptal je prý kladívko. Klempířský.Na hluboký falce.
U sekyr preferuju širočiny a podivnosti, těch obyč už mám fakt hafo. Mám potíž s tou mojí. Ona furt chce omítat dvůr a já mám otlučený omítky a náramě mi to vyhovuje, páč se mezi cihle dobře tlučou hřebíky.... tak na ty omítky nespichám, ale ta moje zase jo. tak nevím, jak to dopadne. Naštěstí se jedná o 3000 metrů čtverečných omítek, teda celkem venkovní,takže jsem v klidu.
Obložím barák harampádím a bude klid.Enem aby to nepřitahovalo blesky.....jsem na kopečku....

NAVAR
Zasloužilý člen

Re: hoj chlopi...

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák píše:Jsa zahanben jsem pověsil motyčky na zeď a kolem 400... Nejsou všechny,ale to přijde.Došli hřebíky..... pak mám sbírku asi tunu sekyrek a tunu podkov, k tomu pár metráků kovářskýho náčiní a nějaký kladiva, asi tak stovku vč pemrlic a ten kopáč, na kterej jsem se ptal je prý kladívko. Klempířský.Na hluboký falce.
U sekyr preferuju širočiny a podivnosti, těch obyč už mám fakt hafo. Mám potíž s tou mojí. Ona furt chce omítat dvůr a já mám otlučený omítky a náramě mi to vyhovuje, páč se mezi cihle dobře tlučou hřebíky.... tak na ty omítky nespichám, ale ta moje zase jo. tak nevím, jak to dopadne. Naštěstí se jedná o 3000 metrů čtverečných omítek, teda celkem venkovní,takže jsem v klidu.
Obložím barák harampádím a bude klid.Enem aby to nepřitahovalo blesky.....jsem na kopečku....
Blesky Jaroušku?
Vskutku ano, to máš pravdu, cigán vidící tunu šrotu se pohybuje rychlostí blesku a to po trajektorii šrot - sběrna. :)

NAVAR
Zasloužilý člen

Vysokofrekvenční lanko

Příspěvek od NAVAR »

Ahoj všichni,
mám dotaz. Kde koupit vysokofrekvenční lanka. Vyrábí a prodává to ještě vůbec někdo? Myslím tím takovou tu klasiku kterou se motaly feritové antény izolovanou třeba ještě hedvábím atd. Nechce se mi to vyrábět a ani někde lozit po šroťáku.
Díky

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vysokofrekvenční lanko

Příspěvek od Ilem »

NAVAR píše:Ahoj všichni,
mám dotaz. Kde koupit vysokofrekvenční lanka. Vyrábí a prodává to ještě vůbec někdo? Myslím tím takovou tu klasiku kterou se motaly feritové antény izolovanou třeba ještě hedvábím atd. Nechce se mi to vyrábět a ani někde lozit po šroťáku.
Díky
Mám průměr 0,75mm, odhaduju několik kilometrů. Kolik toho chceš?

"Dum spiro spero"
Ciceron
jarda ovčák
Zasloužilý člen

potřebuju vědět...

Potřebuju vědět, kterak, případně v čem uskladnit gumové kroužky. jedná se o strangulační kroužky, jenž mají být postaveny mimo zákon a já si jich chci opatřit zásobu dosmrti. jenže, už tříleté mají tendenci práchnivět a praskat. poraďte tedy, v čem uchovat kroužky, teda krom regumu.

Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“