Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Magnetické Motory

Příspěvek od martin11 »

Magneto píše:Naveď mě tedy prosím na konkrétní stránku, ať to nemusím celé chroustat, anebo pošli to nové schéma bez clonky. Já jsem takovej ten, co hodně pochopí z grafiky - třeba i bez obsáhlého popisu a rozhodně bez vzorečků.
Díky předem :o)
Magneto

:bye:

kdyby se náhodou někomu zdálo, že tady s tím unavuju, tak je to zde proto, aby případní replikanti měli usnadněnou cestu a potom proto, že všichni máte doma magnetické motory...ale néééé pístový..... ...hezký den martin11
p.s. proti předchozí fotce a videu je zde jiný rozvod ojnic pístů

Přílohy:

nový rozvod pístů upravené.jpg (803.82 KiB)

:idea: Magnetické pístové motory strana 53 ze dne 6.1 2010

... věřím, že se " TO " povede ......
Magneto
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 26 poděkování

Příspěvek od Magneto »

Díky Martine,
obrázek na str. 53 se mi zobrazuje normálně, ale z toho novýho jpg. vidím jen jeho název.
Možná jsi vynechal poslední krok "připojit k příspěvku" - taky na něj vždycky málem zapomenu - nebo je nějakej úblb na mém přijímači :o)
Zdraví
Magneto

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Ano je to "odkazové" info, kde to hledat, na tomto vláknu jsou všechny fotografie i ostatní podrobnosti.
Tento "motor" jsem vymyslel / toto uspořádání bez rotační Fe clony / 4. 9 2009, takže po tomto datu jsou odkazy jen na tento způsob uspořádání magnetů atd.
v současnosti je motor přepracován pouze tak, že má novou středovou osu- lepší ložiska,/ poděkování JOVA :good: / což je z hlediska funkce nepodstatné. jediná změna bude :roll: ve vedení pístů, kde budou použita lineární ložiska na "vedené" tyči. To co je na fotce je !!!nedostatečné a, kroutí se to ačkoliv vedení je z průměr 6 mm hlazenky-anticoro. Stále rozmýšlím, zda-li do těch linear ložisek investovat. jediné co mě láká "to" dokončit je, abych zjistil, proč "to" nefunguje.
Až "něco" zjistím a motor skutečně nebude pracovat, tak se stanu odpůrcem MM resp. vysvětlovatelem, co jsem udělal a proč to nejde.
V poslední době sice probleskují o magnetismu "nové" úvahy, Jirkason nás zásobuje Bedinim a podobnými "teoriemi" ale tyto nikam nevedou, resp. spíše nás odvádějí od vlastních myšlenek. Je hezké se pokochat "něčím" na netu...ale to jsou samé "rádoby motory". Tak tedy, jak píšu...MM je krásná hračka pro snílky jako jsem já :oops: ....co jsem mohl mít piva za ty magnety co jsou v tom motoru zazděné... :bye: martin11 :D

Magneto
Zasloužilý člen

Příspěvek od Magneto »

Co máš z toho - pivo bude a my nebudem :pivko:

K těm dalším fotkám už jsem se dostal a koukal jsem i na to video v pohybu. Trkla mě tam jedna na pohled kontraproduktivní věc:
Když se ti píst potká s toroidem, tak od chvíle kdy se kompletně překryjí, už se jejich vzájemná poloha nemění (toroid uhýbá přesně o to, o co se píst posunuje). Beze změny vzdálenosti se ale u magnetů žádný pohyb nekoná (ať už makají na přitah, nebo na odpuz). To prvotní potkání pak dostane na závěr na frak pozdějším oddálením před počátkem nového cyklu.

