Stránka 18 z 33

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Napsal: úte 12 lis 2013 9:44
od pdob
Postup približne rovnaký -varím cca 25 min. v smaltovanom 1Litrovom hrnčeku asi 7-8 dl vody,niečo vyvrie, ostatok rovnako, ráno sa napijem na lačno hneď ako sa prebudím,potom zvyšok prelejem do 0.5L PET fľaše od coly(dlhodobo používam len na tento čaj) necedím aj tak je to na dne,beriem do práce.nesladím,zatiaľ žiadne výsledky.Chutí mi, pokračujem ďalej.S pozdravom Peter.

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Napsal: stř 13 lis 2013 11:43
od Gerbera
To slyším poprvé, źe kotvičník může pomoct, když trpíme PMS... asi zkusím... Ale nemá nějaké nežádoucí účinky?

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Napsal: stř 13 lis 2013 11:56
od A(&F)
Gerbera píše:Ale nemá nějaké nežádoucí účinky?
... pokud nebudeme za neg. účinky počítat "větší upřímnost" (kdy natvrdo řekneme i věci, o kterých bychom jinak pomlčeli ... :esilenced: ), tak opravdu nemá ... teda zatím se o ničom neví ...

... :bye: ... Anri ...

------------
PeS: ... jediná známá interakce je u kuřáků "travky", kdy říkají, "že to to zase jako poprvé" ...... ale proč tomu je ?? ... :dknow: ... možná, že to způsobeno tím, že se jim "detoxikuje" organismus a THC pak může "lépe/účinněji" působit ...

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Napsal: stř 13 lis 2013 14:11
od stevo69
Ja si kotvičník nameliem na prášok v mlynčeku, a potom po uvarení to vypijem komplet cele. :bye:

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Napsal: stř 13 lis 2013 16:18
od martin11
:good: ...myslím, že to je asi nejlepší způsob užití....prostě komplet i s chlupama....ono si to tělo "nějak" přebere...na jakém mlýnku to meleš...???...nemáme krom masového žádný jiný doma, půjdu koupit. / jediný co máme je ten tříštivý na robotu a to se mě nechce. např kafe je potom takové ohřáté z mletí/ :pivko: m11 :D

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Napsal: stř 13 lis 2013 17:09
od A(&F)
martin11 píše:jediný co máme je ten tříštivý na robotu a to se mě nechce. např kafe je potom takové ohřáté z mletí ...
... pokud to nebudeš chtít namlejt na jeden zátah, tak můžeš i na tom tříštivém ... tzn. mlýt krátce na několikrát, ale s delšíma pauzama ... ;) ...

... :bye: ... Anri ...

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Napsal: stř 13 lis 2013 21:17
od stevo69
Na obyčajnom trieštivom mlynčeku na kávu, velmi dobre sa na tom melu sušené bilinky.

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Napsal: čtv 14 lis 2013 7:37
od martin11
našel jsem takovej starej, babička v tom mlela kafe tedy meltu a cikorku a takový to pražený obilí...na kliku, tak to zkusím tady ...pak přijde na řadu ten tříštivej....mě se ty moderní automaty moc nezamlouvaj :baby: :pivko: m11 :D

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Napsal: čtv 14 lis 2013 20:41
od early123
Zdravím Vás,

zomlel som v mlynceku čaj a po vyvarení bol tmavší ako ten ,ktorý som varil nerozdrvený,hoci nerozdrveneho som mal dve kávové lyžičky a rozdrveného len jednu.Zdá sa ,že keď porušíme drvením bunkovú štruktúru byliny dá nám po varení viac ako nerozdrvená.Lenže,ja nedokážem vypiť takýto čaj ani po rozdrvení komplet celý,musím si ho precediť.Napadla ma však myšlienka,či by po drvení nebolo dobre drvinu preosiať a získať len prášok,bojím sa však či by sa nestratila nejaká synergia látok v čaji,ale skúsim to.

Vďaka

kapky

Napsal: pát 15 lis 2013 13:59
od cimirek
Konzumní líh 0,5 litru 80% alkoholu a 100g sušeného kotvičníku.
Do zavařovací sklenice nalijte konzumní líh.
Pak přidáte kotvičník tak.
Sklenici uzavřete a necháte na tmavém místě při pokojové teplotě louhovat.
Se sklenicí občas zatřepete, ze začátku častěji a po třech týdnech alespoň 1x za měsíc. Výluh je použitelný cca za dva měsíce, kdy si odlijeme pár ml na naše první kapičky.
Zbytek necháme dále louhovat. Po 4-5 měsících slijeme zbytek přes jemné sítko zpátky do lahve od lihu.

Užívání :
Ráno a večer 15-20 kapek na cukr, nebo do vody.

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Napsal: pát 15 lis 2013 20:23
od ceskymo
martin11 píše:našel jsem takovej starej, babička v tom mlela kafe tedy meltu a cikorku a takový to pražený obilí...na kliku
Tak si myslim, ze by mel fungovat lip nez ty tristivy, pac se ti to v nem nejspis nebude tak moc zahrivat. Dobrej napad! :good:

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Napsal: sob 21 pro 2013 5:09
od Fox_25
Tak vás po delší době zdravím.

