Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: mno...

Příspěvek od Slavek Krepelka »

jarda ovčák píše:A co grafit???? A co hloubka??? Jakou to vezme max hloubku??? Potřebuju něco schovat.... :smoke:
A co demijon se šnapsem????
Nazdar Jardo, rozsyp nad tím bedynku hřebiků. Pokud to nebude kovový, nemáš se nad čím potit. Pokud to kovový bude, zakopat hloubš a nad to zakopat dobrej kus železa, třeba kus starýho traktoru, brány, něco členitýho a celkem masivního. Jinak doporučuju, pokud ta možnost je, pověsit na smrk. Nahoře po stromech se nikdo nikdy nedívá, jestli je to tedy vhodný pro daný účel. Třeba do ručně upletenýho jestřábího hnízda. Potom máš starost akorát s ornitilogama, když kroužkují. Jenže ti hledaj hnízda spíš podle toho, kam lítaj starý když krměj. Psí bouda nad pokladem taky dost lidí odradí.

Na to rypadlo s hydraulikou Ti poslouží odpouštěcí šroubek jako je automobilových brzdách na prasátku, nebo na kalipru. Stejně je mi to ale divný. Ještě jsem se nesetkal s hydraulikou, která by si držela tlak. To je v podstatě nemožné. Tlak můžou držet pružné hadice, nebo pár bublin vzduchu, ale ne třeba hydralucké trubičky, které na to mají příliš malý objem. Jseš si jistý, že parkuješ nakladač, tu lopatu, opřenou o zem, a nenecháváš ji viset na hydraulice? Asi ne, ale optat jsem se musel.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
sanov
Stálý člen
Dostal: 1 poděkování

Regulácia otáčok GEET

Příspěvek od sanov »

rozbiehame elektrický generátor, živený reaktorom GEET. Má snahu ísť do veľkých otáčok, musíme to ručne regulovať, škrtením plynu. Teda plynu vychádzajúceho z reaktora. Prosím, ako by sa dal nejakou reguláciou zrovnomerniť chod generátora, resp. ako by sa dali, najlepšie elektronicky nastaviť otáčky. Generátor je 3,5 kW. Bežný hobby z Baumaxu

Nemôžeme robiť veľké veci. Môžeme robiť iba malé veci s veľkou láskou. Matka Tereza
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno

Příspěvek od jarda ovčák »

Pro sano... kámoš to vyřešil tak, že na dvanácettrojku dal karburátor se zátěžovou regulací z kombajnu claas columbus s motorem vw brouk.....
k minohledačkám.... jak hluboko to teda bere??? a co tlustej šutrák, ten to nezastíní??? rozliší to předmět pod betonem pod kari sítí??
ta hydraulika... je to adaptér, pístnice, hadice, trubky a rychlospojka.....ty rychlospojky odpojí kdykoli, uzamknou tlak v hadicích a spojit ty rychlospojky lze až po odtlakování. mě to je taky divný, ale ten tlak tam vydrží měsíc jako prd. já pak můžu vzteky puknout, když potřebuju měnit vercajk na nakladači.....ten odvzdušňovál bude asi nejmenší zlo, počítám....

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: mno

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák píše:Pro sano... kámoš to vyřešil tak, že na dvanácettrojku dal karburátor se zátěžovou regulací z kombajnu claas columbus s motorem vw brouk.....
k minohledačkám.... jak hluboko to teda bere??? a co tlustej šutrák, ten to nezastíní??? rozliší to předmět pod betonem pod kari sítí??
ta hydraulika... je to adaptér, pístnice, hadice, trubky a rychlospojka.....ty rychlospojky odpojí kdykoli, uzamknou tlak v hadicích a spojit ty rychlospojky lze až po odtlakování. mě to je taky divný, ale ten tlak tam vydrží měsíc jako prd. já pak můžu vzteky puknout, když potřebuju měnit vercajk na nakladači.....ten odvzdušňovál bude asi nejmenší zlo, počítám....
U minohledaček záleží na principu který využívají a taktéž na tvaru cívky. Klasická minohledačka jde tak do 0,5m max. Pokud je cívky jinak tvarovaná může to být i více ale zase nepostihne takovou plochu.
Jak už jsi to psal hoď na to kus betonovýho panelu který má kari síť v sobě, pletivo, alobal atd. Minohledačka bude hlásit kov ale když se někdo dokope k panelu či jinému brajglu tak mu to asi dojde. A nebo to zakopej do metrové hloubky, tam už většina minohledaček nedosáhne, krom Navara s virgulí ale ten umí hledat jenom, vodovodní trubky a kabely. :)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování

