Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

ESP a Silvova metoda

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

Poota zdravím ťa . Takto podané je to aj pre mňa velmi zaujímavé , no osobne si myslím , že je to dosť silne postavené na hierarchiji a ludskéj logike . ESP je podla mňa o niečom ,,trošku'' inóm . No budem rád a to určite nie len Ja , ak budeš pokračovať vo svojóm podaní a svojím štílom bez ohladu na moj osobný názor . PePo

Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Možno to nie je o ESP, ale je veľmi zrozumiteľne vysvetlené "náhodné" získavanie informácií. Človek ktorý sa nepripravený dostane k tomuto zdroju informácií je spočiatku veľmi zmetený a hlavne zraniteľný.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Cesta k ESP

Příspěvek od poota »

Jednotlivými hladinami mysli jsou v této souvislosti míněny rozsahy frekvencí mozkových vln. Tyto frekvence se běžně měří ElektroEncefaloGgrafem.
V Silvově metodě jsou důležité čtyři, podle toho jak jsou zmateně a navíc napřeskáčku pojmenované, přicházela na ně lékařská věda nejspíš náhodně a asi jich je víc.
Mozek pracuje vždy na nějaké frekvenci, podobně jako procesor počítače. Na rozdíl od něj však nepracuje v binárním kódu, ale v šestkové soustavě s proměnnou délkou "slov" pomocí pohyblivé mezery, takže na frekvenci není závislý jeho výkon, ale způsob práce.
V bdělém stavu se pohybuje frekvence mozku od 14ti do 21 kmitů za vteřinu, přičemž nižší frekvenci prezentujeme jako hlubší hladinu. Tento frekvenční rozsah se nazývá hladinou Beta, v níž se pohybujeme v tzv. vnější hladině vědomí, můžeme vykonávat činnosti, vnímáme čas a prostor, používáme tzv. vnější smysly a pohybujeme se ve fyzickém světě, převážně pracující je levá, racionální polovina mozku.
Frekvence 14 Hz je hranicí mezi vnějším a vnitřním vědomím a současně mezi fyzickým a duchovním světem. Mezi 14ti a 7mi Hz je hladina Alfa, která je klíčová pro využití všech nižších hladin, mohou v ní pracovat obě mozkové hemisféry současně a aktivují se vnitřní (subjektivní) smysly, což je vizualizace, intuice, imaginace, projekce a šestý smysl. Při frekvenci 10,5 Hz je mozek v rezonanci se zemským obalem. Nejhlubší hladina Alfa na frekvenci 7 Hz je základní hladinou - v této hladině je jak programování, tak i provádění technik nejúčinnější a současně působí nejpříznivěji na biologické funkce, tato hladina je vyhrazena inteligenci lidské.
Od 7mi do 4 Hz je hladina Theta, která je také hladinou vnitřního vědomí, ale pracuje v ní převážně jen pravá polovina mozku, tato hladina je vyhrazena inteligenci biologické. V této hladině komunikují jednotlivé orgány a jejich části, a je vhodná i pro místní znecitlivění.
Pod 4mi Hz se jedná o hladinu Delta, v níž pracuje výhradně pravá hemisféra a je hladinou nevědomí. V této hladině probíhá s největší pravděpodobností přímá komunikace buněčné DNA s Kolektivním Vědomím, což je určitá část Informačního Pole, která propojuje navzájem všechny bytosti.
Mezi jednotlivými hladinami náš mozek přechází zcela automaticky a dle momentální potřeby. V bdělém stavu je převážně v hladině Beta, ale z této hladiny se v krátkých intervalech přesouvá vždy na zlomek sekundy do hladiny Alfa. Tyto přesuny nejspíš souvisejí s potřebou stálého přístupu do dlouhodobé paměti. Při usínání se frekvence mozku snižuje a přechází do hladiny Alfa, přes kterou prochází do hladiny Théta a hladiny Delta. (Do této hladiny se tělo přepíná také v největší nouzi, když komunikace ve všech ostatních hladinách selhává a ono potřebuje nutně informace k udržení životních funkcí.) Z hladiny Delta se opět vrací postupně až do hladiny Alfa. Tento cyklus trvá většinou kolem 90ti minut a během spánku se několikrát opakuje. Poměr časů strávených v jednotlivých hladinách se průběžně mění a je regulován zcela automaticky. Pokud vstáváme, až se sami probudíme, je poslední spánkový cyklus kompletně dokončen a z hladiny Alfa samovolně přestoupíme do hladiny Beta. Vstáváme-li s budíkem, záleží na tom, do které části posledního cyklu se budík strefí - podle toho se probudíme snadno nebo naopak velmi těžce. Dosavadních poznatků ovšem můžeme využít. Při usínání se dostáváme do hladiny Alfa. Pokud si těsně před usnutím v duchu řekneme: "budík jsem si nařídil na 6.45 (nebo jinou hodinu), ale chci se probudit svěží a odpočatý přesně 3 minuty před jeho zazvoněním.", docílíme (i když třeba ne hned napoprvé) několika věcí. Především vytváříme program, podle kterého se naše tělo bude řídit. Využíváme toho, že naše tělo zná naprosto přesně čas, ve kterém se právě nachází. Zajímavé na tom je ještě to, že je schopné zároveň sledovat čas na budíku, který nemusí souhlasit se správným časem. Je tedy rozdíl, jestli se chceme vzbudit přesně v 6,42 bez ohledu na to, kolik bude ukazovat budík, nebo jestli se chceme vzbudit 3 minuty před zavoněním budíku, který může jít napřed nebo pozadu. Také se nám může stát, že se probudíme dorůžova vyspinkaní v půl desáté, protože se budík zastavil. Z toho důvodu je vhodné ještě doplnit formulaci o dodatek "..., ale nejpozději v 6,50." Ovšem to nejdůležitější je, že si naše tělo rozpočítá spánkové cykly tak, aby ten poslední byl úplný - to znamená, že se probudíme téměř tak, jako bychom byli dostatečně vyspalí. Pokud nám program na vstávání spolehlivě funguje, dá se ještě dále propracovávat. Dejme tomu, že máme zítra volno a pokud bude pěkně, chceme vstávat brzy a naopak, bude-li pršet, chceme spát až do oběda. Do večerní formule tedy uvedeme tuto podmínku a přesvědčíme se, že během spánku jsme schopni sledovat i počasí.
Příště se tedy podíváme na hladinu Alfa, ale najednou ji určitě nezvládneme, to by bylo moc nejenom na mě, ale i na Vás - ono to totiž není jenom čtení, ledacos se musí také "usadit", a to chce čas - poota
Naposledy upravil(a) poota dne pon 06 říj 2008 16:56, celkem upraveno 1 x.

