Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Pro neználky(potřebuji vědět.....)
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
Ahoj Navar
potrebujem si niečo odskúšať na GEET-e s LPG, nechcem s tým jazdiť, môže byť aj šrot. U ns sa to zháňa ťažko. všetci sú pos... boja sa že ak ma chytia na ceste, tak z toho budú mať ťažkosti. Nevysvetlíš im, že s tým nechcem jazdiť. Zobral by som jeden kus.
Dík za odpoveď.
Dík za odpoveď.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
hele, brácha...
Bratře, prosím tě, neser mě s ježděním s prošlou bombou.... Kámoše před důchodem chytli a má na krku obecné ohrožení.Pokuta 20 litrů.... hele, vodšroubuj nějaký lpg, pošli to sanovi a já už se s tebou nějak vyrovnám....
Na to tvoje kuckání po okrese ti bude stačit ethanol... U nás se už prodává a ta šáde na to bude fičet jak zamlada....
Já potřebuju vědět, jak mám udělat velikej katr na kompost.... Mám úžasné zdroje různé biomasy a hnoje, vše grátis.... Potřebuju katr, aby z toho udělal tu krásnou nadejchanou prsť.....Jako mletý kafé...Tak 5 metráků za 3 minuty... Tak můžu v klidu nakládat čelním nakladačem. Bazíruju nad rotačním, a nebo kmitajícím rámen s nějakým hustým pletivem....
Na to tvoje kuckání po okrese ti bude stačit ethanol... U nás se už prodává a ta šáde na to bude fičet jak zamlada....
Já potřebuju vědět, jak mám udělat velikej katr na kompost.... Mám úžasné zdroje různé biomasy a hnoje, vše grátis.... Potřebuju katr, aby z toho udělal tu krásnou nadejchanou prsť.....Jako mletý kafé...Tak 5 metráků za 3 minuty... Tak můžu v klidu nakládat čelním nakladačem. Bazíruju nad rotačním, a nebo kmitajícím rámen s nějakým hustým pletivem....
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
pro Jardu ovčáka
http://www.agrointeg.cz/pdf/Stroje_pro_ ... ik_web.pdf
asi něco takového?
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
pokec k tomu
http://www.vuzt.cz/doc/clanky/zivotnipr ... menuid=153
asi něco takového?
pokec k tomu
http://www.vuzt.cz/doc/clanky/zivotnipr ... menuid=153
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
vostuda...
Já to hledal jako zoufalec a.... Tady to je. Zde je naprosto zřetelně cítit moji neschopnost pracovat s netem....
Zatím tápu, páč jsem si nechal mašroubovat čelní nakladač s vercajkem na trachtor a mám otevřenou bránu k manipulaci s větším množstvím hnoje, pilin a staré píce v balíkách neb slámy.
Byl jsem omrknout v korutanech dýňovou ekofarmu a co zvládnou oni, já jako prd. Buďto budu na políčko valit kompost již překatrovanej, nebo to tam navalím dle libosti a přejedu to rotavátorem.... Ale ten katr budu stejně potřebovat, páč do skleníku s trachtorem nevjedu.... a když, tak jen jednou.
Hned jim napíšu, cože za ten zázrak budou chtět.
Rozhodně díky.....
Zatím tápu, páč jsem si nechal mašroubovat čelní nakladač s vercajkem na trachtor a mám otevřenou bránu k manipulaci s větším množstvím hnoje, pilin a staré píce v balíkách neb slámy.
Byl jsem omrknout v korutanech dýňovou ekofarmu a co zvládnou oni, já jako prd. Buďto budu na políčko valit kompost již překatrovanej, nebo to tam navalím dle libosti a přejedu to rotavátorem.... Ale ten katr budu stejně potřebovat, páč do skleníku s trachtorem nevjedu.... a když, tak jen jednou.
Hned jim napíšu, cože za ten zázrak budou chtět.
Rozhodně díky.....
