Ďakujem, veľmi zaujímavé čítanie ...
Dovolil som si urobiť PDF ...
Ďalej odporúčam Hackeři snů - Andrej Reutov ...
Kód: Vybrat vše
http://subory.hostujem.sk/Kouzlo_DŽU-DŽU_hrozí_-_J.H.NEAL.pdf
Moderátor: JVK
Kód: Vybrat vše
http://subory.hostujem.sk/Kouzlo_DŽU-DŽU_hrozí_-_J.H.NEAL.pdf
Mně ne. První lež vztahující se k Ježíši Kristu min. 4.40, "toto pověření dal apoštolům a církvi". Nikoliv. Apoštolům ještě, ale církvi těžko Anežko. Zaprvé neexistovala a za druhé nedoporučoval nikomu ani se byť i jen chodil modlit do nějakého kostela. No a be toho by nebylo ani kostelů, ani církevních darmožroutů. Podívej se pořádně na historii vatikánské organizace a zjistíš, že jde o zdaleka nejsilnější extorcistickou (nejde o překlep) mafii na světě.tibi píše:Su to zaujimave veci, .... ale prave on ma nadchol:
...
No vidíš, a moje doporučení je naprosto protichůdné - každý kněz nebo vůbec duchovní má předem daný soudek, ze kterého smí nabírat. A do toho soudku mu náplň vybíraly hlavy sice učené, ale také velice prohnané, které myslely hlavně na prospěch svého souručenství. Proto podle nich třeba právě Kristus říká apoštolům, že jim a jejich nástupcům předává právo rozhodovat o tom, komu a jaký hřích odpustí a komu ne. Takže žádná objektivní spravedlnost, ale rovnou jim odkazuje prachsprosté kšeftování s Boží milostí - jak se ostatně v praxi také ukázalo.tibi píše:A nechodte za jasnovidkami, astrologickami a kartarkami
Já to vidím ještě malinko jinak. Ono i mezi těmi velebníčky, i katolickými, specielně na nejnižší úrovni hierarchie, se sem tam vyskytne dobrý člověk, který je ovečkám povětšinou přínosem. Stejně tak mezi jasnovidci atp. se vyskytuje spousta nejen podvodníků bez jakýchkoliv významných schopností a zábran, ale i syčáků, kteří manipulují ku zdánlivému prospěchu svému. V každém případě se mi jeví jako velice rozumné neházet všechny do jednoho pytle a chodit, či jít jen k těm, kteří mají historii a pak ještě jedna věc. Pokud má někdo ten nejprvotnější pocit, že by někam k někomu jít měl, nebo neměl, tedy intuitivní informaci, krucinál poslechněte to. Bylo nám to dáno do vínku samotným stvořitelem a my ho neposloucháme. Nicméně, daleko nejspolehlivější je se mágii naučit, či spíše si ji obnovit sami v sobě a pak už člověk nemusí chodit nikam než do toho universálního pole povědomostí a možností.poota píše:No vidíš, a moje doporučení je naprosto protichůdné ...tibi píše:A nechodte za jasnovidkami....
A už jsme u primárního problému - co to je ten "zdravý rozum"??tibi píše:.. tam sa zdraveho rozumu nedopatras.
No vidíš, to že Jidáš zradil Krista je všeobecně známá "pravda", ale ve skutečnosti to bylo jinak, i když fakt, že Krista označil, je správně.tibi píše:Apostoli uz patrili do prvotnej cirkvi ale chodil s nimi aj Judas, zradca.
T je z mého hlediska vynikající začátek. Děkuju.tibi píše:Slavek, nechcem obhajovat cirkevnych predstavitelov
Já zase si myslím, že by se do toho někdo už konečně měl dát a to od podlahy. Kdybych se tím Kristovým učením měl zabývat já, první bych si našel, hledej kde hledej, všechny zmínky o Kristovi, nejen tedy všechna dostupná evangelia, ale i to, co říká oficiální i neoficiální historie. Pak bych si z toho vytahal ty záležitosti, které hovoří o Kristových činech, protože podle ovoce poznáš strom. Pak bych proti těm činům postvil vše, co měl kdy Kristus co říct a to co neodpovídá činům, bych vyrazil dveřma na hnůj buďto jako vytržené z kontextu, neb jako úmyslné zavádění. Z celé bible by mi zbyla docela krátká brožůra, ve které by se člověk mohl docela dobře orientovat, jenom abych zjistil, že to učení lze najít v jiných podobách jinde, specielně na dálném východě, kde se Kristus podle mého nejlepšího vědomí a svědomí a podle zpochybované historie nejen "vyučil", ale kde se po své domělé smrti zase pohyboval a učil dál.tibi píše: Dobre Slavku, nechcel som rozoberat tazke temy ...
Který konec? V Kašmíru je Kristova hrobka. http://www.spirit.cz/index.php?option=c ... a-v-kamiru Jinak ta historka ukřižování proroka je daleko starší než Kristovo ukřižování a týká se i dalších mesiášů, ale to už jsme ve starém Egyptě.poota píše: ... tak hlavně jeho konec ....
Po pravdě řečeno, dle mého názoru sehráli, ale to už je záležitost politiky. Mě jde spíš o to, aby si co nejvíc lidí uvědomilo, že Kristovo učení nemělo nic společného se starým zákonem a dalšími povídačkami, i když v nich jsou i docela dobré věci, kromě toho, že snad byl Kristus členem národa, který se prohlásil za bohem vyvolené Židy (nikdy jsem se nedozvěděl přímo k čemu vyvolenými, i když vím). No a aby ta záležitost nebyla až tak jednoduchá, ani to Kristovo židovství není zdaleka jisté, anžto Esenové, ze kterých pocházel, byli již ve starém Egyptě považováni za národ prachstarý a předpotopnější než sami Egypťané, který si Židi jako prakticky celé to jejich povídání "hystericky" přisvojili, i když Esenové se sami tehdejší židovské obce stranili, fyzicky i nábožensky.poota píše:Samozřejmě jsem měl na mysli ten předpovězený ...
Nedávali to dohromady žádní blbci, takže věděli že lhaní "natvrdo" se rychle prozradí, kdežto lži šikovně zamíchané do pravdy nemusí být odhalené třeba nikdy.Slavek Krepelka píše:... i když v nich jsou i docela dobré věci, ..