Anonymní

re:poota

Příspěvek od Anonymní »

Zatím jako výtah z běžné publikace stylu tzv."mozkových
technologií" docela přehledné-/obvyklá nabídka prodejen s psychowalkmany/,zatím očekávám kdy se objeví tyhle
přístroje ve tvém vstupu-jako logické prostředky manipulace s mozkovými frekvencemi-samozřejmě spolu s "chytrými drogami"
myšleno- Piracetan,Speed8 atd...pro zvýšení a efektivitu některých funkcí ...
...

Již 15 let se tyhle příručky objevují v nabídce většiny knihkupectví
Pokud by byl zájem, není přece problém místo zjednodušeného výcucu
na deset pokračování sem naházet jména konkrétních velmi solidně a přehledně zpracovaných publikací.např.-"Neurotechnologie,mozek a souvislosti"-J.M.Valuch a otevřít forum k diskuzi na téma..

To jsem měl přesně na mysli, že forum není určeno-dle mého soudu-k domácím referátům na konkrétní téma, spíše k diskuzím
zastánců o efektivitě a smyslu jinde kvalifikovaně popsaných a
vysvětlených metod a postupů...

můj příspěvek k diskuzi
/Bohužel pranayama nejsou holotropní dechy Standy Grofa atd.K posouzení je třeba zkušenosti obojího....
To platí i pro záměrnou manipulaci s frekvencemi mozku ve smyslu moderního ekvivalentu " meditace"/
Máte někdo také zkušenosti s tradičními postupy i "moderními zkratkami"?

Osobní výhrady k přednesenému- snad jen v tom smyslu-záměna příčiny a následku a z toho vyvinuté postupy.
Představa, že člověk se "vhledem" -zajímala by mě osobně frekvence-nevnímá současně běžnou realitu odpovídající podle členění hladině Beta je nepochopení principu a výsledku pokročilých meditačních metod..
Zároveň nastíněný postup nevede k reálné zkušenosti mnohovrstevnosti lidské bytosti..

