Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
„ Karban a jeho oponentura “
Moderátor: FUP - Moderátoři
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Hmm
Provokacemi tady, ani jinde, ještě nikdo ničeho nedosáhl.
Opravdu by mne zajímala odpověď na to, nač jsem se ptal. Je to tak těžké popsat?
A kterého "frajera z Plzně" myslíš?
Opravdu by mne zajímala odpověď na to, nač jsem se ptal. Je to tak těžké popsat?
A kterého "frajera z Plzně" myslíš?
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hmm
Aha.Karban píše:Strana 6 nese odkaz...gewo píše:A kterého "frajera z Plzně" myslíš?
No dobře, ale to pořád není odpověď na to, nač jsem se ptal... Pokud nechceš nebo neumíš odpovědět, ok, je to také odpověď.. zhruba na úrovni "pohádkaře z Plzně".
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
Zřejmě jde o dotaz, co očekávám na těchto stránkách.....gewo píše: Aha.
No dobře, ale to pořád není odpověď na to, nač jsem se ptal... Pokud nechceš nebo neumíš odpovědět, ok, je to také odpověď.. zhruba na úrovni "pohádkaře z Plzně".
Inu, píší sem různí lidé, rozličného věku, vzdělání, s různou praxí a také různými teoriemi.
Proto zde zkoumám jejich profily, dle možností do nich samotných nahlížím.
Je to mnohdy velmi poučné, přináší to zkušenosti a umožňuje učinit si ucelený přehled o společnosti....
Plně chápu, že se mé dotazy mnohdy nelíbí - nejsou tak úplně všemi zde diskutujícími očekávány.
Reakce na ně mi však mnoho přinesou - jsem proto rád i za každého "nepřítele"...
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Milý Karbane
Když už jsi takový vševěd, můžeš mi vysvětlit, co hoří při studené fůzi ( http://jlnlabs.online.fr/cfr/html/hpcfr2.htm ) , když ne voda? Mám to tisíckrát vyzkoušené, a nic jiného, než voda neubývá (ale musí se používat jiná elektroda, než uvedený wolfram).
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za odpověď.Karban píše: Zřejmě jde o dotaz, co očekávám na těchto stránkách.....
Inu, píší sem různí lidé, rozličného věku, vzdělání, s různou praxí a také různými teoriemi.
Je to mnohdy velmi poučné, přináší to zkušenosti a umožňuje učinit si ucelený přehled o společnosti....
Plně chápu, že se mé dotazy mnohdy nelíbí - nejsou tak úplně všemi zde diskutujícími očekávány.
Reakce na ně mi však mnoho přinesou - jsem proto rád i za každého "nepřítele"...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Netýká se to sice me, ale horení je definováno jako proces, pri kterém se uvolňuje energie. No a na Tvou otázku bude z mého pohledu možné odpovídat až pak, kdy napíšeš, kolik procent energie prišlo jako elektrický príkon, a kolik procent odešlo v jiné konkretizované forme. Pak bude jasné, zda horí i neco jiného, než samotný oblouk.
Re: Milý Karbane
Ale tam nejde o hoření - už jen ty draselné karbooxidy (jsem poměrně špatný chemik, jistě není použitý název správný) ukazují, že chemická reakce bude daleko složitější než obyčejná rychlá oxidace při hoření....Ilem píše:Když už jsi takový vševěd, můžeš mi vysvětlit, co hoří při studené fůzi ( http://jlnlabs.online.fr/cfr/html/hpcfr2.htm ) , když ne voda? Mám to tisíckrát vyzkoušené, a nic jiného, než voda neubývá (ale musí se používat jiná elektroda, než uvedený wolfram).
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
...hoření nemusí být vždy oxidace.....!!!!!!.......martin11Karban píše:Ale tam nejde o hoření - už jen ty draselné karbooxidy (jsem poměrně špatný chemik, jistě není použitý název správný) ukazují, že chemická reakce bude daleko složitější než obyčejná rychlá oxidace při hoření....Ilem píše:Když už jsi takový vševěd, můžeš mi vysvětlit, co hoří při studené fůzi ( http://jlnlabs.online.fr/cfr/html/hpcfr2.htm ) , když ne voda? Mám to tisíckrát vyzkoušené, a nic jiného, než voda neubývá (ale musí se používat jiná elektroda, než uvedený wolfram).
... věřím, že se " TO " povede ......
