Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Výbava vhodná při kolapsu civilizace.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
stejné
...spamový robot zafungoval...2x stejné....
ale když už plevelím....voda je voda...ale pivo je pivo...zvláště Svijany v podobě Kvasnicové 13° zdravím Jeffa
ale když už plevelím....voda je voda...ale pivo je pivo...zvláště Svijany v podobě Kvasnicové 13° zdravím Jeffa
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: mno...
To mi ani neříkej jak je možný že Ti kradou zasázený stromky, to je přeci musí vykopnout a to už je pro ně práce. Máte tam nějaký divný druh.jarda ovčák píše: Musím odstranit škody po nájezdu cikád. Vykraly mi sad. Čerstvě zasázenej.
Nakonec musí kua přijít ten konec..... jináč to nevidím....
Jinak co kdyby jsi se stavil na klobásku a já Ti dal vzorky vody z mých zdrojů a tan tvůj spolužák mi to za flašku ohnivé vody zanalyzoval?
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
- peroxid
- Stálý člen
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 6 poděkování
Také mi to přijde pozoruhodné Trochu mi to připomíná situaci, kdy si pletli moji zahrádku s Kauflandem. Jednou jsem dorazil a nevěděl jsem jestli se smát nebo plakat. Šikovní zemědělci vytahali asi deset vzrostlých rajčatových keříků v domnění, že v kořenech narazí na brambory Naštěstí jim došlo, že "brambory" ještě nebudou zralé a nějaké rostliny tam nechali.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
mno...
Já jsem veliký příznivce a zastánce všech studánek, pramenů, potůčků i studní.... voda je život... Dokonce jsem zachránil studánku před záhubou tím, že jsem si ji koupil i s pozemkem. Postavil ji boreš z rýzmburka....Měla být zavezena stavební sutí.
V létě jsem se z ní hladově napil a málem jsem se vyvrátil. Budto tak ledová a nebo jak psal poota, hladová....
Je však moc daleko od domu, takže studna.... Měl jsem doma nějakýho vrtaře a prý dokáže zařídit, aby to z vrtu teklo samo. Teda, když může hledat na na zahrádce za domem.Teda do 150 metrů od baráku, aby mě výkjopy nezrujnovaly.
Chce v případě úspěchu 50 litrů navrch,což jsem okamžitě podepsal. Ve vedlejší dědině na tom má jeden člověk pověšenou 3kw turbínku....voda teče ze země a točí kolem....
Jak to ten vrtař udělá netuším... vím toho hodně málo o těch nitrech matičky země....
Brácha, stavím se, ne na klobásku, leda v neděli, a navíc bych musel doma deklarovat energetickou hodnoty mnou pozřené klobásky.....
Mám doma vegetariánský inferno.... Vůbec mi to nevadí, akurát po zelenině prdím víc, jak po mase. Mnohem víc.......Teda asi nejvíc....
jak to ti vegetariáni dělají, že tak nehlučí......
V létě jsem se z ní hladově napil a málem jsem se vyvrátil. Budto tak ledová a nebo jak psal poota, hladová....
Je však moc daleko od domu, takže studna.... Měl jsem doma nějakýho vrtaře a prý dokáže zařídit, aby to z vrtu teklo samo. Teda, když může hledat na na zahrádce za domem.Teda do 150 metrů od baráku, aby mě výkjopy nezrujnovaly.
Chce v případě úspěchu 50 litrů navrch,což jsem okamžitě podepsal. Ve vedlejší dědině na tom má jeden člověk pověšenou 3kw turbínku....voda teče ze země a točí kolem....
Jak to ten vrtař udělá netuším... vím toho hodně málo o těch nitrech matičky země....
Brácha, stavím se, ne na klobásku, leda v neděli, a navíc bych musel doma deklarovat energetickou hodnoty mnou pozřené klobásky.....
Mám doma vegetariánský inferno.... Vůbec mi to nevadí, akurát po zelenině prdím víc, jak po mase. Mnohem víc.......Teda asi nejvíc....
jak to ti vegetariáni dělají, že tak nehlučí......
