Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Americký radar v ČR

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Je to aj o peniazoch, to sa nedá nevidieť.
Na Slovensku máme zas jednu "raritu" - obec s novým názvom: Digitálne Uhrovské Podhradie. Najprv som myslel, že je to vtip, takú kravinu predsa žiaden starosta nepripustí. Ale chyba lávky, starosta je za, a to všetkými desiatimi. V skratke: v dedine nemohli chytať signál, žiaden. Tak im jeden podnikateľ namontoval za symbolickú 1 korunu satelity. Za podmienky, že sa obec premenuje. Akej kvality sú satelity - neviem, za 30.000 kus asi nie. Ale pre 38 stálych obyvateľov to až taká veľká suma nebola, a podnikateľ má reklamu, o akej sa iným doteraz ani nesnívalo - zadarmo vo všetkých médiách!
Inak dobý nápad - kamarát má firmu na koreňové čističky a rozmýšlal o účinnej reklame. Tak som mu poradil obec Havranec vo Svidníckom okrese. Má 10 obyvateľov, ak im dá satelity a aj nové televízory, tak sa môžu volať trebárs aj ZASR*NÝ HAVRANEC :D

Barbucha
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 61 poděkování

A bude sranda, jen aby jsme z toho nebyli přespříliš posraní

Příspěvek od Barbucha »

No, pánové myslím, a rád bych se mýlil, že za nedlouho budeme mít v otázce radaru a toho následného jasno. Jen aby to jasno na sobě nemělo hříbečkový klobouček. Rusové se, tedy na jejich povahu, až přespříliš rychle začali stahovat domů a následné vypovězení spolupráce s NATO? Au, Au, to nám ten den pěkně začíná. Ač podzim na krku, asi bude horko, ale poňťa v tom mít prstíčky mít nebude. Nemáte taky ten pocit?javascriptemoticon(':roll:')
Rolling Eyes

Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Nevíte někdo, kdy má být ten krám spuštěn? Abych měl představu kolik života mi ještě zbývá v mé domovině.

"Dum spiro spero"
Ciceron
jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

maká, nemaká?

Příspěvek od jeff »

Jo Ileme to taky nevím, jen jestli už v nějaké jiné lokalitě dávno nestojí a potichoučku nemaká. Přece Amíci všechno dublují. Nic není nemožné.

Jeff

Barbucha
Zasloužilý člen

Příspěvek od Barbucha »

Ilem píše:Nevíte někdo, kdy má být ten krám spuštěn? Abych měl představu kolik života mi ještě zbývá v mé domovině.
Jestli myslíš na emigraci, zapomeň, ten xindl americký se je dneska rozlezlí všude a jestli na to druhé, tak se modli, aby to bylo rychlé, protože jestli ne, tak živí budou závidět mrtvím. Apropo, víš co máš dělat když uvidíš atomoví hřib? Dobře se dívat, druhý nejspíš asi už neuvidíš. :evil: :oops:

Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Je ještě pár míst, které je nezajímají a ani zajímat nebudou. Život tam bude těžký, ale aspoň se svými blýzkými přežiju.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Barbucha
Zasloužilý člen

Příspěvek od Barbucha »

hele, povídej to mě zajímá, pokud tam tedy není pořád nebo většinou + nebo - 50°C. Loď budu mít snad už konečně dostavěnou, takže jak tu někdo již pravil, nic není nemožné. Akorát čerstvá novorozeňata nenaučíš chodit i kdyby jsi se z toho obtáh.
A víš proč mají čápi tak dlouhé nohy?
Naposledy upravil(a) Barbucha dne pát 29 srp 2008 15:50, celkem upraveno 1 x.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Uhodils hřebíček na hlavičku. Loď bude potřeba, nebo vrtulník, a odsolovací zařízení.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Barbucha
Zasloužilý člen

Příspěvek od Barbucha »

není problém, dvoustupňovou odsovovací vodárnu mám, výkon 950l/den, větrnou elektrárnu 3kW instalovaného výkonu, diesl agregát 7kw, 3f měniče 24/ 3x380v / 5Kw, co ještě?

pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

Barbucha píše:... jak tu někdo již pravil, nic není nemožné. Akorát čerstvá novorozeňata nenaučíš chodit i kdyby jsi se z toho obtáh...
Barbucha zdravím ťa . Keď to oni budú chcieť a budú veďieť ako na to , tak nechápem , prečo by to malo byť nemožné ? Až príliš často si mýlime pojmi s dojmami a jednou z velkých chýb bežného človeka je posudzovat tých druhých podla seba . PePo

Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Barbucha píše: není problém, dvoustupňovou odsovovací vodárnu mám, výkon 950l/den, větrnou elektrárnu 3kW instalovaného výkonu, diesl agregát 7kw, 3f měniče 24/ 3x380v / 5Kw, co ještě?
Koukám, že jsi vybaven. Jen ten agregát se bude muset přestavět na příboj, nebo vítr, počítám, že s naftou se nedá dlouhodobě počítat. Ale to by se spáchalo až na místě, jen se na to připravit (7kW je skoro zbytečně moc, pro začátek by to chtělo něco menšího).

