Ahoj!berky píše:Ahoj Mime. Když už tedy hážeš perly sviním, tak ještě prosím objasni úlohu pH. Tedy spíš upřesni optimální rozsah nebo na ci si dát bacha. Moje zkušenost je taková (a je to z hlediska chemie logické), že v alkalickém prostředí hliník ubývá jako ďas (hlinitany). Při růstu teploty přímo mizí před očima. Tak mi ten louh trochu nesedí - jedině, že by bylo potřeba upravit pH mírně nad 7.
S jiskřištěm jsem laboroval a od začátku (stejně jako Peter) upozorňuji na to, že bez něj se VN neudělá. Měl jsem regulovatelné a hrál jsem si s tím dost. Nakonec jsem dal svíčku (ta se neopalovala). Vývin plynu se mi nezvýšil, jen klesla spotřeba nerez části. U JC to mírně bublalo klidně i jen na VN.
Ještě jeden dotaz. Rozumíš tomu co se tam děje a víš tedy proč a jak to funguje? Nerejpu. Jde o to, že pokud člověk zná princip, snáz se potom pracuje. Navíc není nutné se pokoušet o replikaci a je možné zkusit vlastní cesty. Kolem Tvého vyvíječe je totiž tolik nejasností a protichůdných informací, že replikace je v podstatě nemožná. Zapojení "elektriky", elektrod, mezery, elektrolyt (pH). Různí se i spotřeby proudu, hliníku a vody, vývin plynu. Na začátku jsi sliboval fotky a informamce. Jediná fotka byla myslím něco jako "tak to má bublat" kde bylo vidět napěněné mléko. Je to Tvoje věc a nikdo Tě nemůže nutit cokoli zveřejňovat, ale dal jsi spoustě lidí naději a většina z nich je akorát nasr... Můj případ to není, už jsem to překousl. Doby euforie a velkého zklámání mám snad za sebou. Jen je ze mne díky tomu větší pesimista a míň důvěřuji "zaručeně funkčním" věcem. Myslím, že do Tvého vyvíječe se obecně dalo nejvíc energie, času a peněz. Asi jsme všichni neschopní blbci nebo úspěšní mlčí, případně mlží.
Peter si s regulací průtoku hrál dost. I s podtlakem. Vím to, byl jsem u toho. Výsledek je ten, že mu jednou běžel favorit na úplně jiné uspořádání a znovu se to nepovedlo. Tedy alespoň co vím. Nemůžu za něj mluvit. Takže těch negativních zázraků jsme si zažili dost a myslím, že hodně z nás.
Osobně jsem to dal k ledu. Věnoval jsem tomu ze všech pokusů největší čas a nic. Zatím tedy jdu cestou spořiče a zkouším jiné věci.
Sem prosím odpověz konstruktivní věci a jestli mi chceš napsat nějakou ostřejší odpověď, tak přes sz. Boxovárnu nečtu a ať to tady nesviníme...
Dík za pochopení
Víš Ivan ve svém seriálu popsal všechno téměř dokonale, objasnil PH, různé variace systémů. Je tam prostě všechno. To, co není zcela popsáno je průtok vzduchu elektrolyzerem a přívod VN. Nechal jsem tam mezeru a čekal na ohlasy a dotazy....NIC.....
Pro volnoběžný chod motoru opravdu nemusí nikdo stavět složitý elektrolyzer, jak jsem ho popsal...Skutečnost je taková, že nestačí přinést "bednu" k autu a už to běží....Mám za sebou hodně testů a zkušeností na různých motorech....Každý motor je jaksi jiný a potřebuje trochu něco jiného....Nelze optimalizovat průtoky vzduchu, pohonné směsi a jiskřiště pro různé motory...Je v tom trochu zakopaný pes...Radím počáteční kompromis...postupné přivírání klasického paliva...to se musí ale dít řádově v hodinách provozu, né po minutách...Je to jakési přizpůsobení motoru "novému" palivu....
Doufám, že jsem dostatečně odpověděl...