..Ačkoli-možná je to tak dobře.. :D ..
/Mysl není mozek -i když nějakou dobu /většinou časově omezenou/ho používá-/..
Přílohy
neurotechnologie.jpg
neurotechnologie.jpg (7.56 KiB) Zobrazeno 7717 x

poota
Zasloužilý člen

Cesta k ESP

Příspěvek od poota »

Nejdřív reakce na Anonymního - Anonymního (vypadá to, že jich bude asi víc, a protože mě nebaví to celé pořád vypisovat, budu ho napříště s Vaší i jeho laskavou tolerancí zkracovat jako A-A): pozoruji u něj, že se o Silvově metodě vyjadřuje z velice dobře patrného nadhledu, ba nebojím se říci, že s despektem, ač je možné, že právem. K cíli se můžeme dostat různými dopravními prostředky. Někomu se může zdát výhodnější pořídit si za rok bicykl a dorazit na místo po celodenním usilovném šlapání. Jiný raději spoří padesát let na Porsche, kterým tam dojede za hodinu. Silvova metoda je primárně určená k řešení problémů Vašich osobních, problémů Vašich blízkých a problémů ve Vašem okolí. Prostě drobná každodenní práce. Proti stoupání po žebříku osobního duchovního vývoje až k osvícení tedy opravdu nic moc. Navíc používané metody jsou většinou tak jednoduché, přehledné a snadno pochopitelné, že to značně otřásá tajemností a nedostupností ostatních duchovních přístupů. O některých z nich by asi A-A mohl sem tam utrousit něco trochu konkrétnějšího, ale obávám se by to bylo proti jeho přesvědčení.
Vedení diskuze na nějaké téma přístupem: "přečtěte si za domácí úkol zadanou publikaci, a já si potom vyzkouším, zda jste došli ke správným závěrům" se mi prostě nelíbí. Témat je nepřeberně, literatury (pokud se sežene) ke každému většinou na roky studia. Pokud dám o některém směru ucelený základní přehled, nemusí ztrácet čas s tímto směrem ten, kdo by až po čase zjistil, že mu nevyhovuje. Poněkud se orientuji v Silvově metodě a protože mimo jiné souvisí i s ESP, podávám zde o ní co nejhutnější informace. Protože souvisejí s hladinou Alfa, zmíním se i o psychowakmanech, i když jsem osobně žádný z nich nevyzkoušel a nejsem nijak zainteresován na jejich prodeji. Souvislosti s drogami sice nevylučuji, ale nemám o nich ponětí, takže je zmiňovat nebudu vůbec.

