Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Magnetické Motory
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 10 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Re: Magnetické Motory
Právě jsem si převzal další magnety, neodym 60*20*15 - 1ks, 50*20*15 - 5ks. Tak je to už 560 eur.
Ale abych nadvázal na konstrukci MM, martine já už prošel různých modelů asi 12 a tenhle se mi nejvíc zalíbil v tom, že můžu pokračovat, laborovat, resp. dochází k pozitivním změnám, je to čistě můj kafemlejnek, nic odkoukané (když nepočítám štosování magnetů) Nic se věšet navíc nebude a u tohoto modelu to bude končit. Taky tu panuje názor, že magnety se chovají jako pružina. Nezdílím tenhle názor, protože se mi síce taky setrvačník v některých momentech točí naspátek, ale nikdy se nevrátí do původní polohy jako pružina. Souhlasím s názorem od Magneto, že šance je ještě v deformaci mag. pole a můžu to potvrdi z vlastních skušeností.
PROHRA JE JEN TEHDY, KDYŽ TO VZDÁTE !!!
Ale abych nadvázal na konstrukci MM, martine já už prošel různých modelů asi 12 a tenhle se mi nejvíc zalíbil v tom, že můžu pokračovat, laborovat, resp. dochází k pozitivním změnám, je to čistě můj kafemlejnek, nic odkoukané (když nepočítám štosování magnetů) Nic se věšet navíc nebude a u tohoto modelu to bude končit. Taky tu panuje názor, že magnety se chovají jako pružina. Nezdílím tenhle názor, protože se mi síce taky setrvačník v některých momentech točí naspátek, ale nikdy se nevrátí do původní polohy jako pružina. Souhlasím s názorem od Magneto, že šance je ještě v deformaci mag. pole a můžu to potvrdi z vlastních skušeností.
PROHRA JE JEN TEHDY, KDYŽ TO VZDÁTE !!!
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
buky 60x20x15 neodym....no kam se hrabu....fakt nejsi troškař a "snad" i chápu ten velkej setrvačník.
... ale je ti jasné co máš v ruce ...takovýho macka neodymovýho....pozor ať ti to neucvakne prsty...a to myslím zcela vážně...no konečně jsi už velkej kluk, tak snad víš co děláš....
a až budeš mít náladu a budeš mít potřebu se svěřit namaluj od ruky co vlastně bastlíš...třeba se nám radou podaří ti ten motor pootočit o několik dalších stupňů martin11
... ale je ti jasné co máš v ruce ...takovýho macka neodymovýho....pozor ať ti to neucvakne prsty...a to myslím zcela vážně...no konečně jsi už velkej kluk, tak snad víš co děláš....
a až budeš mít náladu a budeš mít potřebu se svěřit namaluj od ruky co vlastně bastlíš...třeba se nám radou podaří ti ten motor pootočit o několik dalších stupňů martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Setrvačník asi z nějaké setrvačnosti...
Pokud je chod motoru plynulý, je setrvačník zbytečný. A případně může i o něco stáhnout výkon, protože taková další hmotnost nutně přidá na tření. Ale to už jsem psal...buky píše:Ještě doplním a ze své skušenosti můžu potvrdit, že jedině se setrvačníkem protože nic nepokazí a může jen prospět.
-
- Zasloužilý člen
...od rána jsem v šoku nad tím neodynem...co si Buky koupil /kdyby Buky přestal sem psát, tak už mu to ucvaklo prsty /
...a k setrvačníku v tom mag. motoru. ...pokud uvedeme motor do chodu tím, že mu pomůžeme roztočením toho setrvačníku, a motor se pak bude nekonečně dlouho točit...tak setrvačník ano...při zastavování vloženou energii...pro Bukyho práci zpětně spotřebuji pak setrvák ano. Čistě teoreticky by se měl mag. motor rozeběhnout sám a otáčky by se měly stále zvyšovat až do nekonečna, protože magnety mají v sobě tu energii nekonečnou / při ideálním stavu- beze tření pohyblivých částí - ložiska aerodynamika atd/
přál bych si toto za svého života doložitelně zažít tak všem ať se točí.../pro Jeffa pivo/ martin11
...a k setrvačníku v tom mag. motoru. ...pokud uvedeme motor do chodu tím, že mu pomůžeme roztočením toho setrvačníku, a motor se pak bude nekonečně dlouho točit...tak setrvačník ano...při zastavování vloženou energii...pro Bukyho práci zpětně spotřebuji pak setrvák ano. Čistě teoreticky by se měl mag. motor rozeběhnout sám a otáčky by se měly stále zvyšovat až do nekonečna, protože magnety mají v sobě tu energii nekonečnou / při ideálním stavu- beze tření pohyblivých částí - ložiska aerodynamika atd/
přál bych si toto za svého života doložitelně zažít tak všem ať se točí.../pro Jeffa pivo/ martin11
-
- Zasloužilý člen
adame, jenže plynulej chod u magnetů ? Proto souhlas, že setrvačník na vyhlazení Tření se tak i tak asi nevyhneme, ospoň nám to zabezpečí rovnomernej pohyb nemusíme mít strach s nekonečných otáček
martine, setrvačník se sám roztáčí ale taky se i sám i zastaví Už jsem to tu psal na jiném vláknu, proto ten neodym (drtič prstů) kvůli točnímu momentu a současné přítažné síly, kterou přes lineární vedení pritláča na vačku hřídele setrvačníku. To činí 90° pozitivní dráhu, pak se snažím aby bylo vše jinak z hlediska rozložení sil.
