Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Kvalitní a nekvalitní jídlo
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 407
- Registrován: ned 20 srp 2006 15:33
- Bydliště: Praha
- Dostal: 2 poděkování
rajčata
Rajčata mám rád a s chutí si na nich pochutnám,ale doporučuji nepřeceňovat jejich zdravotní klady,obsahují totiž také formaldehyd.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1477
- Registrován: čtv 18 pro 2008 20:43
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Re: Zdravé potraviny
Dovolím si s tímto tvrzením nesouhlasit. NonDenny píše:Jako příklad pro snadné pochopení obrovského rozdílu, vznikajícího průmyslovou úpravou potravin, vezmu obyčejné rajské jablíčko, mimořádně zdravou a chutnou potravinu, která v původním neupraveném stavu je vynikajícím zdrojem zásad, lykopenu, karotenů, kyseliny listové, množství enzymů a vitamínů. Takto aplikované výborně rozpouští a neutralizuje nahromaděné odpadní kyseliny v organizmu, zlepšuje činnost ledvin, vylučování moči, omezuje dnu a revma, léčí hemeroidy a křečové žíly, upravuje tvorbu žaludečních šťáv, posiluje trávení a žlučník, zlepšuje peristaltiku střev a zánět slinivky břišní. Tento výčet zdaleka není úplný, ale i tak je jasné, že je to lék. Proti tomu kečup, také rajče, je vyložený jed působící v organizmu mimořádně silně kyselinotvorně a zákonitě razantně zhoršuje většinu chorob, které syrové rajče léčí.
A dovolím si citovat: „Značný podíl lykopenu obsahují čerstvá rajčata. Ale jeho ještě lepším zdrojem jsou kečupy a rajčatové šťávy. Pokusy totiž prokázaly, že tělo vstřebá mnohem větší množství lykopenu z rajčat tepelně upravených než z čerstvých,“ upozorňuje RNDr. Ludmila Oliveriusová ze Společnosti pro výživu.
( http://www.novinky.cz/zena/styl/167222- ... unitu.html )
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
- poota
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 5830
- Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
- Bydliště: Praha
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: Zdravé potraviny
Je docela možné, že tepelně upravená rajčata jsou "hodnotnější", ale obávám se, že právě v kečupech, tedy těch kupovaných, budou určitě nějaké konzervanty, které tu vyšší hodnotu nejspíš dokonale znehodnotí. Takže asi tedy vařit kečup domácí.
Zdravím - poota
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- laik
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 858
- Registrován: sob 23 úno 2008 21:41
- Bydliště: Brno
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
kečup
co kečup od Heinz??..
je chutově z kečupů nejlepší a prej bez chemie...
je sice myslím nejdražší ale stačí míň ,než "běžnýho"...
(to není reklama ,jen osobní postřeh)
my dřív vařívali doma kečup a ...mňam...ale ta práce kolem toho.....
je chutově z kečupů nejlepší a prej bez chemie...
je sice myslím nejdražší ale stačí míň ,než "běžnýho"...
(to není reklama ,jen osobní postřeh)
my dřív vařívali doma kečup a ...mňam...ale ta práce kolem toho.....
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1477
- Registrován: čtv 18 pro 2008 20:43
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Re: Zdravé potraviny
Anebo si přečíst složení na tom kupovaným. Nonpoota píše:.......... ale obávám se, že právě v kečupech, tedy těch kupovaných, budou určitě nějaké konzervanty, které tu vyšší hodnotu nejspíš dokonale znehodnotí. Takže asi tedy vařit kečup domácí.
Zdravím - poota
Státní zemědělská a potravinová inspekce: Jak se orientovat v nabídce kečupů na našem trhu
Vlastnosti kečupu: Při koupi kečupů je třeba vzít v úvahu, co od výrobku očekáváme – zda dáváme přednost potravině bez chemické konzervace a umělých sladidel – v tomto případě zvolíme kečup klasicky slazený cukrem a balený ve skle nebo balený do speciálního průhledného plastu technologií horkého rozlivu. Pokud více přihlížíme k ceně a k pohodlnému servírování, nejspíš zvolíme kečup chemicky konzervovaný a plněný do červených plastů.
V případě hlídání štíhlé linie se zase spíš poohlédneme po kečupu se sníženým obsahem energie, slazeném náhradními sladidly.
Pokud na cenu příliš nehledíme a budeme vyhledávat co nejvyšší kvalitu, bude nás zajímat obsah rajčatové sušiny, v tomto případě potom zvolíme kečup označený jako Prima, Extra, či Speciál s obsahem minimálně 10 % rajčatové sušiny.
Vyznavači zdravé výživy pak zřejmě sáhnou po kečupu BIO, neobsahujícím většinou žádná zahušťovadla, soleném často mořskou solí a slazeném například třtinovým cukrem.( http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?d ... &nid=11327 )
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 224
- Registrován: sob 31 říj 2009 23:02
- Bydliště: Bratislava
- Dal: 4 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
Re: Zdravé potraviny
Ja naopak suhlasim s Dennym, a tvrdim, ze tato vec s lykopenom nieje nic ine, len komercny tah. Tepelna uprava sice moze zvysit vstrebanie lykopenu, ale nic to nemeni na fakte, ze znici vacsinu ostatneho a z rajciny sa stava kyselinotvorny jed. Ja radsej prijemem o 30% lykopenu menej (aj tak sa nachadza aj v inom ovoci a konzument surovej stravy ho ma dostatok), ale zato vsetky tie zdraviu prospesne latky, o ktorych veda este ani nema sajnu. A najme, surova rajcina je zasadotvorna, kedze prekyseli sa v dnesnej dobe lahko, je rozumnejsie udrzovat sa alkalicky, a zabranit tak vstupu parazitov do tela, ktore tam narobia taky bordel, ze mat o 30% viac lykopenu za to urcite nestoji. Niekedy ma az zaraza, ako moze niekoho oblbnut fakt, ze sa jeden vitamin vstrebe o x% viac, a nenapadne ho uvaha, ze kvoli tomu prijde o 100nasobok inych rovnako cennych latok.