Polaroid

Příspěvek od chiq »

potrebujem radu - kúpil som minitlačiarňu Polaroid PoGo... ale z notbúku cez blútút pozná len e-mailové súbory .vcf a .vcd ... kto má nejaký softík na konverziu obrázkov, fotiek (z bmp, jpg, gif, png ...) do vcf alebo vcd ? alebo odkaz, odkiaľ ho stiahnuť ...chcel som napísať aj do polaroid.sk, ale to sú len obchodníci, a nie odborníci...

jarda ovčák
Zasloužilý člen

potřebuju vědět...

Jakou teplotu snese rfid chip.... teda, zajímá mne bod varu. Já musel ušní známky povařit 5 min ve vroucí vodě, ony změkly a já je mohl rozpojit a opět aplikovat....

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: potřebuju vědět...

Příspěvek od Ilem »

jarda ovčák píše:Jakou teplotu snese rfid chip.... teda, zajímá mne bod varu. Já musel ušní známky povařit 5 min ve vroucí vodě, ony změkly a já je mohl rozpojit a opět aplikovat....
http://www.eprin.cz/index.php?info=p-rf ... odukt=1616

"Dum spiro spero"
Ciceron
jarda ovčák
Zasloužilý člen

potřebuju vědět...

Jakou teplotu snese rfid chip.... teda, zajímá mne bod varu. Já musel ušní známky povařit 5 min ve vroucí vodě, ony změkly a já je mohl rozpojit a opět aplikovat....

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: potřebuju vědět...

Příspěvek od Ilem »

jarda ovčák píše:Jakou teplotu snese rfid chip.... teda, zajímá mne bod varu. Já musel ušní známky povařit 5 min ve vroucí vodě, ony změkly a já je mohl rozpojit a opět aplikovat....
Tak ještě jednou http://www.eprin.cz/index.php?info=p-rf ... odukt=1616

"Dum spiro spero"
Ciceron
jarda ovčák
Zasloužilý člen

heršoft,

Ten internet si dělá co chce... posílal jsem to jednou, ale asi jsem neuroticky kliknul více, páč...
rozhodně díky.. :good:
Ještě potřebuju vědět, jestli existuje nějakej dvd rekorder, do kterýho se strká flash karta a přehraje všechny formáty vč avi?? nebo awi...???
Vůbec se v tom nevyznám a baba v našem kvelbu dělala, že může kučírovat zeměkouli, ale mě, že nerozumí....
Vánoce se blíží a moja i klouček by rádi......

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

fleška

Příspěvek od la »

Ahoj. Fleška se strká přímo do plochejch lcd televizorů který to umí třeba samsung,taky jdou přímo propojit s počítačem,třeba
http://www.mall.cz/lcd-televize-samsung ... zAoddwhUyg

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: heršoft,

Příspěvek od Ilem »

jarda ovčák píše:Ten internet si dělá co chce... posílal jsem to jednou, ale asi jsem neuroticky kliknul více, páč...
rozhodně díky.. :good:
Ještě potřebuju vědět, jestli existuje nějakej dvd rekorder, do kterýho se strká flash karta a přehraje všechny formáty vč avi?? nebo awi...???
Vůbec se v tom nevyznám a baba v našem kvelbu dělala, že může kučírovat zeměkouli, ale mě, že nerozumí....
Vánoce se blíží a moja i klouček by rádi......
Dnes už asi všechny. Jak je tam napsáno USB, tak to umí flešky.
Stačí si vybrat- například http://dvd-blu-ray-prehravace-rekordery ... Zwod2XVnvA

"Dum spiro spero"
Ciceron
tbest
Zasloužilý člen

Bezinkovice, bezinkové sádlo aj.

