Díky.aNONym píše:http://engisys.info/transistor.php?transistor=39545 NonNAVAR píše:Nemáte někdo náhodou katalogový list k ruským výkonovým tranzistorům KT912A?
Děkuji
Moc upovídaní ti rusové nejsou, charakteristiky atd. ale aspoň něco
Díky.aNONym píše:http://engisys.info/transistor.php?transistor=39545 NonNAVAR píše:Nemáte někdo náhodou katalogový list k ruským výkonovým tranzistorům KT912A?
Děkuji
Záleží jaké čipy. Samozřejmě čína je levná ale stějně si to prodejci u nás napálí.Ilem píše:RFID chodí tak max do 3m se zárukou spíš do 1m. Za to jsou RFID čipy velmi levné - ve větších množstvích se dají pořídit i pod 1 kč za kus. Čtečka je v řádu destitisíců, takže pro Jardu také nic nepřekonatelného. Náramky fungují na principu modrého zubu, mají dosah kolem 40m ale jsou o několik řádů dražší, takže při stovkách ovcí by Jarda musel poněkud hlouběji hrábnout do kapsy. Pak ještě může sledovat pomocí GPS, Tam neznám aktuální ceny, ale ovci by našel, i kdyby ji odvezli na Nový Zéland. Pokud ovšem nenajdou zařízení a nepohodí jej na pastvě při kradení ovce. Pokud by se to dobře ukrylo, dovede to Jardu až ke zloději. Kurňa, to je nápad, začnu o tom uvažovat jako o pdnikatelském záměru... schovat GPS do toho čísla, co mají na uchu (nebo to mají jenom krávy?)martin11 píše:
...zdravím...několikrát jsem jel.../.před lety, teď už na to nemám..../ Jizerskou 50...připevnili nám na nohu ...něco.....ale bylo to malinký...a už věděli v cíli, kde jsme co jsme projeli atd....chtěli zálohu 100kč kdyby jsme to nevrátili....takže ty čipy nemusej bejt zas tak drahý....a muže to být v ovčinci i na více místech....a myslím , že by tím šlo i ovce hlídat proti krádeži....prostě by to signalisovalo, že dotyčná opustila prostor....
...a nebo...ale to už je sci-fi....ten náramek...co maj vězňové...a pak se i dozvíš, kde ti ji zloději sežrali....mám jen 3 slípky...a ty hlídat nemusím....zdraví martin11
Ještě dodatek - RFID chip nepotřebuje žádný zdroj energie - je napájen čtečkou.
Edit: Tak mě ten nápad tak zaujal, že jsem na to juknul, jestli je to realizovatelné. V Norsku se to používá běžně, protože na jaře vypustí ovce do hor a na podzim je pomocí GPS najdou - žádné ploty, žádné ohrady. Pak se to ještě používalo V Černobylu, protože zjistili, že některé ovce jsou kontaminovanější, než ostatní. Díky GPS zjistili, že kontaminovanější ovce lezou výš do vrchu.
U nás připadají v úvahu dva systémy sledování pomocí GPS. Dělají se obojky pro psy, které mají GPS přijímač a vysílačku. Vyslílačkou posílají informace o své poloze do "mateřského" přijímače. Funguje to na 7 - 20 km.
Potom jsou lokalizátory, které se používají třeba ve firemních autech, aby nebyly černé jízdy. Ty fungují po celém světě, ale za držení v databázi se platí měsíční poplatky kolem 200 Kč za každý lokalizátor. Lokalizátor i obojek stojí shodně kolem 7 000 Kč, k obojkům je ještě potřeba přijímač za cca 12 000 Kč, ale už se neplatí měsíční poplatky. To je asi tak vše, co se mi podařilo zjistit ohledně GPS sledování ovcí.
Nebo počkat, až bude firma Kapsch rušit mítné brány, ty pak budou k mání v ceně šrotu a místo kamiónů můžou sledovat ovce.
Vyrábí je u nás AEG Vrchlabí. Za tu cenu se to dá koupit přímo tam.NAVAR píše:
Záleží jaké čipy. Samozřejmě čína je levná ale stějně si to prodejci u nás napálí.