Hladina Alfa, jak jsem již zmínil, je pro celý zmiňovaný systém tou nejdůležitější. V této hladině totiž mohou pracovat obě mozkové hemisféry současně. Leckdo si asi řeknete: "no a co s tím, copak to je něco extra?". Můžete mi věřit, je to opravdu něco "extra" a dají se s tím dělat úžasné a nepředstavitelné věci. Současně jsme při plném vědomí a zároveň také spíme. Jestliže spíme, máme přístup ke všem procesům, které běžně probíhají bez našeho vědomí a zcela automaticky. Pokud jsme zároveň při plném vědomí, můžeme všechny tyto procesy ovlivňovat. Můžeme také vytvářet procesy zcela nové, které umějí to, co právě potřebujeme. A přitom k tomu stačí relativně málo - naučit se dostávat do hladiny Alfa při plném vědomí a naučit se v této hladině správnému způsobu komunikace, technikám a programování.
Takže popořádku.
Způsobů, jak se dostat do hladiny Alfa (abych to nemusel stále vypisovat, budeme automaticky předpokládat, že při vědomí), existuje celá řada, a dá se říci, že některého z nich používá každý úspěšný systém. Bez nároku na dokonalou přesnost se dá říci, že na tomto principu fungují nejrůznější typy meditací, náboženských vytržení, transů, věštění, černá i bílá magie, léčitelství, woodoo a mnoho dalších, které ani neznám nebo si na ně nevzpomenu, a každý má nějakou techniku pro vstup do hladiny. Používá se hudba či zvuky, tanec, půsty, modlitby, vůně, barvy a jistě i spousta dalšího. Pro Silvovu metodu je typické tzv. zpětné počítání. Počítání proto, že se mu nemusí (téměř nikdo) učit a je dostatečně nudné a monotónní, zpětné proto, aby na něj bylo nutné trochu se soustředit. Pokud má někdo chuť to vyzkoušet a nechce se mu kvůli tomu shánět nějaké knížky, dám sem jednoduchý a přitom dostatečně přesný a fungující návod. Případné zkušenosti s ním mě pochopitelně zajímají, a ostatní možná také.
V klidném prostředí se pohodlně posaďte, zavřete oči, zhluboka se nadechněte a při výdechu uvolněte celé tělo. Potom zvolna v duchu počítejte od 100 do jedné, rychlostí asi tak jedno číslo za vteřinu. Pak si kolem sebe představte nějaké klidné místo, které dobře znáte a dobře se na něm cítíte. V duchu si řekněte: "Své tělo i svou mysl budu vždy udržovat v dokonalém zdraví.". Pak pokračujte: "Teď budu počítat od jedné do pěti. Při čísle pět otevřu oči, budu naprosto bdělý a budu se cítit lépe než dřív.". Napočítejte od jedné do tří a opakujte: "Při čísle pět otevřu oči, budu naprosto bdělý a budu se cítit lépe než dřív.". Počítejte dál a při čísle pět otevřte oči a konstatujte: "Jsem naprosto bdělý, cítím se zcela zdráv, cítím se lépe než dřív.".
Mnohem snadněji se to ovšem napíše a přečte, než udělá. Je to sice prostinké a primitivní, ale není nic neobvyklého, když se Vám to napoprvé nepovede. Nejspíš si uvědomíte, že v téhle hře jste vlastně dva, Vy (reprezentovaní Vaším vědomím a tím, co chcete) a Vaše tělo, které Vaší snaze klade jistý odpor. To monotónní počítání mu vyloženě vadí a tak se bude pokoušet nějak se ho zbavit. Takže nejspíš párkrát zjistíte, že si nepamatujete, kam jste až napočítali. Tomu se dá snadno odpomoci tím, že začnete počítat, a s dostatečnou rezervou, od čísla, které si ještě dobře pamatujete. Pokud to nepomůže, začněte třeba od osmdesáti, případně rovnou znovu od sta. Pak už zbývají tělu jen dvě možnosti. Buď upoutat Vaši pozornost k vnějším podnětům, nebo Vás "uspat". Pokud vše klidem a trpělivostí překonáte, můžete si být jisti, že jste v hladině Alfa, i když zpočátku nepříliš hluboké. Nečekejte žádné zvony ani fanfáry, dokonce ani nějaké zvláštní pocity se příliš nekonají. Pro Vaše tělo a to, čemu se říká podvědomí, je tato hladina naprosto běžná, takže jediným nováčkem jste zde Vy, lépe řečeno Vaše vědomí.
