Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Výbava vhodná při kolapsu civilizace.

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Vznětové zapalování.

Příspěvek od aNONym »

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: kolik míme zásob...

Příspěvek od martin11 »

zdravím..s tím deštníkem...mooooc dobrý ... :good: +1....

k zapalování....do pondělí je daleko, co kdyby se v neděli něco semlelo a budete bez vohýnku.... :shock:
...vemte nějakou malou lupu, nebo čočku z jednorázovýho foťáčku.....ale co s tím zapálit.papír nejde...zkoušel jsem to jinak a funguje bezvadně,,,,někde v přírodě kousek dokonale ztrouchnivělýho dřeva...usušit a promíchat 1:1 s dřevěným uhlím.../ nebo zuhelnatělým oharkem co zbyl ráno v krbu.../ stačí toho lžíce...té směsi.....je to dost černé a chytá to skoro samo.....nevím jaká je skladba/ chemická/ toho troudu....tak si to zkuste....kdo si hraje nezlobí...jo prosím vás...ne v blízkosti stohu, také na půdě ne, nebo u benzínové pumpy :idea: ....
tak jsme pokročili v záchraně lidstva. :idea: ....dlouhý a spokojený život....ale už zítra krásný víkend přeje m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: rejže a voheň....

Příspěvek od NAVAR »

laik píše: Jardo tak domluv pár pytlů rejže:-) ....jakou to má trvanlivost?....za tu cenu to jde, i když nebude žádná pohroma, ceny neustále porostou....
Při dobrém, skladování několik let. Stejně jako uzené, samozřejmě podotýkám dobře vyuzené maso po domácku vydrží klidně 5 let.
Pokud to bude rýže origo čína, tak to si i pošmákneš s tím co se dá koupit v obchodě tak za 50-100kč kg se to nbedá vůbec srovnávat.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

výdrž potravin

Příspěvek od laik »

Navar
trošku bych oponoval ale dobře vyuzený uzený tak dlouho nevydrží....
žena minulej víkend dovezla od tchána čerstvej uženej špek (špalek o velikosti 6*10*25cm) a kus uz. masa....a ..
dnes už nic z toho není :D jen z toho špeku zbyla ta kůže....a ta pude ještě na uzenou polívku :D
člověk jde kolem,občas trošku zakrojí z chlebem...no a nějak najednou není... :(
je to pravda...dnešní západní civilizace nezřízeně žere....

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Ondřej
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

zapalovač

Příspěvek od Ondřej »

Solární vaření je v našich končinách úplně směšný. Uvař si jindy než v létě, ve dne a jasna...

Zapalovače Zippo rozhodně nedoporučuju, poněvadž během dvou týdnů vyschnou a nazdar. Můžu doporučit tu Rivalovu věčnou sirku (permanent match), ale pouze radši s drátěným knotkem. Nebo tento zapalovač, který mám naplněný benálem asi už rok (má těsnění)
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.10079
nebo velký firesteel
http://www.dealextreme.com/search.dx/se ... %20Sparkle
Jinak v tomto čínském obchůdku mají kromě nemožné hromady kokotin ještě další zajímavý věci.

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

No vida,můj zipáč byl dar k revolveru remington a těsnění má.... Dokonce dvojité. Je určen pro vojáky potápníky, páč do něj nikdy nenateče voda. Je to model army, stejně jako ten remington.....
Uteklo hodně vody, colty jsou mimo zákon a zipáč funguje dál. Stačí pár paklů sirek, kloudnej zapík, nebo křesadlo, nebo olejovej kahánek na věčnej plamínek....bezvadně a neomylně fachá zapalovač pro svářeče plamenem. Kápneš jednu kapku benzínu na noviny, škrk a máš plamínek. Přišemž zapalovaš škrkací...
http://svarecskepotreby.cz/zapalovace.html
Já mám dodnes ten, co jsem si kdysi koupil ke svářečskýmu kurzu za komančů....
Škrká stejně....
Jináč, pokud jste dobří lidé, oheň si od sousedů vždy donesete v hubce......Tady bych potíž nehledal.oheň vám dají, nažrat nee.
Hele, kolik kapek je v jednom litru benzínu???

laik
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

kapky...

