Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Pro neználky II (potřebuji vědět.....) ... pokračování ...

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: mno....

Příspěvek od Ilem »

jarda ovčák píše:Vážení koumáci. Včera se u navara při klobáskobraní se vyskytl názor jednoho strýce, kterej tvrdil, že je možné použít vodní trkač do studny. e to dříve , tedy někdy před všemi válkami běžně fungovalo. Tedy, ptám se vás, hlav pomazaných, je možné donutit trkač fungovat ve studni????Při větší výšce sloupce by to mohlo klokotat.....nevíte tomu někdo hlavu i patu???
Teoreticky to chvíli možné je. Pokud bys například spustil do studny rouru s trkačen a dutinou na spodním konci, trkač bude pumpovat, dokud se dutina nezaplní vodou. Potom bys musel celé zařízení vytáhnout a vypustit, čímž bys mimochodem získal mnohonásobně větší množství vody. Pak by se dal celý cyklus opakovat, ale rozumný smysl v tom nevidím.

"Dum spiro spero"
Ciceron
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: mno....

Příspěvek od martin11 »

Ilem píše:
jarda ovčák píše:Vážení koumáci. Včera se u navara při klobáskobraní se vyskytl názor jednoho strýce, kterej tvrdil, že je možné použít vodní trkač do studny. e to dříve , tedy někdy před všemi válkami běžně fungovalo. Tedy, ptám se vás, hlav pomazaných, je možné donutit trkač fungovat ve studni????Při větší výšce sloupce by to mohlo klokotat.....nevíte tomu někdo hlavu i patu???
Teoreticky to chvíli možné je. Pokud bys například spustil do studny rouru s trkačen a dutinou na spodním konci, trkač bude pumpovat, dokud se dutina nezaplní vodou. Potom bys musel celé zařízení vytáhnout a vypustit, čímž bys mimochodem získal mnohonásobně větší množství vody. Pak by se dal celý cyklus opakovat, ale rozumný smysl v tom nevidím.

...a nebo mě napadlo trubičkou .../ no jak jinak / do válce napumpovat ze zhora vzduch...takže místo pumpovat vodu zezdola, tlačit vzduch zezhora...nevím co je efektivnější / energeticky /...pak by se mohl celý trkač zrušit, do studny ponořit bojler a vlastně ho používat naruby nežli na povrchu zemském....výhoda by byla 2x....v zimě by nezamrzl...a nezabíral by místo v domě....kompresor by mohl bát malinkej / třeba z ledničky nebo na baterii z automobilu na pneu.. :idea: ....nebo "jen " pumpička :jump: zdraví kč :oops:

... věřím, že se " TO " povede ......
huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro neználky II (potřebuji vědět.....) ... pokračování .

Příspěvek od huhu »

Tlačit vzduchem je možné, používám to na dopravu vody, zavodnění samospádného systému i na tlakové umývání , ale v tom bojleru bys musel mít zpětný ventil , vytlačit vodu a pak zas bojler napustit vodou. Potřebuješ víc vzduchu než kolik dopravíš vody a tlak podle výšky sloupce.

U toho trkače by šlo mít ve dně válce ventil, pak by se zvedal malou silou, zase se bude dost blbě potápět, protože archimedes vymyslel tu ptákovinu s výtlakem.
Osobně si myslím , že dokud je dostupná elektřina , je lepší čerpat obvyklým způsobem.

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Bač Tejlor to hrotí do extremu

Příspěvek od huhu »

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

http://www.megadarky.cz/hodinky-hodiny- ... pohon.html

ví tu někdo , co je uvnitř ? jak přesně se v tom generuje elektrika ? podle popisu lze po vyčerpání elektrolytu jen dolít vodu a frčí to dál ...