Kdybych to chtěl celé zjednodušit a odpustit si složitou mechaniku, tak bych to vyredukoval asi na toto (viz obrázek). Jeden pevný magnet a excentr. Taky se to zadrhne, ale až za 5 minut 12.
Bez názvu.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Namaloval jsi jen polovinu motoru....a píst...ale ten je na klice a ta klika není uprostřed osy-rotoru./ zkoukni princip hvězdicového motoru... V místě kde jsi to namaloval je"dolní" úvrať pístu, osa se otáčí / ve směru hod. ručiček, tedy do prava a píst se k toroidu přitahuje a ten před ním uhýbá-ubývá, nazvi si to jak chceš....když se píst dostane do horní úvrati, tak se začne k toroidu přibližovat až do polohy výše namalované. S jedním pístem to nefunguje, pístů musí být více....nejlépe 12 :hip: / víc se mě jich na motor nevešlo/
všechny písty jsou , díky mag. toroidu v akci....po 30°působí klika na osu-toroid....lépe to popsat nejde.....zkus "něco " vymyslet...třeba jsem přehlédl / v zápalu konstruování/ nějaký detail....ale čučím na to už 4 roky :baby: ....
jinak poznatek....píst po toroidu jaksi drncá----- jak mají jednotlivé magnety svoje pole.....toto drncání se snažím vyhladit....Fe clonou...to se úspěšně daří....ale kroutí se pístnice.....ty tyčky co vedou píst...řečeno lidsky, kroutěj se mě Válce.....vedení pístu....tak, když "něco" vymyslíš, rád to na tom mém zkusím.....tlač do mě svoje nápady.....zdraví martin11 :D

p.s. ještě dodatek....tady působí na magnety síla přes tu kliku motoru....to není jen"kolotoč" jako Perendev a podobné nesmysly :idea:

Magneto
Zasloužilý člen

Příspěvek od Magneto »

Ne, ne - já nemaloval tvůj motor, ale jen to, co z něho v abstrakci zbude, když se vykrátí všechny "zlomky" (to dole je pevný magnet, ne píst).
Říkáš, že "píst se k toroidu přitahuje a ten před ním uhýbá-ubývá". Přitahuje ANO, ale moje otázka: Když se tohle děje, tak se k sobě vzájemně přibližují nebo se od sebe vzájemně oddalují? Pokud to ani to, tak zůstávají na stejné vzdálenosti, a to znamená NIC, co by mělo mít za následek pohyb (jedině změna vzdálenosti nebo stavu = u magnetů pohyb). Tak, jak to máš nastavené teď, mám pocit, že chceš aby píst rozhýbával sám sebe, a to prostě nejde, ať už mezi ně vložíš kliku nebo cokoliv jiného. Snad to půjde oblafnout nějak jinak.
K tomu vyhlazení už jsem ti jeden tip posílal i s obrázkama - prostě na excentru velký prstenec (klidně velký ferit z reprobeden) a na pístnici váleček. Tam nic nedrncá - je to ve vlákně Proč MM nefungují jako zlepšovák na písťák. Principiálně to ale nic neřeší.
U clonky snad pořád ještě zbývá naděje z materiálového výzkumu, že přijdou materiály zcela nových vlastností.
V tomhle ale nevidím (nebo nejsem schopen vidět) ten očekávaný přínos.
Drž se a kritikou se nech jen posilovat, ne zrazovat :o)
Zdraví
Magneto

E_man
Zasloužilý člen
Dal: 139 poděkování
Dostal: 305 poděkování

Příspěvek od E_man »

E_man píše:..... protože komentátor Sterling D. Allan má poměrně dobré jméno i v oblasti "studených fůzí" a chystá se podle tohoto článku http://pesn.com/2013/08/05/9602355_Plan ... cks-Regen/ vynálezce osobně navštívit, (tuším snad už tento týden). .....
Dnes od 15:00 našeho času plánoval Sterling D. Allan přímé vysílání z návštěvy u vynálezce. Pár hodin před odletem dostal zprávu, že se "něco" porouchalo a že zařízení je "momentálně neschopno provozu" viz http://peswiki.com/index.php/Events:201 ... Regen_Demo .
Moc se omlouvám za plevelení vlákna, fakt to vypadalo na "zajímavou" akci v On-linu.