Prohnala se u nás břišní chřipka která byla schopna uzemnit na více než týden. U mě a mých rodičů měla ovšem trošku jiný průběh. Jeden den horečka, silná malátnost a zvracení. Na druhý den slabost, ale jinak už ok. Já si při horečce naordinoval trochu zkvašený kotvičník(čerstvě uvařený jsem vyzvracel) a konopnou mast vnitřně. Po kvašeném kotvičníku se mi přestal zvedat žaludek a konopí zase dodalo sílu bojovat s tím "duchovně" i když jsem byl zesláblý, zajímavý zážitek.

Z dlouhodobého hlediska je pro mě stále neuvěřitelné co kotvičník dovede. Život je s ním mnohem snadnější.


Tříštivý mlýnek asi nebude ok, máme dva a oba mají příliš vysoké otáčky. Když v nich melu tak jde vyloženě cítit pryskyřice a výsledný prach je horký a lepkavý. Spíš bych použil profi mlýnek na kávu, mají velké(cca 64mm) ploché mlecí kameny a i při 1250ot/min se káva nepálí ani na nejjemnější mletí. Hlavně nezkoušejte levné mlýnky(netříštivé), odvařil jsem už tři, ale ty by odvařilo i mletí kávy.
Ale je otázka zda je skutečně tříštivý mlýnek na prd. Je možné že se díky němu ulehčí vaření kotvy, nebo spíš že se z ní vylouhuje více než když jej nechám vařit jen nasekaný, nevím.

Re: Kotvičník zemní - Tribulus terrestris

Napsal: sob 21 pro 2013 11:25
od poota
Fox_25 píše:Ale je otázka zda je skutečně tříštivý mlýnek na prd. Je možné že se díky němu ulehčí vaření kotvy, nebo spíš že se z ní vylouhuje více než když jej nechám vařit jen nasekaný, nevím.
Kvalita a složení výluhu se dá výrazně ovlivnit způsobem louhování a kvalitou vody.
Louhování za studena je macerace, používají se různé teploty a různě dlouhá doba.
Spařování je zalití horkou vodou s následným scezením, které se provádí buď rovnou a nebo nějaké době, případně i bez zcezení.
Dekokce je umístění drogy do studeného nebo horkého nálevu s následným různě dlouhým vařením.
Kombinací těchto metod se dá z jedné a téže drogy získat několik výluhů s naprosto rozdílným složením a pochopitelně i různými vlastnostmi.

Zdravím - poota

Kotvičník

Napsal: čtv 23 led 2014 19:18
od Slavek Krepelka
Českymo mi poslala "vzorek" divokého kotvičníku z kalifornské pouště :good: a moc jí tímto děkuju. Že mi poslal Anri před dvěma lety taky jeho :good: a taky moc děkuju, mám tímto možnost je porovnat. U toho pěstěného jsem nepozoroval nějak výrazné účinky na cokoliv, i když trochu snad ano. U toho divokého je to dost jinak. Hádám tu dám jakýsi přehled osobních pocitů v rozdílnosti. Oba jsem použil umleté skoro na prach v tříštivém kafemlejnku pro lepší vylouhování. Pěstěný jsem bumbal před nějakými dvěma roky po dobu jednoho měsíce s tí,. že jsem ho přibližně podle Anriho návodu dal vrchovatou lžičku do litrové termosky a zalil vřící vodou. Pak jsem to po nějaké době během několika hodin vypil. U toho divokého jsem jen zalil lžičku vřící vodou do půllitrového kafáče.

P = pěstěný
D = divoký

Vůně
- P při mletí celkem výrazná vůně
- D Bezvýrazný

Váha
- P 20.3g na 1.5 Oz objem
- d 17.2g na 1.5 Oz objem

Barva sušiny
- P stonky a semena žlutá, lístky zažloutle nazelenalé
- D stonky a semena žlutě nazelenalé, lístly zelené

Barva čaje
- P slabě nažoutlý
- D silně nažloutlý

Vůně čaje
- P nevýrazná, senová.
- D poněkud výraznější senová

Chuť čaje
- P nevýrazná senová
- D nevýrazná senová, z počátku nasládlá ale později dost nahořklá, asi tak jako slabé hořké kafe, ale spíš hořkost zeměžluče, než kafe. Zůstává to na jazyku dost výrazně po spolknutí doušku.

Co je ale podstatné je to, že mi už po prvním divokém spustilo z nosu, nějaké to chrchlání a ráno jsem měl citlivé a zvětšené mízní uzliny pod pažema, což se mi po P nestalo. Osobně mám tedy pocit, že ta divočina má při stejně silném čaji výrazně lepší účinek. Možná je to aj tím, že v Kaliforni je to trvalka a hlavně že roste tam, kde je kotvičníku přirozeně nejlíp. Zároveň je nasnadě, že Českymo má podstatně lepší podmínky na usušení díky velice nízké relatvní vlhkosti vzduchu.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Re: Kotvičník

Napsal: pát 24 led 2014 8:45
od pdob
Možno by bolo dobre to dať do vlákna Kotvičník...Dobrá informácia a dík za Vaše pokusy čo tu mnohí robíte. ak sa tieto vlastnosti potvrdia, možno by stálo za úvahu preniesť to spoza veľkej mláky sem( s Vašou láskavou pomocou) a nejaký šikovný pestovateľ ( Anri, Pišta...)by to rozmnožili aj pre prípadných záujemcov.