Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Jste šťastným hostitelem nějakého parazita?

ano - mám, zjistili mě ho/je
190
34%
nevím, ale mám podezření
233
42%
to vůbec netuším
97
18%
vím naprosto jistě, že nemám
11
2%
měl jsem, už nemám
8
1%
...ani jedno, jiná odpověď
13
2%

Celkem hlasů: 552

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

3ČE - ČErstvý ČEský ČEsnek

Příspěvek od Palo »

Čaute děcka :lol:

Tak jsem se dnes rozhodl, že si dám "trochu 3ČE (třiče) - ČErstvého ČEského ČEsneku" :lol: S tou čerstvostí je to diskutabilní, avšak oproti kupovanému se dá považovat za čerstvý, nemluvě o tom, že byl vypěstován osobou "blízkou" :lol:

Dnes jsem začal jednou menší paličkou čítající 4 stroužky. No řeknu vám, je to mazec, u druhého stroužku se mi objevily slzy na očích :lol: zároveň s šíleným pálením jazyka. Ale zjistil jsem, že je lepší rozpůlit stroužek na půl a papat to takto po půlkách.

Co se týče stavu, tak jsem hned po těch dvou stroužcích ucítil silněji dvě místa v břiše, se kterými mám takové zkušenosti, že jsou "citelné" pouze, když po mě lozí 2,5 letej synek. Pak se to uklidnilo. Paličku jsem dojedl a za chvíli dostal chuť na další :lol: Teď mám v sobě paličku a jeden stroužek, budu pokračovat dál. Mezi jednotlivýma kouskama česneku se hodí dávat asi 15 minutové pauzičky ;)

A světe div se, zatím žádné pálení žáhy :) Jo a ještě to ředím rumem, taková tinktůrečka přímo v žaludku :lol:

Budu referovat dál ;)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: 3ČE - ČErstvý ČEský ČEsnek

Příspěvek od hanka »

Palo píše:..... Paličku jsem dojedl a za chvíli dostal chuť na další :lol: Teď mám v sobě paličku a jeden stroužek, budu pokračovat dál. Mezi jednotlivýma kouskama česneku se hodí dávat asi 15 minutové pauzičky ;)
Palo, pozor na to, nepřeháněj najednou vysoké dávky česneku, aby se v cévách moc rychle neuvolnil nějaký tromb. Ráda bych si od Tebe četla příspěvky i nadále.

rejpal
Nový člen
Dostal: 3 poděkování

Re: praziquantel+pyrantel+febendazolum

Příspěvek od rejpal »

hanka píše: A zase otázečka, jestli bereš na tlak léky, protože ty by ovlivnily reakci těla na anthelmintikum.
P.S. Promiň, "tlak" jsem si mylně vyložila jako "vysoký krevní tlak ;) ", Ty jsi ale mluvil o tlaku u srdce. Ale stejně-neléčíš se náhodou s tlakem?
Ne, ne tlak se u mne zatím trvale rozhasit nepodařilo. :good:

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

Palo píše:Čaute děcka :lol:

Tak jsem se dnes rozhodl, že si dám "trochu 3ČE (třiče) - ČErstvého ČEského ČEsneku" :lol: S tou čerstvostí je to diskutabilní, avšak oproti kupovanému se dá považovat za čerstvý, nemluvě o tom, že byl vypěstován osobou "blízkou" :lol:

Dnes jsem začal jednou menší paličkou čítající 4 stroužky. No řeknu vám, je to mazec, u druhého stroužku se mi objevily slzy na očích :lol: zároveň s šíleným pálením jazyka. Ale zjistil jsem, že je lepší rozpůlit stroužek na půl a papat to takto po půlkách.

Co se týče stavu, tak jsem hned po těch dvou stroužcích ucítil silněji dvě místa v břiše, se kterými mám takové zkušenosti, že jsou "citelné" pouze, když po mě lozí 2,5 letej synek. Pak se to uklidnilo. Paličku jsem dojedl a za chvíli dostal chuť na další :lol: Teď mám v sobě paličku a jeden stroužek, budu pokračovat dál. Mezi jednotlivýma kouskama česneku se hodí dávat asi 15 minutové pauzičky ;)

A světe div se, zatím žádné pálení žáhy :) Jo a ještě to ředím rumem, taková tinktůrečka přímo v žaludku :lol:

Budu referovat dál ;)
Tak hodně štěstí v boji s parazity. Zrovna včera jsem se v česneku doslova ráchal, potíral jsem česnekovou pastou se solí maso co půjde na uzení aby se hezky proleželo. Letos jsem trochu zaváhal a zasadil jsem jenom cca 1000 stroužku, chtěl jsem 2000 ale už mi nezbylo na sadbu.
Ale příští rok to rozjedu ve velkém to bude Garlic Kingdom :)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
NAVAR
Zasloužilý člen

Re: praziquantel+pyrantel+febendazolum

Příspěvek od NAVAR »

hanka píše: A ještě k tomu "tepání". Protože jsem "citlivka", vnímám i věci běžné jako obtěžující. Všimla jsem si, že občas (hlavně v noci) cítím v nohou "tepání" podobající se švihání tenoučkým bičíkem různě dlouhým od 1 cm - do 10 cm v místech, kde končívají ponožky. Když zappuji, je to častěji. Řekla jsem si : to cukají nervy a nechávám to plavat. Nijak to neprožívám, ale je to zajímavé. Před pár dny, v souvislosti s parazity, mě napadlo, jestli to necítím pohybující se Trichinellu spiralis (svalovec stočený), kterých mám dle oberonu prý spoustu. Domnívám se, že to Tvoje "tepání" v lokti způsoboval skutečně parazit, kterému jsi dal zabrat.

Tachykardii mám taktéž, no nic moc a už s tím žiju hezkých pár let. Tep mám někdy jak kolibřík. Díky tomu i špatně spím, tedy jsem takový neukolíbatelný. Co mi na to pomáhá tak sedřít se neskutečným způsobem, tlak a tep vyletí do neskutečných výšin a pak sletí, potom spím jak mimino a ráno se probudím vyspaný do růžova. Jinak spánku říkám hybernace a ráno to je exhumace (jsem jak mrtvola).
Co na to pomáhá trochu je třezalka, co by pomohlo více jsou fénixovy slzy, to se pak člověk nádherně uvolní a vyspí do růžovoučka akorát to nedělá dobře mé občasné melacholické náladě.

To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

hanka píše:Palo, pozor na to, nepřeháněj najednou vysoké dávky česneku, aby se v cévách moc rychle neuvolnil nějaký tromb. Ráda bych si od Tebe četla příspěvky i nadále.
Tak jsem dokončil druhou paličku a cítím se zatím dobře. Jelikož mě čeká odpoledne jízda autem, tak to s rumíkem už nebudu přehánět. Ještě že mám klíčenkový alkoholtester za dvě stovky :) Třeba zjistím, že nikam nepojedu :lol:
Jestli se mi uvolní nějaký "tromb" v těle, tak to pak budou zřejmě v novinách typu Blesk titulky "Umřel po požití běžné potraviny" apod. :lol:
Paraziti jsou nejzákeřnější tím, že je člověk prakticky vůbec nevnímá a to i po braní MMS. Zřejmě proto je farmacie zneužívá k prospěchu svému...

Pro zajímavost - podle doktorů:

- nedostatek B vitamínu nezpůsobuje tasemnice
- motolici nemůžou mít lidé nepohybující se u ovcí

Další pro zajímavost:

- v jednom dílu Dr. Hause byl nedostatek vitamínu B způsoben tasemnicí
- motolici může mít kdokoliv, kdo někdy jedl syrovou zeleninu - jako např. salát apod. s tím, že to nebylo z vlastní zahrádky a hnojeno kdoví jakými výkaly zvířat...

Denny
Zasloužilý člen
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Příspěvek od Denny »

Palo píše:Čaute děcka :lol:

Budu referovat dál ;)
PříspěvekZasláno: čt 19 listopad 2009 11:48 Předmět: Re: Chut v ustach Odpovědět na příspěvek Upravit/Odstranit tento příspěvek
Palo napsal(a):
Denny napsal(a):
A starý dobrý česnek. Kdysi to, co uvádíš nebylo a přesto česnek spolehlivě zbavoval tělo od parazitů. A dokonce se v něm nemusíš ani koupat, aby ti prostoupil celým tělem vč. mozku (což např. antibiotika nesvedou).
Česnek mj. spolehlivě upravuje překyselení spojené s pálením žáhy (odzkoušeno na sobě, baštím ho již 10tý den a začínám být závislý), jen pak nesmíš mezi lidi a když, tak jen zdaleka.
Babička kdysi mého strejdu koupala ve šťávě z kyselého zelí (také ho tím napájela) a jemu poté červi lezli i přes kůži z těla ven.