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

huhu píše:http://www.megadarky.cz/hodinky-hodiny- ... pohon.html

ví tu někdo , co je uvnitř ? jak přesně se v tom generuje elektrika ? podle popisu lze po vyčerpání elektrolytu jen dolít vodu a frčí to dál ...
... vypadá to na klasický článek s kyselým elektrolytem ... třeba tam mají nějaké nasákavé houbičky či co ... :D ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Dehet a komín

Příspěvek od la »

Nevím kam to dát
No když se topí vlhkým dřevem a na nízkou teplotu tak hold se musí komín kalibrovat. Dehtová pokrývka v trubkách je kulatá a pěkně to drží, ale stačí kruh narušit a pak to jde.
Recepty sou různé od řízeného vypálení ,chemii ,až po mechanické čištění ,na fotce je celkem zajímavý udělátko na narušení souvislé dehtové vrstvy.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Abakuk
Starší člen

Osiloskop

Příspěvek od Abakuk »

Dobrý den,
nevíte někdo o nějakém dobrém modulu do PCI slotu jako osciloskop,nebo USB to je jedno. Hodilo by se mi zaznamenávání měřených hodnot v paměti atd, ale když bude srozumitelná knihovna tak si aplikaci napíšu sám. Dva kanály by se hodily. Cena by mohla být kolem 10tis.
Já jen jestli někdo nemá nějaké dobré zkušenosti s nějakým produktem, jinak vyberu co bude v obchodě.

Tma na to vrhá nové světlo
raf3
Nový člen

Příspěvek od raf3 »

skús tu: http://www.sos.sk/?str=371&artnum=50916 možno nájdeš niečo od čoho sa odrazíš ...

peroxid
Stálý člen
Dal: 6 poděkování
Dostal: 6 poděkování

Re: Růst utržené houby.

Příspěvek od peroxid »

aNONym píše:Včera večer jsem z pytle vykroutil trs hlívy...
Nemá náhodou někdo zkušenosti, jak lze vyrobit či rozmnožit hlívovou násadu? Koupil jsem pytel hlívového substrátu a sklidil první úrodu. Podařilo se někomu si hlívovou násadu připravit podomácku? Asi to chce sterilnější podmínky protože mi převařené zrní (smíchané s mycéliem prorostlou slámou) začalo plesnivět.

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

Příspěvek od jarda ovčák »

Přátelé, mám potíž. Našel jsem dávnou fotku svého domku, ale když to trochu zvětším, je to rozmazaný, neduživý a rozblemcaný. Neexistuje nějaký program, v kterém by se to nějak zaostřilo, zretušovalo, aby to oku lahodilo??? Nebo není někde nějakej kouzelník, co by to zvládl za nějaký konkrétní obnos konvertibilní měny???

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

jarda ovčák píše:Přátelé, mám potíž. Našel jsem dávnou fotku svého domku, ale když to trochu zvětším, je to rozmazaný, neduživý a rozblemcaný. Neexistuje nějaký program, v kterém by se to nějak zaostřilo, zretušovalo, aby to oku lahodilo??? Nebo není někde nějakej kouzelník, co by to zvládl za nějaký konkrétní obnos konvertibilní měny???
zkus filtr "sharpen" v adobe photoshopu ( lze koupit, nebo ukrást )
jednodužší program - ale mohl by zabrat je irfan view ( zdarma ke stažení )

milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Příspěvek od milda »

jarda ovčák píše:Přátelé, mám potíž. Našel jsem dávnou fotku svého domku, ale když to trochu zvětším, je to rozmazaný, neduživý a rozblemcaný. Neexistuje nějaký program, v kterém by se to nějak zaostřilo, zretušovalo, aby to oku lahodilo??? Nebo není někde nějakej kouzelník, co by to zvládl za nějaký konkrétní obnos konvertibilní měny???
Jestli to můžeš naskenovat a poslat mejlem, tak bych to zkusil.

JOVA
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JOVA »

Proč hned krást?
http://foto.all4all.cz/

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

Tohle jsem kdysi dělal ve photoshopu. Měl jsem na to několik fíglů kdy jsem jednak obrázek zvětšil. Byla tam nějaká funkce která při zvětšení zprůměruje sousední pixely. Pak jsem ro rozkládal na jednotlivé kanály barev RGB, zaostřoval či jinak upravoval, pak pomocí matemeatických funkcí jednotlivé kanály sloučil, doladil jas a kontrast a potom zmnešil na původní velikost. No hrozná duchařina - pokus omyl, ale občas jde něco o poznání zlpešit i když ten Photoshop co jsem používal je dnes prehistorie.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“