Inak, ked sme uz pri tych kecupoch, najlepsi co som kedy ochutnal je tento (ak neratam domace) :-)
http://www.hame.cz/sk/o-firme/aktuality/biokecup/
Inak, ked sme uz pri tych kecupoch, najlepsi co som kedy ochutnal je tento (ak neratam domace) :-)
http://www.hame.cz/sk/o-firme/aktuality/biokecup/
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1477
- Registrován: čtv 18 pro 2008 20:43
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Re: Zdravé potraviny
Prosím o vysvětlení, na základě čeho se z původně "zásadotvorné" zeleniny následně povařením stane "kyselinotvorná". NonJayo píše:A najme, surova rajcina je zasadotvorna, kedze prekyseli sa v dnesnej dobe lahko, je rozumnejsie udrzovat sa alkalicky, a zabranit tak vstupu parazitov do tela, ktore tam narobia taky bordel, ze mat o 30% viac lykopenu za to urcite nestoji.Denny píše:Proti tomu kečup, také rajče, je vyložený jed působící v organizmu mimořádně silně kyselinotvorně a zákonitě razantně zhoršuje většinu chorob, které syrové rajče léčí.
Děkuji za info.
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4207
- Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
- Bydliště: Brno
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: kečup
Já ti nevim... Možná jsou dobrý... No já kupuju kečup od Hellmans - jak nenávidím ty jejich chemický tatarky, tak jejich kečup kupodivu mám docela i rádlaik píše:co kečup od Heinz??..
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 224
- Registrován: sob 31 říj 2009 23:02
- Bydliště: Bratislava
- Dal: 4 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
Re: Zdravé potraviny
Chemicky ti to nepopisem, pretoze som to pustil z hlavy a naozaj sa mi to nechce znovu hladat. Skus ty. :-) Keby si nahodou nasiel, ze to tak nieje, tak mi prosim nechaj odpoved s odkazmi, aby som nahodou neveril v iluziu. :-) Alebo mozno Dennymu sa to bude chciet najst. :-)aNONym píše:Prosím o vysvětlení, na základě čeho se z původně "zásadotvorné" zeleniny následně povařením stane "kyselinotvorná". Non
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 407
- Registrován: ned 20 srp 2006 15:33
- Bydliště: Praha
- Dostal: 2 poděkování
tibetská houba do mléka
zásadotvorná potravina
-
http://gfcfdieta.blogz.cz/2008/05/23/at ... ny-jogurt/
-
proč cokoli psát,když je tu dobrý odkaz
-
http://gfcfdieta.blogz.cz/2008/05/23/at ... ny-jogurt/
-
proč cokoli psát,když je tu dobrý odkaz
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 224
- Registrován: sob 31 říj 2009 23:02
- Bydliště: Bratislava
- Dal: 4 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
Re: tibetská houba do mléka
No ja by som snad len napisal, ze soju a vyrobky z nej by som nedoporucoval. Myslim si, ze ide o nezdravu potravinu.
http://www.badatel.sk/index.php?option= ... &Itemid=45
Radsej robit z kozieho mlieka. V okoli BA viem kde predavaju nepasterizovane kozie mlieko (pri Stupave). Cez SZ poskytnem t.c.
http://www.badatel.sk/index.php?option= ... &Itemid=45
Radsej robit z kozieho mlieka. V okoli BA viem kde predavaju nepasterizovane kozie mlieko (pri Stupave). Cez SZ poskytnem t.c.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4090
- Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
...co je zdravé a co nezdravé....
adventní věnec.....ale může se použít kdykoliv....m11
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
... věřím, že se " TO " povede ......
- Palo
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4207
- Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
- Bydliště: Brno
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: ...co je zdravé a co nezdravé....
Co je zdravé a co nezdravé? Vzhledem k tomu, že je všechno domácí, pak bych nejedl jen ty svíčkymartin11 píše:adventní věnec.....ale může se použít kdykoliv....m11
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4207
- Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
- Bydliště: Brno
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kmen Andromeda
Viděli jste někdo film "Kmen Andromeda"?
Natočili se dvě verze, jedna v roce 1971 a druhá verze nedávno - 2008. Hodně se tam povídá o acidóze (překyselení) a alkalóze (opak)
Údajně podle nich, když se hodně dýchá, tak se tělo odkyseluje - ohledně - jestli jsem si dobře všiml - odchází z těla více CO2 či co...
Můžete to někdo potvrdit či vyvrátit?
Natočili se dvě verze, jedna v roce 1971 a druhá verze nedávno - 2008. Hodně se tam povídá o acidóze (překyselení) a alkalóze (opak)
Údajně podle nich, když se hodně dýchá, tak se tělo odkyseluje - ohledně - jestli jsem si dobře všiml - odchází z těla více CO2 či co...
Můžete to někdo potvrdit či vyvrátit?
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
-
- Nový člen
- Příspěvky: 14
- Registrován: úte 13 říj 2009 19:49
- Dostal: 1 poděkování
kmen Andromeda
Vidím v tom logiku. CO2 je kyselina uhličitá. Takže když jde kyselina pryč, tak se tělo odkyseluje. Když tělo funguje špatně, špatně dýchá a překyseluje se.