Příspěvek od Magneto »

Zdar Martine,
s tím vzájemným pohybem jsem to myslel asi takhle (viz obrázek). Je tam už zapracované i to řešení bez hrbolků, ale je mi jasné, že je to suma sumárum něco jiného, než máš ty.
Zdraví :o)
Magneto
Bez názvu.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Magneto
Zasloužilý člen

Příspěvek od Magneto »

Pro Martina ještě jednu vysvětlivku k tomu předchozímu obrázku a principu vůbec:

V téhle znázorněné podobě, kdy se píst střídavě přibližuje a vzdaluje toroidu, se soustava v pohodě roztočí, ale nakonec se stejně zadrhne na kritickém bodě.

Kdybys ten toroid posunul doprava, tak aby ležel v ose kliky a ne hlavní hřídele, stal by se z něj velký excentr, který by umožňoval přesně tvůj efekt "ubývání" (dokonce ještě rozšířený o "přibývání" v druhé polovině dráhy). Ubývání by bylo poháněné přitažlivostí, přibývání odpudivostí a byla by to i při 1 pístu nepřetržitá akce po celých 360 stupňů. Skvělá představa, jenže píst a toroid jsou po celou dobu ve stejném vzájemném odstupu, tzn. že k příp. pohybu je nic nemotivuje. Celý problém je v tom, že toroid je vlastně pevnou součástí kliky. Představ si sám sebe, jak sedíš na pístnici (bez opory) a budeš rukama tlačit proti klice - nestane se nic. A teď si představ, že se můžeš zapřít nohama o těleso lineáru - najednou se to pohne. Proč? Protože přitom dochází ke změně vzdálenosti mezi silově působícími elementy, tvoje tělo se natahuje. Úplně lapidárně řečeno: Je to jako bys na vozík umístil napevno dva magnety, které se vzájemně přitahují, a čekal, že se díky tomu vozík rozjede. Ta přitažlivost tam jistě je, ale vozík se rozjede, teprve až druhý magnet postavíš na koleje, aby se k sobě magnety mohly přiblížit.

Ber to ale prosím tě s rezervou: Já sám se taky vždycky takhle masíruju argumenty a protiargumenty, když si něco vysním, a jen čekám a věřím, že experiment ukáže něco jiného a neočekáváného.

Zdraví :o)

Magneto

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Hm...magnet-toroid-osa...to se vše točí, pevný bod je uprostřed...říkejme tomu třeba bod otáčení. na tomto toroidu !!!nemůže být 1 magnet toroid....tento musí!!!být sestaven z jednotlivých segmentů-magnetů "narvaných " silou k sobě.....třeba +na +./ je to docela síla to sestavit Akord někde radí jak toho dosáhnout :idea: / magnety je dobré vyzkratovat...já na to mám "přípravek"mechanický...tento toroid se chová zcela jinak nežli magnetický monoblok!!!!! / proto tam bude i Fe clonla ...aby to nedrncalo!!!! /monoblok by nedrncal.
tak, to je 1 krok...za další...proti pístu se magnety přitahují....a přes kliku, která otáčí toroidem se to hýbe...toroid před magnetem, který je stále v přítahu uhýbá. Pevným bodem , o který se to opírá je právě pevná osa toho toroidu.....asi jsi přehlédl, že klika je jako u hvězdicového motoru !!!!!, ta je jinde nežli u "normálního" motoru....klika není totožná s bodem otáčení toroidu :idea:
Líp to nevysvětlím. Tvůj argument výše chápu, podívej se lépe na foto viz píst MM. tam to je z fotky jasné.....tak zase napiš.....odpovím ve volné chvíli.....jsem ve fofru ahoj všem čtoucím martin11 :D

Magneto
Zasloužilý člen

Příspěvek od Magneto »

