Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Rok 2012 - střípky poznání

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Pozdrav všem (dokud to ještě jde :) )

Příspěvek od adam.benda »

Zdravím všechny,

tohoto vlákna jsem si všiml prakticky až dnes a skutečně jsem ho celé přelouskal. :)
Početl jsem si, jaké jste zasadili stromy a jaké hospodářské plodiny a zvířectvo
by bylo dobré pěstovat v "novém začátku".. Se špetkou nadsázky a humoru jde jinak
vlastně o konkrétní psychickou a praktickou přípravu na případný konec :)

Většinou mi lenost nedovolí, přelouskat celé vlákno (byť vlastně poměrně krátké) tak,
jako jsem přelouskal toto, ale ať už to koncem roku 2012 dopadne jakkoli, člověk by se
měl věnovat informacím a hlubokému uvažování. Jsem za toto vlákno a za vaše
postřehy nesmírně rád. Nachází se tu spousta zajímavých věcí, na které člověk jen tak
nenarazí.

Třeba někomu skočím na špek (třeba právě Illuminátům), ale i ty nejneuvěřitelnější
informace, které jsou na tomto vláknu, vcelku pokládám za poměrně přijatelné.

Například vezmu-li zprávu, že se všude po světě staví spousta podzemních komplexů,
o nichž mají vědomí pouze ti nejpověřenější, docela tomu uvěřím a to díky takovéhle úvaze:
Dnešní uvažování mocných, které je na Zemi vcelku globální, neodpovídá tomu,
že by jen tak pro jistotu začali stavět ohromné podzemní komplexy pro případ zkázy.
Nebudou stavět vůbec nic, dokud hrozba nebude zcela potvrzena. Do té doby nebudou
mrhat svou energií a hlavně svými penězi a problém budou řešit vždy až za minutu dvanáct.

Podobným způsobem můžeme uvažovat nad relevancí všech zde uvedených zpráv -
- stačí vycházet z toho, jak známe sami sebe.. resp. jak známe mysl a uvažování lidí kolem nás,
ale to tu vysvětlovat nemusím :)

Tedy, co teď? S rukama v klíně čekat nebudu a i kdyby to byla sebevětší blbost, radši jí udělám..
Jaký by byl nejvhodnější postup, když Himáleje budou plný a do arch nás nikdo nepozve?

Optimisticky a s klidnou hlavou kupředu, přeji vám hezký předštědrovečerní pátek ještě v roce 2009 :D

j0hny
Stálý člen

:)

Příspěvek od j0hny »

S tou zahradkou treba pridat, bude neurodna poda, mozno malo vody, nejaky vercajg bude treba vyrobit, pametam si jak chlapec z velkej rodiny sme mali malu zahradku asi 13x30, a zasoby tak akurat na zimu. To vsak nebolo kazdy rok, bol jeden urodny rok: 200 kil kapusty (zeli) hlavy velke jak A4 format, 500 kil zemiakov, 2 vreca korenovej zeleniny, 2vreca inej zeleniny, 5l flaska plna suseneho maku. Proste plny sklep a zasoba na cely rok pre 8 ludi, vela zasob sa vymenilo za ine veci + matros na vyrobu na ktore zabudame: korenie, cukor, ovocie, PIVO, vino, "sklenikove plody", muka a mnoho dalsieho co by zabralo rovnake mnozstvo pody, priestor pre 2kravy+byk, 2 svine+1kanec, 5slepic, zajace, morcata, ... a dalsie take mnozstvo budeme potrebovat na solarnu technologiu :) dalej maly lesik na palivo... Vymenny obchod sa znova zavedie. Takze 1 hektar pody na hlavu a bez chemie... aby bolo za co kupit zvierata. Prace okolo domu bude kazdy den 16 hodin. To je tak trosku moj sen, zabyvat sa 10km od civilizacie a zit z toho co priroda da. Pozemky su drahe :(

adam.benda
Zasloužilý člen

Video: Dešifrování minulosti

Video: Dešifrování minulosti: Konec světa 2012

a pak pár postřehů v tomto videu: 2012 Fakta CZ

rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Ještě tři roky

Příspěvek od rival »

Ode dneška za tři roky, už budeme znát pravdu 8).

