Mim píše:Zajímalo by mě, zda jste něco podobného zkoušeli s ultrazvukovým vyvíječem mlhy a jestli byly nějaké výsledky
... cca -5 let zpátky "Jákobův žebřík
(dodatečně opraveno, původně jsem napsal: "johnsonův žebřík") se dvěma MOT ... plastová trubka + "vidle" + mlha z "US rozbíječe" (jeden z prvních) ... PUFALO to velmi hezky směrem nahoru ... bohužel MOT není stavěn na trvalé zatížení a jedno trafo velmi záhy vzalo za své ... když jsem kreslil to schéma o několik příspěvků výše (omlouvám se, pořád jsem se nedostal k realizaci), s láskou jsem na to "monstrum" vzpomímal ... a přitom jsem si říkal, že technika postoupila směrem dopředu (a ceny prozměnu dolu), že je možná ten správný čas podívat se po nějakým výkonějším "ultrasonicu" + a trafu pro "neony" ...
... mám to už nakreslené (pro stacionarní použití) ... řeší to spoustu technických záležitostí ... ale dokud to neodzkouším, zatím to sem dávat nebudu (abych si nevysloužil čestný titul "výzkumník - teoretik"
)... navíc 2xMOT za sebou je fakt vo hubu ... takže pokud by se o to někdo chtěl pokusit, přehnaná opatrnost je na místě ... A(&F)
Některé lidi má elektrický proud k smrti rád ...
PeS: ... jinak letošní vedra jsem přežil pomocí z jednoho mých zvlhčovačů ... měl jsem ho postavený za sebou na zemi a mlhu jsem přiváděl pomocí šedé pěnové izolační trubky nad sebe do výšky cca půl metru nad hlavu (zátylek a záda) ... mlha se jemně "rozlplývala" (i "rozplívala") ve vzduchu a snášela se pomalinku na mne ... po kontaktu mlhy s mým porchem, se vlivem teploty tato odpařovala a zárověň mne ohlazovala (vůbec jsem nepociťoval vlhko a fungovalo to tak spolehlivě, až mi chvílemi byla zima, naštěstí se to dá regulovat) ... venku a okolo mne pařák +35°C ... já jsem si spokojeně "lebedil" u kompu (a řešil pracovní problémy s "chladnou chlavou" ... kdo byl ze zaměstnanců hodný, tak se mohl na chvíli posadit do "šéfofského křesla"
) ... jo a ukažte mi nějakou jinou "mobilní osobní klimatizaci", která má příkon 35W/hod a 5 litrů vody na den (při plném výkonu) ...
... a navíc za 800,- Kč ...
...
chlazovala ... bez těch
"vypadlých" písmenek (a slov) měla trochu zavádějící smysl ...