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: no dobře,
No jo, ale jak říkám - musíš tam prohnat teplo - a to cca 15x víc, než odebereš elektriky. Na 20W musíš dávat 300W v teple a hlavně!!! nepřehřát - musíš mocně chladit, jestli teda máš z jedný strany +150, musíš udržovat z druhý cca -80 tak, aby teplotní rozhraní bylo v Peltieru. A POZOR!!! Při odběru proudu přestává teplo proudit do chladiče!!. Tudíž ubrat lehce na chlazení podle zátěže, jinak to umrazíš. ¨Pakárna.jarda ovčák píše:tak na oběhové čerpadlo út.... to by bylo fajnové, nemuset mít záložní zdroj.......
nebo samotížku s půlmetrovejma rourama.....by mne zajímala absolutní účinnost vůči parnímu stroji, spalovacímu motoru na dřevoplyn a nebo solárním panelům.....
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Jim68
Be happy!
Be happy!
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
LPG Sano a Jarda
Brácha to co píšeš tak znamená že se na LPG vzhledem k ceně Ethanol 85 můžu vykašlat. Za tu cenu je LPG outsider. To že se vyrábí z potravin ethanol na spalování je ovšem prasárna.
Pokud někomu dali za prošlou bombu obecné ohrožení tak to jsou hova... , co by se taky dalo čekat od státu že?
Já se vlastně na auta můžu celkově vykašlat, včera jsem se s céóčkem a bruskou válel pod křápem celý den, nestojí to za to, to raději toho huntera a nebo traktor a nebo nic
Sano, LPG je k dispozici jen jej vymontovat. Spíš je zde jiný problém, na Slovensko to nedostanu a to zhruba od té doby co ráčkující demokrat začal s pomlčkou. Protože teď je Slovensko cizina, posílají do 20kg a cena je několikanásobek toho šrotu co by šel v balíku.
Takže nejlépe přijet vymontovat a odvézt.
A nebo sehnat na Slovensku. Snad existuje sběrna ve které to nechají za cenu šrotu. U nás nad tím většinou mávnou rukou stylem "vymontuj si to, dej mi pade a zmiz
"
Pokud někomu dali za prošlou bombu obecné ohrožení tak to jsou hova... , co by se taky dalo čekat od státu že?
Já se vlastně na auta můžu celkově vykašlat, včera jsem se s céóčkem a bruskou válel pod křápem celý den, nestojí to za to, to raději toho huntera a nebo traktor a nebo nic
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Sano, LPG je k dispozici jen jej vymontovat. Spíš je zde jiný problém, na Slovensko to nedostanu a to zhruba od té doby co ráčkující demokrat začal s pomlčkou. Protože teď je Slovensko cizina, posílají do 20kg a cena je několikanásobek toho šrotu co by šel v balíku.
Takže nejlépe přijet vymontovat a odvézt.
A nebo sehnat na Slovensku. Snad existuje sběrna ve které to nechají za cenu šrotu. U nás nad tím většinou mávnou rukou stylem "vymontuj si to, dej mi pade a zmiz
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
...opět parabola...
...Tááák....tohohle broučánka mě ve čtvrtek přivezou....asi 200kg....broučánek bude rozmontovanej......foto pošlu.....v příloze je ještě na svém původním působišti.....až to bude doma.../ co je doma to se píše.../ tak budu asi otravovat otázkama....
...a užteď ...první ....čím to vylepit aby to blo nejúčinnější.....napadlo mě...!!!....nechat nastříhat čtverečky 2 mm nebo jen 1 mm anticora...leštěného...a vylepit / čtverečky cca 5x5 cm/ bylo by jich potřeba 3768...!!!!../ má to pruměr 3 m
/..ale bylo by to nesmrtelné....poručilo by to větru dešti....a také odolávalo....zdraví martin11 ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
...a užteď ...první ....čím to vylepit aby to blo nejúčinnější.....napadlo mě...!!!....nechat nastříhat čtverečky 2 mm nebo jen 1 mm anticora...leštěného...a vylepit / čtverečky cca 5x5 cm/ bylo by jich potřeba 3768...!!!!../ má to pruměr 3 m
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
... věřím, že se " TO " povede ......