Příspěvek od tbest »

Dobrý večer,
mám několik dotazů na vás zkušenější.
Jardy ovčáka bych se chtěl zeptat, jestli neví něco víc k tomu bezovému sádlu. Vařím to celý den a žádné sádlo se nekoná, tak jen doufám, že jsem někomu neskočil na špek :)

Dále mi kvasí v sudu 50l bezinek. Měly cukernatost cca 10%. Přidal jsem k tomu 1kg invertovaného cukru, aby z toho alespoň něco vyteklo a asi 5l převařené vody. Po třech dnech to krásně kvasí. Jen ten zápach jsen si představoval trochu "víc po bezu". Máte někdo zkušenosti s tímto druhem "léku"? Snad to bude k pití. V nejhorším to proženu ještě jednou a bude to na louhování bylinek. Švestky letos šílená bída. Cukernatost 12%. Z toho bude prd. Doufám, že jablka a mirabelky dají něco trochu ucházejícího. Ještě jsem měl v plánu šípky, ale času není nazbyt.

Potom bych tu měl dotaz na chemiky. Když, čistě hypoteticky, potřebuju nějakou léčivou látku, co se rozpouští jen v tuku a alkoholu, dostat do neutrálního masážního gelu, stačí udělat alkoholový výluh, ten smíchat s tou emulzí a následnám zahřátím nad 78°C odpařit líh. Teoreticky by účinné látky měly zůstat v tom gelu, nebo zdrhnou s lihovými výpary?

A ještě dotaz, když by došlo ke žluknutí živočišného tuku s rostlinným výluhem, existuje nějaká možnost záchrany? Jeden známý zapoměl dát kelímek s mastí do lednice, žluklo mu to a další zatím není.
Díky moc. Mějte se.
Tom.

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: heršoft,

Příspěvek od aNONym »

jarda ovčák píše:potřebuju vědět, jestli existuje nějakej dvd rekorder, do kterýho se strká flash karta a přehraje všechny formáty vč avi?? nebo awi...???
Plně doporučuji http://www.sws.cz/default.asp?mtc=0&cls ... iid=227673 . ;) Non

Má to všechno možný i nemožný. Možno lehce updatovat SW. Vynikají technická podpora. A má to i FullHD. 8)

Kamarád, co toto prodává, jich dodal již několik desítek, plná spokojenost všech. Pokud bys měl zájem, napiš do SZ, dám Ti na něj kontakt. Určitě se domluvíte.

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
jarda ovčák
Zasloužilý člen

díky za tipy na rekordér...

Bezové sádlo....
Rozhodně se jedná o bez červený, nikoli černý.... Pokud vaříš černý, to netuším.... jináč jsem tu informaci po delším pátrání vypátral i v publikaci s názvem černý bez. Je to sešit, asi 50 stran.Je tam i o bezu červeném.
Pokud by to někdo oskenoval, a zde zveřejnil, rád to zapůjčím. Je to nejucelenější publikace o bezech.Jsou tam věci....
K černému bezu a jeho derivátech... Jedině vylisovaná šťáva s alkoholem, či víno bezové je léčivé v plném rozsahu. pokud to vypálíš, zřejmě se tak ty dobroty těma trubkama nedostanou. Jedná se o samunigrin, slizy, flavonoidy ,saponiny a asi dvacet dalších. Pokud to máš jako šnaps, nic proti. O léčbu či nějaké výrazné účinky zde nepůjde.
Ohledně skenování...mám zde kneipa z roku 1886, jmenuje se to léčení vodou, jmenovitě jedenácté vydání z roku 1902...taky ke skenu...

Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“