Takhle raději neé - vždyť by se přetahovalymartin11 píše: a jeden nápad navíc...ty koule by zde mohly pracovat 2 v 1 rotoru...jedna vpravo a druhá vlevo
Zdravím - poota
Takhle raději neé - vždyť by se přetahovalymartin11 píše: a jeden nápad navíc...ty koule by zde mohly pracovat 2 v 1 rotoru...jedna vpravo a druhá vlevo
To jsou ty zlepšováky a pak se div. Ahoj, Slávek.poota píše:Takhle raději neé - vždyť by se přetahovalymartin11 píše: a jeden nápad navíc...ty koule by zde mohly pracovat 2 v 1 rotoru...jedna vpravo a druhá vlevo
Zdravím - poota
Slavek Krepelka píše:To jsou ty zlepšováky a pak se div. Ahoj, Slávek.poota píše:Takhle raději neé - vždyť by se přetahovalymartin11 píše: a jeden nápad navíc...ty koule by zde mohly pracovat 2 v 1 rotoru...jedna vpravo a druhá vlevo
Zdravím - poota
Jenomže ta první se snaží díky gravitaci klesat a v tom jí brání ten magnet a současně opření o tu obruč, která pod kuličkou začne uhýbat dolů, čímž se roztočí.martin11 píše:.. ještě jedna koule v rotoru naprot a bude mít svůj vybalancovaný magnet,a tak se bude chovat úplně stejně, otáčí se stejně a nic nebrzdí a nic se s ničím nepřetahuje. ..
No jednoduchýho mě moc nic nenapadá ale možná by se to dalo spáchat z té červené novodurové odpadní trubky.Když by stačil průměr 20cm.martin11 píše:zdravím ...a nedá mě to se nepřidat
...................................................... zdraví martin11 dejte sem někdo typ, jak zhotovit rotor
.....třeba z PVC
Krásnej příklad silové rovnováhy magnetické a gravitační síly.Magneto píše: 2. Kulička kmitající na hraně magnetu se zákonitě postupně uklidní a přicucne, jak píše huhu.
Magneto
na samohonku potřebuješ pár měděných trubek a kotelbuky píše: Najít spůsob nepřetržitého narušení rovnováhy a máme samohonku
To je dobrej nápad, ale ten drát není pro magnetické pole neviditelnej resp. magnetické pole ho registruje: vtáhne a nepustí.huhu píše:buky píše: když jsem přemýšlel jak to udělat, aby se kulička neustálila, napadlo mě po obvodu kola vetknout Fe drátek tak, aby proběhl mezi magnetem a kuličkou. drátek stáhne siločáry, ale nesmí se to přehnat, aby kulička "neupadla" mimo vliv magnetu.
hm ... jsem blbej...dvě kuličky v jednom zápřahu je nesmysl.....poota píše: Jenomže ta první ...
sice jde evolventa blbě vypálit ( SW trouble ), ale jestli bude tvůj výsledek slibný, zainvestuju a zkusím tomartin11 píše:jen ne Fe, kolo s vnitřním ozubením a k tomu kolečko se stejným modulem zubu dovnitř?