Výroky, které jsem Vám doporučil, jsou již prakticky vytvářením pozitivních programů. Výroky, které jsou v hladině Beta jen nepříliš účinnou autosugescí, vytvářejí v hladině Alfa skutečné a perfektně fungující programy, kterými se dá docílit téměř čehokoli. Při programování je ovšem nutné respektovat některé nezvyklosti a odlišnosti prostředí, v kterém se to provádí. První zásadou je pozitivní formulace. Slova jsou totiž převáděna do obrazů, takže největší váhu mají podstatná jména, přičemž zápor se do obrazu nepřevádí. Z prohlášení: "nechci být tlustý a nechci mít chřipku" tedy zbývá pouze "tlustý" a "chřipku", čímž se docílí pravého opaku. Správně tedy mělo být: "chci být štíhlý a zdravý". Věty se používají co nejjednodušší, protože mluvnice se do obrazů nepřevádí. Nepoužíváme nadsázky, ironie ani vtipných obratů, protože nic z toho se zde nemůže uplatnit. Další zásadou je: formuluj přesně! Pro názornost uvedu příklad. Stojíme na zastávce tramvaje, kudy jezdí 5 a 9, přičemž náš cíl leží na trase 5. Přejeme si, aby přijela pětka. Tato formulace je přesná jen zdánlivě. Protože pětka sice může přijet, ale nemusí dál pokračovat po své trase, takže nám není nic platná. Ve skutečnosti nám nezáleží na tom, kterou tramvají pojedeme. Proto si musíme přát, aby přijela tramvaj, kterou se včas dostaneme do svého cíle.
To, co od programu chceme, si musíme také dobře rozmyslet. Je tomu již kala kala dní, co jsem čtením rozličných diet zjistil, že mi vlastně všechno škodí a všechno prospívá, ovšem podle každé diety jinak. Takže jsem to vyřešil elegantně tak, že jsem si naprogramoval "chutná mi jen to, co mi prospívá". Ovšem ani ne po měsíci jsem s překvapením zjistil, že jsem vegetarián.
Pokud chce někdo pokračovat v Silvově metodě touto cestou, musí se sám "a bez držení" naučit spolehlivě vstupovat do hladiny Alfa, na což by mu mělo spolehlivě stačit 40 dní. Takže návod, kterak si tito mají počínati. Ráno se zcela surově nechat vzbudit asi o 20 minut dřív. Po procházce, nezbytné k tomu nás nerušil blikající hladinoměr, si nařídíme budíka tak, aby zvonil asi za 15 minut - pojistka pro případ, že bychom se pouze znovu uspali. Znovu ulehneme, s výdechem se uvolníme, oči nasměrujeme pod zavřenými víčky asi o 20 stupňů výše oproti směru, kterým bychom se dívali přímo před sebe, a začneme počítat od 100 do jedné. V hladině Alfa programujeme stejně jako v předešlém příkladu. Můžeme přidat i formulaci: "při každém dalším vstupu se do této hladiny dostanu snáze a hlouběji", abychom si usnadnili další práci. Takto postupujeme 10 dní. Dalších deset dní pokračujeme stejně, ale počítáme pouze od padesáti do jedné. Dalších deset dní pokračujeme stejně, ale počítáme pouze od pětadvaceti do jedné. Dalších deset dní pokračujeme stejně, ale počítáme pouze od deseti do jedné. Pak nám již ke vstupu do hladiny stačí počítat pouze od pěti do jedné. Pokud se někdo dostane až sem, může si již sám naprogramovat téměř celý zbytek. Téměř, protože jsou některé věci, které musí být naprogramovány zvenku někým, kdo je již ovládá.
Myslím, že pro dnešek to bohatě stačí, a také aby nám ještě něco zbylo - poota