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Jde o to, jak je chápáno slovo hoření. V užším slova smyslu je to oxidace. V šírším pojetí se stejný výraz používá například i pro hoření jaderného paliva (dokonce existuje výraz vyhořelé palivové články). To určitě není oxidace. Já chápu hoření šířeji, přestože v případě studené fúze se jedná o oxidaci, protože se zde termicky v plazmovém výboji rozkládá voda a následně vzniklý vodík opět oxiduje na vodu. Soli se reakce neúčastní, jen zvyšují vodivost, ve vystupující páře jsou zastoupeny mizivým procentem. Takže asi tak.martin11 píše:...hoření nemusí být vždy oxidace.....!!!!!!.......martin11Karban píše:Ale tam nejde o hoření - už jen ty draselné karbooxidy (jsem poměrně špatný chemik, jistě není použitý název správný) ukazují, že chemická reakce bude daleko složitější než obyčejná rychlá oxidace při hoření....Ilem píše:Když už jsi takový vševěd, můžeš mi vysvětlit, co hoří při studené fůzi ( http://jlnlabs.online.fr/cfr/html/hpcfr2.htm ) , když ne voda? Mám to tisíckrát vyzkoušené, a nic jiného, než voda neubývá (ale musí se používat jiná elektroda, než uvedený wolfram).
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
...už viem, koho mi pripomína - súdruha BERUJU!Karban píše: ...Inu, píší sem různí lidé, rozličného věku, vzdělání, s různou praxí a také různými teoriemi.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
...děkuji Ilem za výklad.... toto jsem měl na mysli...já jen , že Karban , protože není až tak jako chemik...aby třeba byl....já třeba hořím láskou k magnetickému motoru....a někdo oxiduje...a při tom nehoří...Ilem píše:Jde o to, jak je chápáno slovo hoření. V užším slova smyslu je to oxidace. V šírším pojetí se stejný výraz používá například i pro hoření jaderného paliva (dokonce existuje výraz vyhořelé palivové články). To určitě není oxidace. Já chápu hoření šířeji, přestože v případě studené fúze se jedná o oxidaci, protože se zde termicky v plazmovém výboji rozkládá voda a následně vzniklý vodík opět oxiduje na vodu. Soli se reakce neúčastní, jen zvyšují vodivost, ve vystupující páře jsou zastoupeny mizivým procentem. Takže asi tak.martin11 píše:...hoření nemusí být vždy oxidace.....!!!!!!.......martin11Karban píše: Ale tam nejde o hoření - už jen ty draselné karbooxidy (jsem poměrně špatný chemik, jistě není použitý název správný) ukazují, že chemická reakce bude daleko složitější než obyčejná rychlá oxidace při hoření....
.....jo....je..... koroze železa...oxydace....je to hoření...???.....martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
Kdybys to napsal z měkkým, tak by šlo o rezivění, ale s tvrdým je to určitě hoření pomalé, ale hoření.martin11 píše: .....jo....je..... koroze železa...oxydace....je to hoření...???.....martin11
P.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Koroze se nemusí nazvat horení, normálne horení není definováno jako studený proces. Jak bylo napsáno, horení volne rečeno je široký pojem.
Ilem napsal:
Ilem napsal:
Melo by se doplnit - za príjmu energie. Aby se produkt horení rozložil na své reaktanty, musí být vždy dodána stejná energie(v ruzné forme), jako vznikne horením. Katalyzátor, nebo plazma s tím nic neudelá a tuto energii potrebnou na rozklad sloučeniny jako voda na její prvky(v atomové, nebo molekulové podobe) nijak nezmenší.protože se zde termicky v plazmovém výboji rozkládá voda
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Nevidím rozdíl od hoření například dřeva. Dřevo samo od sebe taky nechytne. Musí se dodat energie, aby se rozložilo na své reaktanty, které následně reagují s kyslíkem za vzniku tepla. U vody je pouze ten rozdíl, že jsou velmi úzce specifikovány podmínky, při kterých se jedná o reakci exotermickou. Nadělal jsem tisíce měření, a opravdu v tak v jednom z padesáti případů je tam energetický zisk. Zatím nevím, co to ovlivňuje.Akord píše: Melo by se doplnit - za príjmu energie. Aby se produkt horení rozložil na své reaktanty, musí být vždy dodána stejná energie(v ruzné forme), jako vznikne horením. Katalyzátor, nebo plazma s tím nic neudelá a tuto energii potrebnou na rozklad sloučeniny jako voda na její prvky(v atomové, nebo molekulové podobe) nijak nezmenší.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron