Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Godzila - všeobecná diskuze

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Peter11
Zasloužilý člen
Dal: 85 poděkování
Dostal: 173 poděkování

Re: Godzila - elektrody ...

Příspěvek od Peter11 »

A(&F) píše:
... co když se tam opravdu železo Křepelkovi vylučuje?? ... :idea: ... s tím, že jeho zdrojem není anoda (kladná elektroda), ale přímo lidské tělo, jelikož to také obsahuje různé kovy (včetně železa) ve formě rozpuštěných solí a chová tak jako elektrolyt ..

... :smoke: ... Anri ...
Přesně tak funguje elektrochemická "těžba" kovů v praxi. Dokonce na to existuje i patent, tuším holandský na získavání zlata v oblastech kde se nevyplatí normálně těžit.
Je to i metoda dekontaminace půdy od těžkých kovů.

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Godzila - elektrody ...

Příspěvek od A(&F) »

... a když už tu (znovu tam a zpátky) rozebíráme godzilu v souvislosti s "putováním" iontů, tak (především pro ty, co si nikdy nepřečetli celé základní godzilí + toto vedlejší vlákno) si dovolím připomenout, co jsem již popsal před cca 2 roky (a zmínil aj na předchozí stránce), ... :arrow: ... tento přístroj lze rovněž použít za účelem cíleného vpravování léčivých látek do tkání, ať již podpovrchově nebo i hloubkově ... namísto vlhčícího roztoku obalu elektrod se zkrátka použije roztok s rozpuštěnými léčivými látkami, např. výluhy z bylin (nálevy, odvary, tinktury, atd.) ... tudíž tento způsob lze s úspěchem použít všude tam, kde je zapotřebí rychlejšího neinvazivního lokálního vstřebání (/dopravení) látek do těla ... tedy i coby velmi účinná náhrada obkladů ...... (samozřejmě za použití bezpečných elektrod a roztoků ... + při rozumných proudových hodnotách a expozičních časech... ;) ) ...

... blíže k této metodě viz http://www.wikiskripta.eu/index.php/Iontofor%C3%A9za ... :) ...

... :bye: ... Anri ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Igi
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 12 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Godzila - všeobecná diskuze

Příspěvek od Igi »

Nerad bych to tu zase nějak rozvířoval, ale včera jsem "náhodou" potkal ve vlaku přednášejícího z Karlovy Univerzity, co má zaměření zrovna na biochemii, byl docela upovídaný, tak jsem toho využil a ptal se ho na různé věci, mimochodem i ty co se zde probírají. Říkal, že když už, tak by použil jedině elektrody které nic neuvolní, tj. zlato, platina, titan. Říkal že i cín je těžký kov a mohl by škodit, no nevím co si o tom myslet. Bavili jsme se i spoustě dalších zajímavých věcech, ale to bych musel psát do více vláken a nevím jestli by to vůbec někoho zajímalo.
Já jsem dříve (než jsem se dozvěděl o škodlivosti nerezových elektrod, teď zatím godzilu nepoužívám) používal roztok síranu hořečnatého na obě elektrody.
Jinak Anri máš ode mě SZ.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Nevím, jestli to tu už někde nezaznělo, ale napadl mě na elektrody uhlík. Ten by nám snad neměl škodit, protože je to jeden z našich stavebních kamenů. Je levný a je ho všude dostatek. Otázkou je, zda jsou uhlíkové elektrody z čistého uhlíku, nebo obsahují nějaké škodlivé příměsi.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Peter11
Zasloužilý člen
Dal: 85 poděkování
Dostal: 173 poděkování

Příspěvek od Peter11 »

Ilem píše:Nevím, jestli to tu už někde nezaznělo, ale napadl mě na elektrody uhlík. Ten by nám snad neměl škodit, protože je to jeden z našich stavebních kamenů. Je levný a je ho všude dostatek. Otázkou je, zda jsou uhlíkové elektrody z čistého uhlíku, nebo obsahují nějaké škodlivé příměsi.
To mne napadlo taky. Působením vlhkosti by se maximálně spaloval na CO2.
A když už tak rovnou živočišné, jenom jestli k tomu už nemíchají nějaký ochucovací sajrajt.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Ten nápad se mi líbí čím dál víc. Vypadá to , že se u elektrod opravdu jedná o čistý grafit
http://www.eurochem.cz/polavolt/obecne/ ... el_mat.htm
Jen svařovací uhlíkové elektrody jsou, pokud vím potaženy vrstvičkou mědi, která však jde lehce sundat, například šmirglem
Elektrody z živočišného uhlí si moc nedovedu představit. Snad jedině, jestli to vyrábějí ve formě tyčky, kterou pak nařežou na kolečka, tak kdyby se sehnala ta tyčka před nařezáním. Něco mi ale říká, že to lisují rovnou do těch koleček.

