Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Godzila - všeobecná diskuze
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Godzila - všeobecná diskuze
Ještě jsi mi nesepsul kompozitní uhlík, tak do toho
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Upovídaný přednášející z UK ... :D
Jsme převědčen, že úkáčku by se nelíbilo ani stříbro. Je to přece taky těžký kov. Přesto s ním už 5 let léčím celou rodinu a širokou obec dalších odběratelů a ještě jsem nezaznamenal senbemenší vedlejší účinky. A to i přes to, že někteří berou opravdu koňské dávkyA(&F) píše:... škoda, že ses toho "úkáčka" nezeptal, "čím by vlastně mohl škodit"
Klobouk dolů, tohle bych od tebe nečekal.A(&F) píše: ... kdy všechny zde vyjmenované (i nejmenované) jednotlivé principy mohou fungovat, ať již jednotlivě nebo spolu dohromady .... a dost možná, že i to, co zde v posledních dnech bylo vypíchnuto jako "rizikové", může být tím hlavním účinným principem, bez něhož zkrátka fungovat nebude (/nebude plně účinná) ... dokonce i zmíněný karcinogenní Cr a Ni z "obraceček", mutagenní Cl z vlhčícího solného vodného roztoku, atd., mohou býti tím, co godzilu dělá godzilou ... ...
... (dle mého názoru) ... na to, aby godzila byla zcela bezpečnou (a přitom nadále stejně účinnou) nám schází ujít ještě nemalý kus cesty ...... kdo chce být dobrovolným pokusným králíkem ??? ... ...
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: kompozit ...
... jelikož si už pár let "hraju" i s carbonovejma kompozitama (Navar může potvrdit, že nekecám ani v tomto, dokonce mám v této oblasti jeden patentík ), tak vím, že v nich použitý uhlík má hodně velkou čistotu až téměř 96 - 99% (tedy u těch nejlepších), což je z mého pohledu stále málo ... pod tři devítky bych nešel ... ...... jinak el. vodivost dobrá (vzhledem ke zbytku plánované dráhy jsou ztráty zanedbatelné), nicméně pokud to nebudou jednotlivá čistá vlákna (která jsou pro svou nepevnost na elektrodu nevhodná), ale již nějaký finální výrobek (struna, tyčka, hranol, trubka, atd.), tak ho budeš muset opatrně smirknout a přitom neporušit vlákna, což bývá problém), jinak je většinou el. odpor povrchu v řádu "ležaté osmičky" ...... možná však, že najdeš výrobce, jehož výrobky na tom budou lépěji ... ...Ilem píše:Ještě jsi mi nesepsul kompozitní uhlík, tak do toho
... ... Anri ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
... vidím to podobně ... některý "vědysty" zkrátka nepředěláš ... ...Ilem píše:Jsem převědčen, že úkáčku by se nelíbilo ani stříbro. Je to přece taky těžký kov. .....
Klobouk dolů, tohle bych od tebe nečekal.[/quote]... a co bys čekal ?? ... ... povídej ... ...Ilem píše:... kdy všechny zde vyjmenované (i nejmenované) jednotlivé principy mohou fungovat, ....
... ... Anri ...
--------------------
Mimo téma (offtopic)
PeS: ... zrovna (už dva tejdny) stěhuju domácí dílnu do jiného pokoje, aby se mi tam vešlo i CNCčko (a nemuseli jsme ho už mít nadále v obejváku ) ... + do toho se samozřejmě i malovalo ... tudíž všechno je bůhví kde po krabicích, vč. výrobníku KS (jenž kuchtím v té nejjemnější možné kvalitě, však ty víš ), které tím pádem nemám navařené ... došlo už před týdnem ... ... (už jsem dokonce pokukoval po jednom bateriovým můstku, který jsem před časem postříbřil, že bych ho alespoň "pocucával" ... ) ...... a protože mě včera večer něco nečekaně, hodně rychle přepadlo (po půlnoci již 38,5°C), tak tu celej den chřoupu opepřenej zázvor, k tomu přikusuju "výběrové" papričky ( http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=108382#p108382 ) a "zajídám" brusinkovým kompotem (+ vymačkané citróny, šťáva z bezinek, aronie, atd.) ... super kombinace, až se mi pomalu chce lítat ... ... takže počítám, že ráno už to bude v poho ... ...... že bych ještě zkusil přihodit peroxid vodíku a chlorovodici ??? ... ...