Asi mi nezbývá nic jiného než to nafotit a dát to na plac, protože každá rada se cení.
Dávám si pauzu, tak zatím
martine, setrvačník se sám roztáčí ale taky se i sám i zastaví Už jsem to tu psal na jiném vláknu, proto ten neodym (drtič prstů) kvůli točnímu momentu a současné přítažné síly, kterou přes lineární vedení pritláča na vačku hřídele setrvačníku. To činí 90° pozitivní dráhu, pak se snažím aby bylo vše jinak z hlediska rozložení sil.
Asi mi nezbývá nic jiného než to nafotit a dát to na plac, protože každá rada se cení.
Dávám si pauzu, tak zatím
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
Zdar Buky,
vyblejskni to z nějakých šikovných úhlů a hoď to sem. Nebudeš litovat. Pár tipů a analýz zdarma Ti může jedině prospět. Pokud to ještě nedozrálo na focení, tak klidně schéma - seshora, z boku, však víš, co myslím...
Udělal bys nám všem radost na dnešní večer )
Zdraví
Magneto
vyblejskni to z nějakých šikovných úhlů a hoď to sem. Nebudeš litovat. Pár tipů a analýz zdarma Ti může jedině prospět. Pokud to ještě nedozrálo na focení, tak klidně schéma - seshora, z boku, však víš, co myslím...
Udělal bys nám všem radost na dnešní večer )
Zdraví
Magneto
-
- Zasloužilý člen
Dnes to určitě nebude, jsem v práci.
Pokusím se to ale podat co nejdřív, fotit je určitě co i krátké video by nezaškodilo.
Jedno je jisté, bude veselo !!!
Pokusím se to ale podat co nejdřív, fotit je určitě co i krátké video by nezaškodilo.
Jedno je jisté, bude veselo !!!
-
- Zasloužilý člen
.. no veselo...jak kde...doufám, že nebudeš smutnej, když ti naznačíme, kde se to bude kousat...no to konečně i sám vidíš, jak jsi psal jsem velmi zvědav na ten setrvačník martin11
-
- Zasloužilý člen
Trpělivost pánové, právě jsem to dal do základní koncepce, abych vás trochu potrápil a hned mne napadla další kombinace. A je to ješté horší.
Pri setrvačníku je dost těžké předpokládat, kde se to kouše. Ale všeobecne platí: Zbohem lásko mně ubýva sil ......
(jdu na odpolední směnu, tak možná až zítra)
Pri setrvačníku je dost těžké předpokládat, kde se to kouše. Ale všeobecne platí: Zbohem lásko mně ubýva sil ......
(jdu na odpolední směnu, tak možná až zítra)
-
- Zasloužilý člen
..při setvačníku se kousnutí pozná podle toho, kde se to zastaví...to je to kousnutí...udělej si na setrváku křídou čárku a zkus znova....garantuju, že se se to znova podruhé kousne ve stejném místě...a když to bude po páté to samé... tak vyřaď setrvačník nebreč ...cesta je trnitá...pro radost a elán ti posílám martin11
-
- Zasloužilý člen
No, tak to budeš u mne genius ak budeš přesne vědet v kterém místě zůstane setrvačník stát. Ono se to totiž zakousne pokaždé jinde, záleží na modelu. A to ještě setrvačník může zůstat stát nebo se bude točit naspátek.