Nevím, jestli ve Vrchlabí vyráběbjí zrovna tyhle chipy, která se vstříknou pod kůži, ale mohu to zjistit, mám tam známého. Bohužel na něj nemám telefon, takže by to pár dní trvalo.jarda ovčák píše:Ileme, tys mi dal....představa , že budu pronásledovat zloděje mých ofcí on line mne zcela rozrušila až vzrušila.....
Začal jsem se zajíkat blahem, jako kdybych je už držel za flígr a věšel je za nohy na trám ve stodole......
Jináč mi navar hodně vysvětlil, potřebuju čip na vštřiknutí pod kůži či svalu s nějakým číselným kodem, jenž mi čtečka přeloží jako ušní číslo ovce. Rám půl metru na metr a ovečky tím proběhnou a samy se odpočítají. Čtečka by mohla bejt tak chetrá, že by mi hned nahlásila chybějící kusy...
To sledování by mi vzalo dech......Jsem šťastný člověk, ale s tímhle by mi ta huba zůstala roztažená navěky....
Obojky se už prodávají -je to na psy http://www.spokojenypes.cz/gps-sledovani-pro-psy/ jen čmoudíci to asi uviděj a zahoděj na pastvě.jarda ovčák píše:Nevadí, udělám z lanka obojky a mošničky s gps lokátorem. Enem aby se ty baterky nemušely často měnit. To bych musel každé ovci fotovoltaickou kšiltovku, a to už by na mě přilítl srstka s kubišovou.....
Zkus ty info zjistit, čas zatím máme....
Tak další info. Ty obojky se napájí z akumulátorů a na 1 nabití vydrží 8-10 hodin. Takže nic moc. Jo a v lese se dost prudce snižuje dosah vysílačky.jarda ovčák píše: Enem aby se ty baterky nemušely často měnit.
...zdravím...pro toho berana...nebo několik by nebylo od věci 1x za týden měnit baterii...a navíc ten monitoring průběžně...stále v počítači ve smyčce třeba týden nahrávat....pak by jsi měl přehled, kdo se kolem ohrad motá....a můžeš zasáhnout....mám takhle monitorovanou prodejnu....jen na dveřích musím mít....nápis pozor kamera....barevný to dost odrazuje....ale jsou tak voprsklý , že přijdou a čučej...kde že je ta kamera....to se už pozná....tak se zeptám...co potřebujete...odpověď nic....a já...no ale policie vás už sleduje....na dveřích je napsáno, že tu je kamera....to by jste měli vidět ten úprk...vždycky....je to tak 2x do měsíce.....zdraví martin11jarda ovčák píše:Ty baterky... Mám kolem 500kousků a měnit jim baterky jednou týdně by byla fakt pakárna...
Implantuju jim peltiery,,,, Chladič na vlnu a teplíčko od kůže....ach jo, ........
Ale ta kamera pro berana.... Vidět život berana z jeho perspektivy by bylo věru zajímavé.....Kdo ví, jestli by ta kšiltovka dokázala nakrmit nějakou kamerku s vysílačem, abych mohl doma šmírovat dojemný život berana ve stádě......Vlastně vych mohl na berana instalovat nosič raket a až bude koukat na toho zloděje, tak to odpálit....Nebo z nějakýho jehněte udělat mučedníka al aksá a oblíknout mu vestičku z dynamitu, pak se jehně přilísá ke zlodějovi a....... zbude po nich kráter....takhle to vypadá, když se blbne.......
Olejová náplň se dá nahradit nádobkou (stačí tlustší trubka (aby to mělo objem cca 1 dcl, nebo víc)) do nádobky přívod "kapilárou" a z nádobky vývod k měřáku zase "kapilárou". Nádobka vyrovnává změny tlaku a za ní už je průběh klidný.sano píše: Takisto potrebujem merák podtlaku. Nejaký mám, ale je bez olejovej náplne a výkyvy sú dosť veľké na presné meranie.
ďakujem
sano