Hej Denny, dík! Akorát teda z česneku mám pálením žáhy Laughing Fakt nekecám Smile

Zkus ho ráno na lačno, odpoledne 1hod. před obědem a večer 2hod po večeři.
Také mě z něj pálila žáha jako Devil a bál jsem se toho. No vidíš a teď ti tady radím.

Jak vidíš, tak již před měsícem jsem ti radil ten česnek brát. Jsem rád, že ti nedělá problémy, protože kdo na něj není zvyklý, může si lehce popálit jazyk a patro :!:, což se mi také stalo a to dokonce až po 11! dnech jeho konzumace.
Pak jsem přišel na to, že je lepší požadované množství česneku nastrouhat na jemném struhadle a přilít trošku vody a pak to vypít.
A samozřejmě, pokud máš rád také jakákoliv jídla s čerstvým česnekem, pak je to jen ku prospěchu věci. Já jsem dnes schopen dokonce baštit česnek a cibuli současně, což dříve by mě ani ve snu nenapadlo :P

Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Palo píše:- v jednom dílu Dr. Hause byl nedostatek vitamínu B způsoben tasemnicí
V podstatě paraziti se v těle živí vším možným - krví, vitamíny, běžnou stravou...
Takže je celkem normální, že se člověk cítí mizerně - kde je parazit, tam je úbytek živin a tím pádem oslabení jedince v tomto smyslu (třeba i díky tomu pak rozežranost apod.)
NAVAR píše:Díky tomu i špatně spím.
Zkus si dát pár hodin před spánkem několik piv. Jestli usneš jako zabitej, pak máš v sobě nějakýho "kamaráda" :lol:

Špatný spánek mám i já. Je úplně to jedno, kdy jdu spát - jestli v 22 hod nebo 24 hod. a taky je jedno, jestli jsem utahanej - usnu tak mezi 01-05 hodinou. Ráno budíček v 7:30 a pak zas repete... Takže asi všichni chápete, jak se dlouhodobě cítím :) No a je mi vyčítáno, že "jsem špatnej" a "nemám nárok" se vyspat, že prý mám "chodit brzo spát". Jak u debilů...

Co jsem si dal pivo před spaním, tak usnutí bylo celkem OK, ale ráno mě nikdo do 10 hodiny nedokázal vzbudit :D Tělo se konečně dalo trochu dokupy - v podstatě konečně mělo "normální dávku B-vitamínu".

Jinak pivní mozoly nejsou z piva, ale z konverze B-vitamínu na něco nespecifického za pomocí parazitů - to je prostě důvod, proč někteří pánové mají potřebu chodit na pivo - nedostatek B-vitamínu. Pivo způsobí dostatek B-vitamínu, který paraziti překonvertují... a tak pořád dokola ;) Obdobě fungují i potraviny obsahující B-vitamín - bílé pečivo, těstoviny apod. Takže kdo chce zhubnout, tak ať nejí potraviny s B-vitamínem :-D

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Palo píše:Takže kdo chce zhubnout, tak ať nejí potraviny s B-vitamínem :D
Takže kdo chce být v tomto smyslu zdravý, bude se muset smířit s tím, že bude tlustý :lol:

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Denny píše:Jak vidíš, tak již před měsícem jsem ti radil ten česnek brát. Jsem rád, že ti nedělá problémy, protože kdo na něj není zvyklý, může si lehce popálit jazyk a patro :!:, což se mi také stalo a to dokonce až po 11! dnech jeho konzumace.
Pak jsem přišel na to, že je lepší požadované množství česneku nastrouhat na jemném struhadle a přilít trošku vody a pak to vypít.
A samozřejmě, pokud máš rád také jakákoliv jídla s čerstvým česnekem, pak je to jen ku prospěchu věci. Já jsem dnes schopen dokonce baštit česnek a cibuli současně, což dříve by mě ani ve snu nenapadlo :P
Věř tomu, že jsem se od té doby pídil po domácím česneku, před nedávnem jsem se ho dopídil a dnes jsem se uráčil ho trochu sníst :) Tak jak to konzumuju mi to vyhovuje - půl stroužku po čtvrt hodině, nebo možná i dřív - 10 minut - podle chuti. Zatím žádná extra extra změna, cítím jen, jak to maká :D Uvidíme ;)