Martine, už asi nebudu prudit - chtěl jsem ti jen ušetřit peníze na pivo :pivko:
Stejně si ale myslím, že u magnetů jedině změna = pohyb, a to ve tvém designu postrádám. Základní klam je to uhýbání (zatím poháněné jen ručně). Ty to vidíš jako pohyb, ale z pohledu pístu je to stagnace.
Opomíjíš jednu důležitou okolnost, a sice vzájemnou přitažlivost: Nejenže se přitahuje píst k toroidu, ale přitahuje se taky toroid k pístu. Píst tlačí na kliku (pro-akční), ale toroid se od něj nechce vzdalovat (proti-akční).
Na kliku pak prostě nic nepůsobí.
Mám podezření, že máš zřejmě představu, že píst přitažlivostí tlačí na kliku, ale zároveň odpudivostí žene toroid před sebou, aby mu uhýbal. To ale nejde skloubit dohromady.
Líp už to nevysvětlím :o)
Zdraví
Magneto

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

martin11 píše:V poslední době sice probleskují o magnetismu "nové" úvahy, Jirkason nás zásobuje Bedinim a podobnými "teoriemi" ale tyto nikam nevedou, resp. spíše nás odvádějí od vlastních myšlenek. :D
Martine, ty znáš někoho kdo sestavil nějakou konstrukci Bediniho?

Magneto
Zasloužilý člen

Příspěvek od Magneto »

Martinovi ještě jednou:

Píšeš, že "klika není totožná s bodem otáčení toroidu".

To je ale opět jenom optický klam způsobený tím, že všechny ty kliky ti nekončí v jednom bodě, ale na kotouči se 12-ti náboji po obvodu. Ten kotouč ale má svůj střed v bodě otáčení toroidu - tím pádem všechny ty kliky de facto taky. Ten kotouč je vlastně jenom jejich prodloužením, díky kterému si vzájemně nepřekáží a můžou makat v jedné rovině.

Zatím se měj :o)

Magneto

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

:good: dobrá debata :bye:
píšeš:

Ten kotouč ale má svůj střed v bodě otáčení toroidu - tím pádem všechny ty kliky de facto taky.

hm...ten kotouč nemá střed v bodě otáčení toroidu....ten kotouč- jeho osa, / co z něho vedou jednotlivé kliky ...12 x/ opisuje kolem osy toroidu kružnici!

....nemůžu si pomoct....mám to doma na stole...a kdyby se mě "nekroutily ty vodící tyče pístů, tak už dnes vím více....zatím je to u ledu....ale i těma kroutícísími vodítky to má snahu....a když na to šahám tak si dokonce musím dávat pozor...vzniká tam takovej nůžkovej efekt...je to o ustřižení prstu...je to divný, jak to popisuješ, tak to má logiku, ale já to mám na stole funkční...nekecám, bylo to i u Jeffa vidělo to více lidí....tak nevím....

myslím, že opustíme tuto akademickou diskuzi.....snad to do podzimního setkání dobastlim, alespoň ukázkově s jedním "fakt" dobrým linear ložiskem.

pro lajoše....citoval jsem Jirkason-a Bedini- no myslím spíše houdini-čaroděj....jinak jsem ještě nikde neviděl funkční MM...tedy krom toho co mám doma...ale ten je také nějakej schlíplej...asi mu koupím Viagru :hip: :jump: :laugh: :bye: :pivko: m11 :D

Magneto
Zasloužilý člen

Příspěvek od Magneto »

Zdar Martine, píšeš:
"hm...ten kotouč nemá střed v bodě otáčení toroidu....ten kotouč- jeho osa, / co z něho vedou jednotlivé kliky ...12 x/ opisuje kolem osy toroidu kružnici!"

Tohle ale platí jen ve tvé původní verzi s clonkou a toroidem na obvodu. Tam se ovšem písty vzdalovaly od toroidu a v zákrytu se opět přibližovaly.
Potom, co jsi to celé, jak říkáš, obrátil naruby, tak honíš toroid takříkajíc po stejné dráze jako byla původně clonka, a proto se vzdálenost mezi toroidem a písty nemění.
Tím pádem to není totéž převrácené naruby, ale něco úplně jiného.
Možná, že kdybys překonal nechuť a hodil to pro ilustraci na papír, tak by tě to praštilo do očí.
Stačí jednoduché schéma - díky :o)
Magneto

Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“