Stránka 2 z 19
BACHA NA TEPLOTU
Napsal: stř 03 úno 2010 15:29
od jarda ovčák svitavy
Zřejmě to bude překlep, ale nezkoušejte rakytník i s olejem zahřívat na výše uvedených 400 supňů.
Co já vím, tak nejodolnější syntetické speciály rozdejchají krátkodobě 300. o 400 jsem ještě neslyšel.
Enem opatrně......
Stevie
Napsal: sob 06 úno 2010 1:45
od Merlin
je zaručeně mnohem víc, než jen sladidlo!
http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1241
celer coby bylinka?
Napsal: ned 07 úno 2010 13:36
od kutil
Nevím kam to dát, tak je to tady
Ve spojitosti s užíváním MMS sem vyseparoval kvasinku Candii, kterou jsem si za 40 roků vypěstoval do chronické podoby kandidózy. Dle dostupných pramenů jsem "prorostlý podhoubím" a velice těžko se Cadie zbavuji-grrr
ALE
Když sem hledal protikvasinkouvou dietu, zaujalo mě jediné slovíčko, že celer je pro Candii
zabiják.
Tak nyní asi týden křópu syrové celler, po kousíčkách jak si vzpomenu a světe div se, ono se něco děje
Hlavní problémy s refluxem ustoupily hned po očistné kůře s MMS, ale zbytek Candie odolává

Po týdenní kůře s celerem odezněly i ty zbytky problémů s refluxem a některé doprovodné problémy kandidózy. Ještě ne úplně

ale je vidět že su na dobré cestě a že se postupně té kandidózy zbavím
Celerek doporučuji všem, enem vydržať
H.
Re: celer coby bylinka?
Napsal: ned 07 úno 2010 14:31
od aNONym
kutil píše:Tak nyní asi týden křópu syrové celler, po kousíčkách jak si vzpomenu
a světe div se, ono se něco děje
H.

.
http://www.fiftyfifty.cz/Celer-neni-jen ... 239160.php .

Non
česnek
Napsal: pát 12 úno 2010 23:05
od laik
Zdravím
A pak že čínskej česnek nevyroste....

Re: česnek
Napsal: pát 19 úno 2010 10:48
od NAVAR
laik píše:Zdravím
A pak že čínskej česnek nevyroste....

Tož to čučím.

Česneku jsem se něco nasázel a kdysi jsem zkusil i čínský, vyklíčil, trochu povyrostl a pak zdechnul. Možná má rád jiné podmínky.....
každopádně česnek který má vyklíčit musí mít nepoškozenu kořenovou část a musí mít na vršku stroužku "pupen".
hele,
Napsal: pát 19 úno 2010 11:11
od jarda ovčák svitavy
Je řeč o čínském česneku, a né sibiřském či aljašském......
V číně takovou sibérii, co máš u domečku ještě neviděli.... no, možná tam na dohled čomolungmy jo,ale tam zas neroste vůbec nic, počítám......Už se k tobě chestám, bratře..... nádo zatopiť.....
Re: hele,
Napsal: pát 19 úno 2010 12:29
od NAVAR
jarda ovčák svitavy píše:Je řeč o čínském česneku, a né sibiřském či aljašském......
V číně takovou sibérii, co máš u domečku ještě neviděli.... no, možná tam na dohled čomolungmy jo,ale tam zas neroste vůbec nic, počítám......Už se k tobě chestám, bratře..... nádo zatopiť.....
Jižane, trocha sněhu a zimy a Ty neděláš

Však se stav, na česnekované uzené, dokud ještě je. Jo a vem si 4 kolku, jak je to natátý tak je to offroad rallye.
re:česnek
Napsal: pon 22 úno 2010 22:09
od laik
Zdravím
starý pořekadlo praví
"blbé sedlák má největší brambory"

ps.stále to roste tak to nechám a uvydím co z toho bude....
ale už sem si obědnal tři kila jarní sadby česneku (celkem za 597kč) tak snad z toho něco bude...
snad to pořekadlo o bramborách bude platit dlouho....

