Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Pro neználky II (potřebuji vědět.....) ... pokračování ...

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
peroxid
Stálý člen
Dal: 6 poděkování
Dostal: 6 poděkování

Re: Pro neználky II (potřebuji vědět.....) ... pokračování .

Příspěvek od peroxid »

Díky za tip. Vietnamská prasátka jsem chtěl vyzkoušet. Vůbec mě nenapadlo, že by z nich mohl být i vedlejší užitek.

peroxid
Stálý člen

Příspěvek od peroxid »

Prasničku jsem sehnal a našel jsem na webu další zkušenosti potvrzující, že by to proti lišce mohlo fungovat. Tak jsem zvědavý. Asi bych měl nejdřív do ověřovacího režimu vypustit nějakou opelichanou slepici a neservírovat lišce hned kačeny.

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno....

Příspěvek od jarda ovčák »

No jasně , tou papričkou posypa lišce kus flákoty....bude mít ohořelel ocas, až to z ní poleze...
Prasátko všechno rozryje. Jestli ti to nevadí, pak to je v poho. je na trhu pěna s odpuzujícím účinkem. Ve spreji....
K papričkám. Zkoušeli jsme habanero z květináče a z pěstírny konopí pod lampou. Neuvěřitelný rozdíl. Asi 100%. Takže ten skorpion pod lampama bude fakt jedlej. Máčet v tom diabolky, tak máš neuvěřitelnou zbraň. nebo pantballové kuliičky..... Je to prostor pro fantazii.

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
peroxid
Stálý člen

Příspěvek od peroxid »

Představa raketové lišky mě rozesmála :D Trochu mi to připomnělo, jak můj nejstarší syn před lety navedl svého mladší bráchu, že když si dá lžičku pepře, budou mu šlehat plameny z pusy. Prasátko ať si klidně ryje, co rypák ráčí, třeba konečně ochutnám lanýže.

peroxid
Stálý člen

Příspěvek od peroxid »

Mohl by mi, prosím někdo znalejší poradit v oblasti elektrikářské? Soused mi přinesl zařízení určené původně k vyhřívání bot. Sloužívá mu to teď prý jako nabiječka na autobaterii. Je tam trafo a čtyři diody zapojené do můstku. Jen mě mate, že na výstupu z trafa je střídavých něco přes 14 V a stejnosměrný výstup dává asi 12,5 V. Dle mých chatrných vzpomínek na školní léta by tomu mělo být obráceně. Zkoušel jsme digitálním multimetrem přeměřit jednotlivé diody a jsou nepropustné v jednom směru, soudím tedy, že jsou OK. Jsem vedle ve svých úvahách? Vše bylo měřeno nerozpojené.

cimirek
Zasloužilý člen
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Příspěvek od cimirek »

peroxid píše:Mohl by mi, prosím někdo znalejší poradit v oblasti elektrikářské? Soused mi přinesl zařízení určené původně k vyhřívání bot. Sloužívá mu to teď prý jako nabiječka na autobaterii. Je tam trafo a čtyři diody zapojené do můstku. Jen mě mate, že na výstupu z trafa je střídavých něco přes 14 V a stejnosměrný výstup dává asi 12,5 V. Dle mých chatrných vzpomínek na školní léta by tomu mělo být obráceně. Zkoušel jsme digitálním multimetrem přeměřit jednotlivé diody a jsou nepropustné v jednom směru, soudím tedy, že jsou OK. Jsem vedle ve svých úvahách? Vše bylo měřeno nerozpojené.
Napětí se zvedne, až když bude na plus a mínus připojený dostatečně dimenzovaný kondenzátor-podle zatížení.

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Příspěvek od la »