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: ...opět parabola...
Martine, už ses jednou ptal a znovu ti odpovídám. Vezmi si příklad ze Saa a vylep to smolepící "stříbrnou" sádrokartonářskou páskou. Sao to měl na srazu na své parabole. ( http://www.inaradi.com/index.php?main_p ... e&pID=3032 ) Pokud to chceš chránit proti oxidaci, tak to přelakuj. Teď se dělají výborné laky na auta. Přes starý zašlý lak se přelakuje nový průhledný a auto vypadá, jako nové. Když to budeš vylepovat čtverečkama, strávíš na tom 100 let a výsledek nebude stejně odpovídající vynaloženému úsilímartin11 píše:...Tááák....tohohle broučánka mě ve čtvrtek přivezou....asi 200kg....broučánek bude rozmontovanej......foto pošlu.....v příloze je ještě na svém původním působišti.....až to bude doma.../ co je doma to se píše.../ tak budu asi otravovat otázkama....
...a užteď ...první ....čím to vylepit aby to blo nejúčinnější.....napadlo mě...!!!....nechat nastříhat čtverečky 2 mm nebo jen 1 mm anticora...leštěného...a vylepit / čtverečky cca 5x5 cm/ bylo by jich potřeba 3768...!!!!../ má to pruměr 3 m/..ale bylo by to nesmrtelné....poručilo by to větru dešti....a také odolávalo....zdraví martin11
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: ...opět parabola...
...jojojo...tak to tedy skusím....a ten lak tomu určitě neuškodí....budu referovat...už se těším na čtvrtek...až to bude doma..../ jen se to bojím říct té mojí.....jako co že to je na naší malé zahrádce....díík zdraví martin11Ilem píše:Martine, už ses jednou ptal a znovu ti odpovídám. Vezmi si příklad ze Saa a vylep to smolepící "stříbrnou" sádrokartonářskou páskou. Sao to měl na srazu na své parabole. ( http://www.inaradi.com/index.php?main_p ... e&pID=3032 ) Pokud to chceš chránit proti oxidaci, tak to přelakuj. Teď se dělají výborné laky na auta. Přes starý zašlý lak se přelakuje nový průhledný a auto vypadá, jako nové. Když to budeš vylepovat čtverečkama, strávíš na tom 100 let a výsledek nebude stejně odpovídající vynaloženému úsilímartin11 píše:...Tááák....tohohle broučánka mě ve čtvrtek přivezou....asi 200kg....broučánek bude rozmontovanej......foto pošlu.....v příloze je ještě na svém původním působišti.....až to bude doma.../ co je doma to se píše.../ tak budu asi otravovat otázkama....
...a užteď ...první ....čím to vylepit aby to blo nejúčinnější.....napadlo mě...!!!....nechat nastříhat čtverečky 2 mm nebo jen 1 mm anticora...leštěného...a vylepit / čtverečky cca 5x5 cm/ bylo by jich potřeba 3768...!!!!../ má to pruměr 3 m/..ale bylo by to nesmrtelné....poručilo by to větru dešti....a také odolávalo....zdraví martin11
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
... věřím, že se " TO " povede ......
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
izolační páska
Zdravím
Myslím si že ta tenká páska nebude mít dlouhou životnost (ale pár let snad jo) je totiž hodně tenká a navíc trošku pruhledná ,takže doporučuju podklad našplíchat něčím stříbrným.....spíš bych doporučoval izolační pásku co se používá na horkovzdušné rozvody a pod...vypadá stejně ,ale je tlutší a odolává několika set stupnům.... (já tím ,mimo krbových rozvodů ,lepím i vejfuky a pod...