- Ondřej
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
jarda: to čerpadlo má 280W...jarda ovčák píše:Ano, ondřej to trfil, membránová čerpadla jsou opravdu dobrá, jenže jsou VŠECHNY vyrobeny z hliníkové slitiny, většinou chromované či eloxované, málokdy lakované.Byl jsem osobně u opraváře těchto čerpadel a viděl, jak jsou příšerně zoxidovaná, přesto funkční i 20 let. Jenže, já osobně hliníku nevěřím a jeho oxidům už vůbec ne. Našel jsem pár čerpadel pro alter použití, dám je sem, jak bude čas.
Rozhodně tohle čerpadlo bude mít při 220w na kubík vody nejlepší poměr na litry versus příkon.
http://www.e-cerpadla.cz/ponorne-cerpad ... -6972.html
Jinak ještě existují hlubinný na 12V, ale těch bude jak šafránu. Spolehlivost taky nic moc. No ale já se na elektriku moc nespolíhám, takže beru pouze pracovní válec klasické pumpy
čau LA, pokud to čerpadlo má i hřídel z mosazi, tak proč ne. Jinak vzníká článek a oběžný kolo se během 4-5ti let rozpustí, jako u našeho 13 let starého čerpadla s mosazným kolem... (pěkně stupidní, nedivím se, že podobný systém už v obchodech vůbec nenajdu)
-
- Zasloužilý člen
tak to nevím...
Mno, ondřeji, rád bych sdílel s tebou nadšení pro mechanické pumpy, ovšem ještě jsem nenatrefil na žádnou, co by čerpala ze 40 metrů.
Měl jsem kdysi chatu a tam studnu. Byla tam pumpa obecná-běžná a z 18 ti metrů to byla fakt zábava. Ženský si ani necvrkly, takže vycházím pouze z vlastní zkušenosti. Pokud máš jinou zkušenost, sem s ní.
40 metrů jsem si nevymyslel, to podzemní jezero tak prostě je.
Když si představím, jak zvedám ten mechanismus pumpy 40 metrů dlouhej i s tím 40 metrů vysokým vodním sloupcem, tak jsem veselej.... páč já zvednu ze země na čince dvaapůl metráku k pasu, ale na tuhle pumpovací gymnastiku bych fakt neměl. Vlastně ani mechanismus běžné pumpy...
KDO NĚCO VÍTE, SEM S TÍM....
Měl jsem kdysi chatu a tam studnu. Byla tam pumpa obecná-běžná a z 18 ti metrů to byla fakt zábava. Ženský si ani necvrkly, takže vycházím pouze z vlastní zkušenosti. Pokud máš jinou zkušenost, sem s ní.
40 metrů jsem si nevymyslel, to podzemní jezero tak prostě je.
Když si představím, jak zvedám ten mechanismus pumpy 40 metrů dlouhej i s tím 40 metrů vysokým vodním sloupcem, tak jsem veselej.... páč já zvednu ze země na čince dvaapůl metráku k pasu, ale na tuhle pumpovací gymnastiku bych fakt neměl. Vlastně ani mechanismus běžné pumpy...
KDO NĚCO VÍTE, SEM S TÍM....
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: tak to nevím...
... což zkusit do utěsněného vrtu z venku pumpovat tlakový vzduch a "vodu jen vytláčet na povrch" ... ??? ... blbost, to je jen taková idea, která mne teď zrovna napadla ... asi ne, to by udělalo v podzemí víc paseky než užitku ... ale možnost to je ... ...
... škoda, že je to z tak velké hloubky (kvůli trhání vodního sloupce), jinak bys mohl využít čerpání s pomocí podtlaku vznikajícím při vyhoření vzdušného kyslíku v uzavřené komoře ... viz "utopená mince" http://kmd-trinec.blogspot.com/2011/01/ ... zduch.html ... pokud bys celý proces zautomatizoval (těsně před zhasnutím plamene otevřít komoru, aby se vyměnil vzduch a plamen se opět rozhořel pro další čerpání, uzavřít komoru, atdo.), tak bys měl při použití průhledného krytu "čerpadlo s ohřevem vzduchu a s osvětlením" ... ...
PeS: ... při více komorovém systému by jas mohl být i docela vyrovnaný ... ...