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Ještě tři roky

Příspěvek od gromit »

Rival píše:Ode dneška za tři roky, už budeme znát pravdu 8).
...anebo taky ne - alespoň podle ČRo 2: http://www.rozhlas.cz/praha/audio

"21.12.2009 16:05
Káva o čtvrté archiv pořadu
Mayský kalendář končí datem 21. 12. 2012. Zbývají světu už pouhé 3 roky? Jak vznikl tento důmyslný kalendář a k čemu sloužil? Přijde zkáza nebo nový, osvícený věk? A nebo jen prostě sobota 22. prosince? Odpovědi hledali Jiří Dušek a Vladimír Bém."

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
adam.benda
Zasloužilý člen

ČRo, korelace

Velice zajímavý příspěvek :good: O těch korelacích je to zajímavé.
Napadlo mě ale, jestli ta kalendářem popisovaná zatmění Slunce a Měsíce s jistotou brali Mayové
pouze k poloze svého sídliště na Zemi. .Jestli to nebrali trochu jinak.. Byli to velice schopní
astronomové a matematici, mohli mít trochu jiný a lepší systém, než aby uvažovali zatmění pouze jejich oblasti..
Vím, že to jen planá hypotéza a mohli bychom takových vymyslet stovky,
ale je to jen příklad, že se často můžeme hodně nechat ovlivnit naším způsobem chápání a uvažování
a civilizace, která byla téměř vším úplně jinde, než jsme dnes my, mohla mít úplně jiný systém
už v nejzákladnějších základech..

Jinak pan Mgr. Jiří Dušek si pravděpodobně vůbec neuvědomuje, že Mayský kalendář vycházel právě
z astronomie, která navíc svými schopnostmi možná dost předčívá tu naší..

Jdu sehnat něco do tlamy a poslechnout si zbytek.. :)
A všem přeji hezké předvánoční dny!

adam.benda
Zasloužilý člen

,,nemohl být tehdy objeven.."

Ještě malá vsuvka k tomu ČRo - Káva o čtvrté,
jak tam ten fundovaný host ke konci vysvětluje, že něco tehdy nemohli objevit, protože se na to přišlo až v 19. století
pomocí speciální vyspělé techniky, tak dotyčný samozřejmě není "fantasta" a vůbec nepočítá s tím,
že by tyto prastaré civilizace mohli využívat nějakou cizí technologii nebo byli nějakými "cizinci" vedeni a učeni.
Není málo zdí, kreseb, rytin a jiných záznamů, kde naši dávní předkové popisují příchod nějakých "cizinců"...

jarda ovčák svitavy

ano

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Nesnesitelnost bytí vždy lidi evokovalo k očekávání různých mesiášů, armagedonů či osvícení neb povznesení.Mnohdy mělo cosi sestoupit z nebes a je buřt, jestli to měl být rohatej a nebo anděl či zelenáč s anténkama......
Mnohokrát vznikly církve i sekty, které spolčovaly očekávače čehokoli, co by změnilo úděl smrtelníků.
otčenáš, jenž jsi......
Jsou to nebesa? Není to nebezký vůz? Je to opravdu otec? Není to syn nebo strejda?
Dle mého úsudku se vždy jednalo o piramidovou hru či letadlo.
Participoval z toho vůdce, případně jeho blízcí nohsledi. Načmárat na zdi či papír lze ledasco, hlásat taktéž.
Komančové očekávali , komunismus či splnění pětiletky. Fašouni tisíciletou říši, křesťani věčný život a východní filozofie osvícení či převtělení.Jehovisti jehovu.Každý jsme osobně zodpovědní za stav, v němž se nacházíme.
Člověk obecný čeká na lepší časy,a já čekám na jéžíška, že mi konečně přinese ten vrtulníček na dálkové, co si tak přeju. Když mne nevyslyší, tak založím církev vrtulníkářů a při bohoslužbě se všichni budou točit jako dervišové, enem s roztaženejma rukama a budou u toho bublat jako huey cobra.
Toto vyjadřuje pouze moje myšlenky, jenž nejsou namířeny proti žádné bytosti,bez ohledu na rasu, barvu trenek či náboženského přesvědčení.

Návštěvník

Re: ano

Příspěvek od Návštěvník »

Přesně jsi vystihl vývoj tohohle fóra. Velké očekávání ničeho.
P.