) akorát že ta rulička je trošku dražší
odkaz :ukázka zde http://www.kamnakrby.cz/hlinikove-izola ... 8_380.html
ale tak mě napadá co samolepící tapeta...vypadající jak zrcadlo ?.....
Myslím si že ta tenká páska nebude mít dlouhou životnost (ale pár let snad jo) je totiž hodně tenká a navíc trošku pruhledná ,takže doporučuju podklad našplíchat něčím stříbrným.....spíš bych doporučoval izolační pásku co se používá na horkovzdušné rozvody a pod...vypadá stejně ,ale je tlutší a odolává několika set stupnům.... (já tím ,mimo krbových rozvodů ,lepím i vejfuky a pod...
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: izolační páska
Samolepící tapetu neprohne do paraboly. Páska je lepší. Přikládám fotku Saovy parabolylaik píše:Zdravím
Myslím si že ta tenká páska nebude mít dlouhou životnost (ale pár let snad jo) je totiž hodně tenká a navíc trošku pruhledná ,takže doporučuju podklad našplíchat něčím stříbrným.....spíš bych doporučoval izolační pásku co se používá na horkovzdušné rozvody a pod...vypadá stejně ,ale je tlutší a odolává několika set stupnům.... (já tím ,mimo krbových rozvodů ,lepím i vejfuky a pod...) akorát že ta rulička je trošku dražší
![]()
PS.: Martine, teď při hledáni fotky jsem zjistil, že jsi se na fóru objevil až dva měsíce po srazu, na kterém Sao předváděl svou parabolu. Tak to tě omlouvá.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
samolepící tapeta...
Saovu parabolu jsem měl tu čest také vydět.....
Mě u te tapety šlo o určitě mnohem lepší odraznou schopnost než u obyč. hlinikové pásky a pokud by si z tím pěkně pohrál (což určitě dovede) tak to svede nastříhat a pěkně natvarovat do jakýhokoliv tvaru....
Mě u te tapety šlo o určitě mnohem lepší odraznou schopnost než u obyč. hlinikové pásky a pokud by si z tím pěkně pohrál (což určitě dovede) tak to svede nastříhat a pěkně natvarovat do jakýhokoliv tvaru....
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: samolepící tapeta...
Mám zrcadlovou tapeu doma. Zase taková sláva to není. Okem není poznat rozdíl mezi hliníkovou páskou a zrcadlovou tapetou (k zrcadlu se to přirovnat nedá). Dokonce si myslím, že je to také hliník. Jen má již povrchovou úpravu proti oxidaci. A ta se při dohlazování pěkně poškrábe. Osobně bych upřednostnil tu topenářskou pásku a následně přelakovat bezbarvým lakem. Existuje i "chromový" sprej, jen nevím, jak dlouho by na povětrnosti vydržel. Záleží na materiálu paraboly. Ale stříká se to na auta, tak to něco vydržet musí.laik píše:Saovu parabolu jsem měl tu čest také vydět.....
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Ondřej
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
jak galvanicky postříbřit
brý večer, potřebuju stručně poradit jak na to. Vyhledával jsem tady i na netu, ale je to chaos. Mám stříbro, kyseliny a potřebuju postříbřit zinek, mosaz, ocel. Děkuji:)
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Re: samolepící tapeta...
Není folie jako folie. Některé jsou opravdu jako zrcadlo. A plstěná stěrka při aplikaci, ta nepoškrábe ani ty laciný.Ilem píše:Mám zrcadlovou tapeu doma. Zase taková sláva to není. Okem není poznat rozdíl mezi hliníkovou páskou a zrcadlovou tapetou (k zrcadlu se to přirovnat nedá). Dokonce si myslím, že je to také hliník. Jen má již povrchovou úpravu proti oxidaci. A ta se při dohlazování pěkně poškrábe.laik píše:Saovu parabolu jsem měl tu čest také vydět.....
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Jen tak mimochodem http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 4418#44418
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.