pepo.bn
Zasloužilý člen

Literatúra .

Příspěvek od pepo.bn »

Poota zdravím ťa . Literatúra ktorá ak sa chce , tak až na tú nekomerčnú sa da k tomu zohnať . Podla mňa Silvová metoda súvisí s ESP len okrajovo (autohypnóza) . Je to moj osobní názor . PePo
Přílohy
Jedna z nekomerčných .
Jedna z nekomerčných .
Niečo z komerčných .
Niečo z komerčných .

Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
Anonymní

re:poota

Příspěvek od Anonymní »

poota:Zdravím-
ne nejde tu o despekt.Jde o to, co přesně zcela konkrétně-bezprostředně-je hledáno.Není žádnýjeden universální cíl,
ke kterému by automaticky směřovaly implicitně všechny cesty.
/Zjednodušeně se to říká, ale ani zdaleka to není pravda/Proto pořád opakuji-formulace otázky-rozpoznání jejího motivu-proces nalézání vhodného prostředku, který ke zcela konkrétnímu cíli
vede.Silvova metoda může být odpovědí na Tvou vlastní konkrétní otázku,která jejímu použití předchází...pro určitou skupinu otázek je jako
odpověď nevyhovující, protože předpokládá konceptuální přístup.
Pokud chceš zjistit, je-li něco jako Skutečnost mimo konceptuální koridor
ega je třeba jít z jiné strany....
Pokud se chceme z tohoto kruhu /koncept -ego-pojem-ego-dosahování-ego-nedosahování-ego-růst -ego-ztráta-ego/vymanit,tudy to půjde velmi těžko..
Tady nejde o to, zda na kole či v porsche-tady jde především o to,
kam.Prostě nelezu do vlaku, když nevím proč mám s ním jet a kam jede.Je jeden ne dost zdůrazněný fakt-během cesty se stáváš někým jiným,-jak říká pepo ten kdo hledá není ten kdo nalézá,i když Pepo to řekl bez obalu v holé existenciální rovině,ale to není určeno k veřejné diskuzi či rozboru..
Pepa položil název vlákna ESP-tím samozřejmě dochází k tomu, k čemu nutně dochází.Pokud zjednoduším ESP na mimosmyslové vnímání,pak
Ty osobně to chápeš takto..

ESP jako cíl vede u 90% lidí k pochopení ve smyslu expanze osobnosti,
promítání vlastní osobnosti ,k rozšíření jejímu dosahu a působnosti.
Pak dokonce nastupuje hledisko efektivity a účelnosti
.
S Pepo bn jsme si vyjasnili, že jemu je tento přístup cizí.
Někdo hledá prostředky k pragmatickému využití, jiný pro samo poznání
dimenzí a rozměru faktu existence jako takového-každý je jinak založen.
Někdo musí žít, aby mohl zemřít, někdo musí zemřít aby mohl žít..
S tímto dvojím založením nejde nic udělat, s tím se rodíme.
Někdo je fascinován otáčením kola, jiný kouzelným středem, kolem
něhož se kolo točí..