... škoda, že je to z tak velké hloubky (kvůli trhání vodního sloupce), jinak bys mohl využít čerpání s pomocí podtlaku vznikajícím při vyhoření vzdušného kyslíku v uzavřené komoře ... viz "utopená mince" http://kmd-trinec.blogspot.com/2011/01/ ... zduch.html ... pokud bys celý proces zautomatizoval (těsně před zhasnutím plamene otevřít komoru, aby se vyměnil vzduch a plamen se opět rozhořel pro další čerpání, uzavřít komoru, atdo.), tak bys měl při použití průhledného krytu "čerpadlo s ohřevem vzduchu a s osvětlením" ... ...
PeS: ... při více komorovém systému by jas mohl být i docela vyrovnaný ... ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
čerpadla
Co se tak vcelku dostupného vyrábí http://www.all-biz.info/cs/buy/goods/?group=1035728 na pokoukání případně na kontakt.
Běžně se na studnu motuje pumpa a to je čerpadlo tyčové ,no aby to šlo lehko s libovolné hloubky montuje se podle váhy vodního sloupce protizávaží.
pro Jardu ovčáka :To musel být pěknej sadouš co navrhoval a montoval tu pumpu.
Nejefektivnější a nejmenší energetickou spotřebu má čerpadlo tyčové protože jde téměř vyvážit,taky proto ho nejvíc používají nafťáci při těžbě ropy. 100m hloubka to je pro ně malina,procházka růžovým sadem.
PS:nejdostupnější běžné čerpadlo je tohle http://starbrana.cz/naradi/zahradni-tec ... tbp-5000-m ale musela by být mezinádrž s běžnou vodárnou aby jsi dostal řádný tlak do vodovodního řádu. V mezinádrži obyčejný plovákový spínač,aby se udržovala přiměřeně plná.
Běžně se na studnu motuje pumpa a to je čerpadlo tyčové ,no aby to šlo lehko s libovolné hloubky montuje se podle váhy vodního sloupce protizávaží.
pro Jardu ovčáka :To musel být pěknej sadouš co navrhoval a montoval tu pumpu.
Nejefektivnější a nejmenší energetickou spotřebu má čerpadlo tyčové protože jde téměř vyvážit,taky proto ho nejvíc používají nafťáci při těžbě ropy. 100m hloubka to je pro ně malina,procházka růžovým sadem.
PS:nejdostupnější běžné čerpadlo je tohle http://starbrana.cz/naradi/zahradni-tec ... tbp-5000-m ale musela by být mezinádrž s běžnou vodárnou aby jsi dostal řádný tlak do vodovodního řádu. V mezinádrži obyčejný plovákový spínač,aby se udržovala přiměřeně plná.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: tak to nevím...
co takhle vědro a rumpál. Tedy spíše ani ne tak vědro jako válec do vrtu obsahu třeba 50l a kolo jak bylo u klasické studny. To si vytáhneš vždycky a nebo to můžeš použít jako nouzové záložní řešení.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Re: čerpadla
Na automatické vyvážení by šlo hezky použít kyvadlo. Nonla píše:Běžně se na studnu motuje pumpa a to je čerpadlo tyčové ,no aby to šlo lehko s libovolné hloubky montuje se podle váhy vodního sloupce protizávaží.
Nejefektivnější a nejmenší energetickou spotřebu má čerpadlo tyčové protože jde téměř vyvážit
Pokud by se správně synchronizovalo vůči pracovnímu cyklu pákové pumpy, tak síla na pumpování by mohla býti téměř nulová.
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
-
- Zasloužilý člen
mno...
Pro la...
Čerpadlo instaloval sadista v roce 85, tedy v roce, kdy jsme s tátou vykopali znova studnu po válce zasypanou. nevěděli jsme, že bude mít přes 18 metrů. Proutkař říkal 8. My kopali a kopali. Při průměru 2,5 metru to bylo veselý.....
Sadista nám našrouboval to , co bylo jediné na veselém komančovském trhu. Já fakt netušil, že existuje něco, co vytáhne vodu z větší hloubky....
Pokud elektrický čerpadlo, pak tlakový nádrže jako je expanzomat, enem tak 500 litrů.
Čerpadlo instaloval sadista v roce 85, tedy v roce, kdy jsme s tátou vykopali znova studnu po válce zasypanou. nevěděli jsme, že bude mít přes 18 metrů. Proutkař říkal 8. My kopali a kopali. Při průměru 2,5 metru to bylo veselý.....