(momentálně rovných 37°C ... bez jedinýho prášku ... ale místo nosu mám ještě pořád tak trochu vodovodní kohoutek, naštěstí již přestal kapat)
(momentálně rovných 37°C ... bez jedinýho prášku ... ale místo nosu mám ještě pořád tak trochu vodovodní kohoutek, naštěstí již přestal kapat)
Naposledy upravil(a) A(&F) dne úte 03 lis 2015 0:19, celkem upraveno 1 x.
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
čekal jsem, že se budeš držet svého strachu z Cr, Ni, atp., ne že připustíš, že by i tyto "jedy" mohly léčitA(&F) píše:.. a co bys čekal ?? ... ... povídej ... ...
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Mimo téma (offtopic)
Přihoď domácí kysané zelí a budeš moct zrušit celý ten vyjmenovaný arzenálA(&F) píše:
- ...... že bych ještě zkusil přihodit peroxid vodíku a chlorovodici ???
Bych ti nějaké stříbro poslal, ale nemám tvoji adresu. Ale než ti to dojde, budeš z nejhoršího při tvých zkušenostech asi venku
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Nedávno jsem něco hledal a narazil na diskuzi nějakých modelářů. Vyráběli tam carbonové kompozity libovolných tvarů a jen někde používali místo uhlíkového skelné vlákno, protože jim vadila vysoká vodivost uhlíku. Pružnost pevnost a tvrdost to pak má podle toho, jaká se použije pryskyřice. V podstatě je to něco jako laminát, jen je to lehčí a vodivé.A(&F) píše:vlákna, což bývá problém), jinak je většinou el. odpor povrchu v řádu "ležaté osmičky" ...... možná však, že najdeš výrobce, jehož výrobky na tom budou lépěji ... ...
... ... Anri ...
Ale původně jsem neměl na mysli kompozity z uhlíkových vláken, ale z uhlíkového prášku. Dělají se i uhlíkové vodivé gumy, což jistě znáš třeba z displejů. U těch je odolnost proti rozšlápnutí velice vysoká. Nevím, jak jsou na tom s čistotou ale osobně bych se toho asi nebál. Ještě popátrám, ale teď už se mi zavírají víka. V budoucnu bude nejlepší grafen, ale zatím je jeho výroba ještě v plenkách.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- A(&F)
- Zasloužilý člen
... strachu se držím i nadále, už protože si uvědomuju možná rizika, co všechno můžou tyto kovy nehezkého napáchat (především Cr) ... takovej rozpletenej telomer, mno, vcelku nic moc ..... nicméně, že i jedy dokážou léčit, to (nejen jako botanik) plně respektuji ... ale všeho s mírou !!! ... viz Phillippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim ... ...Ilem píše:čekal jsem, že se budeš držet svého strachu z Cr, Ni, atp., ne že připustíš, že by i tyto "jedy" mohly léčitA(&F) píše:.. a co bys čekal ?? ... ... povídej ... ...
... ... Anri ...
-----------------
PeS: ... jinak v pondělí jsem dal řeč s bráchancem na téma, zda by godzila byla schopna "vytáhnout" ven z těla i nějaký to železo, v množství, aby se to vizuelně projevilo v podobě rzi ... no, a jeho resumé je, že určitě ano, zvláště pak při dlouhých expozicích vedených přes velké žíly a tepny (podobně totiž při rozborech elektrolyticky získávají kovy z chudých půdních vzorků, podobně, jako výše popsal Peter11 o elchem těžbě zlata) ... navíc zrovna reakce Fe + NaOH je prý docela slušně citlivá, používaná i coby jedna z analytických metod (hlavně dříve, první republika / WW2, vraj oblíbená hlavně mezi rybníkáři a akvaristy pro stanovení obsahu železa ve vodě, aby jim nechcípaly podvodní kytky) ...... ale jeho příslušnej komentář ke godzile (především na některý zdejší uživatele)(byť, se s ním částečně ztotožňuju) sem raději psát nebudu, neb náš zanedlouho RNDr. je tak trochu taky "ÚkÁčko" (ale fakt jenom trochu ... dříve studoval zvířátka a opravdu ví, o čem mluví ... jinak se Sn elektrodami vcelku souhlasil ... ) ...