Já hledám vlaky podle směru, kterým jedu,proti Silvově metodě nic nemám... :D

poota
Zasloužilý člen

Cesta k ESP

Příspěvek od poota »

Do hladiny Alfa, jak jsem již psal, je možné se dostat mnoha jinými způsoby, mimo jiné i působením psychowalkmenu (A-A se přeci jen dočkal!). I když s ním nemám žádné zkušenosti, předpokládám, že tento způsob není ani lepší, ani horší, než kterýkoli jiný. Důležité je, že dokáže přivést do hladiny i člověka, který to sám neumí a případně o hladině Alfa vůbec nic neví. V této hladině si cokoli dokážeme zapamatovat mnohem rychleji a lépe, než v hladině Beta, což se dá, jak vidno, také náležitě komerčně využít. Prospěšnost nebo škodlivost tohoto způsobu výuky spočívá v tom, co se takto učíme, takže v tomto směru je to určitá obdoba subliminálního působení. Rozdíl mezi nimi vidím hlavně v tom, že psychowalkmena si pouštíme dobrovolně a také si vybíráme, co se chceme naučit - na to už ovšem přístroj samotný nemá žádný vliv. Jisté nebezpečí lze snad spatřovat v tom, že někteří jedinci mohou do hladiny Alfa utíkat před realitou, ale za to nemůže přístroj. Ostatně do této hladiny lze utíkat i jinými cestami.
Jak jsem již naznačil, v hladině Alfa si můžeme naprogramovat prakticky cokoli. Na první pohled je to značná výhoda, ale zároveň je zde nebezpečí, že si snadno naprogramujeme, ať již z pouhé nevědomosti nebo ze zlého úmyslu něco, co již nepůjde napravit. Tuto možnost zde v podobných souvislostech uváděli i mnozí jiní - doporučuji velice důrazně nebrat tato varování na lehkou váhu. Vyšší Inteligence, která dohlíží na veškerý provoz s informacemi, rozlišuje velice striktně mezi tím, co je dobré a co špatné, co je správně a co ne. Její kritéria také leckdy nemusíme správně odhadnout. Pokud je Vyšší Inteligence s námi a s naším konáním spokojená, zcela určitě nám to dá najevo a má i prostředky, jak nás odměňovat. Ovšem v opačném případě s námi dokáže pořádně zatočit. Pokud se jí chce někdo protivit, a případně jít i proti jejím zásadám (černá magie, woodoo ap.), musí znát přesné postupy a dodržovat je naprosto přesně a dokonale, protože při sebemenší chybičce ho Vyšší Inteligence ztrestá s až neuvěřitelnou krutostí. Leckomu se může zdát, že je to pouhá "duchařina", ale je nutné si uvědomit, že svět tzv. podvědomí je naprosto jiný a funguje pro nás většinou nepochopitelným způsobem. Vědomým přístupem do něj získáváme velikou moc, ale současně s ní i stejně velkou odpovědnost. Tady neplatí žádné ale nebo kdyby, na nic se nelze vymlouvat a za chyby se draze platí, dokonce i za ty neúmyslné.
Výše uvedené ovšem poněkud mění pohled na placené víkendové kurzy. V těch se vyučují pouze dokonale prověřené, úspěšné a zcela bezpečné techniky, programy a postupy. Naprosto bezpečné jak pro absolventa, tak i pro jeho okolí, protože je naprogramován tak, že jakýkoli jeho zásah do čehokoli je neúspěšný v případě, že by měl něčemu uškodit. V Silvově metodě tedy nemůže dojít k takovému neštěstí, jaké potkalo jistého akupunkturistu, který svému příteli odstranil bolesti břicha tak dokonale, že ten necítil žádnou bolest když mu prasklo slepé střevo, a dokonce necítil žádnou bolest ani když umíral.
Pokud se někdo budete chtít Silvově metodě naučit pouze vlastní pílí, doporučuji Vám co nejdůrazněji, pořiďte si nějakou knížku a učte se podle ní, pokud možno co nejpřesněji. Rozhodně nepodléhejte mylnému dojmu, že by Vám mohlo stačit to, co si tu přečtete. To ani náhodou, je to dobré tak akorát na čtení (snad), a na to, abyste si mohli udělat jakous takous povšechnou představu.
Hlavním cílem této metody je odstraňování problémů, a tomu se všechno podřizuje. Znamená to tedy, že do Hladiny Alfa nevstupujeme jen proto, abychom tam "byli" a "užívali si", ale proto, abychom tam pracovali, někdy dokonce i dost tvrdě. Na sobě i na jiných. K tomu je nutné se naučit větší množství tzv. technik, vytvořit si "virtuální" pracoviště vybavené potřebnými nástroji a opatřit si dva "rádce". S tímto základním vybavením je možné dělat prakticky cokoli. Ve čtyřdenním kurzu se to všechno stihne během pouhých 13ti hodin, strávených v hladině Alfa, což svědčí mimo jiné i o vysoké efektivitě učení v této hladině.
Dnes se nám sem ještě vejde něco málo informací o věcech, pro něž je společné magické číslo 7, které je (kupodivu) i počtem prvků oktávy. Především jsou to základní čakry - energetická centra rozmístěná nad sebou na svislé ose našeho těla. Velice zjednodušeně řečeno, každá čakra ovládá určitý okruh či vrstvu našich potřeb, přičemž ty nejnižší jsou dole a směrem nahoru stoupají. Existují ještě další čakry, ale o čakrách se dá napsat celá kniha, což už učinili mnozí jiní. Se základními čakrami ovšem souvisí i sedmiletý vývojový cyklus člověka. V něm je vždy určující čakrou ta, která odpovídá dotyčnému roku, přičemž čakry se počítají odspoda. Tedy 1. rok 1.čakra, 2. rok 2. atd. Po sedmi letech se celý cyklus opakuje. Prvních sedm cyklů je vzestupných, druhých sedm cyklů je sestupných. Z toho vyplývá, že život člověka je původně plánován na 98 let, na vrcholu sil fyzických i duševních by měl být ve 49ti. Odchylky od tohoto stavu, většinou silně záporné, způsobujeme sami svým jednáním a způsobem života. K tomuto tématu bych se ještě rád vrátil.
Vzájemné propojení čaker nejlépe znázorňuje menora - židovský sedmiramenný svícen, a to jistě ne náhodou - za prvé náhoda neexistuje, a za druhé je to zcela záměrné. Zasvěcenci totiž považují za nejlepší způsob utajení čehokoli jeho zveřejnění, nejlépe jako zveřejnění dostatečně zřetelného symbolu, jehož pravý smysl znají pouze oni. Sedmidenní týden se šesti pracovními dny a "nepracovní" nedělí je také natolik známý a běžný, že za pracovními dny nikdo "normální" nebude hledat šest prvků, které se kombinují v DNA, natož pak aby si neděli ztotožňoval s "mezerou", která se mezi ně vkládá na oddělení jednotlivých "slov". Právě význam této mezery je zcela mimořádný. Jen ten, kdo přišel do styku s binárním kódem, si dokáže představit, jak úžasnou výhodou je možnost proměnné délky slov v kódu. Jenže to není všechno, tato zdánlivá maličkost je totiž mostem mezi energií a hmotou. Například světlo se chová někdy jako vlnění energie a jindy jako částice. To neznamená, že by to byly částice energie, nebo že existují dvě rozdílná světla, z nichž jedno je energie a druhé hmota. Světlo je jen jedno, a podle toho na které straně "mezery" se právě nachází, je buď energie nebo hmota. K těmto poznatkům se došlo již dávno prostřednictvím meditací, a je zajímavé, že s k nim dopracovává i současná věda, i když poněkud neochotně. Zatím nejblíže se dostávají atomoví fyzici a imunologové.
Takže pro dnešek by to mohlo stačit, příště se můžeme podívat na to, co zvládne absolvent základního kurzu Silvovy metody. Nejde mi o propagaci, ale spíš o ukázání "kudy a kam tenhle vlak jede", abych použil příměru našeho A-A. Také Váš názor na toto "rychlokvašení", ať kladný či záporný, bude moci vycházet z konkrétnějších podkladů - poota