Dokonce existují uhlíkové pasty, které by se daly použít do houbičky, jen houbička by musela být tenší - 1cm by se pastou asi špatně prosycoval
http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/ ... 13-518.pdf

"Dum spiro spero"
Ciceron
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Ilem píše:Nevím, jestli to tu už někde nezaznělo, ale napadl mě na elektrody uhlík.
... zaznělo (dokonce už několikrát) a zjišťoval jsem ... opravdu je problém sehnat kusový uhlík, jenž by neobsahoval žádné zdraví škodlivé příměsi ...... dokonce i ten, který kdys navrhl la(ďa z Brna :bye: ), http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=104066#p104066 , není zcela čistý ...... každého logicky napadne spálit na uhel např. nějakou běžnou potravinu (kus tvrdého chleba nebo housky, atd.), ale za přítomnosti vzduchu při tomto procesu vznikají nebezpečné karcinogeny, produkt je navíc křehký a rozpadá se ...... už jsem dokonce zkoušel pomocí 96% p.a. sejrovky nechat zoxidovat (zuhelnatět) kousek tvrdého dřeva, funguje to spolehlivě, avšak bohužel se i při tomto rovněž poruší vazby a rozpadá se v prach ... z toho snad jedině opakovanou "na prázdno" provedenou elektrolýzou vyplavit nežádoucí složky a pak jej za použití velmi vysokého tlaku zase slisovat do nějakého rozumného použitelného tvaru (tj "obrobitelného") ...... popř. rovnou slisovat koupený práškový (nejlépe v p.a. nebo pharma kvalitě, ale při jeho nehorázné ceně a pracnosti už vyjde laciněji to domácí pozlacení elektrod ... :D ) ...

... ad. "živočišné uhlí" (které již dávno není živočišného, ale rostlinného původu ... ;) ) ...
- i pokud bys ho sehnal v "tyčové formě" (což je nesmysl, opravdu se lisuje do formy tablet), jak potom zajistíš, aby se to vlhkem nerozpadlo ?? ... je to velmi pórovitý prášek, držící pohromadě pomocí vodou rozpustného pojiva ... :ewhistle: ...
- jak k práškovému uhlí nebo pastě v houbičce spolehlivě připojíš přívodní vodič tak, aby se z něj elýzou neuvolňovaly ionty / nedocházelo k špatnému kontaktu ?? ... :? ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Upovídaný přednášející z UK ... :D

Příspěvek od A(&F) »

Igi píše:..... že když už, tak by použil jedině elektrody které nic neuvolní, tj. zlato, platina, titan. Říkal že i cín je těžký kov a mohl by škodit, .....
... škoda, že ses toho "úkáčka" :D nezeptal, "čím by vlastně mohl škodit" (nemáš na něj kontakt ??) ... před lety jsem navrhl titanové elektrody pro přípravu ŽM vody (http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=103831#p103831), ale jelikož tento zdroj "vyschl", bylo potřeba poohlédnout se po něčem jiném, stejně dostupném ... a věř, že než jsem jako možnou náhradu zvolil cín (http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=103831#p103831), důkladně, opravdu velmi důkladně, jsem projel celosvětovej Wide Web (vč. mně dostupných placených odborných portálů) + pohovořil "kapacitními člověky" :D, ... přesto jsem však nenarazil na nic, co by (byť i jen náznakem, nepotvrzeně) nasvědčovalo o jeho škodlivosti vůči lidskému zdraví ... takže v tomto ohledu mám svědomí naprosto čisté ... :) ...

... mmch, pokud bude zájem, mohu sem dát jednoduchý návod na (doma zvládnutelný) postup, jak si (vy)rafinovat zcela čistý cín, např. z klempířského cínu s obsahem Pb, cínu z plošných spojů, starého nádobí z kovošrotu, atd. ...