cimirek píše:
peroxid píše:Mohl by mi, prosím někdo znalejší poradit v oblasti elektrikářské? Soused mi přinesl zařízení určené původně k vyhřívání bot. Sloužívá mu to teď prý jako nabiječka na autobaterii. Je tam trafo a čtyři diody zapojené do můstku. Jen mě mate, že na výstupu z trafa je střídavých něco přes 14 V a stejnosměrný výstup dává asi 12,5 V. Dle mých chatrných vzpomínek na školní léta by tomu mělo být obráceně. Zkoušel jsme digitálním multimetrem přeměřit jednotlivé diody a jsou nepropustné v jednom směru, soudím tedy, že jsou OK. Jsem vedle ve svých úvahách? Vše bylo měřeno nerozpojené.
Napětí se zvedne, až když bude na plus a mínus připojený dostatečně dimenzovaný kondenzátor-podle zatížení.
Přesně tak, napětí se po připojení kondenzátoru zvýší,protože měříš patrně bez připojeného kondenzátoru a za usměrňovačem na každé diodě je úbytek napětí cca 0,6V až 0,8V(podle typu diody),v můstku jsou vždy ve funkci dvě v propustném směru ,takže když to sečteš dává to dohromady těch chybějících 1,5V.Multimetrem měříš napětí efektivní s kondenzátorem napětí maximální.Používat jako nabíječku pro olověné baterie to můžeš i bez toho kondenzátoru.Důležitější bude jaký to protlačí do baterie proud..Osciloskopem bys zjistil že to trafo má maximální napětí cca 16V střídavých.Takže zařízení zhruba vyhovuje.Pokud bys chtěl napětí na výstupu ještě o cca 0,6V zvýšit stačí použít misto můstku, usměrnění jednocestné.

:D

peroxid
Stálý člen

Příspěvek od peroxid »

Díky za odpovědi, ...vyhlazovat to nebudu a už mi to měření dává smysl.

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

peroxid píše:Prasničku jsem sehnal a našel jsem na webu další zkušenosti potvrzující, že by to proti lišce mohlo fungovat. Tak jsem zvědavý. Asi bych měl nejdřív do ověřovacího režimu vypustit nějakou opelichanou slepici a neservírovat lišce hned kačeny.
Jestli se mohu přimluvit tak lišku je lepší opravdu odstranit. Vzteklina je děsný svinstvo.
Záleží asi na podmínkách. Ale v okolí byli všichni psi i domácí zvířata co přišli do styku s liškou utraceny. A vždycky v tom byla vzteklina očkování neočkování.
Prasničky by byla škoda.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
peroxid
Stálý člen

Příspěvek od peroxid »

Pokud budu mít příležitost, tak lišku zlikviduji. Otázka, kolik jich v tom lese přebývá. Pochopil jsem to tak, že by měla mít před prasaty nějaký přirozený respekt a možné konfrontaci se zdaleka vyhne. Narazil jsem na to i zde: http://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/ ... -jak-na-ne Doufám, že to bude fungovat i u nás. Prasničky by byla opravdu škoda, je krásná a statečně likviduje zbytky z kuchyně.

peroxid
Stálý člen

Příspěvek od peroxid »

Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemáte praktické zkušenosti s programováním chipů Atmel? Mám hardwarové klíče k inkoustový náplni v ploteru a rád bych experimentoval i s barvami, které nemám originál.

NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

peroxid píše:Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemáte praktické zkušenosti s programováním chipů Atmel? Mám hardwarové klíče k inkoustový náplni v ploteru a rád bych experimentoval i s barvami, které nemám originál.
Kup to u číňana. Pokud to lze ale mělo by to jít.
Třaba tady i když záleží na čem tiskneš ale klony čipů se dělají stejně jako náhradní náplně barvy.
http://macroenter.trustpass.alibaba.com ... idges.html

To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

peroxid píše:Pokud budu mít příležitost, tak lišku zlikviduji. Otázka, kolik jich v tom lese přebývá. Pochopil jsem to tak, že by měla mít před prasaty nějaký přirozený respekt a možné konfrontaci se zdaleka vyhne. Narazil jsem na to i zde: http://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/ ... -jak-na-ne Doufám, že to bude fungovat i u nás. Prasničky by byla opravdu škoda, je krásná a statečně likviduje zbytky z kuchyně.
Tyhle prasátka jsem taky vždycky chtěl. Prý jsou velice inteligentní.
Ale musím to zvážit jestli moje superhypertrofované ego snese na dvorku u chalupy někoho chytřejšího. :D

peroxid
Stálý člen

Příspěvek od peroxid »

NAVAR píše: Kup to u číňana. Pokud to lze
Číňany jsem, právě že, už tři oslovil. Odpověděl jen jeden a to tak, že nemají (přestože to měli na webu), jestli prý nechci něco jiného. Mám už poměrně starou mašinu (colorspan), ale nechci ji ještě vyhazovat do šrotu. V každém případě díky za odkaz.

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“