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Zajímá tě názor

Příspěvek od Ilem »

Tady ho máš. Už jsem seděl v několika vlacích na různých kolejích, ale tak hezky se mi nesedělo ještě v žádném. Nemyslím, že je to přímo vlakem, ale je tu hodně dobrý průvodčí. Vždycky natěšeně čekám na další stanici. Kéž by byl ve více vlacích tak dobrý průvodčí.

Zmínil jsi psychowalkman. Mám z něho trochu strach. Myslím, že vzhledem k tomu, že je to stroj, který vyrábějí lidé, jejichž myšlenky nemusí být vždy pozitivní ("ten šéf mě zase dneska dožral, už mám tento měsíc 18 hodin přesčasů a on nepřidá ani korunu", atp.), obávám se vzhledem k povaze tohoto stroje, že tyto negativní informace mohou přecházet společně s těmi žádanými.
A co je ještě horší, ovládaly-li by výrobu psychowakmenů skupiny s nečestnými úmysly (a mohou to být i naši zákonodárci), myslím, že se dá podprahově člověk naprogramovat jakkoli, třeba i k válečným záměrům.
Můžeš se k tomu, nebo někdo jiný fundovaný vyjádřit?

"Dum spiro spero"
Ciceron
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

pro Ila názor

Příspěvek od 1220 »

Ten program se nechá oskenovat a vidět na obrazovce, pokud by bylo vybavení, žádné deja vu bych tam sice nehledal,ale
Zelený had se vždy může skrývat ve velké touze, velké možnosti ještě větší touha adt, ala moje maxima přístrojů se skoro prázdnýma rukama :oops: nebo Mayer, pak přijde neúspěch a znechucení.
Člověk je měřítkem všech věcí. Znáš-li soupeře a znáš-li sebe, pak může být vše v pořádku. Pokud by člověka ale Mámil, a Všezvěd zvaný Všudybud trvale člověka opustil, dokázal li by člověk i vnější neúspěch brát jako součást životní cesty,být stejný v neúspěchu jako v úspěchu,
pokud mu v tom pomůže Silva, popř Grof , nebo jím samotným procítěná cesta, proč by pak mělo být něco v nepořádku ?
Každého člověka cesta je úplně jiná. Cíl je však jeden.Toť můj názor.
:bye:
K.

Barbucha
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 61 poděkování

Re: pro Ila názor

Příspěvek od Barbucha »

Karel m píše:.... pak přijde neúspěch a znechucení.
Člověk je měřítkem všech věcí. .....
K toho plyne ponaučení, že člověk musí být zásadně pesimista. Protože pesimista, který vždy očekává, že to dopadne blbě, nemůže být nemile překvapen. Překvapen může být pouze pozitivně, když to dopadne dobře a to je podstatně lepí pro lidskou psiché, něž si to malovat, pak přijdou 2-3 jobovky, člověk to neunese, hrábne mu z toho a jde se prolítnout z nuseláku.
:laugh: :ewhistle: :bye:

Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

poota píše: Hlavním cílem této metody je odstraňování problémů, a tomu se všechno podřizuje. Znamená to tedy, že do Hladiny Alfa nevstupujeme jen proto, abychom tam "byli" a "užívali si", ale proto, abychom tam pracovali, někdy dokonce i dost tvrdě. Na sobě i na jiných. K tomu je nutné se naučit větší množství tzv. technik, vytvořit si "virtuální" pracoviště vybavené potřebnými nástroji a opatřit si dva "rádce".

Jde o hlediska onoho ev.konkrétního dobře.,o hledisko,ze kterého koukáme na problémy..
Všechny cesty expanze /magie a koneckonců třeba i Silva/ pracují mlčky se samozřejmou implicitně předpokládanou nezpochybnitelnou znalostí onoho dobře,stačí jen odstranit to co
nám v námi chápaném "dobře" překáží či to předělat a obraz bude "v pořádku".
Dobře odpovídá vždy hledisku toho kdo se dívá...
Za třináct hodin možná naučíte někoho duševní gymnastiku a jistě
dáte zdání osobní významnosti a pocit uspokojení/efektivity kursu :D /-mohu konat, mohu ovlivňovat,mám výsledky..
Těžko někoho naučíte opravdu chápat ...,natož vzdát se vlastní osobní vůle ve prospěch širšího hlediska.. :D

morse59
Starší člen
Dostal: 5 poděkování

pro Ilema

Příspěvek od morse59 »

Ahoj. Nemusíš mít obavy s použitím el.techniky v případě Silvovy metody. Tady slouží ten walkman pouze jen jako tvůj průvodce,kterého si ale programuješ ty sám. Takže co si namluvíš,to bude a nebo nebude působit.Záleží jestli správně zvolíš zvolíš slovosled s použitím pozitivních prvků. Dobře to tady Poota rozjel,jen si myslím,že tu jdou souběžně 3 názory,které se zajímavě prolínají. Ahoj

jarda ovčák svitavy

zdravím barbucha

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

K toho plyne ponaučení, že člověk musí být zásadně pesimista. Protože pesimista, který vždy očekává, že to dopadne blbě, nemůže být nemile překvapen........Docela fajn názor. Proč něco dělat, když víš, že to bude k ničemu a dopadne to špatně??? V případě nemoci je pesimismus ta dobrá cesta do valhaly zkratkou.V případě vývoje to platí obdobně. Někteří pesimisti se nazývají realisty, ale je to pouze řečnická hříčka. Bez mých optimistických přátel bych na tomto světě nebyl tak rád.

poota
Zasloužilý člen

Jedno po druhém

Příspěvek od poota »

Pesimista říká: všechno je tak špatné, že už to nemůže být horší.
Optimista říká: ale může.

K tomu, jak svým životním postojem a názory každý z nás ovlivňuje svůj osud, se dostaneme taky, ale nebude to hned. Látka je dost rozsáhlá a nesypu to z rukávu ani neopisuji z chytrých knížek, i když na ledacos se pro přesnost také podívám. Leckdy je pochopení něčeho usnadněno znalostí něčeho jiného, proto by nebylo dobré brát to příliš napřeskáčku. Pokud již něco začnu, také to dokončím, jenom to někdy trvá - poota

Odpovědět

Zpět na „Universum“