Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Plasma CAR
need help
Zdravím vás,
už týždeň sa snažím o plazmový výboj a konečne úspech.
Podarilo sa mi spraviť plazmu dokonca keď som do nej rozprašoval vodu tak to celkom slušne vybuchovalo ale keď som tento systém namontoval do motora ani za svet to nechcelo odpáliť ak náhodou máte nejaký nápad tak píšte. Posnažím sa dať na fórum aj videá len momentálne ich mám natočené len mobilom(zlá kvalita).
Za všetky rady vopred ďakujem.
už týždeň sa snažím o plazmový výboj a konečne úspech.
Podarilo sa mi spraviť plazmu dokonca keď som do nej rozprašoval vodu tak to celkom slušne vybuchovalo ale keď som tento systém namontoval do motora ani za svet to nechcelo odpáliť ak náhodou máte nejaký nápad tak píšte. Posnažím sa dať na fórum aj videá len momentálne ich mám natočené len mobilom(zlá kvalita).
Za všetky rady vopred ďakujem.
-
- Stálý člen
- Dostal: 1 poděkování
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
-
- Stálý člen
- Dal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Stálý člen
- Dal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Pego
- Zasloužilý člen
- Dal: 29 poděkování
- Dostal: 19 poděkování
Re: need help
Normální zapalovací cívka je na tohle slabá. Potřebuješ, aby proud byl aspoň 2-3 mA a napětí kolem 2500V.
Ale nejdůležitější ze všeho je profil oblouku. Normálně je většinou jiskra rozvětvená, nebo jinak rozlezlá do stran a to je špatně. Potřebujeme, aby veškerá energie byla koncentrovaná do co nejmenšího průřezu.
Jaké zařízení používáš?
Ale nejdůležitější ze všeho je profil oblouku. Normálně je většinou jiskra rozvětvená, nebo jinak rozlezlá do stran a to je špatně. Potřebujeme, aby veškerá energie byla koncentrovaná do co nejmenšího průřezu.
Jaké zařízení používáš?
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Re: Zajímavé
Abakuk píše:
Co by to asi udělalo ve válci motoru?
Zdravím,něco podobného stavím ,ale do motoru to nebude ,vypadá to jako rotační ohřívač i konstrukce je velmi podobná,ale v každém otvoru je navíc jiskřiště konstrukčně podobné jako v druhé části filmu v tvém odkazu nahoře.Doufám že bude fofr.Ošetření napájení jiskřišť je v rotoru.
náčrtek ať je na co koukat:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ohřívač
Myšlenka je dost dobrá. Vy tomu asi rozumíte tak bych se chtěl zeptat kolik je asi potřeba výkonu na jedno jiskřistě abych dosáhl alespoň podobného efektu jako je v tom videu?
Předem děkuji za odpověd.
Předem děkuji za odpověd.
- la
- Zasloužilý člen
Re: Ohřívač
V diskuzi pod uvedeným filmem je od autora uvedeno že použil 120V .DC a proud byl zhruba 2A.Záleží na vodivosti kapaliny ,to napětí a proud ten je o aktivní ploše elektrody.Použil regulační autotrasformátor.V druhé části filmu použil svíčku s které vykuchal odrušovací odpor údajně to po nahřátí plynem jde,to jsem teda nezkoušel.Bez odporu je vidět ,že je to lepší.
Napětí
Tak to mě trochu překvapuje, já si myslel že bude potřeba vykuchat televizi abych dostal trafo na 25kV. Takže se ta jiskra zas tak moc nelíží od té u svářečky. A není opravdu lepší mít kilovolty a miliampéry místo voltů a ampér?
- la
- Zasloužilý člen
Re: Napětí
Toto je výboj ve vodě ,ten funguje už přibližně od 80V,pokud bys chtěl výboj ve vodní mlze napětí by muselo být řádově v desítkách KV,to napětí pro start je o vodivosti prostředí,s ohřátím prostředí a ionizací teplého prostředí v provozu zařízení může být napětí nižžší,ale roste zase protékající proud,celkový protlačený výkon hlavně délka trvání výboje má velký vliv na opotřebení elektrod.Takže zas taková legrace to není.
Co je lepší
A co by bylo lepší kdybych chtěl tím eventuálně pohánět motor? Rozklad vodní mlhy nebo rovnou nasávat vodu? Mátes tím nějaké zkušenosti?
Předem děkuji za odpověd(i).
Předem děkuji za odpověd(i).