... nicméně, v souvislost se železnými elektrodami nutno připomenouti příspěvek od "la" (http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=131976#p131976), kde se zamýšlí nad katalytickými schopnostmi Fe+ ...... nemohlo by nakonec (i) toto býti primárním principem fungování godziky proti breberkám a rakovině ??? ... neb např. při terapii pomocí pelyňku ročního (Artemisia Annua) to přesně tak funguje proti malárii i nádorům ... http://upramene.cz/forum/viewtopic.php? ... 2A#p120949 (+ příspěvek na tím) ... :ethink: ...... v podstatě to může býk tak aj tak ... :dknow: ...

možné principy fungování godzily jsou na základě: ...
- průchodu el. proudu tkáněmi (jak praví "novodobý" autor gozily, p. Bob Luhrs, potažmo jak tvrdí SDK) ...
- do těla dopravených solí z vlhčícího roztoku
- do tkání vpravených látek, vznikajících na elektrodách během elýzy ...
- katalytického působení iontů Fe+ (viz příspěvek od "la" + zde výše vedené působení pelyňku) ...
- na základě detoxikace, "vytažením" iontů některých škodlivých látek ven z těla, ... z tkání, z krve, z kloubních pouzder, atd. (jak nastínila má maličkost před pár dny) ...
- stimulací (/podrážděním /znecitlivěním) nervových zakončení = potlačení bolesti působením CNS = zvýšenou produkcí endorfinů ... (základ fungování akupunktury)
- atd. ...

... kdy všechny zde vyjmenované (i nejmenované) jednotlivé principy mohou fungovat, ať již jednotlivě nebo spolu dohromady .... a dost možná, že i to, co zde v posledních dnech bylo vypíchnuto jako "rizikové", může být tím hlavním účinným principem, bez něhož zkrátka fungovat nebude (/nebude plně účinná) ... dokonce i zmíněný karcinogenní Cr a Ni z "obraceček", mutagenní Cl z vlhčícího solného vodného roztoku, atd., mohou býti tím, co godzilu dělá godzilou ... :| ...

... (dle mého názoru) ... na to, aby godzila byla zcela bezpečnou (a přitom nadále stejně účinnou) nám schází ujít ještě nemalý kus cesty ...... kdo chce být dobrovolným pokusným králíkem ??? ... :D ...

---------------------------
PeS: ... jinak, Igi, to od Tebe není vůbec hezké, takto kazít mé "těžce výdělečné kšefty" ... :laugh: :laugh: ... už jsem se těšil, že jak prodám minimálně 10 sad na domácí Sn pokovení elektrod a budu tak mít minimálně na tři piva během setkání u Jeffa ... :mrgreen: ... to abych nemusel "cucat Lajbuli", protože "sociálka" mi občerstvení neproplatí ... :angel: ... :pivko: ...
Naposledy upravil(a) A(&F) dne pon 02 lis 2015 21:01, celkem upraveno 1 x.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Nebij mě, možná je to blbost, ale představoval jsem si to asi takto: Vzít dva staré monočlánky a jejich demnotáží získat dvě grafitové tyčky. Na jednom konci jsou optřeny čepičkou, na kterou lze lehce přiletovat přívodní vodič. V této části by nikde k uvolňování iontů nemělo docházet, protože všechny zúčastnivšíse komponenty mají elektronovou vodivost. Iontová vodivost je výsadou roztoků a plynů. Takováto uhlíková elektroda by se zapíchla do kousku molitanu, nebo nějakého polštářku, třeba ze sterilní gázy, kterýžto by byl předem prosycen uhlíkovou pastou. Tady už si nejsem zcela jist, jestli se jedná o elektronovou, nebo iontovou vodivost. Pravděpodobně to bude kombinace obého, ale víc bych vsadil na elektronovou, pokud bude uhlíková pasta obsahovat dostatek uhlíku. Pokud by ho byl nedostatek, zřejmě by převládala vodivost iontová. Ale když si představím ionty uhlíku, jak se prodírají ricinovým olejem, asi by to mělo dost velký elektrický odpor a muselo by se zdvihat napětí, aby to něco dělalo. Budu tedy předpokládat vodivost elektronovou. Tím pádem k prvnímu uvolňování iontů by docházelo na rozhraní kůže a houbičky.

"Dum spiro spero"
Ciceron
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Ilem píše:Iontová vodivost je výsadou roztoků a plynů. ... Tím pádem k prvnímu uvolňování iontů by docházelo na rozhraní kůže a houbičky.
... tím pádem bude docházet k iontovému od prvního místa, kam se dostane vlhčící roztok, tedy od povrchu elektrody z monočlánku (kterýžto není zrovna čistou formou uhlíku, ... je pórovitý = bývá často do hloubky znečištěn salmiakem a další chemií z monočlánku ... protože proč?? ... ;) ... protože v elchem článku je obrácený pohyb než v elektrolyzéru, jímž je i godzila ... (toto je info pro ostatní, neb ty tohle víš)) ...

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Pokud předpokládám vlhčící roztok s elektronovou vodivostí (uhlíková pasta), ionty salmiaku se moc daleko nedostanou.
Ale budiž, tak co třeba uhlíky z nějakého komutátoru? Tam žádný salmiak není.

PES: mě se jen tak nezbavíš.Jak se mi nějaká myšlenka líbí, hledám cestu, jak by to šlo, ne jak by to nešlo.