Sadista nám našrouboval to , co bylo jediné na veselém komančovském trhu. Já fakt netušil, že existuje něco, co vytáhne vodu z větší hloubky....
Pokud elektrický čerpadlo, pak tlakový nádrže jako je expanzomat, enem tak 500 litrů.
- la
- Zasloužilý člen
Trochu z historie http://www.hornictvi.info/podzemi/sigmund/sigmund.htm
Třeba ta pumpa Royal by i tehdy byla No ale mnohem levněji i na údržbu ,vyjde řešení s přiměřeně velkou (ne zas moc maximálně na den) netlakovou vodárenskou nádrží třeba v zemi,nebo v uzamykatelné stavbě ,v které se hladina může udržovat přes plovák a z ní potom tlakový rozvod s expanzomaty nebo jedním ,jak je libo ,řeší se to tak podobně i v mrakodrapech.Ono namontovat jedno čerpadlo s velkým výtlakem přináší svoje úskalí,například ráz při opětovném zapnutí někdy praskaj i trubky.On ten sloupec vody má i svou setrvačnost.no a taky ceny náhradních dílů Nádrž třeba tu ,ale výrobců je hafl http://www.titan-eko.cz/category/24/product/180/ nebo http://www.boehmextruplast.cz/boehm/6-V ... itnou-vodu
Ono taky pro tenhle systém hovoří to, že pro větší součet tlaků než 10atm plus rázy ,už nebudou moct být zas tak obyčejný trubky.
Třeba ta pumpa Royal by i tehdy byla No ale mnohem levněji i na údržbu ,vyjde řešení s přiměřeně velkou (ne zas moc maximálně na den) netlakovou vodárenskou nádrží třeba v zemi,nebo v uzamykatelné stavbě ,v které se hladina může udržovat přes plovák a z ní potom tlakový rozvod s expanzomaty nebo jedním ,jak je libo ,řeší se to tak podobně i v mrakodrapech.Ono namontovat jedno čerpadlo s velkým výtlakem přináší svoje úskalí,například ráz při opětovném zapnutí někdy praskaj i trubky.On ten sloupec vody má i svou setrvačnost.no a taky ceny náhradních dílů Nádrž třeba tu ,ale výrobců je hafl http://www.titan-eko.cz/category/24/product/180/ nebo http://www.boehmextruplast.cz/boehm/6-V ... itnou-vodu
Ono taky pro tenhle systém hovoří to, že pro větší součet tlaků než 10atm plus rázy ,už nebudou moct být zas tak obyčejný trubky.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
GARDENA 6000/5
... jelikož jsem tento týden potřeboval koupit nějaké slušnější čerpadlo, obrátil jsem se na kamaráda a dostal se tak k "lepší ceně" ... pokud by měl někdo další rovněž zájem o nové čerpadlo GARDENA 6000/5 za 6005,- korun českých, tak dejte vědět ... vč. plné záruky 3 roky ...
... http://cerpadla.heureka.cz/gardena-6000-5-automatic/ ...
... http://cerpadla.heureka.cz/gardena-6000-5-automatic/ ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
čedrpadlá...
...budú možno už na predaj
http://ekonomika.idnes.cz/tezba-ropy-v- ... nomika_kvr
http://ekonomika.idnes.cz/tezba-ropy-v- ... nomika_kvr
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- la
- Zasloužilý člen
čerpadlo
Čerpadlo nahoře na obrázku je neuvěřitelně efektivní ,sloupec kapaliny je vyvážen protizávažím celé to pohání slabý motorek.
Kvůli snadnému vyvážení a dlouhodobé spolehlivosti, jsou to čerpadla plunžrová.Potom je potřeba překonat jen váhu kapaliny plunžrem vytlačené ,plus nějaké to tření a je fuk v jaké je to hloubce ,hloubka je jen o pevnosti trubek a táhel.
Kvůli snadnému vyvážení a dlouhodobé spolehlivosti, jsou to čerpadla plunžrová.Potom je potřeba překonat jen váhu kapaliny plunžrem vytlačené ,plus nějaké to tření a je fuk v jaké je to hloubce ,hloubka je jen o pevnosti trubek a táhel.