Ilem píše:Ten z lucerny píše: Doprovodil to sice nejapnými řečmi o mém učitelování, ale to mu také hned vysvětlím: to co tu "melete už od včerejška" není řešením otázky proč? k těm časovým diferencím v příjezdech autobusů dochází, milý Ileme! K těm diferencím dochází kvůli poloze zastávky vůči míjecím bodům (uzlům) obou protisměrnějedoucích autobusů.
Moje řeči jsou zásdně japné

Kdybys to už nazačátku definoval pořádně, mohli jsme mít výsledek už dávno. I tak je diskutabilní, protože relevantní jsou pouze uzly časové, neboť v zdání chyběl předpoklad rovnoměrné rychlosti. Bude-li z jedné strany třeba pole bez zastávek a z druhé ulice plná zastávek, může být časový poměr uzlů klidně opačně proti prostorovému poměru uzlů. Proto jsem se pořád bránil těm metrům.
V hrdlo se mýlíš, cizinče.

To zadání bylo podle té Kecky z Aldebaranu. (Já sám si přesné zadání z vétéemky už nepamatuji). Jen s malou, nedůležitou změnou ve frekvenci autobusů. Místo intervalu 10 minut jsem zadal 20 minut. Vy jste považovali za řešení rozdílné intervaly časů, ale primární důvod těch rozdílných mezer mezi časy odjezdu obou protisměrných autobusů jste nehledali. To byl ten kámen úrazu. Vám stačilo zjištění, že to dělají ty časové mezery, ale jak vznikají jste nehledali. Tak nepruď, Ileme!
Ilem:"v zdání chyběl předpoklad rovnoměrné rychlosti". Tohle se u takových příkladů předpokládá, pokud není změna rychlostí v zadání. Mmch., kdyby se nepředpokládala rovnoměrná rychlost jízd autobusů, byl by jízdní řád na dvě věci!
"I tak je diskutabilní, protože relevantní jsou pouze uzly časové". Časové mezery jsou
podmíněny, při předpokládané rovnoměrné rychlosti, tou vzdáleností míjecích uzlů od zastávky.
To je kořen řešení! Časové mezery jsou
sekundárním následkem vzájemných poloh zastávky a uzlů a rovnoměrné rychlosti jízdy.
Stejně jste lepší než ti veleborci z Aldebaranu a Gábina je nevšední ženská, jakých asi na světě není mnoho; i když ji vlastně neznám

Promiňte, že jsem se vám sem do vašeho "chlívku" vloudil. Já tady U pramene opruzuji v jiném "chlívku" a pod jinou "firmou" a sem jsem si jen povyrazil na zajímavé hádání. Mějte se tady dobře. Máte tu čistý, lidský teplo.