Uhlík se používá i jako ložisko do vody. Někde jsem tu měl také krásné placky uhlíku z rotační lamelové vývěvy,... možností spousta, jen si vybrat.

Pak je ještě možnst použít tzv. kompozitní uhlík. Což je taková v podstatě ztvrdlá uhlíková pasta. Místo ricinového oleje je tam PE, nebo něco podobného, co je elektricky inertní.
Naposledy upravil(a) Ilem dne pon 02 lis 2015 21:45, celkem upraveno 1 x.

"Dum spiro spero"
Ciceron
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Ilem píše:.... tak co třeba uhlíky z nějakého komutátoru? Tam žádný salmiak není.
... i ty jsem prošel ... všechno technická kvalita se spoustou kovů a pojiv ... (čistej uhlík by totiž na komutátoru moc dlouho nevydržel, ... to věděl už Tesla, proto vynalezl bezkomutátorový motor na střídavý proud ... :) ) ...

... čistej přírodní grafit je fakt děsně měkkej ... http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... %2A#p85423 ...

... zkus si někdy něco na papír napsat "uhlíkem" z vrtačky ... ;) ...

----------
RePes: ... pokud budou ty lamely opravdu čisté (bez příměsí), tak proč ne ... ale pochybuji, pořád je to otázka "měkkosti" ... tvrdý uhlík = nečistý (teda pokud to zrovna není diamant ... :mrgreen: ) ...

A(&F)
Zasloužilý člen

Re: huhlík ...

Příspěvek od A(&F) »

... tuším, že jediná forma uhlíku, která je dostatečně tvrdá (zároveň i 100% čistá) je tzv "pyrolyktický uhlík" ... vyrábí se vysokoteplotním napařováním ve vakuu ... cena závratná ... http://www.srovnanicen.cz/q/pyrolyticky ... k/?order=2 ...

... http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=121711#p121711 ... (možná jsi to viděl i na setkání, kde jsem to měl sebou) ...

----------------
PeS: ... tato forma je pro změnu děsně křehká / snadno podélně dělitelná ...

[youtube][/youtube]
Naposledy upravil(a) A(&F) dne pon 02 lis 2015 22:04, celkem upraveno 1 x.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

A(&F) píše:
... zkus si někdy něco na papír napsat "uhlíkem" z vrtačky ... ;) ...
Já věděl, že z tebe něco chytrého vypadne. Tužkou se přece dá psát. Babička byla švadlena a používala na kreslení na látku takovou obrovskou "versatilku" která měla tuhu asi 5, možná 6 mm v průměru. Nevím, jestli se to ještě používá To by mohl být dobrý uhlík
A(&F) píše:

----------
RePes: ... pokud budou ty lamely opravdu čisté (bez příměsí), tak proč ne ... ale pochybuji, pořád je to otázka "měkkosti" ... tvrdý uhlík = nečistý (teda pokud to zrovna není diamant ... :mrgreen: ) ...
S tím tak úplně nesouhlasím. ocituji z materiálu, který jsem sem postnul před chvílí:
Uhlík je k přípravě elektrod používán v různých formách, které se liší svými vlastnostmi. Spektrální uhlík (v podstatě grafit) je porézní materiál, do jehož pórů může vzlínat roztok a elektroda tak má zcela nedefinovaný geometrický povrch. Elektrody ze spektrálního uhlíku je proto nutno impregnovat např. parafinem. Speciálními pyrolýzními postupy jsou z některých uhlovodíků připravovány podstatně méně porézní formy uhlíku, tzv. pyrolytický grafit a skelný uhlík.

Edit, máš pravdu, pyrolytický i skelný uhlík mají nedozírnou cenu, grr :bhead: Tak zbývá jedině ten kompozitní, ze ktrého by se nic jiného, než ionty uhlíku elektricky uvolňovat nemělo

"Dum spiro spero"
Ciceron
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Ilem píše:Edit, máš pravdu, pyrolytický i skelný uhlík mají nedozírnou cenu, grr :bhead:
... prozřel ... :laugh: :laugh: :laugh: ...

... bohužel, ani ten přírodní, který se používá pro výrobu tužek, nebývá 100% čistý ... :? ...... ten jíl, co do toho přidávají ve výrobě tuh, by vak asi ani tak moc nevadil ... https://www.stream.cz/jak-se-co-dela/62 ... dela-tuzky ...

----------------------
PeS: ... ale počítej s tím, na takovou elektrodu v houbičce ani ne moc silně zatlačíš (šlápneš / sedneš) jenom jednou ... muselo by se to zpevnit nějakým nevodivým materiálem ...

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“