Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od huhu »

globelino píše:..... duševní vývoj je také o něčem jiném
To je pravda. A jestli jedna petice pomůže k duchovnímu vývoji lidstva, změním svůj názor.

Zatím podle mých zkušeností platí jediné a to je přímý fyzický nátlak na duševně slabé jedince. Bo vysvětlovat hlupákovi, že kočka, nebo prase má duši je kravina.

--------------------------------------------------------------------

Sežeň si statistiku o tom, kolik lidí je alespoň průměrně inteligentních ( průměr byl ve své době stanoven na sto, dnes je to devadesát, nebo méně ) Lidstvo degeneruje v inteligenci ( schopnost učit se ) , i v empatii a přizpůsobivosti.

-------------------------------------------------------------------

Hele, v jádru s tebou asi souhlasím, než zabiju zvíře k snědku, vytvořím mu pocit pohody, klidu a lásky. Ani neví, že je na pekáči.
Ale změnit tisíce let vývoje peticí mi přijde naivní.
Proto ji nepodepíšu. Přijde mi to jako zbytečné klamání sama sebe.

Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
globelino
Stálý člen
Dostal: 2 poděkování

Příspěvek od globelino »

tady jde o to, že podpisem petice vyjadřuješ svůj názor
jak jsem řekla v úvodu, každý ať si sáhne do svědomí sám, každý ať si to vyhodnotí sám, to že je z celkové populace minimum osvícených a optimistických není žádná novinka, světovou ani naši statistiku ohledně IQ jsem nezkoumala a ani mi to za to nestojí, mimochodem ono vyhodnotit IQ daného jedince není podle mě jednoduché a dělají to taky jenom lidé takže bych tomu nepříkládala moc váhu, ale jak už jsem uvedla pár příkladů v předchozích příspěvcích, tak se věci pomalu zlepšují, jinak by se např. u nás v jedenadvacátém století neuzákonilo, že zvíře není věc, trošku to odporuje tomu co říkáš

To jakým způsobem zacházíme se slabšími, určuje jací ve skutečnosti jsme

Vždy jsme zodpovědní za to co si k sobě připoutáme

"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

globelino píše: jinak by se např. u nás v jedenadvacátém století neuzákonilo, že zvíře není věc, trošku to odporuje tomu co říkáš
I to souvisí s penězi. Se zájmy určitých skupin, které tě přesvědčí, že jde o svatou věc ( kde už jsem ta slova slyšel - " svatá věc " ... ?? ) Že by dějepis ?

Pokud mám tvou prosbu chápat jako " pomozte mi, ať se cítím líp", tak ti pomůžu.
Pokud to myslíš jako pomoc zvířatům, tak ti říkám, že ničeho nedosáhneš.
Leda tam zajet a nastolit jiný režim navzdory staletím zvyklostí a vývoje. ( naivní , že :) )

Dej tomu ještě tak cirka milion let a ono se to utřepe samo ;)

Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
globelino
Stálý člen

Příspěvek od globelino »

svatá věc sem nesvatá tam, to je přeci jedno, nebudu přihlížet trápení a udělám co je v mé moci, abych tomu zabránila, to je můj postoj, proto jsem se mimojiné např. rozhodla tuto petici přeložit a vložit ji sem

dělám to pro ty nebohé tvory, kteří se nemohou sami bránit

to, že se budu cítit já osobně nepopsatelně šťastná, když se milióny zvířat uchrání před tímto masovým týráním, je snad samozřejmostí a musí to udělat každého šťastného, kdo tuto petici podepsal, protože lidé, kteří tuto petici podepisují, tím vyjadřují své cítění a nesouhlas ohledně stávající situace

jak říkám, každý ať se k tomu postaví jak chce, já prosím lidi, aby se nad tím zamysleli a pokud s tím co se tam děje nesouhlasí, ať podepíší

někdo se nad tím musí zamyslet někdo má jasno hned, každý jsme jiný a tím vlastně vyjadřujeme jací jsme

"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

globelino píše:nebudu přihlížet trápení a udělám co je v mé moci, abych tomu zabránila
No a o tom s tebou polemizuju ( nejen já , jenže já mám dneska práci u kompu a tak mám čas plácat držky )

Tohle není ve tvé moci.
Pouze z toho můžeš mít dobrý pocit.
Přijeď tady a udělej, že místní zemědělec nebude najíždět do krav citroenem. Na mě pustil psa a z tvojí petice bude mít lochec.

Přijeď, udělej petici a jak uvidím, že to zabralo, podpořím kočky v asii.

