A(&F) píše:.. tak ona ta myšlenka má vcelku jakouž takouž hlavu i patu, ..
Mně se zase zdá, že moc ne.
Začnu hned u toho benzínu.
Potřebujeme z něj dostat plynnou směs se vzdušným kyslíkem, kterou následně spalujeme. Zrovna tak můžeme se vzduchem míchat jakýkoli hořlavý plyn, proti kterému má benzín jenom tu výhodu, že nám z otevřené nádoby neuteče a můžeme ho z ní přelévat i do jiné nádoby. Další případné výhody jsou už jenom o tom, že jsou kolem něj všechny problémy (kromě ceny) technicky vyřešené (za nějakou cenu). Cena je problém jenom pro nás spotřebitele - pro všechny ostatní je to jenom zisk, takže není žádný důvod, proč to nějak měnit.
Pokračuji kysličníkem uhličitým.
Je to neškodný plyn, který má svoje místo jak ve vzduchu, tak i v celé přírodě, kde harmonicky koluje, pokud to nezačne rozvrtávat člověk. Momentálně to vypadá tak, že za naše peníze se ta rovnováha masivně porušuje, takže za naše peníze by se zase měla napravovat jenom proto, aby to narušování za naše peníze mohlo pokračovat ještě intenzivněji.
A jsme u toho vodíku.
Mnozí zde už si v praxi ověřili, že jeho získávání z vody není žádná sranda a že se na to spotřebuje víc energie, než se potom jeho spalováním zpátky na vodu získá. Kysličník uhličitý, voda a popel mají společné to, že jsou produktem spalování. Z tohoto produktu spalování získat zpátky palivo, které se spálením opět změní ve výchozí produkt spalování vypadá na první pohled jako docela hezký nekonečný koloběh, ale v praxi jaksi nefunguje.
Příroda sice některé koloběhy látek v přírodě "umí", ale my je většinou nechápeme a zcela jistě je nedokážeme ani vzdáleně napodobit. Navíc každý lidský zásah do jakéhokoli přírodního procesu má za následek jeho narušení, zmršení a nebo přímo zničení.
Můj tlakoměr mi naznačuje, že je nejvyšší čas končit.
Zdravím - poota