Příspěvek od laik »

Zdravím
Jardo... přesně 20 000 kapek do l

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: kapky...

Příspěvek od Ilem »

To těžko. To by platilo pro vodu a ještě přibližně, protože objem kapky záleží i na tvaru a materiálu kapátka. Povrchové napětí benzínu je zhruba poloviční, tak odhaduji počet kapek na zhruba dvojnásobek, proti vodě. Ale je to jen odhad.

"Dum spiro spero"
Ciceron
laik
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

kapky

Příspěvek od laik »

Oprava..... :oops:
máš pravdu ted sem to přepočítal (na naturálu 95) :D
je to skoro k 45 000 kapek.... cca .....kapátko sem použil klasický z nosních kapek

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: kapky

Příspěvek od Ilem »

Chlape, ty se mi líbíš. Okamžitě realizuješ každou kravinu, kterou vymyslím. Budu muset vymyslet něco náročnějšího, na co nemám čas a k něčemu to bude.

"Dum spiro spero"
Ciceron
laik
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Kraviny

Příspěvek od laik »

Ahoj
laický kravinky to zvládám a nezabere to čas....takhle by si lidi vytvářeli doměnky a i hádali by se tady kvuli tomu a kdoví kam by to pak vedlo...
ted je to jasný a mužem pokračovat v dalších věcech.....třeba by me zajímalo proč se Jarda ptal na počet kapek......???...

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Kraviny

Příspěvek od Ilem »

laik píše:....třeba by me zajímalo proč se Jarda ptal na počet kapek......???...
To je jasné. Může za to tahle jeho věta: "Kápneš jednu kapku benzínu na noviny, škrk a máš plamínek." Tak si chtěl spočítat, kolik potřebuje benzínu, aby mohl do smrti například třikrát denně rozdělávat oheň.

"Dum spiro spero"
Ciceron
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno....

Příspěvek od jarda ovčák »

ilem.... :good:
laiku, klobouk dolů. jsi fakt dobrej....
Mno, a když se přepočítá vojenskej kanystr dvacka na kapky, tak zjistíme, že i hodně vášnivý kuřák bude moci bafat...
Příště tedy fermentace tabáku virginského a selského, vulgo machorky.......

Ondřej
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

http://www.specnaz.cz/

Příspěvek od Ondřej »

http://www.specnaz.cz/ Chlíbek má zřejmě částečný výcvik Specnaz. Má co říct...

poota: jak mi může voda z pramene ublížit?

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: http://www.specnaz.cz/

Příspěvek od poota »

Ondřej píše:poota: jak mi může voda z pramene ublížit?
Kupodivu docela dost. Dám sem citát Viktora Schaubergera, který na toto nebezpečí několikrát upozorňoval.

Existují prameny, které mají tak vysoký obsah kyseliny uhličité (tento výraz je ostatně nesprávný), že drobní živočichové, kteří se při utišování žízně nadechnou výparů, držících se nízko nad zemí, téměř okamžitě padnou mrtvi k zemi (psí pramen v Neapoli).
Pokud tuto vodu necháme odstát v kovové nádobě na vzduchu, ohřeje se tato voda nepoměrně rychle a na povrchu bude mírně šumět. Tento jev ostatně mnohdy zaznamenáváme i při vrtání studní. Kde se tento jev projeví, hladina navrtané vody záhy poklesne a studna brzy vyschne.
Když do podobné vody nalijeme ohřátou dešťovou vodu, přidáme do ní několik kapek oleje a pevně uzavřeme víkem, obsah nádoby bude v brzkém čase explodovat.
Negativní atmosféra, psychika, obsažená ve vysoce hodnotné pramenité vodě, oxiduje, což znamená, že reaguje se silně okysličenou vodou s teplým a tím převážně pozitivně naladěným vzduchem a rozbije nádobu, pokud této reakci stojí v cestě překážka a pokud je přítomna jednoduchá – málo organizovaná – uhlíkatá látka, jakou například představuje olej.
Pokud vypije takovouto vodu rozehřátý organismus, dojde k podobnému pochodu. Postižený člověk pocítí píchnutí v plicích a do několika dní je z něj mrtvola.

Pokud tentýž pramen má možnost se stykem se vzdušným kyslíkem "normalizovat", tak již nebezpečný není.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“