Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Koloidní stříbro

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

KF504

Příspěvek od lajos »

KF504 (MPSA42) je tak trochu vysokonapětový tranzistor-ti mívají menší zesílení, tak 20-30 ale stejně každý kus má jiný. Těch 68k odpor zajištuje dostatečný proud do báze tranzistoru pro jeho funkci, může být 47,56,68,82k, jestli dáš místo něho 100k trim, zjistíš že v nějakém rozsahu udaných odporů, hodnota nemá vlyv na funkci reulátoru. Snad nebude nutné vysvětlovat každý prvek ve schématu jak co kolik a proč. Pokud neznáš funkci polovodičových prvků, je to dokonce zbytečné dopisování.
Jo, to druhé schema není ode mně

cimirek
Zasloužilý člen
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Re: Laciné zajímavé míchátko s regulací otáček.

Příspěvek od cimirek »

jardax píše: No tak jsem hnedka šáhl po stařičkým diskmenu.... vteřiňák, magnety a v mžiku bylo hotovo :)
Dobrej nápad - palec nahoru!!!
Nápad je to SUPER. Ale nepsalo se tady někde, že světlo, magnetické a elektromagnetické pole koloid degraduje?

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zdroj proudu

Příspěvek od Ilem »

LukinV píše:
Takže je v pořádku, že na větším napětí je větší odpor
No ale praveze tam je napetí stejné na obou obrazcich (priblizne). Na tom ručně kresleném schematu to nevěsí na výstup násobiče, jak by podle mě měl...?

A ten typ tranzistoru tedy mohu použít? Ten co je tam napsany? KF504.

Prikladam katalogovou stránku z roku 1983:
co značí pro to h_21e, že je 3*100?

Díky
To jsem přehlédl, ale je to tak lepší, to nevěsit na výstup násobiče. Alespoň násobič zbytečně nezatěžuješ. Proud do báze je i tak při 68k dostatečný, teprve teď jsem to počítal. Když tam dáš 6k8, bude to fungovat stejně, jen bude víc tepla.

Tranzistor můžeš použít libovolný NPN, který to výkonově a napěťově snese. Takže klidně KF504, jen bych se mu přimluvil za chladič, jinak ti bude mírně ujíždět nastavený proud nahoru.

H21e je pro tebe 100,
3 je to pro mezní frekvenci, to se tě netýká.

"Dum spiro spero"
Ciceron
LukinV
Nový člen

poděkování

Příspěvek od LukinV »

Děkuji všem za rady. Dnes jsem to zbastlil. Něco z toho leze, zitra to doladím a snad zkusím i první várku na tento stroj

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od aNONym »

cimirek píše: Nápad je to SUPER. Ale nepsalo se tady někde, že světlo, magnetické a elektromagnetické pole koloid degraduje?
Můžeš prosím najít, kde jsi to našel? ;) Non

Ok, světlo souhlas. Ale mag. a elmag. pole? Na základě čeho by mělo docházet k degradaci? :ethink:

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od Elektro »

Zdravím.
Písal o tom Batles na strane 77. Ale len o elektrickom poli. (Aj keď prístroje, ktoré uvádza, vytvárajú skôr elektromagnetické pole).
Batles píše: Alobal nese jistá rizika, protože kol.stř. negativně reaguje na jakékoli elektrické pole a v alobalu mohou vznikat "vířivé proudy", které znehodnocují mínusový náboj koloidu
a právě ten potřebujeme k léčbě. Proto KS dávat mimo dosah el. polí, jako mikrovlnka, mob. telefon, lednička, televize, radiopřijímačů, varné konvice atd.
Byla by velká škoda znehodnocovat si KS.
Doporučené skladování je všude a vždy navrhováno do hnědých lahviček, vyvarovat se přímému slunečnímu záření a elektr. polím. Fakt bych se toho radši držel, ať máš naprostou jistotu v účincích KS.
Želám príjemný deň.

Hľadajme možnosti ako sa to dá a nie ako sa to nedá.
LukinV
Nový člen

.

Příspěvek od LukinV »

cimirek píše:Nápad je to SUPER. Ale nepsalo se tady někde, že světlo, magnetické a elektromagnetické pole koloid degraduje?
Podle mě blbost. Světlo ano. Ale magnetické pole určitě ne. Nemá na stříbrně částice vůbec žádný vliv. Vem si magnet a přilož jej ženě k řetízku.
Přitáhne-li řetízek, dostaneš facku, že jsi ji dal šmejd. Nepřitáhne-li je to Ag

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: .

Příspěvek od Palo »

No a jak je to s vířivými proudy? To se projevuje hezky u hliníku a mědi, co stříbro? Nemohlo by to souviset?

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Stejná logika. A proč světlo ano? Co se stane ženě s řetízkem, když na něj budeš svítit?

Někde jsem četl, že světlo je elektromagnetické vlnění :?:

"Dum spiro spero"
Ciceron
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

LukinV píše:Podle mě blbost. Světlo ano. Ale magnetické pole určitě ne. Nemá na stříbrně částice vůbec žádný vliv. Vem si magnet a přilož jej ženě k řetízku.
Přitáhne-li řetízek, dostaneš facku, že jsi ji dal šmejd. Nepřitáhne-li je to Ag
:jump: ...zkus magnet na Cu,nebo mosaz..postříbřenej ....řetízek....budeš určitě pochválenej...za kvalitní kov.... :roll::oops:

... věřím, že se " TO " povede ......
LukinV
Nový člen

Závislosti

Příspěvek od LukinV »

No to je fakt. Ale proste to magnetické pole na to nema vliv

Nicmene
postavil jsem si ten pristroj, vyrobil jsem tu prvni varku a sem spokojeny s vysledkem. Jeste to hodim pod mikroskop a ustalit to jestli to nezmeni barvu. Na pocatku jsem mel bublinky na elektrodach, asi tech 50°C pro zahrati bylo moc.
Zkusím to jeste znova na min stupnu.
Michal jsem rucne, zkusim na to udelat nejake jine michani nez to magneticke. Obavam se ze se z te magneticke olivy neco do toho stribra dostane.
Takze asi mechanicke michani nejakyma lopatkama...

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Závislosti

Příspěvek od Ilem »

nejlepší lopatky jsou stříbrné, ale vyhoví i skleněné.

"Dum spiro spero"
Ciceron
cimirek
Zasloužilý člen
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Příspěvek od cimirek »

LukinV píše:Takze asi mechanicke michani nejakyma lopatkama...
Teď to zatím nemůžu najít kde jsem to četl (myslel jsem, že to bylo tady). Ale v povědomí to mám, tedy to magnetické pole.
Nejjednodušší míchání mi připadá - vlastníma elektrodama, když se kádinka postaví na nějaký "kolotoč" na způsob gramofonu.

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od aNONym »

Takže nakonec bude nejlepší k tomu CéDéčku přilepit rovnou tu kádinku. :D Non

Jenom se musí pořádně vystředit. ;)

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Pozor, točení nesmí být moc rychlé, aby nekolísala hladina. S kolísající hladinou se mění proudová hustota a to je špatně.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“