Například v Tichém oceánu je 20 - 30 tisíc ostrovů. Dodnes to není přesně spočítané. Většina je neobydlených. Pokud máš pitnou vodu a nějaký kousek země, kde se dá vypěstovat třeba obilí, přežiješ všude. Dal bych přednost +50 před -50. Proti teplu se přece jen lépe bojuje, než proti zimě a dá se zvyknout.

Kolik volných míst budeš mít na lodi?

"Dum spiro spero"
Ciceron
Barbucha
Zasloužilý člen

Příspěvek od Barbucha »

Synku neumíš číst, já pravil, 3KW instalovaného příkonu na větrné elektrárně. Ale je to všechno konstruované jako soběstačná jednotka i s čističkou odpadních vod, takže se může i do ekologisky zakázaných oblastí / pokud loď nemá fekální nádrže, nebo čističku odpadu /. Jinak loď je konstruovaná pro 8 lidí, já si ji upravil na 10, ale jinak 12 bez problémů.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Taťko, neumím opravdu číst :( (Už jsem spěchal na vlak.) Ta tvoje loď se mi moc líbí, a to jsem ji ještě neviděl :P

"Dum spiro spero"
Ciceron
Barbucha
Zasloužilý člen

Příspěvek od Barbucha »

jo, mě taky, šílený projekt ještě šílenějšího asociálního ekcentrika

gimper
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gimper »

A víte co vám na to můžu napsat?
Je to jednoduché, stačí se zamyslet:
Rusko je demokratické a pěkná země(zaslíbená) = Rusů v ČR je tolik, že to tak moc nevypadá.
USA je země "sraček", ale v životě sem neviděl, že by se nějaký stát snažil od USA odtrhnout a ke všemu Američanů v ČR moc není, ano stojí to tam za starou belu a proto je to takto.
Ano, USA napáchalo hromadu zločinů = rozbilo několik demokratických režimů jako například v Afganistánu a Iráku, čistá demokracie bez vražd.
ČR ani ostatní státy se na akcích USA vůbec nepodílejí, nejsou ani v Iráku ani v Afganistánu, a Radar nezařídil Paroubek = Imho lol.
Mít někde základnu je špatně protože není potřeba a jenom dělá zle, stejně jako radar v Brdech = Ano, samozrějmě je lepší čekat na dobrou vůli kohokoliv z východu = to bylo vždy nejlepší a ještě lepší je rovnou pomoc odsoudit a fandit vrahům bezmozku(Ano, Rusům, kdo má jiný názor je mimo realitu % ovšem ať si ho nechá a klidně se do Ruska odstěhuje = už tady není držen).
Na východě není vůbec bída a nikdo se tam nemlátí "jen tak", v USA a na západě je to strašný, protože je tady hrozná bída, kdo nepracuje nic nemá, a to Čecha sere.
Západ provokuje východ, protože nemá co na práci, ono je to vlastně takové kolečko, pořád dokola...

A teď vážně:
Já se léčit nepotřebuju, mám názor takovej jakej si udělám, nepotřebuji k tomu TV Nov@ a stupidní diskuze na fórech.
Nefandím USA v žádné jejich válce, jde to mimo mě, ale kromě toho musím uznat, že v hodně krocích s USA souhlasím a nepotřebuju číst žádný názor, protože rozumný člověk situaci sleduje tak dlouho, že hledat pravdu tam kde není je zcela zbytečné.
Nedivím se Slovákům, protože ti když přišel Hitler řekli "Jsme s tebou náš vůdce!", k tomu lze dodat jen jedno: jsem rád, že jsme nezůstali jako Československo.
Vím, že je v módě AntiAmerikatismus, ale myslel sem si, že tohle fórum je založené na jiných lidech jako Novinky.cz a podobně, tam lze najít opravdu perly, stejně jako tady o tom, kdo by se měl jít léčit.
Taky jsem si vědom toho, že zmanipulovat člověka není problém, Čecha minimální a podle toho si dovedu představit, že jsou názory takové jaké jsou.

Soudíte za války USA? Soudíte i NATO, tím pádem je na čase si jít "naliskat", protože ani o tomto faktu z vás nikdo nemá ani kousek v hlavě.
Pro ty kterým to ještě nedošlo = ČR je v NATO a "zemích válek" jsou i naši vojáci.
Zamyšlení, to je to nejtěžší, protože se hodně lidem nechce a jen tak si plácají po internetu svoje "názory", ovšem problém je v tom, že to nejsou názory, ale jen výblitky, tudíš bez argumentů = podkladů.
Hodně lidí ze sebe asi rádo dělá podřadné, ale proč?

Nepotřebuji štepit svůj názor někomu do hlavy, protože to nemá žádnou cenu, jenom se snažím poukázat na to, že "na něm něco bude.".
Pokud si stále někdo neuvědomuje, že stát na straně východu bude vždy špatná volba, je na čase si to uvědomit již dnes, protože pak to nebude diskuze demagogů, ale myslicích lidí.