... reakce železa (ve zkratce) .... je to přes h. železnatý ... Fe2+ + 2NaOH -> Fe(OH)2 + 2Na+ ... = zelená (/až zeleno-hnědo-zelená) ...... dále pak vlivem kyslíku (i jen té trochy rozpuštěné ve vodě ) pokračuje v h. železitý ... 4Fe(OH)2 + O2 + 2H2O -> 4Fe(OH)3 ... = hnědá ...... až bude čas, tak vyzkouším ...
... tudíž to vyloučený Křepelkovo železo (oproti std. zavedeným zvyklostem) fakt oxiduje na katodě !!! ...... čímž se mu tímto před nastoupenou jednotkou veřejně omlouvám a sypu si popel na hlavu ... sry ... ...
(+ upřímně mu doporučuji: ... hodně čočky, fazolí, droždí, jater, sóji, sušenech hub, atd. ...... neb nedostatek Fe má mnohem dalekosáhlejší vliv ... i na psychiku, apod. ... nejen u selat ... http://www.damy.cz/index.php/zdravi1/vy ... nteligenci ... jen jestli to nebylo zaviněno tím nedostatkem mléka, protože ho ta prasátka nenašla ... )
- A(&F)
- Zasloužilý člen
... ano, to už jsem někde viděl ... ...... a s tím sklem (sklenenými vlákny a pryskyřicí) je to pak de facto čistej laminát, jenom v podélné formě ... ...... jenom bacha při případném řezání všech těchto kompozitovejch profilů a dalšího podobného !!! ...... jelikož to nejde rozumě dělit pilou ani lámacím nožem (v řezu se to třepí, čímž je to nepoužitelné), tak to svádí použít malej karborundovej flexovej kotouček (Dremel apod.) ... ale kam se na to hrabe azbest !!! ... ten prach z rozbrusu jakýchkoliv kompozitů je v dýchací soustavě tisíckrát agresivnější !!! ...Ilem píše: .... někde používali místo uhlíkového skelné vlákno, protože jim vadila vysoká vodivost uhlíku. Pružnost pevnost a tvrdost to pak má podle toho, jaká se použije pryskyřice. V podstatě je to něco jako laminát, jen je to lehčí a vodivé.
... jj, samozřejmě znám, ... aj kontaktní plošky gumovejch tlačítek, pěny na CMOSy, měřící elektrody zdrav. zařízení, vyhřejvací tělesa, atd. ...... mno, Ile, tak tady bych se bál, možná dokonce ještě víc, jelikož el. proud (navíc ve vlhkém agresivním prostředí) dokáže rozebrat i jinak velmi stabilní umělé hmoty (což tyhle rozhodně nejsou), kdy jejich dopad na lidský organismus je potom zcela identický jako u hormonální antikoncepce ... ... (ale jestli chceš čůrat už pouze v sedě + bejt lítostivej při telenovelách, tak jen směle do toho !! ... ) ...Ilem píše:... jsem neměl na mysli kompozity z uhlíkových vláken, ale z uhlíkového prášku. Dělají se i uhlíkové vodivé gumy, což jistě znáš třeba z displejů. U těch je odolnost proti rozšlápnutí velice vysoká. Nevím, jak jsou na tom s čistotou ale osobně bych se toho asi nebál.
... mmch, z těchto vodivejch gum se vyrábějí i elektrody pro různé (stále populárnější) elektro masážní stimulátory svalstva (pro hubnutí a tvarování těla, nejlépe v sedě u televize, divná to doba, ), ale pořád dokola ten stejnej problém ... na všech velkých elnických fórech se diskutuje, čím ty rozpadlé gumy nahradit, kde sehnat materiál na nové ... viděl jsem již elektrody od takovéto mašinky, co vlivem několika měsíčního každodenního používání začaly krutě měnit svou konzistenci do blátovité podoby, která barvila kůži do černa ... doporučil jsem vrátit zpět i s přístrojem nebo rovnou raději "hodit do popelnice" (jasně, do elektroodpadu, přece, néé) ...... bohužel však, na toto žádné pořádné zdravotní normy neexistují, nikdo na to nepamatoval !!!! ... denně tak stovky milionů lidí po celém světě riskuje zhoršení svého zdraví ... a TV-Shopácký šmejdi to beztrestně prodávají dál ... ) ...