česnek
Napsal: úte 23 úno 2010 17:36
od morse59
Ahoj všichni. Jen tak k tomu česneku. Jedna stará rada pro zahradníky zněla takto. Chceš li česnek pěkný míti,sázeti ho musíš bříškem k severu. Našel jsem to v jedné staré knize,ale vyzkoušel jsem to vloni a všechen česnek mi opravdu vyrostl do posledního a navíc odborníci u nás v zahrádkářské kolonce se divili,jak brzo vylezl a jak byl silnej. Takže je možný,že to naši předci měli zmáknutý a něco na tom je. Ahoj a ať se daří.
Zeler- candida
Napsal: stř 24 úno 2010 22:14
od sano
Ahoj Kutil,
gratulujem ku odcandidovaniu. Uvažujem, či tento účinok, by nemalo aj pravidelné chrúpanie, akejkoľvek inej surovej zeleniny. Surová zelenina posúva Ph organizmu do zásaditých polôh a to sa candide, ale aj iným potvorkám nepáči.
maj sa, držím palce, nech všetka candida vykape.
sano
Re: re:česnek
Napsal: stř 24 úno 2010 22:37
od aNONym
laik píše:starý pořekadlo praví:
"blbé sedlák má největší brambory"
Tož něco málo k danému tématu.

Non
"Brambory – obsahují jedovatý solanin . Nadbytek draslíku nás nutí používat mnoho soli. Dále průměr škrobové molekuly brambor je větší než průřez nefronu v ledvinách, čímž poškozují jejich funkci (doporučuji bramborový škrob vůbec nepoužívat, vhodná náhrada může být škrob kukuřičný neboli maizena). Dalším závažným problémem je jednoduchá vazba uhlíku v molekule. Ta se proto chová ke slinivce stejně jako jednoduchý cukr – rychle zvedá hladinu krevního cukru v krvi. Další zátěží z brambor je toxin, který vyprodukují kvasinky ve střevech ze zbytku bramborové tráveniny: butiláty. Ty napadají mozek a ničí kreativní myšlení. Říká se, že nejhloupější sedlák má největší brambory… možná to ale funguje i obráceně? Tradiční obyvatelé And z 1200 druhů brambor používali pouze 2 druhy! a také ovládali úpravu brambor, která eliminovala jejich nevýhody, především velikost škrobových molekul. Důsledek konzumace brambor: mj. artritidy, tuberkulózy a stále častější cukrovka". (
http://www.prirodnivyziva.cz/ostatni_ne ... odukty.htm )
Dost (ne)hezké povídání o bramborách bylo na tomto odkazu
http://www.ekozahrady.com/texty/nezdrave_brambory.jpg , který je ale momentálně nefunkční. Zkusím napsat autorovi webu, aby to opravil.
Zkrátka, celé bych to ukončil tím, co říkávala moje babička:
"Po pramporách se blbne, a bolí z nich hlava i klouby". Něco na tom asi je.
A jaký je váš názor? 
Hmm
Napsal: čtv 25 úno 2010 3:47
od Merlin
bramborami se cpu celý život.. no, možná jsem zblbnul, ale ostatní popisované potíže nepociťuji.. skoro v šedesáti..
Myslím si, že všechno opět závisí na metabolizmu, a tady nelze generalizovat. Takových vyšilování okolo zdravosti a nezdravosti potravin už jsem zažil spoustu, a vždycky se na ně vykašlal. Napřed to bylo mléko, vejce, sýry.. pak to všechno bylo zavrženo a objevili "zlý cholesterol".. a ten už je dneska taky zavržený, tedy alespoň u těch, jimž došlo, že to byla jenom další fáma vymyšlená za účelem prodeje bezcenných "léků".. atd.
Kdo se cpe zdravě, nemá střeva plná kvasinek produkujících jedy. A o spolaminu vědí snad všichni - prostě zelené brambory se nejí neloupané a nedělají se z nich placky. A brambory se odjakživa vařily se spoustou kmínu, alespoň u nás - proč asi?
Takže - všeho s mírou, jíst do polosyta, pít do polospita... a brát všechno s úsměvem.
Jo, brát všechno s úsměvem. Hlavně tu velikost brambor.
Non
Přírodní antibiotika.
Napsal: pon 01 bře 2010 2:47
od aNONym
Celer a petržel v zimě
Napsal: ned 07 bře 2010 16:54
od aNONym
Pokud si chcete teď v zimě připomenout tu úžasně voňavou chuť čerstvé celerové či petrželové natě (mňam), tak jednoduše postačí, když si zakoupený kořen (bulvu) dáte v igelitovém sáčku někam na světlé místo, občas ji orosíte, a za 14 dní si již můžete vesele pochutnávat. Třebas s bramborami.

Non
Ještě přídávám foto naklíčených jedlých kaštanů, které jsem uchránil v období vánoc. Hlavně sám před sebou.
