U veterinara som zohnal Praziq. v tejto forme
http://www.chlpacik.sk/galces-odcervova ... -1815.html
Su tam dalsie dve ucinne latky. To asi nic, alebo? :-)
K tomu pelynku. Mal som z lekarne, znacka Juvamed. Potom som kupil inu znacku z obchodu so sypanymi cajmi, a jednoznacne je silnejsi. Navyse, isiel aj lepsie pomlet. Asi obsahoval viac vnate, a menej stoniek. Takze fakt, ze kvalita sa moze lisit. Juvamed urcite neberte, mam kamarata lekarnika a hovori, ze robia dost slabe a nekvalitne bylinky. Zobral by som teda radsej od nejakeho kvalitneho vyrobcu cajov.
Inak mne ten pelynek nic nerobi. Som po 11 dnoch co ho berem, a nikdy nic. Az tu som si precital, ake reakcie robi pri vdychnuti, mne sa ho podarilo uz viac krat vdychnut, dokonca sa vzdy nadychnem, ked otvorim flasku (to mam zvyk z korenin) a nikdy nic. Tak asi je to silny alergen, a niekomu to moze vyvolat alergicku reakciu. Ja som ale s alergiami na pel nemal nikdy ziaden problem, takze na mna to asi neucinkuje.
Co sa tyka Lugola, tak v tom je neuveritelna sila. Odkedy som zaradil doporucenych 10 kvapiek, citelne zlepsenie stavu. Navyse, vzdy mi neuveritelne vytravi, do pol hodiny po zobrati Lugolu, ktorym zapijam ten pelynek. Od zajtra pridavam klinceky, tak uvidime.
Cherry a ostatnym chcem podakovat za rady ohladne chemickych anti-helmik.