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

Palo píše:.... Zatím žádná extra extra změna, cítím jen, jak to maká :D Uvidíme ;)
Můžu Ti slíbit, že to "ucítíš" i potom, až půjde z Tebe ven... ..uvidíš... :P :lol:

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

hanka píše:Můžu Ti slíbit, že to "ucítíš" i potom, až půjde z Tebe ven... ..uvidíš... :P :lol:
Tak to jsem fakt zvědavej ;)

NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

Palo píše:
NAVAR píše:Díky tomu i špatně spím.
Zkus si dát pár hodin před spánkem několik piv. Jestli usneš jako zabitej, pak máš v sobě nějakýho "kamaráda" :lol:

Špatný spánek mám i já. Je úplně to jedno, kdy jdu spát - jestli v 22 hod nebo 24 hod. a taky je jedno, jestli jsem utahanej - usnu tak mezi 01-05 hodinou. Ráno budíček v 7:30 a pak zas repete... Takže asi všichni chápete, jak se dlouhodobě cítím :) No a je mi vyčítáno, že "jsem špatnej" a "nemám nárok" se vyspat, že prý mám "chodit brzo spát". Jak u debilů...

Co jsem si dal pivo před spaním, tak usnutí bylo celkem OK, ale ráno mě nikdo do 10 hodiny nedokázal vzbudit :D Tělo se konečně dalo trochu dokupy - v podstatě konečně mělo "normální dávku B-vitamínu".

Jinak pivní mozoly nejsou z piva, ale z konverze B-vitamínu na něco nespecifického za pomocí parazitů - to je prostě důvod, proč někteří pánové mají potřebu chodit na pivo - nedostatek B-vitamínu. Pivo způsobí dostatek B-vitamínu, který paraziti překonvertují... a tak pořád dokola ;) Obdobě fungují i potraviny obsahující B-vitamín - bílé pečivo, těstoviny apod. Takže kdo chce zhubnout, tak ať nejí potraviny s B-vitamínem :-D
S tím pivem to dělám a účinek to má spíš opačný. Po jednom se uvolním, pak si dám slivovici pak druhý atd.... No a výsledek je takový že v 1-2h ráno mám pracovní špičku. Většinou chodím spát tak ve 2-4h ráno. Takže taky jak u blbejch copak jsem děcko abych chodil spát po večerníčku... Jediný co zabíralo byly prášky na spaní, za půl hodiny jsem se začal motat padnul ksichtem do peřin a bral to až do rána. Zkoušel jsem i kozlík lékařský, 1 tableta neusnul jsem, 2 tablety, neusnul jsem, půl plata tablet usnul jsem v 1 h ráno. Takže na prd. Přes den mi občas padají klapky ale večer zase nabíhám, prostě jsem totální sova.
Však taky ranní ptáče dál doskáče ale taky toho více sežere a dřív pojde :)
Tak se hrozím toho že na to abych dobře spal budu muset zase po letech začít běhat 5-20km denně, to zabírá no pak už jedině ty fénixovy slzy ale to je out of law.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

K nespavosti

Příspěvek od poota »