... máš mixér ?? ... tak hurá do toho ... http://www.osel.cz/7576-jak-si-vyrobit- ... chyni.html ... já už to zkusil ... ...Ilem píše:V budoucnu bude nejlepší grafen, ale zatím je jeho výroba ještě v plenkách.
... to máš z toho, že spíš jenom jednou denně ... já už mám dnes jeden krátký spánek za sebou, zrovna před chvílí jsem vstal ... ...Ilem píše:Ještě popátrám, ale teď už se mi zavírají víka.
... ... (přeji všem příjemné ráno, já se mezitím zase ducnu) ... Anri ...
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
A(&F) píše: už protože si uvědomuju možná rizika, co všechno můžou tyto kovy nehezkého napáchat (především Cr) ...
Mimo téma (offtopic)
Teď už chápu, proč sis za ta léta nenechal zkompletovat chrup. Zlato je drahé, keramika taky, zdravotní pojišťovna přispívá jen na CrCo
S tím by se asi dalo polemizovat. Takto bych to chápal v připadě, kdy by nebyl k dispozici dostatek jiných iontů, jako v těch chudých půdách. Nemám na to dostatek podkladů, tak je to jen můj názor, ale opakuji, co jsem již psal, jsem přesvědčen, že Godzila k uzavření obvodu užívá především volné ionty, ne ty vázané a to v takovém poměru, v jakém se nacházejí na dráze mezi elektrodami. Železo je prvek stopový a je dost pevně vázané. To které není, nemá v organizmu stejně žádný smysl. Mohou to být přebytky železa, které nestačily vyloučit ledviny a tělo je uložilo do tkání. Pak by i toto vylučování železa mohlo být prospěšné. Ale znovu opakuji, je to jen můj názor, nemám na to žádný důkaz.A(&F) píše: -----------------
zda by godzila byla schopna "vytáhnout" ven z těla i nějaký to železo, v množství, aby se to vizuelně projevilo v podobě rzi ... no, a jeho resumé je, že určitě ano, zvláště pak při dlouhých expozicích vedených přes velké žíly a tepny (podobně totiž při rozborech elektrolyticky získávají kovy z chudých půdních vzorků, podobně, jako výše popsal Peter11 o elchem těžbě zlata)
Edit: už jsem jeden důkaz našel
http://www.slideshare.net/jirihouda/metabolismus-eleza
ocituji z toho malý kousek:
Železo, které není organismem využito pro běžnou potřebu a jeho koncentrace převýšila kapacitu transportních a zásobních proteinů pro železo, se ukládá volně do tkání. Přítomnost barvitelného železa v orgánech se latinsky nazývá hemosiderosis, jelikož se dříve myslelo, že železo pochází z krve. Železo, které není vázané na zásobní či transportní bílkoviny, vede k toxickému postižení buněk, tkání a orgánů a k poruchám jejich funkce. Zvýšené ukládání železa ve tkáni způsobuje fibrotizaci a úbytek funkční tkáně. Je to důsledek reaktivity volného železa, které snadno tvoří volné kyslíkové radikály a tím vystavuje buňky oxidativnímu stresu
ale doporučui k prostudování celé
Naposledy upravil(a) Ilem dne úte 03 lis 2015 9:40, celkem upraveno 3 x.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Mimo téma (offtopic)
A kolik mikrogramů grafenu jsi vyrobil?A(&F) píše: máš mixér ?? ... tak hurá do toho ... http://www.osel.cz/7576-jak-si-vyrobit- ... chyni.html ... já už to zkusil ... ...
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 12 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Godzila - všeobecná diskuze
Jak jste se tu ptali, tak "Ukáčko" koloidní stříbro doporučoval jen zevně. V těle se prý váže na bílkoviny, což je prý špatně. Když už je tu řeč o železe, tak to říkal že vytahuje citrát hořčíku( Ptal jsem se ho čím může být škodlivý tento citrát a prý jen max. tímto).
- A(&F)
- Zasloužilý člen
... právě proto se tato elektrolitická metoda používá k analýze půd ... procházejícímu proudu je totiž úplně jedno, jestli jsou ty ionty volné nebo vázané ... "vysápne" vše, co se mu připlete do cesty ... ...Ilem píše:S tím by se asi dalo polemizovat. Takto bych to chápal v případě, kdy by nebyl k dispozici dostatek jiných iontů, jako v těch chudých půdách.