Neboj, budeš mít přílezitostí na boha
Neboj, budeš mít přílezitostí na boha
-
- Zasloužilý člen
...předpokládám zkoušky stále na stejném stroji...pokud ti to kope zpět, tak to bude kopat vždy stejně...tohle už mám za sebou ...jinak předpokládám minimální tření v ložiscích a tím i všade...pokud se ti to někde nekontrolovaně přidírá tak se to zastaví pokaždé jinde .....jo, dotaz, jak jsi ten setrvačník vyvážil....to je ale opravdu dost důležité.... martin11
-
- Zasloužilý člen
martine, "os" setrvačníku je dlouhá přes metr a je uložena na čtrnácti ložiskách. Tření je ten nejmenší problém a vyvážení taky, vždyť to má zanedbatelnou obvodovou rychlost. Samozrejme, že samotnej setrvačník se nechová jako kyvadlo.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
Zdar Buky,
až se vrátíš ze šichty, vyspinkáš se do růžova a dáš si dobrý kafe, tak nám tam něco pošli. Tady se nekrade - a když si uvědomíš, že zatím ani není co, tak můžeš bejt v klidu. Taky jsem na srazu ukazoval, co sice samo sebe neuživí, ale je z toho aspoň vidět myšlenka, kterou stojí za to zdokonalovat.
Víš, já mám takovej sebemrskačkskej postup, kdy si to, co mě napadne, nejdřív vždycky suprově vysním v těch nejlepších barvách (to je to tzv. dechberoucí) a pak to podrobím nelítostné kritice "proč ne", příp. ověřuju nenáročným, ale co nejpřesnějším pokusem (v rámci možností), který má vypovídací hodnotu. A když to zaskřípe, tak zkusím nějakou změnu, kterou opět ostřeluju ostrejma. Teprve až když nevím, tak jdu do nějaké stavby prototypu.
A jak tě tak poslouchám, tak už máš asi tohle všechno za sebou. Tak si myslím, že více názorů a více očí by mohly bejt věci na prospěch.
Však se na to vyspi a uvidíš. Člověk nemá vždycky chuť vykládat karty na stůl - tomu rozumím. Ale třeba tam máš postupku a nevidíš ji )
Zdraví
Magneto
až se vrátíš ze šichty, vyspinkáš se do růžova a dáš si dobrý kafe, tak nám tam něco pošli. Tady se nekrade - a když si uvědomíš, že zatím ani není co, tak můžeš bejt v klidu. Taky jsem na srazu ukazoval, co sice samo sebe neuživí, ale je z toho aspoň vidět myšlenka, kterou stojí za to zdokonalovat.
Víš, já mám takovej sebemrskačkskej postup, kdy si to, co mě napadne, nejdřív vždycky suprově vysním v těch nejlepších barvách (to je to tzv. dechberoucí) a pak to podrobím nelítostné kritice "proč ne", příp. ověřuju nenáročným, ale co nejpřesnějším pokusem (v rámci možností), který má vypovídací hodnotu. A když to zaskřípe, tak zkusím nějakou změnu, kterou opět ostřeluju ostrejma. Teprve až když nevím, tak jdu do nějaké stavby prototypu.
A jak tě tak poslouchám, tak už máš asi tohle všechno za sebou. Tak si myslím, že více názorů a více očí by mohly bejt věci na prospěch.
Však se na to vyspi a uvidíš. Člověk nemá vždycky chuť vykládat karty na stůl - tomu rozumím. Ale třeba tam máš postupku a nevidíš ji )
Zdraví
Magneto
-
- Zasloužilý člen
...pokud neuvidím fotku toho co máš, tak nebudu věřit, do čeho že jsi se pustil...setrvák průměr 80 cm osa dlouhá metr to je cca 1m3 prostoru....opravdu nejsi troškař...a ten velkej neodym co jsi tuhle koupil se mě v tomto celku jeví jako docela malej ...no asi víš co děláš......dotaz, proč je osa na 14ti ložiscích????...chápu třeba 6x uloženou klikovku u motoru v autě, ale to je jiná liga. vím jaké má ložisko tření u mého motoruvím jaké zde jsou ztráty ...ale toto??? ....pro další diskuzi s tebou bych chtěl opravdu vidět fotku jen toho setvačníku v nějaké kleci ....nabývám dojmu, že si z nás děláš legracibuky píše:martine, "os" setrvačníku je dlouhá přes metr a je uložena na čtrnácti ložiskách. Tření je ten nejmenší problém a vyvážení taky, vždyť to má zanedbatelnou obvodovou rychlost. Samozrejme, že samotnej setrvačník se nechová jako kyvadlo.
...a to proto, že osobně docházím z závěrům, že MM je třeba zkoušet dělat co nejmenší...právě kvůli všem ztrátám ...tření aerodynamika, vyvážení atd... tak zatím ahoj martin11