Neděláš to pro ta zvířata, děláš to pro sebe, máš z toho pocit vykoupení ???? asi ?

globelino
Stálý člen

Příspěvek od globelino »

huhu píše:No a o tom s tebou polemizuju ( nejen já , jenže já mám dneska práci u kompu a tak mám čas plácat držky )

Tohle není ve tvé moci
co není v mé moci? podepsat petici? já jsem řekla, že udělám a dělám co je v mé moci
huhu píše:Pouze z toho můžeš mít dobrý pocit.
Přijeď tady a udělej, že místní zemědělec nebude najíždět do krav citroenem. Na mě pustil psa a z tvojí petice bude mít lochec.
máme na to zákon, aby to ten zemědělec dělal či nedělal? to, že jsou na světě hajzlové, ví snad dnes už i každé malé dítě
huhu píše:Přijeď, udělej petici a jak uvidím, že to zabralo, podpořím kočky v asii.

Neděláš to pro ta zvířata, děláš to pro sebe, máš z toho pocit vykoupení ???? asi
na to bych řekla, soudím tebe podle sebe, nic víc

:idea: Citace má úvodní a závěrečnou složenou závorku - když dělíš citaci na několik částí, tak tu úvodní zkopíruj vždycky před začátek a tu závěrečnou za konec citované části - poo. :idea:

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

globelino píše: co není v mé moci?
Pomoct těm zvířatům

globelino
Stálý člen

Příspěvek od globelino »

huhu píše:
Pomoct těm zvířatům
a kdo to řekl, že je to v mé moci? kdyby to bylo v mé moci, tak už se stalo, ale tlak veřejnosti bych nepodceňovala

a zase se motáme v kruhu...

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

globelino píše:
huhu píše:
Pomoct těm zvířatům
a kdo to řekl, že je to v mé moci?
Pokud jim nemůžeš pomoct, pak je to zbytečná práce.

Zdánlivě je zbytečná práce i moje debata tady s tebou.
Ale pokud pochopíš, že petice za cokoli dneska nic nezmůže, posuneš se ve vývoji a můj čas investovaný do tebe nevyjde naprázdno.
Je třeba to udělat jinak - pokud to myslíš vážně. Jinak zůstaneš v bludu.

Jak ? to je nad mé síly. Finanční i časové . A pokud budu mít neodvratnou touhu pomoct zířatům, začnu ve svém okolí a ne v asii. Až zachráním všechny krávy a prasata a kozy a ovce a slepice co trpí v Evropě, pojedu zachraňovat zvířata do Asie ( jenže já zvířata jím )

globelino
Stálý člen

Příspěvek od globelino »

vytrháváš věci z kontextu, proč jsi pouze citoval první část a ne to pokračování?

a na ten zbytek budu citovat

"Vyrůstal jsem za války a velice dobře si pamatuji, jak se Němci durdili, jak můžou Češi ronit slzy nad Židy, když na východní frontě trpí a umírají krásní mladí Němci. To jsem slyšel několikrát. A teď to slyším znovu. Jak můžu litovat zvířat, někde zavřených ve vězení, když přece umírá tolik lidí. Jako by židovská bolest méně bolela než árijská, zvířecí než lidská. "– Erazim Kohák

jak už jsem žádala v úvodu, do mě neinvestujte, nejste moji spasitelé a jste omylní, jako každý člověk, včetně mě, každý ať činí dle svého vědomí a svědomí a dle toho na co má

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

globelino píše:vytrháváš věci z kontextu, proč jsi pouze citoval první část a ne to pokračování?
Protože na druhou část už jsem reagoval dříve.

Psal jsem, že nepomáhá tlak veřejného mínění, ale tlak peněz.

globelino
Stálý člen

Příspěvek od globelino »

ano, ale první a druhá část nejdou rozdělit a patří k sobě, jinak se pokrucuje význam

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

Příspěvek od jarda ovčák »

Mno, jasně, že ti rozumíme a souhlasíme s katastroálním týráním všeho živého. Myslím si, že by lidé měli své chování modifiikovat tak, aby si to mohli se zvířetem či jakoukoli živou bytostí vyměnit.
Právo na svobodu, volnost, modré nebe, rychlou i milosrdnou smrt, kterou nedopřejeme ani sami sobě, natož zvířeti, které necháme trápit až do posledního konce.....Když vidím, jak často jaou v naší zemi týrány ženy a nemají racionalního východiska, je mi z toho smutno. Statisticky jsou nejtýranějšími tvory u nás manželky policistů. Zakomplexovaní týpci, co mají pomáhat a chránit.Právě proto je mnohé hnutí podzemní a neviditelné....

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
globelino
Stálý člen

Příspěvek od globelino »

chtěla bych upozornit ty, kteří se chystají petici podepsat, že jejich server spadl, tak aby neztráceli naději a nevzdávali to a zkusili to později či zítra

PureL
Nový člen
Dal: 4 poděkování

Příspěvek od PureL »

Spíš změnit sebe než kolektivní mysl lidí, například to, že přestanu zvířata jíst pomůže jim i mě +)

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“