Hulda Clark o nespavosti píše:
Nespavost
Dalším problémem je noční buzení. Člověk se z neznámých důvodů probudí a potom i několik hodin není schopen usnout.
Já se domnívám, že jsou tyto problémy způsobeny zvýšeným obsahem amoniaku v mozku. Tato moje domněnka je založena na dvou faktech: omithin, látka, která redukuje amoniak, vyvo­lává u nespavostí postižených lidí velmi dobrý spánek, a ke zlepšení dochází také po zničení bakterií, které amoniak produkují. Naše tělo běžně amoniak neprodukuje. Tělo produkuje močovinu, která je vylučována ledvinami společně s vodou ve formě moči. Pokud jsme napa­deni parazity, je náš metabolismus zatížen amoniakem, který tito paraziti produkují. Tělo musí tento amoniak v játrech a ledvinách přeměnit na močovinu, abychom jej mohli vyloučit. V mozku k tomu však nedochází, chybí tam totiž důležitý enzym - ornithincarbamyltransfe­rase, který je pro tuto reakci nezbytný. Příroda nikdy nepočítala s tím, že bude mozek napa­den parazity či jinými patogeny, a proto nemá tak dobrou obranu. Většina našich parazitů pochází ze zvířat, se kterými přicházíme do styku. Člověk ze začátku nežil v kontaktu ani s koni, ani s krávami, ovcemi, prasaty, morčaty, kočkami, psy, ani s kuřaty. Dělá to na vlastní nebezpečí.
Je známo, že amoniak je pro mozek silným dráždidlem. Člověk může být probuzen až z komatu, jestliže mu dáme přičichnout k amoniakové čichací soli. Ornithin s amoniakem reaguje a na­sává jej jako houbu. Arginin, další aminokyselina, s amoniakem také reaguje, ale spánek ne­způsobuje. Nespavost tedy musí mít příčinu ještě v něčem jiném, než pouze v neschopnosti snižovat hladinu amoniaku v mozku. Arginin vede k čilosti, a proto by měl být v případě po­třeby užíván hlavně ráno. Když si před spaním vezmete ornithin, může trvat asi půl hodiny, než začne účinkovat. Obě tyto látky jsou naprosto neškodné, neboť jsou pro naše tělo přiro­zené.
První noc začněte užíváním dvou ornithin kapslí po 500 mg. Další noc si vezměte čtyři (2 g). Následující noci si berte vždy o dvě kapsle více, než dosáhnete vám vyhovující dávky. Někdy to trvá až pět dní, než zjistíte, co je nutné udělat, aby člověk dobře spal. Mezitím se samo­zřejmě budete snažit zničit všechny parazity.
Dalšími prostředky na podporu spánku jsou dvě byliny: kozlík lékařský (baldrián) a šišák. Me­chanismus jejich působení ještě nebyl zcela pochopen. Byliny působí zvláštním způsobem, ně­kteří lidé po nich usínají, ale někteří ne. Je potřeba je jednoduše vyzkoušet. Lidé se - co se týče metabolických pochodů - v některých detailech značně liší. Proto také na různé byliny reagují různě. Je však dobře, že tento mechanismus nebyl pochopen, protože byliny, jejichž tradice sahá na samý začátek civilizace, tak mohou zůstat mimo vliv vládních organizací.
Tryptofan, další z aminokyselin, je přibližně dvakrát účinnější než ornithin, ale byl před něko­lika lety odstraněn z trhu. Lidé, kteří tuto aminokyselinu denně užívali, většinou onemocněli a došlo i k několika úmrtím. Protože byl tryptofan dříve užíván bez toho, aby bylo zjištěno jakékoli škodlivé působení, bylo mi to podezřelé. Moje testy zjistily extrémní kontaminaci tryptofan kapslí polychlorovanými bifenyly, rtutí, rutheniem, stronciem, praseodymem, alu­miniem a benzalkoniem. Domnívám se, že došlo k poškození tanku, cenná tekutina se vylila na zem, ale potom byla stejně použita. Nebo byl tank po předchozím použití špatně vyčištěn.
U lidí, kteří tyto kapsle užívali, se značně zvýšil počet eozinofilů v krvi, což byla mimo jiné známka napadení parazity. A přítomnost těchto parazitů u těchto lidí zcela nepochybně ved­la k nespavosti. Tato tragická událost by měla vést k odhalení chyb ve výrobním procesu a zabránění jejich opakování, avšak nestalo se tak.

Třeba Tě to na něco navede.
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
NAVAR
Zasloužilý člen

Re: K nespavosti

Příspěvek od NAVAR »

Díky moc,
začíná mi to v hlavě spínat. Protože pokud před spánkem zrychlím látkovu výměnu pohybem (běh tak 5km) tak vyloučím škodliviny a ty mne pak neruší ve spánku. Něco jiného je usnout a taktéž kvalita spánku, dost lidí se probouzí utahaných a mají problém s klouby a ledvinami, takže na tom vylučování ve spojení se spánkem něco bude.
Teď mne čeká pár úkolů, kamarádům co sotva lezou trochu popoženu ledviny a játro, samozřejmě i sobě no a pak bych měl začít běhat. Nejlepší je celý den v lese tahat dřevo a pak si dát tak 5km běhu, to se potom spí a Jaroušek Ovčákovic mne má za burlaka. :)

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“