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

No přiznám se, že mě to teď taky něco podobného prasklo do hlavy, aniž bych si četl poslední příspěvky.

Dokumenty/filmy jsou příliž dokonalé na to, aby je slátali "amatéři" našeho ražení. Velká propagace... Nakrmte "hladovce" tím, čím chtějí být nakrmeni...

Kdo ví, jak je to s tou prasečí chřipkou... Leda nám tak jasně odpoví naše zkušenost...

Přeci jen historie byla smyšlená... Proč by nemohla být smyšlena hromada jiných věcí, které tak "hladově" ládujeme do sebe?

Přeci jen "páni" nahoře - mě připadá, že nějak "ztichli"...

Je to celé k zamyšlení... A jestli je to fakt, tak jsme zase na vodě ;)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
adam.benda
Zasloužilý člen

Krmení hladových smrtelníků

Krmení smrtelníků prahnoucích po velkolepé změně tu skutečně je a ohledně
roku 2012 je toho určitě hojně využíváno. Otázkou je, komu tedy teď nenaletět :D

Ne všichni, co tu jsme, natěšeně očekáváme něco velkého.. Například já se snažím
toho o tom zjistit a zvážit co nejvíc a postupovat prostě jen a zkrátka... ...zodpovědně.
Každý z nás tu má míň nebo víc potenciál, zmiňované hrozby zhodnotit, vše uvážit
a vytvářet určité závěry, podle kterých se budeme chovat a které přineseme pro naše blízké,
kteří třeba ten potenciál tolik nemají.. V neposlední řadě to třeba taky děláme pro vlastní klid.

Pánové nahoře "ztichli" možná právě proto, že se něco děje..

Spíš už jsme tím taky trochu unavení, trvá to už dlouho a je to ještě poměrně daleko před
námi. Mísí se tu spousta teorií a věšteb, celé to vede k mnohem složitějšímu a náročnému
uvažování a člověk má stejně pořád pocit, že je vlastně ve slepé uličce..

Asi to chce, trochu si od toho odfrknout.. :)

rival
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rival »

Anonymous píše: Přesně jsi vystihl vývoj tohohle fóra. Velké očekávání ničeho.
P.
Začni změnu sám u sebe... a všechno se následně změní... I tohle fórum. Které, je jen zrcadlem nás všech, zde přítomných i nepřítomných...

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Já nemám co měnit.
Proč "svatí" tohoto fóra nezačnou mluvit pravdu?
P.

adam.benda
Zasloužilý člen

Silná slova

Rival píše:
Anonymous píše: Přesně jsi vystihl vývoj tohohle fóra. Velké očekávání ničeho.
P.
Začni změnu sám u sebe... a všechno se následně změní... I tohle fórum. Které, je jen zrcadlem nás všech, zde přítomných i nepřítomných...
Naprostý souhlas :good:

Celá ta věc kolem roku 2012 je příliš komplikovaná a spletitá, abychom si v tuto chvíli mohli dovolit nějaký soud.
Můžeme se zatím vyjadřovat jen v pravděpodobnostech a toto byla hodně silná slova.
A ať to zní jakkoli nepříjemně a káravě, byla to nezodpovědná slova.

(Proč kárám? Mnozí z nás mají kolem sebe rodinu nebo zkrátka lidi, na kterých jim záleží.
Třeba žádný průs-r nebude, ale to bychom si to příliš ulehčili. Tato rodina nebo zkrátka
to blízké okolí, bude pravděpodobně spoléhat jen na nás. Protože jak víme, ti nahoře se
na naše rodiny v případě problému zvysoka ...
Ano, může to být malér, ze kterého se nikdo nezachráníme.. Ale pak opět nebudem
připraveni na nějakou střední možnost, kterou bysme ovlivnit mohli..)

Už vás tu nebudu dál nudit, prostě mi přijde správné heslo ,,udělám vše co mohu".

rival
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rival »

Anonymous píše:
Já nemám co měnit.
Proč "svatí" tohoto fóra nezačnou mluvit pravdu?
P.
Jací "svatí" a jakou pravdu ? Pokud máš pochroumané ego, zkus najít prvotní příčinu a tam to začni rozplétat. Fórum za nic nemůže... Ono ti myslím neublížilo nebo ano ?

Odpovědět

Zpět na „Universum“