Z mého pohledu je situace kolem Radaru jasná, jelikož je to jedna z možností a přitom není nejhorší.
1) Radar nás má "chránít", zda nás USA a NATO ochrání není jasné, ale v mnoha případech je lepší prevence jako překvapení, každopádně lepší Radar jako drátem do oka, nebo okupace Ruskem.
2) Radar není určem proti Moskvě(snad), ale proti národům teroristů a podobných psychopatů.
3) Necharání jen ČR, ale SPOJENCE, takže pokud by došlo na jadernou válku v době fungujicích zařízení, máme jak my tak spojenci (a taky lidé) šanci na život, pokud to dopadne katastrofálně, tak umřou všichni, takže nechápu o co vám jde.
4) Vstupem USA si pojistíme určitý respekt už jen tím, že tu budou.
Kdo by si chtěl pojistit respekt přitomností Rusa, může vesele odcestovat na východ.
5) Pokud by se východ choval lidsky žádný radar by nebyl potřeba. (Ano vím, že tato možnost je vyloučená, rovnováha to jasně dává...)

Kdo tu nechce radar, má zájem na vlastním ohrožení(Ano, plácání do větru, protože na 10M Republičku uprostřed Evropy si nikdo netroufne a už vůbec to není potřebný uzel.) a takové lidi bych vůbec nebral vážně, jelikož kdo by pak vysvětloval dětem, že se dalo 3WW předejít, ale skupinka demagogů dala radi šanci někomu, kdo se k nim choval jako zvíře.

Je mi uplně jedno, kdo je PRO a kdo PROTI, dopadne to stejně tak jak to dopadne a z mého pohledu dobře.

chiq: Jak sem již napsal + ti k tomu dodám jednu věc:
Abych ti řekl pravdu, tak bych se být tebou staral raději o svou "zem", jelikož teď se možná budou chtít odpojit Maďaří kterých je přes milión a půl, přeji příjemné žití v republice, která kromě hor není vidět ani na mapě, ale bravo, dál se starej o ČR od které se Slovensko hrdě "osvobodilo" (potom, co tam Čech vybudoval průmysl a přitáhl si Rómy) kvůli - (pomlčce v názvu "Česko-Slovenská Republika", nebo "Československá Republika").
Byl to jeden z nejlepších kroků v historii Československa, pro Česko.
Nic proti tobě nemám, ale taky se "neseru" do věcí Slovenska i když bych mohl, ale nedělám to.
A taky tě neposílám na léčení a dialog vedu slušnou formou bez urážek.

pepo.bn: Viz chiq.
A jedna věc navíc, objektivitu a nezaujatost názoru soudíš podle čeho?
Podle toho jestli se shoduje s tvým nebo naopak? To by tak sedělo.
Zase = nic, vůbec nic proti tobě nemám, názor může mít každý, ale chce to trošku podložit, dokázat a né jen napsat "blitek", Češi se taky "neserou" do Slovenska(proč asi? Ono to stačilo...).

A ještě pro oba:
Pokud by došlo k válce s Ruskem, Slovensko není zase tak daleko a bohužel se historie kolikrát opakuje, takže by to dopadlo tak jako vždy = Bez námitek sme součástí agresora(Ruska) a budeme dělat co se po nás chce.
A bohužel vám jde o "prdel" víc jako nám, jelikož od nás se Maďaři trhat nemůžou % nejsou tady.
Opravdu nejlepší je soudit ostatní a u sebe mít bordel ještě hrubšího zrna.

Poslední dodatky jsou "rejp", protože to jinak už nejde, vím, že to 90% odsoudí, ale je mi to fuk, lítost je zbytečná, ovšem poukázat na fatka je složitější a "za pravdu se každý zlobí", takže se klidně vesele zlobte, ale pamatujte, že se můžete zlobit jen sami na sebe, protože nikdo jiný v tom roli nehraje.
Nebýt starostí Slováků o Česko, nebylo by ani faktických "narážek", je totiž až do nebe volající dívat se, jak lidé nedokážou pojmout pár informací z různých stran, pak by nebylo možné aby si někdo myslel, že Radar USA bude "tím špatným co ČR potkalo.", naopak z mého pohledu nebude, protože alespoň smluvní závazky sme si s USA dali.
Pravda, SSSR nás taky přijelo "zachránit" v 68' roce s 4.500 tanky a 500.000 vojáky co střílí do lidí vystupujicích za svobodu.
Každý tomu ale říká jinak, někdo pomoc, někdo okupace, záleží na úhlu pohledu. :lol: :lol:
O takovou pomoc nemám zájem, kdo má, cesta je volná, kam je libo? Kuba? Čína? Rusko? ... Stačí koupit letenku a jet!

Když už je težké pochopit realitu, radeji nic nepsat, ono to pak špatně vypadá a hlavně působí na lidi co "o tom prd vědí", a pak to dopadá tak, jak se může plno lidí přesvědčit. :bye: :pivko:

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“