... jinak ještě k tomu železu, ... víš kolik ho vlastně lidské tělo celkem obsahuje ?? ... (měl bys vědět, viz slide č. 8 v odkazu od tebe ... popř. info např. zde http://upramene.cz/forum/viewtopic.php? ... 2A#p106135 ) , ... tudíž jak neskutečně snadno se dá rozhodit jeho poměr vůči zbytku těla ?? (např. přísunem nebo odsunem iontů železa z/na "elektrodové obracečky" ... viz Faraday při až několika mA během pravidelné každodenní mnoha hodinové expozici) ...
... mmch, až zase budu mít dílnu v kupě (nejlépe až zanedlouho bude u známejch probíhat plánovaná zabijačka), tak zkusím spáchat pokus se zcela čerstvou flákotou mezi dvěma Sn elektrodama v obalech, aby bylo vidět, že tímto způsobem se opravdu dá "těžit" i z tkání (a co všechno + kolik) ...... samozřejmě, provést to s ještě běhajícím čuníkem (tj. před vykrvením = s funkčním krevním řečištěm) by mělo větší pravděpodobnost na úspěch, ale "Venca" moc nevypadá, že by potřeboval něco vyléčit ...... navíc nevím, jestli by se dal přesvědčit k přidělání elektrod ... ...
( ... ... i když třeba by pak to (jeho) masíčko bylo zbaveno potencionálně možných patogenů, tudíž i zdravější ... )
... ... Anri ...
Naposledy upravil(a) A(&F) dne úte 03 lis 2015 16:50, celkem upraveno 1 x.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Re: grafen ...
Mimo téma (offtopic)
... jelikož to bylo s použitými váhami (přesnost 0,001 g) nevážitelné, bylo to tím pádem pod půl miligramu ... tož až si od Bohuša přivezu dospělej mikroskop (co už tam mám od léta připraven), zkusím to aj nafotit ... ale na první pokus dobrý, ne?? ... ...Ilem píše:A kolik mikrogramů grafenu jsi vyrobil?A(&F) píše: máš mixér ?? ... tak hurá do toho ... http://www.osel.cz/7576-jak-si-vyrobit- ... chyni.html ... já už to zkusil ... ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
... byť uznávám, že ta prezentace o koloběhu železa je fakt hezká a poměrně hodně podrobná , avšak jako "důkaz" (obhajoby) ji brát nemohu ... vybral sis z ní totiž pouze to, co se ti (s prominutím) "zrovna hodilo do krámu"...Ilem píše:Železo je prvek stopový a je dost pevně vázané. To které není, nemá v organizmu stejně žádný smysl. Mohou to být přebytky železa, které nestačily vyloučit ledviny a tělo je uložilo do tkání. Pak by i toto vylučování železa mohlo být prospěšné. Ale znovu opakuji, je to jen můj názor, nemám na to žádný důkaz.
Edit: už jsem jeden důkaz našel
http://www.slideshare.net/jirihouda/metabolismus-eleza
ocituji z toho malý kousek:
Železo, které není organismem využito pro běžnou potřebu a jeho koncentrace převýšila kapacitu transportních a zásobních proteinů pro železo, se ukládá volně do tkání. ... atd. ...
... Ile, podívej se, kde v těle (/v jakých orgánech) se především "zásobní železo" kumuluje ... a za jak dlouho se pak obnoví na std. hodnoty, pokud je ho najednou nedostatek (jak dlouho mu to trvá) ... může ti napovědět např. to, jak často je povoleno darovat krev ...
... jukni i např. na pravidelné denní ztráty (/spotřebu) železa u žen ... porovnej ji pak s dalšími zrychlenějšími (/nárazovými) ztrátami během MS a těhotenství ... vcelku minimální rozdíl, což?? ... chtělo by se až říci "skoro zanedbatelný" ...... přesto však může mít (krom mnohého dalšího) spolu rozhodující vliv i na psychiku žen, ... tj. když u "něžného pohlaví" vlivem kolísání jeho hladiny v krvi dochází aj ke změnách nálad v rámci pravidelného cyklu (i během gravidity) ... a ony se pak chvílemi mění od "lítostivek" až v "líté saně" ...... neb všechno souvisí se vším ... ... u "bab" především ... ...
(sorry, holky, ale tomu fakt nešlo odolat ... moc dobře vím, že za to v nemůžete, anžto zmíněné patří k vaší přirozenosti, že to nijak podstatně neovlivníte ... )
... ... Anri ...